Στο Μουσείο της Ακρόπολης οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στο Μουσείο της Ακρόπολης οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων

Με φόντο τον Παρθενώνα θα διεξαχθούν για 3η συνεχόμενη χρονιά οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α1 Ανδρών, Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος για την περίοδο 2014-2015.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης την Τετάρτη 23 Ιουλίου και ώρα 19:00 και θα την παρουσιάσουν ο ηθοποιός και αθλητής του χάντμπολ Γιάννης Αϊβάζης και η δημοσιογράφος Έλενα Μπουζαλά.

Ο Πρόεδρος κ. Παντελής Χατζηιωάννου και το Δ.Σ. της ΟΧΕ ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο κ.
Δημήτρη Παντερμαλή και το Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης.
Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι κορυφαίοι της σεζόν 2013-2014, οι καλύτερες επτάδες Α1 Ανδρών, Α1 Γυναικών, οι πρώτοι σκόρερ και οι MVP.
Επίσης θα τιμηθούν για την πολύχρονη προσφορά τους στο άθλημα οι Γιώργος Ζαραβίνας και Δημήτρης Καφφάτος.
Ακόμα θα βραβευθούν για την στήριξη τους στο άθλημα οι χορηγοί της ΟΧΕ.

12 comments

Anonymous said...

Φαίνεται ότι η ΟΧΕ έχει λεφτά για ξόδεμα. Πόσο άραγε να πηγαίνει το ενοίκιο για μια τέτοια εκδήλωση; Αφού υπάρχουν λεφτά για ασήμαντες σπατάλες, τότε γιατί ζητάει λεφτά από τις ομάδες, με το παράβολο. Με τέτοιες κινήσεις το μόνο που κάνετε είναι να ρίχνετε λάδι στη φωτιά!

greekhandball.com said...

@6.08

Νομίζω ότι δεν διάβασες ή δεν κατάλαβες καλά την ανακοίνωση. Γιατί αν την κατάλαβες, το μόνο που κάνεις είναι να φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση ανθρώπους που βοηθούν ανιδιοτελώς το χαντμπολ μέσα από τη δουλειά τους. Μάθε και μετά σχολίασε!!!

Anonymous said...

«Διοικούμε, πληρώνετε»

Στην ομοσπονδία του χάντμπολ βρήκαν τον τρόπο να κάνουν πρωταθλήματα και να μην χρωστούν σε κανέναν. Για όλα θα πληρώνουν τα σωματεία…

του Ηλία Τάταλα
iltatalas@yahoo.gr

Οι πρόσφατες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΟΧΕ σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν. Οι άνθρωποι που οδηγούν το χάντμπολ αποφάσισαν να ρίξουν το οικονομικό βάρος σχεδόν για όλα στα σωματεία και εκείνοι, απαλλαγμένοι από την ανάγκη να φέρουν χρήματα στο άθλημα, απλώς θα διοικούν.

Μεταξύ άλλων η ΟΧΕ αποφάσισε:
•Κάθε σωματείο της Α1 θα πρέπει να πληρώσει παράβολο 1.500 ευρώ, προκειμένου να συγκεντρωθούν 18.000 ευρώ για τις μετακινήσεις των διαιτητών. Ανάλογα, 500 ευρώ θα είναι το παράβολο για την Α1 γυναικών και την Α2 ανδρών, 200 ευρώ για την Α2 γυναικών και τη Β ανδρών, και 150 ευρώ για το κύπελλο ανδρών – γυναικών. Συνολικά στην ΟΧΕ υπολογίζουν ότι θα εισπράξουν περίπου 40.000 ευρώ μέσω των παραβόλων και έτσι δεν θα έχουν φαινόμενα απεργιών από τους διαιτητές. Ειδικά για την Α1 ανδρών το παράβολο πρέπει να κατατεθεί έως τις 18 Ιουλίου.
•Καταργήθηκαν τα οδοιπορικά στα σωματεία και η καταχώρησή τους, ώστε να μην μεγαλώνει το λογιστικό χρέος.Βέβαια, στην ΟΧΕ είναι τόσο προσεκτικοί που στο άρθρο 25 της προκήρυξης ορίζεται ότι το πρόστιμο στα σωματεία θα παρακρατείται από τα οδοιπορικά. Αυτά έχει το copy paste…
•Επιτρέπει στα σωματεία να χρησιμοποιούν δικούς τους κριτές (!) εφόσον έχουν αποφοιτήσει από τη σχετική σχολή για να τα… διευκολύνει οικονομικά. Μία απόφαση που μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων.
•Οι ημιτελικές και τελικές φάσεις των ηλικιακών πρωταθλημάτων θα γίνονται με έξοδα των σωματείων (!). Επίσης, στα ηλικιακά το γηπεδούχο σωματείο θα είναι υποχρεωμένο να πληρώσει από 12 ευρώ στους διαιτητές και 10 στον κριτή, κάτι τιμωρεί ένα υγιές σωματείο που έχει όλα τα τμήματα υποδομής του ενεργά.

Κατά τ΄ άλλα στην προκήρυξη αναφέρεται και πάλι ότι τα σωματεία υποχρεούνται να παραχωρήσουν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στην ομοσπονδία. Προφανώς, ώστε η ΟΧΕ να τα δώσει και πάλι στον ΟΤΕ χωρίς συμβόλαιο, χωρίς έσοδα για τις ομάδες και χωρίς υποχρέωση μεταδόσεων αγώνων όλων των ομάδων. Στην ΟΧΕ προφανώς το γεγονός ότι πολλές ομάδες δεν έστειλαν πέρσι τη σχετική εξουσιοδότηση, δεν λέει τίποτα…
Ουσιαστικά η ΟΧΕ απαιτεί από τα σωματεία να καλύπτουν πλήρως όλα τα έξοδα διαιτησίας, από τα ηλικιακά μέχρι την Α1 ανδρών, να καλύπτουν μόνα τους τις μετακινήσεις τους, να μην τους δίνει ευρώ και να διαχειρίζεται η ίδια τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.
Στο πρόσφατο δ.σ. τις αποφάσεις καταψήφισαν δύο σύμβουλοι, που υποστήριξαν ότι το παράβολο θα έπρεπε να αφορά το μάρκετινγκ του πρωταθλήματος και όχι τα οδοιπορικά των διαιτητών.

Κάτω από το χαλί
Τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού χάντμπολ, φυσικά μπαίνουν κάτω από το χαλί. Η εικόνα του πρωταθλήματος, στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ίδια με πέρσι, η προβολή ελάχιστη, οι αθλητές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ανασφάλιστοι, τα (έστω) ιδιωτικά συμφωνητικά για όλους τους αθλητές θα παραμείνουν απατηλό όνειρο, κάποιες ομάδες θα είναι νόμιμες φορολογικά και κάποιες άλλες όχι (δηλαδή δίνοντας μαύρα χρήματα σε αθλητές), κάποιες ομάδες θα πληρώνουν και κάποιες άλλες όχι, στην ΟΧΕ θα αναρωτιούνται γιατί δεν πετυχαίνει το πλάνο της ανάπτυξης και θα κατηγορούν τους ομοσπονδιακούς προπονητές, η Εθνική ομάδα θα είναι παρούσα σε όλες τις προκριματικές (μόνο) φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων κοκ.
Αυτή η ευτυχισμένη ατμόσφαιρα δεν χαλάει με τίποτα… Και δεν θα χαλάσει όταν μόλις δύο σωματεία σε όλη την Ελλάδα (Φοίβος Συκεών, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης), τόλμησαν να καυτηριάσουν τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και ενώ οι αθλητές εξακολουθούν να κοιτούν αμέτοχοι τις εξελίξεις.

Anonymous said...

Παρακαλουνται οσα τα σωματεια της Αθηνας ειναι αντιθετα με την αποφαση της ΟΧΕ για την καταβολη παραβολου συμετοχης στο πρωταθλημα και στο κυπελο,να παραυρεθουν στο κλειστο γυμναστηριο Καματερου στις 8.30 μμ για να βγουν τελικα συμπερασματα και συνολικες αποφασεις αλλα και προτασεις για την επομενη μερα.Στην συγκεντρωση θα εχουν λογο και οσοι εχουν και αντιθετοι αποψη και θεση για το μελλον του αθληματος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Anonymous said...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια του προέδρου Ιωάννου Λεωνίδα ! Την πρωτοβουλία όμως αυτή ήταν υποχρεωμένη να την πάρει η ΕΣΧΑ, όπως την πήραν όλες οι άλλες τοπικές Ενώσεις της ΟΧΕ, οι οποίες σέβονται και εκπροσωπούν τα σωματεία δίνοντας δικαίωμα λόγου και θέσης απέναντι στα μέτρα εξόντωσης που θέλει να επιβάλλει αυταρχικά η ΟΧΕ.
Η ΕΣΧΑ σιωπά ένοχα για μια ακόμα φορά...!

Anonymous said...

Εκεί στη Θεσσαλονίκη δεν μπορείτε να μας πείτε ποιοι ήσασταν και τι αποφασίσατε; Διαβάζουμε για ενώσεις αλλά κανείς δε λέει ποιες ομάδες ήτανε. Μήπως για να την κάνουμε γυριστή στο τέλος;

Anonymous said...

Το ρέκβιεμ της ΟΧΕ θα το ψάλλουν εν χορώ τα σωματεία στον ειδυλλιακό χώρο του μουσείου. Κρατήστε όλοι αυτή την αναμνηστική φωτογραφία για την ιστορία του αθλήματος.

Anonymous said...

Τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξειους κ_λους.

Anonymous said...

"Ακόμα θα βραβευθούν για την στήριξη τους στο άθλημα οι χορηγοί της ΟΧΕ".

Πλάκα μας κάνετε?χορηγοί που πληρώσαν τί και που πήγαν τα λεφτά που έδωσαν?

Υ.Γ.: Και για αυτούς που έλεγαν ότι η ΟΧΕ δεν κέρδισε κάτι από τις επιτυχίες του παρελθόντος (Ολυμπιακοί Αγώνες,Παγκόσμιο) είστε γελασμένοι...κέρδισε τα σωματεία-χορηγούς!!!!Βάλτε μετά από την πρόταση "πρωτάθλημα (Α1,Α2,Β, ανδρών,γυναικών) τα ονόματα των ομάδων της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται η κάθε ομάδα!!!!!!
ΟΥΣΤ!!!!!!

Anonymous said...

άσχετα αν δημοσιεύονται ή όχι, όλα τα σωματεία , με την έγκριση των ενώσεών τους ή όχι (βλέπε αθήνας και ανατολικης μακ-θρακ που οι πρόεδροί τους είναι μέλη της οχε και τα ψήψισαν αρχικά και πως μπορούν τώρα να εναντιωθούν), είναι κατά της απόφασης της οχε για το θάψιμο των συλλόγων και της επιβίωσηα για άλλη ΄μια χρονιά του πτώματος που ονομάζεται διοίκηση οχε.

Anonymous said...

Ελεος πια με το μαυρο καβαλαρη ατι ασπρο αλογο που θα σωσει τον κοσμο του handball ,κοινως κυριο Λεωνιδα...εννοειται οτι το αθλημαα οπωσ και ολη η κοινωνια περνα οικονομικη κριση,και βεβαια το παραβολο ενα προβλημα για ολουα τους συλλογους που στο ερασιτεχνικο μας αθλημα δεν εχουν εσοδα.Το ιδιο δυσκολο φανταζομαι οτι ειναι και για υπολοιπα αθληματα που το πληρωνουν χρονια.Ομως καποιες φορες η ανακαμψη γινεται μεσα απο μικρες θυσιες απο ολους μαζι.
Κυριε Λεωνιδα,κααλεσατε τα σωματια Αττικης πειτε μας ποια ηρθαν ομαστικα????
Κυριε Λεωνιδα καλειτε την ΕΣΧΑ και τον προεδρο της να παραιτηθει,ο κυριος Παπαιωανου εχει δωσει ηδη παραιιτηση????
Κυριε Λεωνιδα η συνομιλια με τον προεδρο της ΕΣΧΑ ηταν τηλεφωνκη?Δηλαδη ο λογος σας εναντιον του προεδρου?Γιατι να σας πιστεψουμε?
Κυριε Λεωνιδα αν θελετε να σωσετε το αθλημα καθιστε με αυτους που κατηγορειτε να βρειτε λυσεις.Τα υπολοιπα ειναι απλα επανασταση χωρις αιτια και αυτοπροβολη.

Anonymous said...

Γιατι η τηλεφωνικη επικοινωνια ηταν σε ανοικτη ακροαση και την ακουγαν ολοι οι εκπροσωποι αδερφε μου αγνωστε και απιστε.Οταν σου επιβαλλουν κατι που δεν το εχεις συμφωνησει χωρις να σε ρωτησουν το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να εναντιωθεις.Στα ασπρα αλογα τοσα χρονια ειναι αυτοι που κακοδιοικησαν την ΟΧΕ και εφεραν την κατασταση εδω που ειναι.Μηπως ολα εγιναν ξαφνικα και ηρθε ο σεισμος και τα διαλυσε η ολα αυτα τα χρονια επεφτε δουλεμα τρελο "και με την ανοχη των συλλογων" που εχουν ευθυνες αλλα αυτο πρεπει να τελειωσει ΤΩΡΑ.!!!Εγω ειμαι ενας νεος ανθρωπος που ασχολειται με το αθλημα και καθημερινα βρισκω μπροστα μου εμποδια για την υπαρξη του συλλογου που εκπροσωπω,αλλα εχω γερο στομαχι και δεν θα σταματησω.Ελα μαζι μας αν δεν φοβασαι και μην κρυβεσαι πισω αποτην ανωνυμια.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ