Η ΑΕΚ τη νίκη σε έναν πρώτο τελικό διαφήμιση με θέαμα, ατμόσφαιρα, πάθος και αγωνία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ τη νίκη σε έναν πρώτο τελικό διαφήμιση με θέαμα, ατμόσφαιρα, πάθος και αγωνία

Σε ένα ματς διαφήμιση για το ελληνικό χάντμπολ που κρίθηκε στην παράταση, η ΑΕΚ νίκησε 31-28 τον Διομήδη μπροστά σε 1.000 θεατές και έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών. Ο 2ος τελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη (20:00- OTE TV) στη Νέα Κίο με την ΑΕΚ να θέλει μια νίκη για την κατάκτηση του νταμπλ και ο Διομήδης ψάχνει την ισοφάριση και να οδηγήσει την σειρά σε τρίτο και τελευταίο τελικό.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τους Αργίτες να είναι πρωταγωνιστές στο πρώτο και να προηγούνται από νωρίς (3-5 στο 10') με εξαιρετικό τον Γιώργο Μαστορογιάννη. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλιας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και
έχτισε διαφορά 4 γκολ (5-9 στο 16' και 6-10 στο 17'). Η ΑΕΚ μείωσε 11-12 με τον Παπαδόπουλο στο 22:56, αλλά οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ξανά με τρία γκολ (12-15) στο ημίχρονο.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε με ένα σερί 5-0 να γυρίσει το ματς και να προηγηθεί 18-16 στο 38'. Η είσοδος του Τσιλιμπάρη αντί του Καφφάτου και ο εκπληκτικός Ράκσεβιτς οδηγούσαν την ΑΕΚ, αλλά τα λάθη στην επίθεση έδωσαν δικαίωμα στον Διομήδη να ισοφαρίσει και να προσπεράσει ξανά (19-20 στο 41:55 και 20-21 στο 48'). Ένα ξέσπασμα της «Ένωσης» με δύο γκολ στην κόντρα του Γεωργιάδη έδωσαν αέρα τριών τερμάτων (24-21) στην ΑΕΚ και λίγο αργότερα στο 55' (25-22) όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει. Ωστόσο οι «Λύκοι» με 3-0 σερί και τον Μάλλιο να σκοράρει από τα 10 μέτρα στο 59:42 έστειλαν το ματς στην παράταση, αφού η ΑΕΚ δεν αξιοποίησε την τελευταία της επίθεση.
Στην παράταση η ΑΕΚ ήταν πιο ψύχραιμη και τον Ράκσεβιτς να κερδίζει δύο αποβολές σε λιγότερο από ένα λεπτό η «Ένωση» πήρε αριθμητικό πλεονέκτημα κατόρθωσε να κερδίσει με 31-28 με τον Τσιλιμπάρη να σημειώνει το τελευταίο γκολ από το ένα τέρμα στο άλλο!

ΑΕΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ 31-28
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 4-5, 5-8, 8-11, 11-12, 12-15 (ημχ.), 16-16, 18-17, 20-20, 24-21, 24-22, 25-25, 28-26, 31-28
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 8, Μπακαούκας 4, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 5, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς, Νικολαϊδης, Σανίκης 4, Αλβανός 3, Καρυπίδης 5, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης 1, Παπαδόπουλος 1, Χερουβείμ.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 3, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 8, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 5, Σαμαράς 3, Σπέντζος, Ανανιάδης, Δεληγιάννης 1, Λοίζος, Μαστορογιάννης 4, Χατζηκωνσταντίνου, Τάσκοβιτς 4.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Χασκής, δίλεπτα: 2-7, πέναλτι: 5/7-3/4.

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα:
«Στο 28:17 του αγώνα φίλαθλοι των γηπεδούχων πέταξαν γιαούρτι στον αγωνιστικό χώρο δίπλα στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Εκείνη την στιγμή υπήρχε ταιμ αουτ για τον καθαρισμό του γηπέδου.
Στο 69:58 του αγώνα εισήλθε φίλαθλος των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο και έπιασε την μπάλα που κατευθυνόταν προς την εστία και την πέταξε προς το τέρμα της φιλοξενούμενης ομάδας.
Στο ημίχρονο της παράτασης εισήλθαν φίλαθλοι των γηπεδούχων (περίπου 10) στον αγωνιστικό χώρο οι οποίοι απομακρύνθηκαν άμεσα από τους υπεύθυνους του γηπεδούχου σωματείου
Μετά το τέλος του αγώνα και ενώ οι διαιτητές βρισκόντουσαν στα αποδυτήρια, ο παρατηρητής του αγώνα είδε διαπληκτισμούς στην κερκίδα μεταξύ φιλάθλων όπου εισήλθε διμοιρία των ΜΑΤ και αποκατέστησε την τάξη, συγχρόνως πετάχτηκαν δύο κροτίδες από την πλευρά των φιλάθλων της ΑΕΚ».

 Δηλώσεις

Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι υψηλού επιπέδου με καλές τακτικές και πολύ δυνατούς αθλητές. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τον Διομήδη. Είναι άτοπο να θεωρούν κάποιοι ότι είναι ο «κανένας». Είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολλούς διεθνείς παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε αβίαστα λάθη. Στο δεύτερο η είσοδος του Παπαδιονυσίου βελτίωσε την άμυνα μας. Στο 25-22 χαλαρώσαμε ανεπίτρεπτα και ο Διομήδης μας τιμώρησε και έστειλε το ματς την παράταση. Εκεί είχαμε περισσότερο καθαρό μυαλό και ψυχραιμία και κερδίσαμε δίκαια».

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Είμαι ευχαριστημένος από την ενέργεια που δείξαμε. Διεκδικούμε στα ίσια τον τίτλο και θα δώσουμε και την ψυχή μας για να κερδίσουμε στον 2ο τελικό. Κάναμε μία μεγάλη εμφάνιση σήμερα. Παίζουμε κόντρα στην καλύτερη επίθεση που έχει περάσει ποτέ από το ελληνικό χάντμπολ. Αναφορικά με την διαιτησία, πράγματι οι δικές μας ποινές ήταν δίκαιες, αλλά πιστεύω επίσης ότι ο αντίπαλος έπρεπε να πάρει περισσότερες δίλεπτες αποβολές».

Φωτό: www.enwsi.gr

13 comments

Anonymous said...

Μιλαμε για μεγαλο γλεντι φετος σε συνεχεια απο περυσι... Τους εχουμε κανει πελατες ασχημα...Και με διαιτησια 45-55% υπερ τους η ομαδα δε μασαει...Απο Αθηνα δεν φευγετε με νικη ουτε με εντολη Σαμαρα. Ερχομαστε στο χωριο σας... ξερετε εσεις! Πειτε μας τωρα για τον Βασιλια Διομηδη και αλλα τετοια βλαχικα... Αμετρητες οι φαπες!

Anonymous said...

οι διεθνεις τα κονομισαν παλι.

Anonymous said...

βλεπεις καλα ?ξερεις ολους τους κανονες του χαντμπολ?ξανα ο τζαφ εκανε το δωρακι του στους μεγαλους!!ευρωπαιοι παικτες σου λεει ο αλλος σκετα αγριμια ο τσιλιμπαρης τους εσωσε ασε που η κερκιδα βρωμουσε χορτο

Anonymous said...

6-0 φιλε.το τρομπονι της προετιμασιας μηντο αφηνεις απεξω!ποιος τζαφ και ποιο δωρο και ποιος παλι σε αδικησαν.Η μοναδικη αδικια ειναι μετα απο 6 π@@@ς σε μια χρονια να σου δινουν ακομα το δικαιωμα να διεκδηκεις εσυ πρωταθλημα!!!.αυτο δεν ειναι πρωταθλημα ρωσικη ρουλετα ειναι!!

Anonymous said...

Α ο τσιλιμπαρης του εσωσε.που εβγαλε 6-7 μπαλες γιατι μεχρι τοτε οτι πηγαινε μεσα εγραφε!ε βεβαια εσεις μονο ετσι εχετε τυχη να βαζετε τα παντα και ο λοιζος να βγαζει 15 σουτ τετ α τετ!!αυτα δεν τα λες ομως.ρε ακομα μιλατε;;ειναι πλεον τεκμηριωμενο.στα ισια εισαι για 7-8 διαφορα!!!οτι και να λες οτι και να γινει αυτο δεν αλλαζει!

Anonymous said...

12:55 το οτι τολμας και μιλας για διαιτητες που σε σπρωχνουν μονιμως και παντου με τα μπουνια δειχνει οτι τελικα ετσι εκανες οτι εκανες.Με τις φωνες τις διαμαρτυριες και μονιμα παραπονα οτι σε αδικουν!Στο παιχνιδι των εντυπωσεων εισαι μακραν ο "πρωταθλητης"!!Στο χαντμπολ ομως ασε να μιλησει κανενας αλλος!Και οσο για τους παικτες που αναφερεσαι θα επρεπε να σε μαθουν εκει κατω να σεβεσαι καποια πραγματα γιατι τους περισσοτερους απο αυτους που εννοεις τους γνωριζει και τους εκτιμαει ολη η χαντμπολικη ευρωπη!!Και βιωνεις στο πετσι σου το γιατι...καταλαβαινεις!!! εσυ και η ομαδα σου δεν υπαρχετε στον χαρτη!!Το παγκοσμιο στερεωμα απλα αγνοει την υπαρξη σας φιλε,νετα σκετα..κατσε καλα λοιπον και μην ανοιγεις πολυ το στοματακι σου γιατι θα πνιγεις!..με το στομα "γεματο" δεν μιλανε που μας ελεγαν και οι μαμαδες μας!!καλη σας μερα

Anonymous said...

9:44 τους παικτες σου για τους οποιους αναφερεις μπορει να τους ξερει ολη η χαντμπολικη ευρωπη, αλλα την ομαδα σου οχι.Απο Ελλαδα γνωριζουν μια ομαδα στην ευρωπη διομιδης!!!!!!!!Οταν παρεις κανενα ευρωπαικο τοτε να μιλησεις.

Anonymous said...

Ρε φιλε 10:32 για ποιο ευρωπαικο μιλας λες και ειναι το τσαμπιονς λιγκ;;;Για το τσαλεντζ καπ των πικραμενων ομαδων της ευρωπης μιλας;Που μαλιστα οταν το πηρες ηταν τοσο υποβαθμισμενο που μεχρι και τα ημιτελικα αν θυμαμαι επαιζες με...εβραιους;;;;Το πρωταθλημα στην ελλαδα πιο δυσκολα το επαιρνες!!Ρε φιλε πλακα μας κανεις τωρα;Μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινια!..Κανε μας τη χαρη με αυτο το "ευρωπαικο" που εγινε καραμελα πια..γελαει ο κοσμος δηλ.φτανει!!Την αεκ επισης οντως δεν την ξερει κανενας..μα εξισου κανενας!!ισως στο ποδοσφαιρο αλλα και εκει την ξεχνανε πλεον γιατι εδω και10 χρονια ειναι στο πουθενα!Τους παικτες της ομως τους ξερουν και τους σεβονται απαντες..η αληθεια ειναι αυτη.Και μην μας πειραζει επιτελους να ακουγεται

Anonymous said...

Πες τα ρε μεγάλε 11:52, να αγιάσει το στόμα σου. Μας έχουν ζαλίσει με το ευρωπαϊκό και το ευρωπαϊκό, για ποιο ευρωπαϊκό μιλάνε, αυτό της πλάκας, αυτό που γελάει όλη η Ευρώπη, αυτό που παίρνει η ΑΕΚάρα κάθε χρόνο και άμα λάχει και δύο φορές τον χρόνο; Όταν τους πέτυχε η ΑΕΚάρα σε ένα σοβαρό ευρωπαϊκό κύπελλο, το EHF Cup, με ξένους διαιτητές και όχι με τους Ελληνάρες που τους προστατεύουν και τους δίνουν όλο πέναλτυ, είδες πως τους «ισοπέδωσε» (όχι για να μην μιλάνε οι Αργίτες οι βλάχοι):
http://www.sportme.gr/Article/1093216/tin-isopedose
Επίσης είσαι λάθος όσον αφορά την ευρωπαϊκή αναγνώριση της ομάδας, την ΑΕΚάρα την γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά στην Ευρώπη, για κοίτα αυτά τα δύο video:
https://www.youtube.com/watch?v=0Yb7c3k1vbY
https://www.youtube.com/watch?v=SuSZhAGgAqo
Για να μην λες ανακρίβειες και βγάζει ο κόσμος λάθος συμπεράσματα, όχι τίποτα άλλο. Άντε με τους μπαστουνόβλαχους. Αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί τους…

Anonymous said...

το χορτο απ' την αλβανια ειναι? κατσε και δες τον αγωνα οΑνανιαδης που την εφαγε απο ποιον ?γιατι η φασει να περασει ετσι?κι εσεις οπως ο τζαφ ο'τι θελετε βλεπετε!!

Anonymous said...

1:11 δεν λεω καθολου ανακριβειες.μιλαω αντικειμενικοτατα πραμα που δεν κανει κανεις απο εσας.εσεις μαλωνετε μετςξυ σας δεν κανετε διαλογο!ακου λοιπον.Η αεκ στην ευρωπη γινεται οσο γνωστη γινεται λογω της ΠΑΕ.υποσταση στο αθλημα σε διεθνες επιπεδο δεν εχει!!Λογω των παικτων που εφερες ακουστηκες παραεξω και εδωσες στιγμα σαν συλλογος χαντμολ!!Αν εσυ τωρα νομιζεις οτι εισαι διασημος στην ευρωπη επειδη εχεις κανει 3-4 νικες τι να σου πω;;;;;;..μαλλον μπερδεψες τα αθληματα!!απο την αλλη κατα την γνωμη μου οι διαιτητες την αεκ δεν την ευνοουν απεναντιας!Ειναι μαλιστα πολυ ανεκτικοι απεναντι στο διομηδη γιατι η αμυνα που παιζει ειναι για πολλα διλεπτα κανονικα.απλως εδω παιζουμε με αλλους κανονισμους προφανως και ετσι τιμωρουνται μονο αυτα που βγαζουν ματι!!Οποτε και εσεις αφηστε την διαιτησια ησυχη γιατι εαν αρχισουν να σφυριζουν 50 50,πραγμα που αμφιβαλω αν μπορουν!!! τοτε θα παιζετε το μισο παιχνιδι με παικτη λιγοτερο!!Πιστεψτε το δεν ειναι υπερβολη!ΟΑαα και οσο για τον ανανιαδη...ασε φιλε εκτιθεσαι!!Στο 10 λεπτο ειναι για κοκκινη ετσι οπως αμυνεται αυτος!Ακου με..

Anonymous said...

Έλεος πια με την ναρκοπροπαγάνδα σας... Έλεος, από νδ και χρυσή αυγή το γυρίσατε και σε ΚΚΕ τώρα? Έλεος..


Εγγονός του Κορνήλιου Καστοριάδη...

Ρατσιστές ακόμη και στην ποιότητα της κάνναβης

Anonymous said...

μπραβο ΑΕΚΑΡΑ μου και τωρα παμε στην χαριλαου τρικ εεε στο αργους ηθελα να πω μπερδευτικα πασοκ το ενα πασοκ το αλλο αντε γειααα και γιατον σγουρου θα τον μαυρισουμε