Επί τον τύπον των ήλων.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επί τον τύπον των ήλων....

Μικραίνει ο χρόνος μέχρι την ΓΣ της 12ης Οκτωβρίου που θα εκλέξει την νέα διοίκηση της ΟΧΕ, η οποία θα "τρέξει" το άθλημα μέχρι το 2016. Μια διοίκηση που θα αναλάβει το εξαιρετικά δύσκολο έργο της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης -όσο οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες θα επιτρέψουν- του αθλήματος μας. Μια διοίκηση με αντίπαλο τον ίδιο της τον εαυτό, μιας και θα αποτελείται, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, από μέλη του απερχομένου ΔΣ, γεγονός που θα την αναγκάζει να αποδεικνύει καθημερινά με το έργο της ότι οι λόγοι για τους οποίους θα βρεθούμε στην Θεσσαλονίκη είναι επιτακτικοί. Ένα έργο δε που θα κριθεί πολύ σύντομα, μόλις πέντε μήνες αργότερα, στην ετήσια τακτική ΓΣ, τον Μάρτιο του 2015.

Το  βασικότερο θέμα, όμως, στην επικείμενη ΓΣ είναι η συζήτηση επί του στρατηγικού σχεδιασμού
του αθλήματος. Ενός σχεδιασμού που δεν υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα, εννέα χρόνια μετά το Παγκόσμιο της Τυνησίας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και με διάθεση 20 και πλεον εκατομμυρίων στο άθλημα από το 2004, οι Εθνικές ομάδες να είναι κουτάκια που συμπληρώνονται στο ημερολόγιο, η ανάπτυξη να βασίζεται στο μεράκι και την ευσυνειδησία των προπονητών και παραγόντων που πασχίζουν να κρατήσουν τα παιδιά στο άθλημα, οι ομάδες της Α1 να μην μπορούν να βρουν Έλληνες αθλητές και να τροφοδοτούν με αθλητές και αθλήτριες τις χαμηλότερες κατηγορίες αντί για το αντίστροφο, το γυναικείο χάντμπολ και η διαιτησία να αποτελούν "αναγκαίο κακό", η επιμόρφωση όλων των συντελεστών να είναι υποτυπώδης με αυτή των προπονητών προαιρετική και των διαιτητών/παρατηρητών/κριτών σχεδόν ανύπαρκτη, το beach handball από βασικός μοχλός προβολής και διείσδυσης του αθλήματος να αποτελεί απλώς "μία καλοκαιρινή ενασχόληση" και, το κυριότερο, η αξιολόγηση όλων, έστω και αυτών των στοιχειωδών δράσεων, και των συντελεστών που τις υλοποιούν να είναι ανύπαρκτη, επίσης.  

Σε όλα αυτά πρέπει να μπεί ενα τέλος, αρχής γενομένης από την ερχόμενη ΓΣ η οποία αντί για στείρες αντιπαραθέσεις και διαμάχες, θα πρέπει - επιτέλους - να θέσει στόχους που θα υλοποιηθούν, μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Θεωρώ ότι η έλλειψη στόχων είναι η βασικότερη αιτία αποτυχίας κάθε διοίκησης. Και γι' αυτές που πέρασαν, αλλά και γι' αυτές που θα έρθουν. Στόχων συγκεκριμένων, ρεαλιστικών, μετρήσιμων εντός ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Σε αυτή την κατεύθυνση θα θέσω στον δημόσιο διάλογο κάποιες προτάσεις, ώστε, όσοι επιθυμούν, να τις εμπλουτίσουν για να συζητηθούν λεπτομερώς στην επικείμενη ΓΣ.

Στόχοι:
Κατά την γνώμη μου, οι στόχοι που θα πρέπει να τεθούν σε δύο εβδομάδες ώστε να υλοποιηθούν μέχρι τον Οκτώβρη του 2016, όταν θα λήξει η θητεία της όποιας διοίκησης θα εκλεγεί την 12η Οκτωβρίου θα πρέπει να είναι:
- Η ριζική αναδιάρθρωση στη λειτουργια των οργάνων και κατανομής πόρων της ΟΧΕ.
- Δημιουργία αυτόνομου συνεταιρισμού ομάδων της Α1 ανδρών, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση και όλα τα συναφή θέματα σχετικά με το πρωτάθλημα της κατηγορίας.
- Ύπαρξη τηλεοπτικού συνεργάτη
- Η ύπαρξη δύο, τουλάχιστον, ομάδων ανά κατηγορία παμπαίδων/παγκορασίδων (σημερινά μίνι), σε συγκεκριμένους νομούς όπου δεν υπάρχει το άθλημα μας και οι οποίοι θα επιλεγούν βάσει πληθυσμιακών δεδομένων, διαθέσιμων εγκαταστάσεων, περιορισμένης δυναμικής άλλων αθλημάτων και ύπαρξης ομάδων σε γειτονικές περιοχές.
- Αύξηση των αθλητών/τριών (δελτίων) που συμμετέχουν ενεργά στο άθλημα, 20% στ΄αγόρια και 30% στα κορίτσια.
- Να μην υπάρχει ομάδα έως την κατηγορία παίδων/κορασίδων που θα δώσει λιγότερους από 15 αγώνες το χρόνο.
- Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης/επιμόρφωσης στελεχών, προπονητών, διαιτησίας, προσωπικού.
- Σύστημα αδειοδότησης προπονητών συνδεδεμένο με την υποχρεωτική επιμόρφωση ανα έτος.
- Η άνοδος της Εθνικής εφήβων (σημερινής παίδων) στην Α Κατηγορία της EHF
- Ανανέωση των στελεχών της διαιτησίας σε ποσοστό 50% και διαρκής επιμόρφωση/ουσιαστική αξιολόγηση όλου του δυναμικού (διαιτητών, παρατηρητών, κριτών)
- Η εξασφάλιση ότι θα υπάρχει ειδικότητα χειροσφαίρισης σε ΟΛΑ τα ΤΕΦΑΑ
- Η διάδοση του αθλήματος και η σταδιακή προσέλκυση χορηγικών συμφωνιών με την οργανωμένη (και στοχευμένη) προβολή του αθλήματος, σε όλες του τις μορφές, από τα Μέσα Ενημέρωσης και η μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη των διοργανώσεων (σάλας και beach)
- H σταθερή εμπλοκή με το beach handball σε επίπεδο στελεχών, εθνικών διοργανώσεων, εθνικών ομάδων και προσέλκυσης διεθνών διοργανώσεων, καθώς και η δημιουργία Ένωσης του αθλήματος. Καθιέρωση του διασυλλογικού πρωτ/ματος και του κυπέλλου Ελλάδος
- Αναγνώριση και ετήσια βράβευση του σωματείου με την μεγαλύτερη δραστηριότητα (σε όλα τα επίπεδα) και τις υψηλότερες επιτυχίες
- Ενεργή συμμετοχή στους διεθνείς φορείς


Σχέδιο
Α. Μοντέλο διοίκησης
Βασική σημασία στην επίτευξη των παραπάνω στόχων πρέπει να έχουν οι παρεμβάσεις στην οργανωτική δομή και λειτουργίας των οργάνων της ΟΧΕ, οι οποίες αν γίνουν θα εξοικονομήσουν πόρους που θα μεταφερθούν στο πραγματικό άθλημα. Προτείνονται οι εξής αλλαγές του καταστατικού, το οποίο θα πρέπει ούτως ή άλλως να τροποποιηθεί για να υποδεχθεί το ράγκμπι ή και στο εγγύς μέλλον κι άλλο άθλημα :

1.  Μείωση του αριθμού των μελών του ΔΣ της ΟΧΕ από 15 σε 11 ώστε να δημιουργηθεί ενα ευέλικτο όργανο. Είναι υπερβολή να αντιστοιχεί ενας/μια σύμβουλος ανα 4,5 σωματεία με δικαίωμα ψήφου. Αν δε η αναγωγή γίνει με τα σωματεία που συστηματικά καλλιεργούν το άθλημα η αναλογία είναι μικρότερη από 1/3.

2.  Κατάργηση των επιτροπών εθνικών ομάδων και ανάπτυξης, οι οποίες αν και θα έπρεπε, δεν λειτούργησαν ποτέ συμπληρωματικά. Πρόβλεψη στο καταστατικό για τη δημιουργία μιας νεας επταμελούς επιτροπής που θα αποτελεί το κονκλάβιο της Ελληνικής χειροσφαίρισης. Μιας επιτροπής με δικό της προϋπολογισμό και επικεφαλής τον εκάστοτε Α' Αντιπρόεδρο της ΟΧΕ, τέσσερα εξωδιοικητικά μέλη με πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, καθώς και δυο μέλη αριστείδην από το ΣΥΠΧΕ και ΠΣΑΧ. Τα καθήκοντα της επιτροπής θα είναι (ενδεικτικά):
    • Εκπόνηση, σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές, των αγωνιστικών προγραμμάτων προετοιμασίας και αγώνων Εθνικών Ομάδων.
    • Εκπόνηση, μελέτη σκοπιμότητας, συντονισμός, υλοποίηση και παρακολούθησης δράσεων ανάπτυξης καθώς η εύρεση και εκμετάλλευση προγραμμάτων άλλων φορέων (IHF, EHF, EOA, ΥΠΑΙΘ, ΕΣΠΑ κλπ)
    • Εφαρμογή ειδικών αγωνιστικών κανονισμών και κανόνων, με στοχευμένη αγωνιστική και αναπτυξιακή τεχνική και τακτική
    • Κατάρτιση εκπαιδευτικού υλικού και επιμορφωτικού προγράμματος ΟΧΕ
    • Συντονισμός και αξιολόγηση προς το ΔΣ προπονητών/τεχνικών συμβούλων ΟΧΕ
    • Κατάρτιση του ετήσιου καλενταριού της ΟΧΕ
    • Εισήγηση για θέματα και κανονισμούς προπονητών και αθλητών
    • Συνεργασία με τους φορείς ΟΤΑ, ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας
3.  Σε όλες τις επιτροπές ΜΟΝΟΝ ο επικεφαλής θα είναι μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ και οι υπόλοιποι εξωδιοικητικοί. Ρητή πρόβλεψη ότι όλες οι επιτροπές θα είναι τριμελείς.

4.  Η άμεση κατάργηση όλων των ΕΣΧ που κοστίζουν στον προυπολογισμό της ΟΧΕ 100.000 και πλεον το χρόνο, χρήματα πεταμένα. Δημιουργία δύο νέων ενώσεων για νότιο και βόρειο τομέα που η λειτουργία τους δεν θα ξεπερνά τις 15.000 ετησίως.

5.  Ριζική αναθεώρηση όλων των Κανονισμών και επικαιροποίησή τους (Κανονισμός Αγώνων, Πειθαρχικό Δίκαιο, Κανονισμός Διαιτησίας, Κανονισμός Μεταγραφών)

6.  Συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες (ΟΤΑ, ΑΕΙ κλπ) σε διοικητικό, οικονομικό ή προωθητικό επίπεδο.

7.  Εκλογίκευση και απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών (πχ έκδοση, διακίνηση και χρήση των δελτίων αθλητικής ιδιότητος)

8.  Συμμετοχή στα όργανα και τις επιτροπές εκπροσώπων των αθλητών (ΠΣΑΧ) και των προπονητών (ΣΥΠΧΕ)


Β. Διάθεση εξοικονομούμενων και υφιστάμενων πόρων σε ενδεικτικές δράσεις (με υπολογισμό τακτικής επιχορήγησης 800.000 για το 2015 και το 2016, όταν το 2014 είναι 900.000)

Από τον περιορισμό των ελαστικών δαπανών, την κατάργηση των ΕΣΧ, την εκμετάλλευση του SMART και τις μέχρι στιγμής ανταποδοτικές συμφωνίες, προκύπτει σε χρήμα και παροχή υπηρεσιών ένα ποσό περίπου 120.000 που θα μπορούσε να διατεθεί ΕΠΙΠΛΕΟΝ από τα χρήματα που διατίθενται στην ανάπτυξη και τις Εθνικές ομάδες. Ενδεικτικά:
    • Ενίσχυση του θεσμού των ημερήσιων προπονητικών κάμπ των Εθνικών ομάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    • Συμμετοχή ή διοργάνωση σε συνεργασία με ΟΤΑ, διεθνών τουρνουά εθνικών ομάδων με ισχυρούς αντιπάλους      
    • Απευθείας στους συλλόγους - κυρίως της περιφέρειας - για συμμετοχή των ομάδων εως παίδων/κορασίδων σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, αφού είναι αδύνατο να έρθουν και να μείνουν παιδιά στο άθλημα όταν θα παίζουν δυο και τρεις αγώνες το χρόνο τη στιγμή που τα πρωταθλήματα των άλλων αθλημάτων έχουν ξεκινήσει. Αν σκεφτεί κανείς ότι στην Αθήνα των πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων, το πρωτάθλημα των μίνι ξεκίνησε Μάρτιο και τελείωσε Μάιο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του προβλήματος.
    • Στην αναβίωση των κλιμακίων, των οποίων η λειτουργία έχει ατονήσει. Προετοιμασία και συμμετοχή αντιπροσωπευτικών ομάδων παμπαίδων/παγκορασίδων και παίδων/κορασίδων σε τουρνουά του εξωτερικού αμέσως μετά τις τελικές φάσεις. Είμαστε από τα λίγα αθλήματα που τα καλοκαίρια περνάνε ανεκμετάλλευτα για τους μικρούς μας αθλητές/αθλήτριες στις Εθνικές ομάδες. Πχ στο Diomidis Cup ήταν όλες σχεδόν οι ομάδες παμπαίδων και υπήρχε ανταποδοτικό όφελος από τους διοργανωτές φιλοξενία επ' ωφελεία της ΟΧΕ. Τι πιο λογικό να γινόταν χρήση της χορηγίας την επόμενη μέρα της λήξης της διοργάνωσης, για προετοιμασία της αντιπροσωπευτικής ομάδας αφού όλα τα παιδιά βρίσκονταν ήδη εκεί; Αντίστοιχα και με τις κορασίδες στην Πορταριά.
    • Σε υποχρεωτικό σεμινάριο προπονητών που να παρέχει αδειοδότηση για την επόμενη χρονιά.
    • Στην μερική χρηματοδότηση εκείνων των συλλόγων που καλλιεργούν συστηματικά το άθλημα, επιθυμούν να συμμετέχουν σε διοργανώσεις open, αλλά οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. 
Γ.  Εύρεση νέων πόρων - προώθηση χειροσφαίρισης

Βασικός πυλώνας για την αναγέννηση του αθλήματος είναι η διάδοση του και σε αυτό τον τομέα βρισκόμαστε πολύ χαμηλά, γεγονός που αποτυπώθηκε πρόσφατα σε μια δημοσκόπηση, σε μεγάλο δείγμα, για την εφημερίδα Βήμα της Κυριακής. Στην πραγματικότητα όσο λιγότερα παιδιά παίζουν χάντμπολ, όσο λιγότερες διεθνείς διακρίσεις έχουμε σε επίπεδο εθνικών ομάδων και συλλόγων, το άθλημα θα συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο. Και αυτό το βλέπουμε στη διαρκώς μειούμενη επιχορήγηση σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα, στην έξωση από τα γήπεδα, το τηλεοπτικό ενδιαφέρον κλπ. Βασικό εργαλείο για τη διάδοση του αθλήματος και την προσέλκυση πόρων, είναι και η επιστήμη της διοίκησης του αθλητικού μάνατζμεντ και μάρκετινγκ, για την οποία πολυ κουβέντα γίνεται τελευταία. 

Θεωρώ ότι στον τομέα αυτό θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από το το επιχειρηματικό περιβάλλον, και να έρθουμε πιο κοντά στα Πανεπιστήμια μας όπως λχ το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα τη Σπάρτη. Θα μπορούσαμε λοιπόν, σε συνεργασία με το συγκεκριμένο τμήμα, να δημιουργήσουμε ενα δικό μας case study το οποίο δεν θα κοστίσει τίποτα, και θα βοηθήσει ουσιαστικά την ΟΧΕ και τους συλλόγους σε θέματα marketing, αφού οι εταιρείες πιθανοί χορηγοί λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τέτοιες συνεργασίες.

Χρήσιμο εργαλείο για άντληση πόρων, μπορεί να αποδειχθεί και το ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα σε θέματα δημιουργίας και εκμετάλλευσης αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ γήπεδα τέντες), ενίσχυσης συμμετοχής των γυναικών σε δράσεις χειροσφαίρισης καθώς και οποιουδήποτε προγράμματος που θα μπορούσε να συνεισφέρει στη βελτίωση του αθλήματος μας.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι το θέμα των επικείμενων αρχαιρεσιών είναι μεν σημαντικό, αλλά δευτερεύον. Δυστυχώς, εξ όσων γνωρίζω, οι περισσότεροι ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό τη στιγμή που οι δυνατότητες του αθλήματος εξαντλούνται. Η ΓΣ είναι κρίσιμη αφού θα αποτελέσει μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για ουσιαστική συζήτηση επί των προβλημάτων του αθλήματος μας, μήπως και το οδηγήσει στην επανεκκίνηση του. Έφτασε η ώρα να βάλουμε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων. 

Στάθης Παπαχαρτοφύλης

52 comments

Anonymous said...

καλα τα λεσ αλλά ποιοσ θα τα υλοποιησει?? ο κρανιωτης ο βλαχοπουλοσ ο μουμτσιδελησ ο σταυρακακησ η κουλα η ο γκαντησ που δουλευει ολο το κοσμο?? βαλε μαλλιο και κασαπιδη και εδεσε το γλυκο. παμε ολυμπιαδα ριο!!!!

Anonymous said...

Θα τα υλοποιούσε ο Στάθης αλλά ήταν στο ΔΣ. Τώρα που θα είναι έξω κάτι μπορεί να κάνει. Τον σχεδιασμό της διαιτησίας να μας πει και γιατί δεν ασχολείται οργανωτικά με την διαιτησία. Και να εξηγήσει στους πρώην συναδέλφους του γιατί δεν έγινε διεθνής.

greekhandball.com said...

@3.31

Λογική η αιχμή σου αλλά τα δημόσια κείμενα παραμένουν. Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και η εσωτερική αλληλογραφία, την οποία φυλάω για κάτι μικρόνοες σαν και σένα, θα σε έκαναν να αναθεωρήσεις. Σου θυμίζω ότι υπήρξα μέλος του ΔΣ με δικαίωμα ψήφου τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Ενω νομίζεις ότι με ειρωνεύεσαι, χαίρομαι που μου κάνεις τέτοια πάσα,. Δες σε λίγο στη σελίδα του blog στο fb την από 18/1/2013 εισήγηση μου για θέματα διαιτησίας, όταν ήμουν επικεφαλής μιας δήθεν επιτροπής ανάπτυξης διαιτησίας η οποία καταργήθηκε, ως αντιποινα για την δημόσια κριτική για την παρέμβαση της ΟΧΕ στα εσωτερικά της ΕΣΧΘ.

Δεν έγινα διεθνής γιατί κόπηκα από την Ευρωπαϊκή και την αμέσως επόμενη ημέρα αποσύρθηκα από τη διαιτησία.

Αν έχεις πάντως να προτείνεις κάτι, το blog και το portal στη διάθεση σου. Αρκεί να μην είναι για Βούλγαρους διαιτητές.

Anonymous said...

3.31 πηρεs πληρωμενη απανηση και καρφωθηκεs!!!!
Να ξερειs παντωs οτι οι Βουλγαροι συναδελφοι και οποιαδηποτε αλλοι θα θελουν προεξοφληση τιs μετακινησηs και των αγωνων
Αυτα και περαστικα σου
Υ.γ. τιs καινουργιεs προταδειs θα τιs κανει ο κρανιωτηs........

Anonymous said...

Πλάκα στην πλάκα είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται ενα μελετημένο κείμενο που να μιλά για χάντμπολ και όχι για πρόσωπα, άσχετα αν μερικοί από τους στόχους που βάζεις, είναι υπερρεαλιστικοί για να υλοποιηθούν μέχρι το 2016, όπως η ύπαρξη 2 ομάδων παμπαίδων σε κάθε νομό. Πάντως μπράβο για τον κόπο σου και την διάθεση σου να τσαλακωθείς!!! Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τα εκατό χιλιάρικα για τις ενώσεις. Είμαστε τόσο πλούσιο άθλημα;

Anonymous said...

Αφου υπάρχουν τόσοι άνθρωποι του αθληματος , οι οποίοι και κατέχουν αλλά και τρέχουν για το άθλημα, γιατί δεν γίνεται μία συγκέντρωση από όλους αυτούς τους ανθρώπους σε κάποιο τυχαίο μέρος (και ας αρχίσουμε απο την Αθήνα)ώστε να ξεκινήσουμε κάτι καλό για το αθλημά μας .
Επιτέλους άς τελειώνουμε με όλους αυτούς.

Anonymous said...

μια χαρα ειναι οι προτασεις...μπραβο για το χρονο που αφιερωσες και μας ξεστραβωσες εστω και λιγο...

αφηστε ολοι τις παπαριες και κοιταξτε να συμβαλλετε θετικα προς τη βελτιωση της καταστασης...βαλτε ενα τελος στην αρνητικη κριτικη (καθε καλοπροεραιτη και καυστικη κριτικη καλοδεχουμενη)

οι αλλες χωρες μας εχουν ξεφυγει στις επιτυχιες και εμεις παιζουμε την κολοκυθια ακομη

Anonymous said...

Στην πλειοψηφια τους απο αυτα που αναγραφηκαν με βρισκουν απολυτα συμφωνο,εξαλου καποιες ιδιες σκεψεις ειχα γραψει πριν λιγες μερες στο ιδιο μπλοκ.Το ζητημα Σταθη μου ειναι οτι δεν πιστευω οτι αυτοι που εχουν στο μυαλο τους "στρατηγικους σχεδιασμους "μπορουν να τα υλοποιησουν,οχι γιατι δεν μπορουν αλλα γιατι δεν θελουν.Και δεν θελουν γιατι εχουν μαθει να ειναι κρατικοδιαιτοι και εξαρτομενοι ητε απο κομματικα η αλλα προσωπικα συμφεροντα.Εγω στην ΓΣ θα πω πραγματα που θα στεναχωρησουν πολλους οπως στα εχω πεικαι εσενα και εχουμε συμφωνησει σε πολλα.Δεν θα αφησω κανεναν να εκμεταλευεται το κοπο τον δικο μου και των αλλων για προσωπικο οφελος και να μην προσφερει τιποτα στο αθλημα που αγαπω και τρεχω ολη μερα για να υπαρχει.Ευχομαι αυτη η ΓΣ να ειναι το καινουργιο ξεκινημα του αθληματος και να αποδειξει οτι υπαρχει οραμα και διαθεση για δουλεια.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ.

Anonymous said...

Συμφωνώ Λεωνίδα μαζί σου ,αλλά ακούγετε ότι πρόεδρος θα είναι ο Γκαντής ! με σχεδόν τα ίδια μέλη στο ΔΣ .
Περιμένουμε λοιπόν να υλοποιήσει τα ανωτέρω αυτός ο κρατικοδίαιτος παραγοντίσκος ? ή κάνουμε κάτι έστω και για το 2016 .

Anonymous said...

προεδροσ θα ειναι ο πιλαφασ. μην τσιμπατε στο τυρακι οτι δεν τον θελουν... σταχτη στα ματια πολλων για ξεκαρφωμα....

Anonymous said...

@9.55 μην είσαι τόσο σίγουρος, την κόμπλα με τους μακεδονομάχους την ξέρεις ?

Anonymous said...

Αυτό σου λέει. Ότι οι κόμπλες γινονται για τα μάτια του κόσμου. Αν είναι έτσι γιατί κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο τους??

Anonymous said...

Eγω σαν Λεωνιδας θα τους δωσω πολυ λιγο χρονο διορια για να μου δειξουν απτα αποτελεσματα.Αλλιως θα παρω την ομαδα απο ολα τα πρωταθληματα και με τους ανθρωπους που συμφωνω σε πεντε πραγματα θα φτιαξουμε μια μικρη λιγκα και θα τραβηξουμε αλλο δρομο.Δεν θα τους αφησω να "ξαναπροσπαθησουν οπως και πριν"να οργανωσουν το αθλημα.

Anonymous said...

Άσχετο ! απαγορεύεται από τον αθλητικό νόμο και το καταστατικό της ΟΧΕ

Anonymous said...

ρε λεωνιδα δεν μπορεις να σκεφτεσε ετσι εσυ. θα καψεις τα παιδια που με τοσο κοπο εφερες στο αθλημα που αγαπας. εαν γίνει αυτό το μονο που θα καταφερεις είναι να πληγωσεις τα παιδια σου. θα το κανεις;

Anonymous said...

Τα παιδια αδερφε μου φευγουν γιατι οι "στρατηγικοι σχεδιασμοι" εχουν καταφερει να κανουν 4 παιχνιδια ολη την χρονια.Οσο αφορα τον "σχετικο" μηπως απαγορευεται να γινονται τουρνουα απο τον αθλητικο νομο κυριε καναπεδατε?Αλλα τοσο καιρο στην ΕΣΧΑ χασμουριοσουνα απο την "κουραση"και την δουλεια για την αναπτυξη.!!!!!!!!!!!!ΛΕΩΝΙΔΑΣ.

Anonymous said...

Απαγορεύονται όλοι οι αγώνες και τα τουρνουά εάν δεν έχουν την έγκριση της ΟΧΕ

Anonymous said...

Καλα αλλαξε πλευρο και οταν ξυπνησεις τσιρακι ελα να διακοψεις τα παιχνιδια.

Anonymous said...

Αυτό απαγορέυετε απο τον νόμο ,να έχει προπό και να είναι σε ομοσπονδία !!!!

Anonymous said...

Γατακια μην μασατε. Τα παπαγαλακια των λαμογιων του πρωην δσ της οχε προσπαθουν να σας πεισουν για τα αντιθετα.
Ποιος αθλητικος νομος απαγορευει τα τουρνουα μεταξυ των ομαδων ;
Αυτοι με τα πρακτορεια προπο και ειναι μελη της ομοσπονδιας.
Χαντμπωλ με αυτους ξανα στο 15μελες δεν υπαρχει.
Απο το Μαρτιο σας ελεγα για τις εκλογες.
Θα επανελθω
Σας προκαλω λαμόγια για απαντησεις
ο τρελλός του χωριού

Anonymous said...

Σταθη με αυτα που γραφεις δινεις στεγνα τον αρχιδιαιτητη απο το αργος. Η πραγματικοτητα ειναι ότι επι αρχιδιαιτησιας του διελυσε τα παντα, οι διαιτητες εγιναν οι χειροτεροι όλων των εποχων , αλαζονες σαν τον ιδιο , ασχετοι με το αντικειμενο και το μονο που τους ενοιαζε να παρουν τα αφορολογητα απο τις ομαδες.
Θα προσφερει μεγαλη υπηρεσια στο αθλημα όποιος τον στειλει σπίτι του.
ο τρελλος του χωριού

Anonymous said...

ρε σεις ακουστε Παντελας , Μπαμπης ,Γκαντης , Σταυρακακης , Κρανιωτης και λοιποι συγγενεις δεν αναφερω αλλα ονόματα γιατι ειναι ανυπαρκτοι δεν εχουν σχεση με το αθλημα αλλα με την παρτη τους.
Οποιος πιστευει ότι απο την 13η του Οκτωβρη έστω κι ένας απο αυτούς αν βρίσκεται στο δσ της οχε το χαντμπωλ δεν θα σηκώσει κεφαλι.
Ανθρώπους σαν τον Λεωνίδα χρειάζεται το χαντμπωλ .
Λεωνίδα θα είμαι εκεί να σε ακούσω,ελπίζω να μην κιοτέψεις (# να μην κωλόσεις -- για τους αγράμματους ).
ο τρελλος του χωριού

Anonymous said...

Νικόλα Γραμματικέ , εσύ έφυγες νωρίς.
Έκανες πολύ καλά .
Έσωσες το τομάρι σου.
Όμως το τομάρι του χάντμπωλ οι ύαινες που άφησες πίσω σου συνεχίζουν ακόμη και σημερα να το ξεσκίζουν .
Αν δεν ξυπνήσουν αυτοί που παριστάνουν τους προέδρους των σωματείων , τότε θα πληρώνουν πιο ακριβά κι από το τεννις την ενασχόληση τους με το αδιαφορο χαντμπολακι.

Anonymous said...

Αυτά για τώρα.
Διαβαστε κι αυτό : " εκλογες της οχε" δικαστικός αντιπρόσωπος θα παρευρίσκεται;
Τουλάχιστον αστυνομία; γιατί ακούγετε ότι θα πέσουν μηνύσεις.
χιχιχιχιχι
εξάλλου στις κηδείες πέφτει πολύ ΓΕΛΙΟ .
χοχοχοχοχο
ο τρελλος του χωριού

Anonymous said...

Τριπλοθεσίτες -και που είναι μέσα σε όλα- είναι ο Κρανάκης (διορισμένος σε σχολείο, Δούκας, Εθνική Ανδρών) και ο Ιατρούδης (διορισμένος σε σχολείο, Αναγ.Βύρωνα, Υπεύθ.Ανάπτυξης). Ο τρίτος ποιός είναι ρε παιδιά, που δεν περνάει από το μυαλό μου; Γιατί ο Βαρελτζής (αν εννοείτε αυτόν για τρίτον) από την μέρα που έφυγε από αρχιστράτηγος δεν τα κονομάει από δεύτερη μεριά. Ο έμμισθος τεχνικός σύμβουλος χτυπούσε κάπως βαρύ για τέτοιες εποχές...
Το θέμα είναι ότι αυτοί οι τρεις που λέτε δεν μπήκαν μόνοι τους εκεί. Κάποιοι τους βάλανε φυτευτούς, και πρέπει και να λογοδοτήσουν γιατί με τα καμάρια τους δεν έχουμε δει άσπρη μέρα στην ανάπτυξη και πολύ περισσότερο στην εθνική ομάδα που έχει γίνει της σφαλιάρας.

Anonymous said...

Ο 3ος είναι ο Μάντζος. Δεν είναι φίλοι μεταξύ τους αλλά νομίζω αναγνωρίζουν την δυναμική του ενός του άλλου. Προπονητές με διάρκεια, προσωπικότητα, πανούργοι, δουλευταράδες με επιτυχίες. Διαχρονικοί προπονητές που δύσκολα μπορεί να τους την βγει ο οποιοσδήποτε. Ακολουθούν οι Γραμματικός, Δημητρούλιας, Γεωργιάδης. Οι διάδοχοι θα έλεγα. Όλα τα υπόλοιπα που λέμε ή θα λέγονται είναι για κομπλεξική κατανάλωση, ζήλια και ισοπέδωση.

Anonymous said...

Αντε παλι ανανεωση... ποια ανανεωση βρε παιδια μιλαμε??Με Κρανιωτη,,πιλαφα,,γκαντη,,κουλα,,σταυρακακη,??αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως...

Anonymous said...

Μαλλον δεν ηταν καλο και υπακουω παιδι ο Παντελης και ο Πατριαρχης Στελιος τον αποκληρωσε...ολη η περιουσια στα αλλα παιδια του

Anonymous said...

θελω να μοιραστω τις ανυσηχιες μου μαζι σας βρε παιδια. Πριν 2 χρονια εν μεσω προβληματων ο Πιλαφας μας εγκατελειψε λογω υποχρεωσεων του που δεν του επετρεπαν να αχοληθει με το αθλημα.Τωρα προφανως βρηκε χρονο να ασχοληθει λιγουλακι και με εμας.Λεω τωρα αν παλι δεν προλαβαινει αργοτερα μην κλεισει ο τελευταιος την πορτα μπορει να θελει να βγει.

Anonymous said...

ολο ονοματα και τιποτα για το αθλημα. marketing χρειαζεται η ομοσπονδια. προσλαμβανεται με διαγωνισμο μια ομαδα τριμελη η οποία θα εχει σαν δουλεια της να φερει χρημα και να διαχειρίζεται το εσοδα της ομοσπονδιας προς χαρη του αθληματος. ανεξαρτητη αλλα να λογοδοτει στο ΔΣ.

Anonymous said...

Πάμε για τρέλες στις Σευχέλες.....

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ (ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 15)
Αλεξιάδης Κων/νος (ΑΟ Σερρών)
Βιολιντζής Κων/νος (ΓΑΣ Κιλκίς)
Γκαντής Κων/νος (Πανελλήνιος ΓΣ)
Δενέζης Ευάγγελος (Διομήδης Άργους)
Διαμάντης Στέργιος (Καλλιθέα – ΓΕΒ 2011)
Καρελά Αναστασία (Ορμή Πατρών)
Καρράς Δημήτρης (Ολυμπιακός Κερατσινίου)
Κερασιώτη Βασιλική (Άρης Νίκαιας)
Κρανιώτης Βασίλης (Αναγέννηση Άρτας)
Λάσκαρη Ερασμία (ΟΦΝ Ιωνία)
Μανδάς Αθανάσιος (ΑΟΔ Κορυδαλλού)
Μαυρίδης Άγγελος (Νέμεσις)
Μιχαηλίδης Βασίλης (Παναθλητικός)
Μπακουλοπούλου Κυριακή (ΑΟ Ηλυσιακός)
Μπεκιάρης Παναγιώτης (Ποσειδώνας Λουτρακίου)
Μυργιαλή Χρυσούλα (ΑΟ Προσοτσάνης)
Πιλαφάς Χαράλαμπος (ΕΣΝ Βριλήσσια)
Προδρομίδης Χαράλαμπος (ΙΕΚ ΞΥΝΗ – ΔΙΚΕΑΣ)
Σπυρόπουλος Κων/νος (ΧΑΝΘ)
Σταματιάδης Κων/νος (ΑΕΚ)
Σταυρακάκης Δημήτρης (ΓΣ Κορωπίου)
Στρατάκης Ιωάννης (Φιλώτας Φλώρινας)
Χαλβαδάκη Άννα (Παράδεισος Αμαρουσίου)
Χειβιδόπουλος Αναστάσιος (Πανιώνιος Άργους)
Χοτοκουρίδου Μαγδαληνή (Ορφέας Κατερίνης)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ (ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 5)
Αγγελούδης Στυλιανός (Δίας Πολίχνης)
Γιαννούλας Ευάγγελος (Νέμεσις)
Κουρτσιλίδης Παναγιώτης (Ορφέας Κατερίνης)
Κωστόπουλος Ιωάννης (Ολυμπιακός Κερατσινίου)
Μούκιος Ανδρέας (Διομήδης Άργους)
Πετρίδης Απόστολος (Κων/των Πυλαία)
Χατζηαθανασίου Χαράλαμπος (ΑΟ Ηλυσιακός)

Ο γνωστικός του χωριού

Anonymous said...

Ξέχασες και την άλλη παραίτηση του Πιλαφά. Αλλά αυτός θα είναι ο νέος πρόεδρος άσχετα αν το έργο που παίζει για να μαζέψει τους δυσαρεστημένους είναι ότι δεν τον θέλουν. Μην τους κάνουμε τη χάρη. Μαύρο σε όλους.

Anonymous said...

Μια ιδέα από την καθαρή νίκη της ΧΑΝΘ!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=1pNZ8nGjYi8

Anonymous said...

Μπράβο στον Δημήτρη Καρρά που κατεβαίνει υποψήφιος. Δάσκαλε ποτέ δεν κόλωσες. Μην μασήσεις. Πες τα πράγματα με το όνομα τους. Ξεφτιλισε τους όπως ο Λεωνίδας. Αν υπάρχουν πραγματικοί χαντμπολικοί θα βγείς άνετα. Μην πάτε σαν πρόβατα στην κάλπη ρε. Σηκώστε ανάστημα. Αυτοί κοιτάνε μόνο την πάρτη τους.

Anonymous said...

ΠΑΣΟΚ και ΧΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό του χάντμπολ. Πόσο πιο χαμηλά θα το πάτε ρεε.....

Anonymous said...

νικολιτσα εγώ θα ντρεπομουν πολυ μετα απο αυτο το βιντεο. τους πατε και για διεθνοποιηση τα καρναβαλια. να βγουνε και να πουνε δημοσια συγνωμη για την αλλοιωση αποτελεσματος.φωναζαμε μετα το παιχνιδι και μας λεγατε γραφικους εεε;;

Anonymous said...

Το νέο ΔΣ πρέπει να ζητήσει την παραίτηση Νικολίτσα μετά το video που είδα ΧΑΝΘ-ΔΙΚΕΑΣ. Θανάση συγνώμη αλλά οι αυτά που είδα είναι τελμάτωση της Διαιτησίας.

Anonymous said...

Εσείς εκεί στο Δικεα η Ξυνη η όπως αλλιώς λέγε σετ μαζευτεί ται γιατί νομίζετε ότι είσται η μικτή κοσμουΣας κερδίσαμε δίκαια Έχετε να φάτε καλά όπως και στο παιδικό που αφού μαζέψετε ότι υπήρχε απο παιδιά με την υπόσχεση των σιγουρων μορίων την φάγατε Είστε κομπλεξικοι

Anonymous said...

@9.10 Μάθε ότι άπειρες φορές η ΟΧΕ έχει προσλάβει διαφημιστές κλπ κλπ και πάντα έφερναν μια τσάντα άδεια. Και βέβαια είδαμε και τον μανατζαρεο του Παντελή που γέμιζε την ΟΧΕ με λεφτά επί δύο χρόνια. Τι να πουλήσει ρε βλ@κ@ το ανύπαρκτο χάντμπολ ???????????

Anonymous said...

Νικολίτσα με αυτούς τους ορισμούς είσαι ο εγγυητής της αναξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Ηλίθιοι όσοι πρόεδροι βάζουν χρήματα στο άθλημα με διαιτησίες τέτοιες.

Anonymous said...

παντελη ασε το πληκτρολογιο και πιασε τον τροχο.

Anonymous said...

@9:59
Γιατί; Σε πειράζει το ότι κάποιος γράφει ή σε πειράζει αυτό που γράφει; Μετά τη χούντα στη διοίκηση έχετε αποφασίσει και άρση της ελευθερίας του λόγου;

Anonymous said...

παντελή σταμάτα δεν έχεις ανάγκη να εκτίθεσαι ! δεν σου είπε κανένας να μείνεις έξω, επιλογή σου είναι ,δεν ήταν ανάγκη να είσαι πρόεδρος άσε να δοκιμάσει κανένας άλλος αφού έτσι το θέλουν , μπορεί να είναι καλύτερα μπορεί και όχι, μην τα μηδενίζεις όλα και όλους είναι κρίμα για το επίπεδο σου , είσαι στην εκτίμηση του συνόλου του αθλήματος μην το χαλάσεις...
ένας φίλος σου

Anonymous said...

Για ρώτα τον φίλο σου τον Παντελή μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα ??

Anonymous said...

Φτιαξτε κλιμα εκει στο δικεα....Αλοιμονο στον επομενο αντιπαλο σας.Οι μισες φασεις ειναι κατα φαντασια χτυπηματα....Τσουγκραει το ιντερ σας με το εξτρεμ σας που ειναι πιβοτ και μιλατε για χτυπημα στο προσωπο απο αντιπαλο.Κανει σουτ το δεξι σας ιντερ βλεπει πως συνεχιζετε η φαση και διπλωνει στα δυο να κοψει την αντεπιθεση.Σουταρει το αλλο ιντερ παει η μπαλα αουτ και επειδη φου κανει επαφη ο αμυντικκς απο μπροστα διπλωνει και αυτος.Να διαμαρτυρεστε για την φαση στο τραβηγμα της φανελας σωστο ή στα βηματα που ειναι δεν ειναι ενταξει.Αλλα ποσες τετοιες φασεις μπορει να εχουν γινει και για τους αντιπαλους σας?Το να υπαρχουν μια δυο φασεις υπερ ή κατα σου σ'ενα αγωνα δεν σφαγη αλλα ανθρωπινο.Ουδεις αλαθητος.....Πρωτα κοιταω τι εκανα εγω και μετα τους αλλους.Εγινε κατεστημενο και η χανθ με τους ανυπρκτους διοικητικους και παρατρεχαμενους.....το ακουσαμε και αυτο...

Anonymous said...

Σταματήστε να γράφετε ηλιθιότητας. Η άδεια ΠΡΟΠΟ που λέτε υπάρχει εδω και 35 χρονια στους Σοφαδες και προφανώς ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο.
Αν την είχε αυτός που λέτε θα ηταν πράκτορας απο 12 ετών ........
Σταματήστε τις λάσπες γιατί λερωνουν κι εσάς ........

Anonymous said...

για πειτε μας και τις επιτυχίες των προπονητων που αναφερεις,
γιατί από μια προχειρη ματια που έριξα, επιτυχίες δεν υπάρχουν τα τελευταία δέκα δεκαπέντε χρόνια.
Δηλ χωρίς παίκτες και χωρίς φράγκα, απουσιάζουν οι προπονηταράδες που αναφέρετε ...

Anonymous said...

Όλοι εσείς οι πολυγραφωτατοι στο blog αλήθεια γιατί δε βάλατε υποψηφιότητα για το ΔΣ κι αφήσατε τον Γκαντη το Χειβιδόπουλο την Κουλα τον Σταυρακακη , τον Σταματιαδη και τους υπόλοιπους να "σώσουν" το άθλημα.
Να απαντήσω εγώ.
1. Γιατί κανένας απο εσάς δεν εχει σωματείο να τον προτείνει
2. Γιατί αν βάζατε κάτω απο την υπογραφή σας τα ονοματακια σας θα έπεφτε πολύ γέλιο.
3. Γιατί δε θα αντεχατε τα ράματα για την γούνα σας κι αυτά που θα σας εσουρναν οι τακτικοί θαμώνες του blog.

Anonymous said...

Admin
Οι προτάσεις σου ειναι σοβαρές. Αν κι ορισμένες δύσκολα εφαρμόσιμες. Αναμένω να δώ την στάση σου μετά την εκλογή του νέου ΔΣ.....

Anonymous said...

6.46 δηλ. αν ο σταυρακάκης έβαζε το ονοματακι του εδω μέσα ( δεν τολμά) πιστεύεις ότι δεν θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι;
Ξέρεις τι ήταν ο σταυρακάκης πριν μάθει το χάντμπωλ;
χοχοχοχο
ο τρελλος του χωριού

3-2-1 said...

προσ τρελλο.τον σταυρακακη των εμαθαν πρωτοι οι αθλητεσ του πανελληνιου οταν επαιζαν C.L.τοτε που( νωμιζε οτι η μπαλα ειχε σχημα πεπονι(δεν ειναι κακο οτι ειχε αγνοια,τωρα ειναι)

Anonymous said...

έκανα ηλεκτροσοκ.
πηρα και τα χαπια μου.
είμαι σε καταστολή.
αντε κοιμηθητε με το κωλοαθλημα σας
ο τρελλος ( ; ) του χωριου