Μια κατηγορία απόψε στο Φιλίππειο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μια κατηγορία απόψε στο Φιλίππειο

Η 21η αγωνιστική της Α1 Ανδρών περιλαμβάνει πολύ σημαντικά παιχνίδια, ωστόσο σε ένα ματς αγνοείται το ακλόνητο φαβορί. Στην Βέροια ο Φίλιππος δίνει έναν αγώνα... δίχως αύριο κόντρα στον Αερωπό Έσεσσας για την παραμονή στην κατηγορία. Όποια ομάδα κερδίσει εξασφαλίζει και μαθηματικά την σωτηρία της με την διαφορά ότι για τους γηπεδούχους είναι το τελευταίο «χαρτί», αφού την τελευταία αγωνιστική παίζουν εκτός έδρας με τον Διομήδη, ενώ ο Αερωπός έχει άλλη μια ευκαιρία εντός έδρας με την Αναγέννηση Βύρωνα.

Η προϊστορία των δύο ομάδων δίνει ξεκάθαρο φαβορί τον Φίλιππο, ο οποίος μετράει πέντε νίκες σε
ισάριθμα ματς στην έδρα του κόντρα στον Αερωπό, ενώ ο Αερωπός βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος με πέντε συνεχόμενες ήττες!
Στον πρώτο γύρο οι Εδεσσαίοι είχαν επικρατήσει με 26-23 και με δεδομένο τον συνωστισμό στην «ουρά» της βαθμολογίας θα μετρήσουν σίγουρα τα αποτελέσματα και οι διαφορές τερμάτων στα παιχνίδια των ομάδων.
Ο τεχνικός του Αερωπού Γιάννης Πιλαλίδης επεσήμανε: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Όλα τα ματς τελικοί. Εμπιστεύομαι τα παιδιά. Θα κάνουμε τον αγώνα μας. Έχουμε το πιο νεανικό ρόστερ της Α1 Ανδρών. Μετά τον τραυματισμό του Κράλλη είχαμε σοβαρό πρόβλημα στην περιφέρεια. Θα παλέψουμε τα δύο παιχνίδια. Η εκτός προγράμματος ήταν κόντρα στη ΧΑΝΘ. Ακόμα κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, έχουμε δύο παιχνίδια από τα οποία μπορούμε να πάρουμε βαθμούς».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Χρήστος Τζουβάρας, επεσήμανε: «Περιμένω αποφασιστικότητα. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Αυτό τα λέει όλα».

Επικίνδυνη έξοδος για ΑΕΚ
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής ξεχωρίζει το τηλεοπτικό ντέρμπι Ποσειδώνας- ΑΕΚ με την «Ένωση» να προέρχεται από την ήττα κόντρα στον Δούκα, που έβαλε φωτιά στην κορυφή, αφού ο Διομήδης την πλησίασε στον πόντο. Κόντρα στην ομάδα της Κορινθίας την Δευτέρα μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει, αφού η ομάδα του Νίκου Γραμματικού έχει βάλει πλώρη για τετράδα και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Εξάλλου και το ματς των δύο ομάδων στον α' γύρο (27-26 υπέρ της ΑΕΚ) αποδεικνύει ότι όλα είναι πιθανά.

Ώρα τελικών στην Α1 Γυναικών
Τρία παιχνίδια τελικοί, για το πρωτάθλημα, την 3η θέση και την 5η που οδηγεί στην Ευρώπη διεξάγονται το Σαββατοκύριακο στην Α1 Γυναικών. Στο Αγρίνιο η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας υποδέχεται τον ΟΦ Νέας Ιωνίας, στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Αμύντα και στην Πάτρα η Ορμή φιλοξενεί τον Μέγα Αλέξανδρο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/4/2014
Α1 Ανδρών (21η αγωνιστική)
Μίκρας 16:00, ΠΑΟΚ- ΓΑΣ Κιλκίς (Δελόγλου- Στεφανίδης, Κατσάνος)
Δαϊς 18:00, ΑΣΕ Δούκα- Φοίβος Συκεών (Τσάκωνας- Κουτσός, Κυριακούλιας)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- Αερωπός Έδεσσας (Χασκής- Νάσκος, Βλάχος)
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- Διομήδης Άργους (Θεοδοσάκης- Τόλιος, Παρτεμιάν)

Α1 Γυναικών (1η αγωνιστική)
Πάτρας 16:00, Ορμή Λουξ- Μέγας Αλέξανδρος (Αβράμης- Χρόνης, Γαβριήλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/4/2014
Α1 Ανδρών (21η αγωνιστική)
Βύρωνα 16:00, Αναγέννηση Βύρωνα- Αρχέλαος Κατερίνης (Ανταλής- Σκλαβενίτης, Κορρές)

Α1 Γυναικών (1η αγωνιστική)
ΔΑΚ Αγρινίου 14:00, Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας- ΟΦ Νέας Ιωνίας (Τζαφερόπουλος- Λινάρδος, Παπαματθαίου)
Μίκρας 17:00, ΠΑΟΚ- Αμύντας Αμυνταίου (Δέλογλου- Χαρίτσος, Καζαντζίδης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/4/2014
Α1 Ανδρών (21η αγωνιστική)
Λουτρακίου (OTE TV) 18:00, Ποσειδών Λουτρακίου- ΑΕΚ (Καραπάνος- Χρόνης, Νικολίτσας)

No comments