Σήμερα βγαίνουν οι φιναλίστ του κυπέλλου ανδρών και γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σήμερα βγαίνουν οι φιναλίστ του κυπέλλου ανδρών και γυναικών

Σήμερα θα γίνουν γνωστές οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών, καθώς διεξάγονται οι τρεις από τους τέσσερις ημιτελικούς. Στο Κύπελλο Ανδρών το μεγάλο ζευγάρι είναι ανάμεσα στον Δούκα και την ΑΕΚ στο κλειστό του Βύρωνα (19:30). Η ομάδα της ΑΕΚ φιλοδοξεί να βρεθεί στον τελικό για 4η συνεχόμενη χρονιά, έχοντας κατακτήσει δύο τρόπαια το 2009 και το περσινό στην Κέρκυρα. Από την άλλη πλευρά ο Δούκας θα επιδιώξει την 9η πρόκριση του σε τελικό και πρώτη μετά το 2010, έχοντας 4 κατακτήσεις που τον βάζουν στην 3η θέση της σχετικής λίστας.

Η «Ένωση» προέρχεται από καλή εμφάνιση και νίκη στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Διομήδη, ενώ ο
Δούκας από δύσκολο ταξίδι στην Ουκρανία την Κυριακή και τον αποκλεισμό κόντρα στην Ζαπορόζιε.
Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη έχει συντριπτικά υπέρ της την παράδοση, αφού έχει καταφέρει να κερδίσει στην έδρα του Δούκα 5 φορές στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις τους. Την τελευταία φορά που κέρδισε ο Δούκας ήταν πριν από 4 χρόνια στις 30/1/2010 με 24-23 για το πρωτάθλημα.

Να σπάσει την «κατάρα» ο Διομήδης!
Τα τελευταία 7 χρόνια ο Διομήδης έφτασε στην «πηγή» αλλά δεν κατάφερε να πιει «νερό». Όλες τις φορές σταμάτησε στα ημιτελικά και αποκλείστηκε από τον τελικό. Φέτος μετά από 6 αποτυχημένες απόπειρες θα προσπαθήσει να σπάσει αυτή την «κατάρα» και να προκριθεί στον πρώτο τελικό της ιστορίας του. Εμπόδιο του σε αυτό θα είναι ο ΓΑΣ Κιλκίς, μία σταθερή αξία της κατηγορίας, αλλά και της διοργάνωσης, αφού έχει κατακτήσει έναν τίτλο (2004), ενώ ήταν φιναλίστ άλλες δύο φορές.
Οι «Λύκοι» υπερτερούν στην παράδοση, έχοντας 5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια στην έδρα τους κόντρα στον ΓΑΣΚ. Η τελευταία επικράτηση του Κιλκίς χρονολογείται από τις 10/2/2007 σε ένα ματς για το πρωτάθλημα με 25-20.

Μεγάλο φαβορί ο ΠΑΟΚ
Στον πρώτο τελικό Κυπέλλου της ιστορία της θέλει να φτάσει και η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας έχει το πλεονέκτημα κόντρα στον Αμύντα Αμυνταίου στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Γυναικών. Στο «Σπίτι του Χάντμπολ» η ομάδα της Γρηγορίας Γκόλια θα προσπαθήσει να κάμψει την αντίσταση του Αμύντα Αμυνταίου που έχει αρκετά προβλήματα, αφού θα απουσιάσουν οι τραυματίες Βαφειάδου, Τσουτσουλάκη, ενώ παρελθόν αποτελεί η Κύπρια Συζίνου.

Το σημερινό πρόγραμμα
Κύπελλο Ανδρών (ημιτελικά)
Βύρωνας 19:30, ΑΣΕ Δούκα- ΑΕΚ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Κυριακούλιας)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- ΓΑΣ Κιλκίς (Ανταλής- Τσάμος, Μπεμπέτσος)

Κύπελλο Γυναικών (ημιτελικά)
Σπίτι του Χάντμπολ 19:30, ΠΑΟΚ- Αμύντας Αμυνταίου (Θεοδοσίου- Στεφανίδης, Μεϊμαρίδης)

1 comment

Anonymous said...

Πάει και ο δούκας, ραντεβού με τον πελάτη στον τελικό... Άντε τώρα, πείτε μας για γερμανικά πέναλτυ, αποβολές που δεν δόθηκαν, σφαγές του δούκα κτλ... Άίντε βοϊδόβλαχοι, βλαχοτσοπαναραίοι, βγάλτε λίγο χολή να γουστάρουμε...
Το νου σας όμως η χολή έχει νάατριο... Θα πάθετε καμιά υπονατριαιμία...

Εγγονός του Κορνήλιου Καστοριάδη