«Ευ Αγωνίζεσθαι» με χάντμπολ αύριο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ευ Αγωνίζεσθαι» με χάντμπολ αύριο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Αύριο Τετάρτη 14 Μαΐου στις 9 το πρωί το στάδιο «Γ. Καραισκάκης» στον Πειραιά θα γεμίσει από χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που θα μετάσχουν στη 13η Αθλητική Ημερίδα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» που διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) στα πλαίσια προώθησης του Αθλητισμού, του «Φίλαθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής των παιδιών. Δίπλα τους θα βρεθούν Έλληνες Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές από διάφορα αθλήματα.

Πρόκειται για μια συνέχεια του εκπαιδευτικού έργου της ΕΘΝ.Ο.Α. που συνεχίζει με ειδικά προγράμματα και σημαντικά αποτελέσματα το οδοιπορικό της σε ολόκληρη τη χώρα. Το στάδιο «Γ.Καραισκάκης» ανοίγει τις πύλες του για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία φιλοξενείται στο «Γ.Καραισκάκης». Επίσης είναι η πρώτη φορά που στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και το χάντμπολ. Το παρόν θα δώσουν οι Ολυμπιονίκες Γραμματικός Νικόλαος, Αλβανός Αλέξης, Καφφάτος Δημήτρης, Καρυπίδης Σάββας, Ζαραβίνας
Γιωργος, Μπαλωμένος Σπύρος, καθώς και η επιτροπή ανάπτυξης της ΟΧΕ.
Το πρόγραμμα θα κινηθεί σε δύο άξονες, τον εκπαιδευτικό και τον αγωνιστικό σε δέκα Ολυμπιακά Αθλήματα εντός του αγωνιστικού χώρου.
Τα υπόλοιπα αθλήματα είναι, ποδόσφαιρο, ξιφασκία, τοξοβολία, τραμπολίνο, ρυθμική γυμναστική, άρση βαρών, ταεκβοντό, στίβο και υδατοσφαίριση (θεωρία).

No comments