Μέχρι που ήρθε το παράβολο.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μέχρι που ήρθε το παράβολο....

Μεγάλη αναστάτωση στο άθλημα μας τις τελευταίες μέρες. Αιτία οι πρόσφατες αποφάσεις του ΔΣ της ΟΧΕ. Και τι δεν έχει γίνει στο χάντμπολ τα τελευταία χρόνια, χωρίς να απασχολεί κανέναν ή τελος πάντων ελάχιστους. Από που ν´ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Από την επιχορήγηση που μειώθηκε κατά 70% τα τελευταία χρόνια, από τις ενώσεις που η υπολειτουργία τους εξακολουθεί να κοστίζει 125.000 ευρώ το χρόνο, από τις όμορφες ΓΣ με τα σωματεία και τους άσχετους εκπροσώπους, από την πρόκριση της Εθνικής ανδρών στα playoffs του παγκόσμιου με δυο μόνο φιλικά, από τις ομάδες που στην Α1 είχαν συνοδό αντί αδειοδοτημένο προπονητή, από το ότι δεν έχουμε έναν προπονητή με
άδεια EHF, από τα πρωταθλήματα των 4 ομάδων, από την πρόκριση σε τελική φάση ηλικιακών με ενα ή κανενα αγώνα, από τα μαϊμού Φ.Α ηλικιακών για να μην αφαιρούνται βαθμοί από τα τμήματα ανδρών/γυναικών, από την ανάπτυξη που στηρίζεται πλέον από την ιδιωτική πρωτοβουλία, από την κινητοποίηση των διαιτητών που τίναξε το πρόγραμμα στον αέρα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για το πως φτάσαμε ως εδώ. Κι όμως παρόλα αυτά, υπήρχε νιρβάνα. Μέχρι που ήρθε το παράβολο και ενεργοποίησε αντανακλαστικά που βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη για χρόνια. Γεγονός πολύ θετικό, αφού επιτέλους κάτι άρχισε να κινείται σε επίπεδο συννενόησης των συλλόγων.

Διευκρινίζω ότι ψήφισα υπέρ του παραβόλου, εφόσον η ΟΧΕ και τα σωματεία θα εξακολουθήσουν να επιμένουν στο ξεπερασμένο μοντέλο η ομοσπονδία να διοργανώνει τα πρωταθλήματα αντί τα ίδια τα σωματεία, όπως γίνεται σε όλον τον σύγχρονο χαντμπολικό κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση και σε αντίθεση με πολλούς, θα επιμείνω στην άποψη ότι το παράβολο μπορεί να είναι εργαλείο ανασυγκρότησης. Δυστυχώς όμως το μέτρο αυτό, άγνωστο γιατί, πέρασε στην κοινή γνώμη ως εσωτερικός δανεισμός της ΟΧΕ για να πληρωθούν οι διαιτητές. Ουδέν πιο αναληθές και πάνω σε αυτό η ευθύνη όλων μας στην ΟΧΕ είναι μεγάλη, αφού και τα πρακτικά του ΔΣ μπορούν να το αποτυπώσουν. Το παράβολο αποφασίστηκε ως ενα μέσο που θα λειτουργεί πολλαπλά. Αποτρεπτικά υπό τύπου εγγυοδοσίας για συλλόγους που αποχωρούσαν μεσούσης περιόδου ή αποφάσιζαν να μην αγωνιστούν σε συγκεκριμένες έδρες και το 10-0 έπεφτε σύννεφο, ανταποδοτικά για να μπορεί η ΟΧΕ να μοιράζει ΔΩΡΕΑΝ υλικό (μπάλες και τέρματα) από τα διεθνή προγράμματα ανάπτυξης που έχει ενταχθεί, ενισχυτικά για να μπορούν να λειτουργούν συχνά τα κλιμάκια των παίδων/παμπαίδων/κορασίδων και να μπορεί να γίνει ένα δωρεάν σεμινάριο προπονητών όπως πχ έγινε στη Λάρισα, αλλά κυρίως για να γίνει αντιληπτό ότι έχουμε μεταβεί σε μια εποχή που το αύριο είναι θολό και η κρατική επιχορήγηση αβέβαιη.

Οι καλές εποχές που το να έχεις μια ομάδα ήταν μέσο απόκτησης πολιτικής ισχύος και που οι απευθείας επιχορηγήσεις της ΓΓΑ στα σωματεία ήταν XXXL και πήγαιναν σε "δημόσιες σχέσεις" και έξοδα παραστάσεων, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Το χάντμπολ βρίσκεται σε πόλεμο λόγω της κρίσης. Και στον πόλεμο υπάρχουν απώλειες. Δυστυχώς μερικοί θα πρέπει να θυσιαστούν, ώστε να επιβιώσουν εκείνοι οι σύλλογοι που είναι υγιείς και δουλεύουν συστηματικά και αδιάλλειπτα στην ανάπτυξη. Αν διαβάσει κανείς των πίνακα των τακτικών επιχορηγήσεων, θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Μπορεί να δει κανείς ότι ομάδες με αθλητές 56 ετών, με 4 παιχνίδια τη χρονιά, με 8-10 αθλητές το πολύ που αντί να πηγαίνουν για μαζικό αθλητισμό παίζουν σε πρωτάθλημα Εθνικών κατηγοριών και το σπουδαιότερο ομάδες χωρίς τμήματα υποδομών, πήραν τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα από ομάδες που δουλεύουν κάθετα με πολύ κόπο και αγώνα. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει ότι αυτά τα χρήματα αφαιρούνται από το άθλημα, δηλαδή από σωματεία που δουλεύουν συστηματικά εδώ και χρόνια όπως πχ ο Δούκας, ο Διομήδης, ο ΠΑΟΚ ο Φίλιππος, ο Φοίβος, η ΧΑΝΘ, ο Ιωνικός, ο Άρης Νικαίας, το Καματερό, ο Ζαφειράκης, η Πυλαία, τα Γιαννιτσά, η Προσοτσάνη (ενδεικτικά τα αναφέρω). Κάποτε όμως πρέπει να μπει τέλος σε αυτή την ιστορία, ώστε όσοι μπορούν, να κάνουν ενα βήμα εμπρός χωρίς να κουβαλάνε στις πλάτες τους την αδιαφορία και την πλακίτσα άλλων.

Πολλά σωματεία φαίνεται ότι αντιδρούν σθεναρά στο μέτρο αυτό. Το θετικό από αυτή την κατάσταση είναι ότι επιτέλους υπήρξε μια στοιχειώδης συνεννόηση μεταξύ των σωματείων σε διάφορα επίπεδα ανάλογα με την κατηγορία του καθενός, αλλά παρόλα αυτά δεν υπάρχει κοινό αίτημα. Κάποια σωματεία λένε κάθετα όχι συνοδεύοντας αυτή την άρνηση με το "πιεστικό" αίτημα για σύγκληση ΓΣ, από αυτές τις ωραίες που ψηφίζουν σωματεία και εκπρόσωποι που εμφανίζονται στο άθλημα μια φορά το χρόνο, άλλα συμψηφισμό με τα χρωστούμενα-από συμψηφισμούς άλλο τίποτα σε αυτό το άθλημα- και τέλος κάποια αποδέχτηκαν ανεπιφύλακτα το μέτρο που προφανώς και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Δεν κάνω δίκη προθέσεων κι ούτε με ενδιαφέρει η λογική της σκοπιμότητας που υιοθετούν ορισμένοι, αν και θα χρειαζόταν μια εξήγηση γιατί τα σωματεία της Α1 ανδρών που είναι αντίθετα στα μέτρο, δεν φρόντισαν να επικοινωνήσουν με εκείνα που προσχώρησαν τελικά στην προκήρυξη. Το ίδιο αντιφατικό είναι και το γεγονός, ότι σωματεία που πληρώνουν αντίστοιχο υπερδιπλάσιο παράβολο συμμετοχής σε άλλα αθλήματα, αρνούνται να το πράξουν για το χάντμπολ. Όμως αυτά λίγη σημασία έχουν. Αυτή τη στιγμή το ερώτημα είναι ένα. Και τώρα τι γίνεται;

Πριν ενα μήνα είχε γίνει μια συνάντηση της ΟΧΕ με τα σωματεία της Α1 ανδρών και γυναικών στη Νέα Ιωνία, αφού στην από 23/5 επιστολή της ομοσπονδίας προς τα σωματεία για τις προτάσεις τους για τα πρωταθλήματα, ελάχιστοι είχαν ανταποκριθεί. Σε αυτή τη συνάντηση που ήμουν παρών, συζητήθηκαν πολλά και διάφορα. Στο μυαλό μου όμως έμειναν τα λόγια του κ. Θεόφιλου Βάτη, ενός από τους πιο σοβαρούς και αξιοπρεπείς παράγοντες του αθλήματος μας. Είχε πει τότε ο κ. Βάτης "Πρέπει κι εμείς (οι ομάδες) να σταματήσουμε να τα περιμένουμε όλα από την Ομοσπονδία τη στιγμή που όλα τα βάρη τα επωμίζονται οι σύλλογοι.".  Ίσως το ίδιο θα πρέπει να σκεφτεί και η ομοσπονδία καλώντας έστω και τώρα τους συλλόγους -που θα πρέπει στην πράξη να αποδείξουν ότι επιθυμούν το ίδιο- και να τους παραχωρήσει το δικαίωμα να αυτοδιαχειριστούν τα πρωταθλήματα τους (έσοδα/έξοδα) και να ασχοληθεί μόνο με τις ΕΟ, ανάπτυξη και διαιτησία όπως γίνεται σε όλες τις σύγχρονες ομοσπονδίες του κόσμου. Το ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα και το κανονιστικό πλαίσιο λίγη σημασία έχουν, αν και εδώ που φτάσαμε πρέπει να είναι απαίτηση των ίδιων των συλλόγων να θέλουν να απαγκιστρωθούν από την ΟΧΕ. Η έρευνα της Kappa Research για το Κυριακάτικο Βήμα (εικ.) αντικατοπτρίζει τη γεωγραφική συρίκνωση του αθλήματος μας όλα αυτά τα χρόνια και δειχνει την σκληρή πραγματικότητα για το Ελληνικό χάντμπολ που είναι αμείλικτη για όλους όσους προσδοκούν μια καλύτερη μέρα.

Στην αντίθετη περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, μια είναι η διέξοδος. Βάσει του άρθρου 10 παράγραφος 2 του εν ισχύ καταστατικού της ΟΧΕ, να προκληθεί από το 40% των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου, έκτακτη ΓΣ  με μοναδικό θέμα την έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμου του ΔΣ έως την 31/8/14 (ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ), ώστε η παρούσα διοίκηση είτε να συνεχίσει ή να πάει στο καλό. Αλλά μια ΓΣ που θα προκηρυχθεί σε εύλογο χρόνο ώστε να δοθεί χρονικό περιθώριο στα σωματεία να αλλάξουν και να διορίσουν κανονικούς εκπροσώπους και σε τόπο που θα είναι κοινής αποδοχής και θα επιλεγεί από τα σωματεία στην αίτηση τους και όχι από το ΔΣ της ΟΧΕ.  Σε αυτή την περίπτωση το άθλημα θα μπορεί να ελπίζει ότι κάτι καλό μπορεί να συμβεί.

Ο καιρός γαρ εγγύς!!!



26 comments

Anonymous said...

Αγαπητε φιλε συμφωνω απολυτα σε ορισμενες τοποθετησεις σου οπως αυτο της λιγκας των ομαδων και της συγκλισης ΓΣ αμεσα,εξαλου το ζητω εδω και μερες και ειναι μια απο τις προτασεις των εκπροσωπων της Αθηνας.Το παραβολο των 200 euro δεν θα αποτρεψει τις καφενειακου επιπεδου ομαδες να το πληρωσουν αφου δινουν λιγοτερα απο μια συμμετοχη σε πρωταθλημα 5Χ5 SOCCER.Tην πλακα τους δηλαδη θα την κανουν και πιο φθηνα θα ελεγα.Αρα αν ψαχνουμε ενα μετρο για να ξεσκαρταρουμε το χωρο ειναι να υποχρεωθουν ολες οι ομαδες μελη τις λιγκας να δημιουργουν ακαδημιες τουλαχιστον 3 τμηματα υποχρεωτικα αρτια για συμμετοχη σε πρωταθλημα.Τελειωνοντας θα ηθελα να ξεκαθαρισω κατι προς ολες τις κατευθυνσεις.Συγχωροχαρτι για το πως εχουμε φθασει ως εδω δεν θα δοθει σε κανενα.Ο λογος ειναι ειναι ενας και εχει να κανει με το πως στο μελλον θα πρεπει να αποφυγουμε τα ιδια λαθη που εκαναν οι προηγουμενες διοικησεις.
ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

greekhandball.com said...

Φίλε Λεωνίδα ξεχνάς τα 1000 ευρώ έξοδα αγώνων συν έξοδα γιατρού, συν καμία βενζίνη για κάποιο κοντινό ταξίδι και τα 5 ευρώ για κάθε αθλητή που έχει στο δυναμικό του. Το θέμα είναι γιατί τα ίδια σωματεία δεν κάνουν τμήματα προμινι-μίνι, παμπαίδων/παγκορασίδων που και μπορεί να συμβάλλουν στην πρόοδο του αθλήματος αλλά και η λειτουργία τους να είναι συμφέρουσα. Μέχρι σήμερα τα υποχρεωτικά τμήματα είναι δυο. Μίνι και ένα ακόμα τμήμα. Δεν ξέρω σε ποιους και σε πόσους εκπροσώπους σωματείων της Αθήνας αναφέρεσαι, αλλά για όλα αυτά υπάρχουν ξεκάθαρες καταστατικές διαδικασίες, όπως το άρθρο 10 παράγραφος 2 του εγκεκριμένου από το Πρωτοδικείο Αθηνών καταστατικού της ΟΧΕ.

Anonymous said...

Σιγουρα το δειγμα της ερευνας της Κ research δεν ειναι ενδεικτικο μιας και ειναι και καλοκαιρακι και εαν τους ρωταγαν θα ελεγαν beach volley(topless μαλιστα). Σιγουρα ομως ειναι μια ενδειξη (κακη ενδειξη).

Αγαπητε προεδρε του Καματερου εαν δεν καταλαβαινεις οτι το σωματειο σου δεν θα παει μπροστα μονο με τις ακαδημιες και τα παραβολα αλλα με το να δεις πως θα ομορφυνεις το προιον που παρουσιαζεις. Αντε λοιπον ριξε λιγο λουστρο στο γηπεδο που θες να εχεις και γνωμη για ολα. (Δεν εχω τιποτα μαζι σου αλλα ρε φιλε με ολο το θαρρος της ανωνυμιας εχετε παραγινει εκει)

Βαλτε ολοι τα καλα σας (Ο ΠΑΟΚ εχει παραγγειλει κουστουμι- Η ΑΕΚ το εστειλε για μπαλωμα) γιατι δεν θα σηκωσουμε κεφαλι με αυτα τα μυαλα ουτε σε 50 χρονια. Βρηκατε παλι οι προεδροι ολοι καινουργια καραμελα (παραβολο)

Anonymous said...

πρεπει να ξεκινήσουμε από την οργανωση στα χαμηλα και μετα στην α1.........α)οποια ομαδα δεν κατεβαινει στους αγωνες και στο τελος αποσύρεται,να μην εχει δικαιωμα συμμετοχης στο επομενο πρωταθλημα,β)περιορισμος αθλητων 'μεγαλης" ηλικιας π.χ 2 ανω των 38 και 1 ανω των 40 γ)υποχρεωτικα όπως λεει η προκυρηξη 12αδα δ)ομοιομορφες εμφανισεις (τα αυτονόητα λεμε)ε)προπονητες στους παγκους με ταυτοτητα κλπ κλπ.......εχουν καταντησει το χάντμπολ στις μικρες κατηγοριες χωρο για να ξεδινουν κάθε λογης απίθανοι πλην εξαιρεσεων ειδικα στην αθηνα

Anonymous said...

Μέλος του ΔΣ και μιλάει για μαιμού αγώνες και φύλλα αγώνων.
Τα σχόλια δικά σας.

greekhandball.com said...

@12.39

Μη ρίχνεις τη μπαλα στην εξέδρα. Μιλούσα και πριν γίνω μέλος του ΔΣ. Δεν άλλαξε τίποτα τώρα. Εκτός από αγώνες μιλάω και για σωματεία και για εκπροσώπους, πολύ περισσότερο αν γίνει έκτακτη ΓΣ. Εσυ που προφανώς δεν έχεις ακούσει τίποτα από όλα αυτά συνέχισε να απορείς.

Anonymous said...

Απορώ που δεν έχεις φύγει ακόμα.
Εγώ αυτό θα έκανα .

greekhandball.com said...

@1.12

Κι εγώ έτσι νόμιζα αλλά διαπίστωσα σύντομα ότι οι μάχες δίνονται και κερδίζονται από μέσα.

Anonymous said...

Έχεις δίκαιο, βλέπω τις μάχες που έχεις δώσει, ψηφίζεις ότι μακακία σου δίνουν και μετά βγαίνεις και κράζεις. Τα ηλικιακά πρωταθλήματα όλων των ενώσεων τα επικυρώνει το ΔΣ. ψήφισες για κάποιο πρωτάθλημα κατά ? Έδωσες κάποια μάχη σε κάποιο ΔΣ και την έχασες?
Μόνο την ουρά κάτω από τα σκέλια ξέρεις να βάζεις εκεί μέσα !

greekhandball.com said...

@1.50

Το ΔΣ της ΟΧΕ δεν επικυρώνει καμμία βαθμολογία πρωταθλημάτων Ενώσεων παρά μόνο των Εθνικών κατηγοριών. Δικαίωμα ψήφου απόκτησα στα τρια τελευταία συμβούλια. Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ σε αυτά τα συμβούλια που είχα δικαίωμα ψήφου, μεταξύ άλλων διαφώνησα στο σύστημα αρχικής έδρας των playoffs της Β φάσης (1-8 και 9-12), στο σύστημα του κυπέλλου Ελλάδος ανδρών, στην μη περίληψη όρου για μηδενισμό όσων δεν έχουν αναγνωρισμένους προπονητές με κάρτα από το επιστημονικό τους σύνδεσμο, στα διαφορετικά πρόστιμα για την έλλειψη γιατρού αφού η ανθρώπινη ζωή δεν τιμάται ανάλογα με την κατηγορία, στην προκήρυξη των ηλικιακών πρωταθλημάτων σε σχέση με τις αναθέσεις των τελικών φάσεων, στον αριθμό των ζευγαριών των διαιτητών της Α1. Αν θέλεις και τα υπόλοιπα πες μου να σου στείλω τα πρακτικά!!!

Anonymous said...

admin πούλα και κανένα παίκτη στις ομάδες που διοικείς σαν ΔΣ. Διαιτητής αποτυχημένος, παράγοντας αποτυχημένος, manager κακομοίρης, blogger επιτυχημένος. Που πάει το άθλημα χα!χα!χα!

Anonymous said...

Admin, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσεις τι ακριβώς είσαι και τι θέλεις να κάνεις σε αυτόν το χώρο. Είσαι διοικητικός της ομοσπονδίας, της διαιτησίας, είσαι manager, είςαι δημοςιογράφος,είσαι ιδρυτής της λίγκας, κάτι άλλο, τι είσαι;
Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς το blog σου για να υποστηρίζεις για να επιβάλεις τις θέσεις σου που έχουν ήδη όμως απορρίψει οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.
Αν έχεις πληροφορίες για παρανομίες οφείλεις να τις καταγγείλεις επίσημα και στην ΟΧΕ και στη δικαιοσύνη για να προστατέψεις το σωματείο που παλεύει τίμια. Έχεις πλέον ευθύνη έναντι όλων μας σαν μέλος ΔΣ.
Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω από τον πειρασμό να ρωτήσω: αφού διαρρυγνύεις τα ιμάτιά σου ότι τα σωματεία πρέπει και ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρώνουν χαράτσι και στο handball ( περί αυτού πρόκειται, τα έξοδα μετακίνησης των διαιτητών ζητάτε, το ξέρουμε πλέον), το σωματείο σου πλήρωσε, τα καταφέρνετε εύκολα στο σύλλογο σου;

Με εκτίμηση,

(Ανωνύμως, για τους λόγους μου και γιατί αυτή είναι η λειτουργία του blog...)

Anonymous said...

Admin, καταρχήν θα σε δικαιολογήσω γιατί είσαι καινούργιο μέλος στο ΔΣ και επίσης γιατί αυτό το ΔΣ είναι τελείως άσχετο.Θα σου πω λίγα για να πάρεις μια ιδέα.
Τα ηλικιακά πρωταθλήματα όλων των ενώσεων(που γίνετε ο λόγος) , εγκρίνονται από την επιτροπή ανάπτυξης (αφού έχουν ακολουθήσει την προκήρυξη της).Στο τέλος των πρωταθλημάτων και αφού έχουν στείλει τα φύλλα των αγώνων οι ενώσεις ,βαθμολογίες κλπ με έγγραφο του ΔΣ και σφραγίδα της ένωσης που γράφει πρωταθλητές κλπ η επιτροπή ανάπτυξης ελέγχει εάν όλα έγιναν όπως αναγράφει η προκήρυξη π.χ. ηλικίες και μετά τα βάζει προς επικύρωση στο επόμενο ΔΣ και ειδικά εάν είναι για μόρια.
Της τελικές φάσεις (ειδικά όταν είναι για μόρια ) της αναλαμβάνει η ΔΕΠ και όχι η ανάπτυξη !
Στο τέλος των αγώνων πάλι επικύρωση ΔΣ και με κατάσταση στην ΓΓΑ.
Σωστά διαφώνησες για το σύστημα 1-8, 9-12 μεγάλη βλακεία κάθε χρόνο να αλλάζουμε τρόπο διεξαγωγής πρωταθλήματος χωρίς ουσία.
Λάθος η διαφωνία σου για τα πολλά ζευγάρια διαιτητών. Όσο ποιο λίγα είναι τόσο ποιο εύκολα ελέγχουν τα ….αποτελέσματα.
Για να μου δείξεις τα πρακτικά θα πρέπει πρώτα να τα υπογράψεις για να είναι έγκυρα και από ότι γνωρίζω αυτό το ΔΣ δεν έχει υπογράψει πρακτικά.
Λάθος που διαφώνησες για προπονητή με κάρτα στον πάγκο. Είναι δυνατόν ο εκάστοτε συνοδός να δίνει οδηγίες στην ομάδα? όπως ξέρεις ο αθλητικός νόμος απαγορεύει συμμετοχή ομάδων σε πρωταθλήματα εάν δεν έχουν επίσημο(με κάρτα) προπονητή.
Για την ανάθεση των τελικών φάσεων ,εδώ και πολλά χρόνια όποιος αναλαμβάνει τα έξοδα η έχει καλύτερες τιμές ΄-προσφορές τότε του δίνετε η τελική φάση.

Anonymous said...

11,49
Καλημερα μπορεισ να μου εξηγησεισ τι εννοεισ λεγοντασ να ελεγχουν,,,, τα αποτελεσματα ?
Γιατι αν ξερεισ κατι και δεν το καταγγελεισ τοτε εισαι το λιγοτερο χαζοσ

Anonymous said...

Διαιτητάκο, πολλές φορές έχουν γίνει καταγγελίες από διαιτητές στην ΟΧΕ για ...παρενόχληση από κάποιους που τους ενδιαφέρουν κάποια αποτελέσματα. Το τι έγινε μετά ,άστο γιατί είσαι μικρούλης ακόμα.

Anonymous said...

Kαλα γελοιε αμα ξερειs μιλα.....
Αλλιωs το πιο πιθανον παραγιντισκο το χειs κανει και εσυ!!!

Anonymous said...

χαχαχαχαχα όπως και πολλοί άλλοι.

greekhandball.com said...

@9.22

Ευχαριστώ που ασχολείσαι με την ταπεινότητα μου και όχι με τις απόψεις μου. Δεν πειράζει. Αυτό που θέλω, είναι φαντάζομαι ότι κι εσύ, να πάει το άθλημα μας όσο το δυνατόν ψηλότερα και να πάρει τη θέση που του αξίζει. Εν ολίγοις:

- Στο συμβούλιο έγινα τακτικό μέλος (με ψήφο), πριν δυο μήνες, από 5ο αναπληρωματικό μέλος.
- Με τη διαιτησία έπαψα να ασχολούμαι από το 2007. Η μόνη μου σχέση πλέον, είναι από τα καθήκοντα μου ως μέλους του ΔΣ και πάντα θεσμικά παρουσία τρίτων. Για να σταματήσει και η παραφιλολογία τους διαιτητές τους ορίζει η ΚΕΔ/ΟΧΕ. Έχει και η ΑΛΗΤΕΙΑ τα όρια της!!!
- Είμαι συμμέτοχος σε μια εταιρεία sports consulting με έδρα το εξωτερικό, η οποία δραστηριοποιείται στο ελάχιστα στην Ελλάδα κυρίως στο βόλλεϋ γυναικών. Στο χάντμπολ σπάνια, μόνο αν ζητηθεί από φίλους μου.
- Δεν είμαι δημοσιογράφος. Απλά προσπαθώ -με 4 ακόμα admin- να κρατήσω το ενδιαφέρον ζωντανό για το άθλημα μας από την πρώτη μέχρι την τελευταία κατήγορία. Κι αυτό φαίνεται να εκτιμάται από 2.000 και περισσότερους μοναδικούς επισκέπτες εδώ και στο handball.gr. Και να ξέρεις απαιτεί πολύ προσωπικό χρόνο, θυσίες τα ΣΚ και μεράκι.
-Δεν θεωρώ , όπως πιθανώς εσύ, τους άλλους κουτορνήθια που δεν έχουν κρίση και που μπορείς να τους επιβάλλεις κάτι μέσα από ενα κείμενο. Απλά εκφράζω μια άποψη. Ο καθένας μπορεί να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει. Αυτή είναι η πεμπτουσία του διαλόγου. Μέσα από τις διαφωνίες, έρχεται η εξέλιξη. Εσύ απλά επέλεξες για τους λόγους σου να μην ασχοληθείς με το κείμενο αλλά με το πρόσωπο μου. Δικαίωμα σου.
- Όλα αυτά τα λέω δημόσια. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχω απευθυνθεί αρμοδίως;
- Όσο για τον πειρασμό σου. Μάλλον δεν διαβάζεις καλά. Δεν είπα ούτε πρέπει ούτε μπορεί. Λέω ότι νομοτελειακά οδηγούμαστε εκεί λογω της αβεβαιότητας της επιχορήγησης της ΟΧΕ, αλλά και τον καταμερισμό των χρημάτων που έδωσε η ΓΓΑ στα σωματεία.
- Δεν είμαι εκπρόσωπος σωματείου, με την έννοια του εκπροσώπου σε ΓΣ. Το σωματείο που μου έκανε την ΤΙΜΗ να με προτείνει υποψήφιο για αναπληρωματικό σύμβουλο , τα φέρνει πολύ δύσκολα για να λειτουργήσει το μεγάλο του τμήμα, γεγονός μάλιστα που επιτείνεται αφού υπάρχει η κουλτούρα να μην ζητούνται συνδρομές απο δύο τμήματα υποδομών που συντηρεί.

Αυτά!!! Ανταποδίδω την εκτίμηση!!!

greekhandball.com said...

@11.49

- Σωστά λες. Προφανώς και δεν μπορεί να γίνει αβαβα Φ.Α σε τελική φάση μοριοδοτούμενων πρωταθλημάτων.
- Αν θυμάμαι καλά μου το είχες πει και πέρυσι. Τα λιγότερα ζευγάρια δίνουν κίνητρο στους απο κάτω και κρατάνε σε εγρήγορση τους από πάνω. Δηλαδή ενισχύουν την ποιότητα στη βιτρίνα του αθλήματος.
- Η πρακτικογράφος πρέπει να είναι ηρωίδα για να συντάξει ενα κείμενο που να βγάζεις νόημα!!!
- Το ίδιο λέμε. Είπα να ισχύει ότι και για την πληρωμή των διαιτητών (10-0) για όσους ΔΕΝ δηλώνουν προπονη΄τη με κάρτα του ΣΥΠΧΕ. Καιρός είναι και το επάγγελμα του προπονητή να πάρει την επιστημονική υπόσταση που του πρέπει.
- Την ίδια άποψη εξέφρασα να μπουν από τώρα οι προϋποθέσεις και τα κριτίρια ανάληψης στη Προκήρυξη, ώστε να μην μπορεί να πει κανείς ύστερα, ότι γίνεται πλειοδοσία ή ευννοούνται συγκεκριμένοι σύλλογοι.

Anonymous said...

Δεν σου έχω ξανά γράψει για αυτό το θέμα ,αλλά καταλαβαίνω για ποιόν μιλάς και ξέρω ότι ετοιμάζετε για μεγάλο παιχνίδι.

Anonymous said...

Σταθη εγω κι εσυ το εχουμε εξαντλησει το θεμα με τις δομες που πρεπει να επανασχεδιαστουν αφου πρωτα καταργηθουν.
σε αυτο τον δρομο ειναι και το παραβολο και για αυτο ευχαριστω την τροικα και την κρισ πουτο εφερε.
απο τοτε που θυμαμαι το αθλημα υπηρχαν ομαδες πυροτεχνηματα οι οποιες χωρις σχεδιασμο αλλα με την κρατικη χρηματοδοτιση συντηρουσαν ενα χωρο βασιμσενο στον παρασιτισμο.

πλεον κυριοι θα μεινει οποιος αγαπαει..γιατι αυτος ππου αγαπαει θα δρασει..
χορηγιες management και ορθολογιτιστικα οικονομικα βασισμενα σε εσοδα εξοδα και επιτελους σωστη αναπτυξη.
προσφερε στο παιδι τα απαραιτητα και εκεινο θα σου δωσει πολλα..
αυτα Θ.Γ.

Anonymous said...

Με τα πρόστιμα τί γίνεται ;
Ο ΠΑΟΚ (που κάνει και μεταγραφές) πλήρωσε αυτό της Λαμίας ;
Η ΑΕΚ (Λαμία-Ευρώπη-Τελικός) ;
Λογικά θα τα έχουν εξωφλήσει έτσι ;

Anonymous said...

Ρε αργιτη πηγαινε να παρεισ καμοια επιχορηγηση στα μουλοχτα απο ανδριανο και ασε τισ αλλεσ ομαδεσ

Anonymous said...

Τα πρόστιμα γράφτηκαν στο χιόνι!

Anonymous said...

4 ομάδες πλήρωσαν το παράβολο ,12 στο σύνολο !
ΧΑΝΘ,ΔΟΥΚΑΣ,ΑΕΚ,ΔΙΚΕΑΣ.

Anonymous said...

οι τρεις αθηναιες ομαδες και η χανθ που δεν ανακατευεται στα παιχνιδακια του σαουλιδη με τον πετριδη