Ασταμάτητη η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Διομήδη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ασταμάτητη η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Διομήδη

Την νίκη που της εξασφαλίζει –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πήρε σήμερα η ΑΕΚ με 32-29 επί του Διομήδη Άργους στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Η «ένωση» διεύρυνε παράλληλα το αήττητο της στη φετινή σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις επικρατώντας για δεύτερη φορά του βασικού της αντιπάλου για την κατάκτηση των τίτλων. Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από αυτήν του Δημήτρη Δημητρούλια.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο κατάμεστο κλειστό του Πανελληνίου και ήταν διαφήμιση για το ελληνικό
χάντμπολ. Πολύ ανοιχτό με ωραίες προσπάθειες από τις δύο ομάδες, που κατά διαστήματα προσέφεραν και θέαμα, παρά το άγχος και την πίεση για το αποτέλεσμα.
Ήταν ένας αγώνας πολύ διαφορετικός από αυτόν που μας έχουν συνηθίσει οι δύο ομάδες, δηλαδή με δυνατές άμυνες και πολύ λίγα τέρματα. Αυτή την φορά την τιμητική τους είχαν οι επιθέσεις, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκαν 61 γκολ, τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί ποτέ σε μεταξύ τους ματς σε 30 αναμετρήσεις! Τα αμέσως περισσότερα ήταν τα 60 γκολ (28-32 υπέρ της ΑΕΚ) την περίοδο 2007-2008, ενώ ο μέσος όρος των τερμάτων που συνήθως επιτυγχάνονται στα ντέρμπι ΑΕΚ- Διομήδης είναι κάτω από 55 τέρματα.
Μάλιστα για τον Διομήδη που τα τελευταία χρόνια έχει στηρίξει το παιχνίδι του στην άμυνα –χάρη στην οποία εξάλλου κατέκτησε και το Τσάλεντζ Καπ το 2012- τα 32 γκολ παθητικό είναι μεγάλος αριθμός και είχε να δεχθεί τόσα τέρματα πάνω από δύο χρόνια από την 1/2/2012. Τότε ήταν ξανά η ΑΕΚ που τον είχε κερδίσει 32-19 για το Κύπελλο στο κλειστό του Βύρωνα.

Το ματς
Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς. Με εκπληκτική ευστοχία από την περιφέρεια και σε μεγάλα κέφια τον Καρυπίδη κατάφερε να προηγηθεί 7-4 (8:30), 15-11 (20:45) και 18-14 (27:58). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 18-15 με τον Διομήδη να βρίσκει κάποιες λύσεις με τον Τάσκοβιτς και τον Σαμαρά. Στις αρχές του δευτέρου μέρος η είσοδος του Τσιλιμπάρη αντί του Καφφάτου άλλαξε τα δεδομένα, αφού Κερκυραίος άσσος με τρεις συνεχόμενες επεμβάσεις έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και με σερί 4-0, η ΑΕΚ να προηγηθεί 22-15 στο 35' και 25-20 στο 44'. Όλοι πίστεψαν πως το παιχνίδι τελείωσε, αλλά η ΑΕΚ «κάθισε» πάνω σε αυτό το προβάδισμα και η έμπειρη ομάδα του Διομήδη ψαλίδισε την διαφορά με αποκορύφωνα να φτάσει στο γκολ (26-25) στο 48΄με επιμέρους σκορ 10-4.

Το παιχνίδι ξανάγινε ντέρμπι, αλλά η ΑΕΚ διατήρησε την ψυχραιμία της και παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα αρκετές φορές, κάτι που τελικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της. Η «ένωση»... κλείδωσε την νίκη όταν πραγματοποίησε σερί 4-0 μετατρέποντας το 27-26 (48') σε 31-26 (54΄) με πρωταγωνιστές τους Καρυπίδη και Ράκσεβιτς.



ΑΕΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 32-29

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 7-5, 11-9, 14-11, 16-14, 18-15 (ημχ.), 22-15, 22-18, 25-22, 29-26, 31-26, 32-29
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 5, Μπακαούκας 3, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 2, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 4, Νικολαϊδης, Σανίκης 5, Αλβανός 5, Καρυπίδης 8, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 1, Μεγαλοοικονόμου 3, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 6, Σπέντζος, Ανανιάδης 2, Δεληγιάννης 2, Λοίζος, Μαστορογιάννης 2, Κεδέρης, Χατζηκωνσταντίνου, Τάσκοβιτς 10.
Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, παρατηρητής: Μίγκας, δίλεπτα: 6-5, πέναλτι: 3/3-7/8.

 Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ
«Θα το χαρούμε μέχρι την Δευτέρα»
Γρηγόρης Σανίκης (αριστερός ίντερ ΑΕΚ): «Ήταν ένα δυνατό ματς, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει πιο εύκολα και με μεγαλύτερο σκορ. Κρατάμε όμως την σημαντική νίκη και θα την χαρούμε μέχρι την Δευτέρα, όπου και θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για το ματς με τον Δούκα».
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Ήταν ένα πολύ ωραίο χαντμολικό παιχνίδι με ωραίες φάσεις. Εμείς είχαμε τον πρώτο λόγο από την αρχή του ματς. Όταν προηγηθήκαμε 22-15 νομίσαμε πως το παιχνίδι τελείωσε και φυσικά ομάδες σαν τον Διομήδη έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν στο ματς, όπως και έγινε. Δεχθήκαμε κάποια... παιδικά δίλεπτα, αλλά τελικά στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα. Οι άμυνες δεν στάθηκαν καλά. Πλέον μπορούμε να πούμε ότι κρατάμε στα χέρια μας την πρώτη θέση στη βαθμολογία, έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα».
Δημήτρης Δημητρούλιας (τεχνικός Διομήδη): «Το παιχνίδι κρίθηκε στο γεγονός ότι δεχθήκαμε πολλά γκολ με παίκτη παραπάνω. Ο αντίπαλος στο πρώτο μέρος ήταν πολύ εύστοχος και έκανε γενικά λιγότερα λάθη από εμάς. Είχε περισσότερο καθαρό μυαλό από εμάς στην διάρκεια του αγώνα. Ξέρουμε ότι αργά η γρήγορα είμαστε αναγκασμένοι να σπάσουμε την έδρα της ΑΕΚ και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε στην συνέχεια, αφού θα συναντηθούμε αρκετές φορές ακόμα».

6 comments

Anonymous said...

Πάλι με το DIOMIDIS CUP θα μείνουν οι φουκαράδες του Άργους χαχαχαχα

Anonymous said...

Σεβασμός στους αιώνιους κυπελλούχους (του DIOMIDIS CUP) ....
Τα παιδιά του διομήδη δεν μπήκαν να γράψουν γιατί αρμέγουν τα πρόβατα... Σκάλωσε και το cayenne στα λαγκάδια

Anonymous said...

Έτσι, δείξτε το επίπεδο σας!
Επίπεδο Γ εθνικής!!
Κακόμοιροι

Anonymous said...

Για πιο επιπεδο μιλας βρε μπουρτζοβλαχε..?? Ουτε σαν κουνουπια δε σας βλεπουμε πλεον χαχαχα Προπονηση κανουμε με την παρτυ σας!

Anonymous said...

Ειστε και τα πρωτα κλαρινααααα!!!!Μόνοι σας το διαφημίζεται άλλωστε!!!! http://www.youtube.com/watch?v=wUuBRa3Gaok
χαχαχααααα...

Anonymous said...

10:18, κλάψε λίγο ακόμη να γουστάρουμε... Επίπεδο ουγκάντας είναι το γήπεδο μας και το χαιρόμαστε και το γουστάρουμε, δεν θέλουμε καμία σχέση με τον πολιτισμό σας, που κάνει πολέμους, αναπαράγει φυλετικά πάθη και προασπίζει αστικά συμφέροντα... Οπότε, αγαπητό λευκό απολίθωμα, να ξέρεις ότι είμαστε απολίτιστοι για τον πολιτισμό σου

Εγγονός του Κορνήλιου Καστοριάδη