Β Εθνική: Ο Κένταυρος νικητής στο ντέρμπι επί του Εσπέρου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Β Εθνική: Ο Κένταυρος νικητής στο ντέρμπι επί του Εσπέρου

Μεγάλη, όσο και σημαντική νίκη πέτυχε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, η οποία επιβλήθηκε με σκορ 27 - 23 επί της ομάδας του Έσπερου Καλλιθέας, θέτοντας γερές βάσεις για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο, που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου για την Α2 εθνική κατηγορία..

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και μια διαφήμιση για το άθλημα, καθώς οι δύο ομάδες ήταν μαζί στην 1η θέση της βαθμολογίας, ενώ έδωσε την ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό του ΕΑΚ Βόλου, που κατέκλυσε τις κερκίδες του, να χαρεί θέαμα και πολλές συγκινήσεις. Η ομάδα της Καλλιθέας με την εμπειρία των παικτών της μπήκε
δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας ευκολία στο σκοράρισμα, ενώ εκμεταλλευόμενη το αρχικό μούδιασμα των νεαρών αθλητών του Κενταύρου στην επίθεση, πήρε προβάδισμα 2 - 4 στο 15ο λεπτό και τριών τερμάτων (4 - 7) στο 22ο.

Το τάιμ - άουτ που πήρε η ομάδα της Αγριάς σε εκείνο το χρονικό σημείο και η πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο έφεραν τη μείωση του σκορ σε 9 - 10 με τη λήξη του ημιχρόνου. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα του Κενταύρου μπήκε στο παιχνίδι πιο αποφασιστικά και στο 35ο λεπτό πέτυχε την ισοφάριση σε 12 - 12.

Η αντεπίθεση των νεαρών αθλητών του Κενταύρου ξεκίνησε από εκείνο το χρονικό σημείο, με πιεστική και αποτελεσματική άμυνα, με τον Καραπαναγιωτίδη να κατεβάζει "ρολά" στην κυριολεξία, και με αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Έτσι το σκορ άρχισε να παίρνει διαστάσεις θριάμβου στο 47ο λεπτό, όταν έγινε 21 - 13 για την ομάδα της Αγριάς.
Στο χρόνο που απέμεινε μέχρι την λήξη του παιχνιδιού η ομάδα της Καλλιθέας προσπάθησε να αντιδράσει, εκμεταλλευόμενη και τα πολλά λάθη στη κυκλοφορία της μπάλας, των παικτών του Κενταύρου. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ σε 27 - 23 με τη λήξη του.

Ο Κένταυρος Αγριάς με τη νίκη του αυτή είναι πλέον μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμούς, μια πρωτοπορία που θέλει να διατηρήσει και την ερχόμενη Κυριακή, όπου δίνει έναν σημαντικό και δύσκολο αγώνα με την ομάδα του Ιωνικού Ν. Μαγνησίας, στη Λαμία.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 2 - 3, 3 - 5, 9 - 10, 15 - 13, 23 - 17, 27 - 23.

Κένταυρος Αγριάς: Καραπαναγιωτίδης, Μπουργάνης, Κρατήρας (1), Λοίζου, Κεφαλάς, Πινακάς, Καποτάς, Ιακωβίδης (6), Βαλκαμελής, Σκετόπουλος (1), Ασαρίδης (4), Ανδρέου (8), Ζωναρόπουλος (3), Αδάμ (4), Νούλης, Μιμίκος.

Έσπερος Καλλιθέας: Κοτελίδας (5), Παπαδημητρίου, Μπακαβέλος (2), Δαλέκος (1), Βρεττός (9), Μασουρίδης, Τσαφαντάνης, Ανδρώνης (1), Γραμματικόπουλος, Καλαντζακης, Ζέρβας, Ψαρρός (4), Πολλάκης (1), Χάρος - Μπέης.

Πηγή: Δελτιο τύπου Κένταυρου

2 comments

Anonymous said...

ο κοτελιδας δεν παιζει στον πανελληνιο?

Anonymous said...

ο Αλεξανδρος Κοτελιδας αγωωνιζεται στον Πανελληνιο και ο αδερφος του Στρατος στον Εσπερο Καλλιθεας...