Ψυχωμένη η Εθνική νίκησε το Ισραήλ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ψυχωμένη η Εθνική νίκησε το Ισραήλ

Μπροστά σε 1.000 και πλέον ενθουσιώδεις φιλάθλους στο «Σπίτι του Χάντμπολ» της Θεσσαλονίκης η Εθνική ανδρών νίκησε 31-28 το Ισραήλ και ξαναμπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού περιβάλλοντος και βετεράνου αθλητή του χάντμπολ κ. Σταύρο Καλαφάτη και του τέως Υφυπουργού αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα.


Η «γαλανόλευκη» ήταν πίσω στο σκορ με 19-21 στο 41:36, αλλά με εντυπωσιακή άμυνα και σωστές
επιθετικές επιλογές, γύρισε το ματς. Οι Ισραηλινοί πέτυχαν μόνο ένα γκολ στα επόμενα 14 λεπτά και η Εθνική πέρασε μπροστά 27-23 στο 55:51, ενώ λίγο αργότερα (57:00) με επιμέρους σκορ 10-3, προηγήθηκε με +5 (29-24) και έκανε όνειρα ακόμα και ανατροπής της διαφοράς του πρώτου ματς (31-24).
Πολύ καλός κάτω από τα δοκάρια ο Κώστας Τσιλιμπάρης, πολυάριθμες ασιστ από τον Αλέξη Αλβανό στην επίθεση που αξιοποίησαν έξοχα οι Παπαδόπουλος (9), Τζηράς (7) και Μαραγκός (6) ήταν αγωνιστικά τα «κλειδιά» της νίκης.
Η Ελληνική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε με πάθος και μεγάλη θέληση, αντλώντας και δύναμη από τους φιλάθλους που κατέκλυσαν τη Μίκρα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Τετάρτη στις 19:00 στο ίδιο γήπεδο αντιμετωπίζει την Ολλανδία για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου με στόχο να κάνει άλλο ένα ακόμα βήμα για την πρόκριση.



ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΡΑΗΛ 31-28
Τα 5λεπτα: 3-3, 5-4, 8-8, 11-11, 13-14, 16-15 (ημχ.), 171, 19-19, 21-21, 24-22, 26-23, 31-28
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Μαστορογιάννης 2, Ευαγγελλίδης 4, Γ. Γεωργιάδης, Σανίκης, Αλβανός, Γιαννόπουλος, Δ. Γεωργιάδης, Παπαδόπουλος 9, Τζηράς 7, Παπαδιονυσίου 3, Γρηγοριάδης, Μαραγκός 6, Πετρίδης, Κωστακίδης, Οικονόμου.

ΙΣΡΑΗΛ (Ντράγκαν Τζούκιτς): Γιάκοβ, Γκέρα, Σμόλερ 7, Πόμεραντζ 9, Τουρέλ 4, Νάθαν 1, Κόφμαν, Μεϊρόβιτς, Ρόσενταλ 5, Ντάβντα 2, Στρίντομ, Χαμάμι, Στέλμαν, Σιμόνι, Σιτσένκο, Γκαλ. Διαιτητές: Καρίμ Γκάσμι- Ραούλ Γκάσμι (Γαλλία), Βοντοπίβετς (Σλοβενία), δίλεπτα: 5-4, πέναλτι: 1/3-3/4



«ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΑ»
Για την μαχητικότητα και το πάθος τους εξήρε τους έλληνες διεθνείς ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης: «Κερδίσαμε δίκαια, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πήραμε αυτό που θέλαμε. Ο κόσμος δεν ήταν απλός 8ος, αλλά 18ος παίκτης μας. Ξέραμε ότι το Ισραήλ παίζει ανοιχτές άμυνες 5-1, 3-2-1 και θέλαμε να τους χτυπήσουμε από τα εξτρέμ». Σε ερώτηση για τις απουσίες είπε: «Έχουμε 18 παίκτες μαζί μας. Τα παιδιά στις προπονήσεις δίνουν το 100% και είμαι πολύ ευχαριστημένος».
Ο προπονητής του Ισραήλ Ντράγκαν Τζούκιτς είπε: «Ήρθαμε για τη νίκη, αλλά δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε την απόδοση μας σε υψηλά στάνταρ μέχρι το τέλος του ματς. Έχουμε μία νεαρή ομάδα και χρειαζόμαστε τέτοια μεγάλα παιχνίδια. Πλέον ο όμιλος είναι πέρα για πέρα ανοιχτός».



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ομάδα/Β./Γκολ
1. Ισραήλ/4/115-110
----------------------------------------------------------------------------
2. Ολλανδία/4/100-97
3. Ελλάδα/4/106-108
4. Βέλγιο/4/103-108

*Στο άλλο ματς η Ολλανδία νίκησε 27-21 το Βέλγιο

13 comments

Anonymous said...

Τζούκιτς: Ο μυρωδιάς. Με Διαιτησία, Μπάτζετ και 22-25 διεθνή παιχνίδια και δεν πήρε χαμπάρι πως έχασε από την χειρότερη Εθνική ομάδα των τελευταίων χρόνων.

Anonymous said...

Η νεαρή ομάδα του Τζούκιτς γιατί μετά το 50΄ήθελε μπουκάλες οξυγόνου?

Anonymous said...

Ναι ρε, πέστε μας τώρα ότι είναι κοουτσάρα ο Κρανάκης... επειδή νίκησε τους κουλούς. Συμφωνώ απόλυτα με τον 1:05 στο ότι είναι η χειρότερη εθνική των τελευταίων χρόνων. Δηλαδή εσένα ρε 12:47 τι σου άρεσε από το παιχνίδι; Οι δύο βαθμοί;

Anonymous said...

Ναι ρε φιλε. Με par time προπονητη. Με ψίχουλα. Με χωρίς φιλικά και προετοιμασία. Με παίκτες στην δύση τους. Με νεους παικτες απαξιωμενους από τα ιδια τα σωματεια τους. Με χωρις δημοσιες σχεσεις. Με τροικα. Ο Ελληνας προπονητης είναι προπονηταρας και ο Ξενος προπονητης λαμογιεν.

Anonymous said...

τί έγινε ρε γατάκια? ο Κρανάκης έγινε τώρα καλός και ο Τζούκιτς
αχρηστος?
Σε μια νύχτα μέσα όλα αυτά!!!!
ΞΟΥ ρε προβατάκια

Αμαν ρε Ντραγκαν,αμαν !
εφαγες 40 γκολ απο εξτρεμ και πιβοτ. Μηπως παίζεις λάθος άμυνα ? λέω μήπως...

Anonymous said...

Με part-time προπονητή... δηλαδή αν ήταν full-time τι διαφορά θα είχε; Θα έκανε κάτι διαφορετικό; Όλοι το ξέρουμε ότι οι ομοσπονδιακοί είναι η πιο λούφα δουλειά του κόσμου! Δουλεύουν 10 μέρες το χρόνο. Αυτό τον ενοχλεί;

Anonymous said...

Ποιός Τζούκιτς μωρέ...
Με τον Τζούκιτς γελάσαμε πολύ όσοι είμασταν στην Θεσσαλονίκη τη χρονιά του Νέων, τότε προπονούσε το μεγαθήριο της Μεγ. Βρετανίας.

Που λέτε, στο σεμινάριο μας <> πως σε άμυνα 3:2:1 όταν κόβει δεύτερο πίβοτ αφήνουμε την άμυνα σε μορφή πάλι 3:2:1 γιατί έλεγε ότι προλαβαίνει να κινηθεί ο πίσω κεντρικός από το ένα πίβοτ στο άλλο και ο μπροστά κεντρικός από το ένα ίντερ στο άλλο. Στο πρακτικό μέρος γελούσε και το παρδαλό κατσίκι, τον είχε κάνει ασήκωτο η ομάδα επίδειξης, δεν του έβγαινε το πράγμα.

Ίσως να είναι και ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο που έχει τέτοια φιλοσοφία παιχνιδιού. Είναι η χαρά του αντίπαλου κόουτς ο άνθρωπός.

Anonymous said...


www.doingsports.com/cv/Dragan%20Djuk... 12:42 για ρίξε μια ματιά εδώ και μετά ξανασκέψου αυτά που έλεγες... Γιατί εδώ στο Ελλαδιστάν ισοπεδώνουμε τους πάντες και τα πάντα....

Anonymous said...

http://www.doingsports.com/cv/Dragan Djukic.doc

Anonymous said...

δηλ τί σημαίνουν τα βιογραφικά ρε μπάρμπα?
Ο τύπος έχει κατανοήσει το σύστημα και το αρμέγει,όπως και πολλοί άλλοι στο ελλαδιστάν.Η διαφορά είναι στις αμοιβές.Και για να γίνει αυτό,είναι πολύ σημαντικό η καταγωγή και το ίματζ(πακετάρισμα)..
Ξυπνάτε ιθαγενείς: με τα καθρεφτάκια δεν βγάζεις γκόμινα..!

Anonymous said...

Αφού κέρδισε με τέτοια ομάδα, το μεγαλύτερο αρχιλαμόγιο του ευρωπαϊκού Χάντμπολ, με κόντρα διαιτησία ακόμα και Στη Μίκρα, με κόντρα παίκτες παλιούς και νέους που την έκαναν, και με κόντρα τον άλλον πάνω..... εκεί στη στέγη, βγες και κράξε τώρα κομπλεξικέ Έλληνα της συμφοράς... Λέει του άρεσαν οι δυο βαθμοί ο άλλος (2:31). Γι αυτό δεν θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι και έθνος.... με κάτι τέτοιους!
Αυτά τα παιδάκια να ρωτούσαμε;; τι λέτε;;; οι αθλητές ξέρουν πάντα την αλήθεια...

Anonymous said...

και ποιός σου είπε ρε δούλε ότι μας νοιάζει τί σκατά άνθρωπος θα γίνεις ?
και ακόμη "ο εθνικισμός είναι το καταφύγιο των ηλιθίων"

Anonymous said...

Ποιος μίλησε βρε κοιμισμένε για εθνικισμό;;; Για έθνος μίλησε, άλλο το ένα άλλο το άλλο... Κι όταν λέμε έθνος εννοούμε εμένα κι εσένα που, δυστυχώς αναγκαζόμαστε να αναπνέουμε τον ίδιο -μολυσμένο- αέρα... με τη βλακεία σου!