Λύγισε η Εθνική στο Ισραήλ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Λύγισε η Εθνική στο Ισραήλ

Την δεύτερη ήττα της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015 υπέστη η Εθνική μας ομάδα των ανδρών από το Ισραήλ με 31-24 στην πόλη Ρεζιόν Λεζιόν. Με διάθεση, πάθος και ενέργεια ξεκίνησε τον αγώνα η Εθνική μας ομάδα, ενώ βρέθηκε να προηγείται στο σκορ, όμως η συνέχεια για αυτήν δεν ήταν η ανάλογη. Το Ισραήλ έχοντας τον κόσμο του στο πλευρό του, καθώς το 1.250 θέσεων κλειστό γυμναστήριο της πόλης σχεδόν γέμισε, άρχισε σιγά να παίρνει τα... πάνω του και έχοντας ως βασικά του όπλα τους Πόμεραντζ και Σμόλερ αλλά και τους δύο τερματοφύλακές του, Γιάκοβ και Μεϊροβιτς έφτασε στην επικράτηση.

Η μάχη ήταν σκληρή στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Η Εθνική ομάδα προηγήθηκε 2-3
και 3-5 στο 7' με τέρμα του Μαραγκού. Ο Πόμεραντζ ήταν εκείνος που έδωσε την ώθηση για τους Ισραηλινούς για το 6-5 (σερί 3-0) στο 12', έχοντας ως συμπαραστάτες τον Ρόσενταλ και τον γκολκίπερ Γιάκοβ με τις σωτήριες επεμβάσεις του.

Η Εθνική μας θέλησε να ισορροπήσει το παιχνίδι με την διαφορά των 2 γκολ όμως να παραμένουν και στο επόμενο πεντάλεπτο (13-11) χάρις στον Πόμεραντζ με τα τέρματά του. Οι παίκτες του Γιώργου Κρανάκη έβρισκαν διαδρόμους και τρόπους να σκοράρουν όμως αμυντικά υστερούσαν σχεδόν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους η Ελλάδα, έχασε τους Αλβανό και Σανίκη με δίλεπτη αποβολή εξαιτίας έντασης με τον Σισένκο, ο οποίος κάθισε και αυτός στον πάγκο για δύο λεπτά.

Η διαφορά των έξι γκολ και ο σκόρερ Τζήρας

Παρότι οι δίλεπτες δεν στοίχισαν στην αρχή του β' ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι συνέχισαν τον αγώνα με άλλον... αέρα και έφτασαν να προηγούνται με 20-14 στο 36' με επιμέρους σκορ 6-1 (από 14-13). Ο Πόμεραντζ ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα, σκοράροντας διαρκώς την ώρα που η Εθνική μας δυσκολευόταν στο να βρει τις απαιτούμενες λύσεις επιθετικά ενώ έχανε και πέναλτι, όπως εκείνο του Παπαδόπουλου που πήγε στο δοκάρι.

Ο Τζήρας ήταν ο παίκτης που τραβούσε... κουπί αυτό το διάστημα με τα γκολ του για την Ελλάδα. Τόσο αυτός όσο και ο Παπαδόπουλος ξεχώρισαν αισθητά για την Εθνική μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο σκοράρισμα. Ειδικά ο Τζήρας προκάλεσε πολλά... ρήγματα και προβλήματα στο Ισραήλ.

Σωτήρας για το Ισραήλ ο Μεϊροβιτς

Οι παίκτες του Τζούκιτς έχοντας σε εξαιρετική μέρα τα αστέρια τους, Πόμεραντζ και Σμόλερ -οι οποίοι σκόραραν διαρκώς- συνέχισε στους ίδιους και πιο αυξημένους ρυθμούς με το σκορ να γίνεται 26-19 στο 49'

Ήτοι διαφορά επτά τερμάτων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επεδίωξε να αντιδράσει ξανά, όμως αυτήν την φορά βρήκε έπειτα από τον Γιάκοβ τον γκολκίπερ Μεϊροβιτς, που έκανε την μία απόκρουση πίσω από την άλλη. Το 26-19 μετατράπηκε σε 27-19 και το 29-22 στο τελικό 31-24 με τους Ισραηλινούς να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη τους.

Η Εθνική μας ομάδα από την άλλη αν και είχε απώλειες στην αποστολή της προσπάθησε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούσε αλλά "προδώθηκε" κυρίως από την αμυντική της γραμμή ενώ οι γκολκίπερ της δεν είχαν σε καμία των περιπτώσεων τις αποκρούσεις των αντιπάλων τους.

Μετά από αυτήν την ήττα για τον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου του 2015 σίγουρα για την Εθνική μας δεν χάθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης. Ωστόσο τα πράγματα περιπλέκονται καθώς θέλει και νίκες με διαφορά τερμάτων στα επόμενα ματς που θα δώσει.

Δηλώσεις
Γιώργος Κρανάκης (προπονητής Ελλάδας): «Εάν θέλεις να νικήσεις το Ισραήλ στην έδρα του, θα πρέπει να παίξεις περισσότερο. Πιο δυνατά. Στην Θεσσαλονίκη θα είναι ένα αλλιώτικο ματς. Θα είναι άλλα τα δεδομένα και οι συνθήκες. Εμείς δεν παίξαμε καθόλου άμυνα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε δυνατά»

Ντράγκαν Τζούκιτς (τεχνικός Ισραήλ): «Νικήσαμε ως ομάδα. Πιστεύουμε πως ήταν μία πολύ καλή νίκη. Πρέπει να μείνουμε δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Να βρούμε δυνάμεις για την συνέχεια. Πρέπει να πάμε τώρα στην Ελλάδα και να παίξουμε ακόμα πιο καλά για να κερδίσουμε. Είμαι αισιόδοξος πως θα νικήσουμε και εκεί».



ΙΣΡΑΗΛ- ΕΛΛΑΔΑ 31-24
Τα πεντάλεπτα: 3-3, 5-5, 8-7, 9-7, 13-11, 16-13 (ημχ.), 18-14, 22-17, 23-18, 26-19, 28-22, 31-24
ΙΣΡΑΗΛ (Ντράγκαν Τζούκιτς): Σμόλερ 6, Πόμεραντζ 8, Τουρέλ 2, Νάθαν 4, Ρόζενταλ 3, Ντάβντα 4, Στρίντομ 1, Χαμάμι 1, Σιμόνι 2, Γιάκοβ, Κόφμαν, Μείροβιτς, Στέλμαν, Σισένκο, Άπο, Γεβντά.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Μαστορογιάννης 2, Ευαγγελίδης 2, Αλβανός 2, Γιαννόπουλος 3, Παπαδόπουλος 6, Τζηράς 7, Παπαδιονυσίου 1, Μαραγκός 1, Οικονόμου, Λοίζος, Πετρίδης, Γρηγοριάδης, Δ. Γεωργιάδης, Σανίκης, Γ. Γεωργιάδης, Τσιλιμπάρης.

Διαιτητές: Τζουρίνοβιτς- Μίβριτσα (Μαυροβούνιο), Παρατηρητής: Παβίσεβιτς (Μαυροβούνιο), Κόκκινη: 36:20 Ρόζενταλ, Δίλεπτα: 4-4, πέναλτι: 2/4-2/3



ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

35 comments

Anonymous said...

Αγαπητέ Κρανάκη & OXE, που πάτε ξυπόλυτοι στ' αγκάθια ρεεεεεεεεεεεεεεεε; το κατορθώσατε διασήρατε την εθνική γιατί κρίνετε μόνο παραταξιακά!!! Πού είναι οι πιο φορμαρισμένοι παίκτες!! αλλά ξέχασα είναι και οι δυο κοντοί...
Σταματα μα κρίνεις με μνησικακία εδω ειναι ΕΘΝΙΚΗ και δεν ειναι φέουδο κανενός!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Μας έχεις πρήξει με τον Πέρρο. Το πρόβλημα του Ελληνικού χάντμπολ ξεπερνάει τον Πέρρο, τον Κρανάκη, τον Ιατρούδη, τον Δημητρούλια, τον Γραμματικό, τον Χατζηιωάννου και τον οποιοδήποτε. Πολύ απλά δεν υπάρχουν παίχτες και γι αυτό πρέπει να γίνει συζήτηση και όχι για τις κλήσεις. Όση θέληση και φιλότιμο κι αν έχουν τα παιδιά, δεν μπορούν. Άλλοι γιατί τα χρόνια πέρασαν κι αλλοι γιατί δεν έχουν το ταλέντο ή γιατί όσοι έχουν κάποιο δεν χρειάστηκε να δουλέψουν σκληρά στην προπόνηση. Αν σκεφτείς ότι από την τελευταία μεγάλη επιτυχία το 2005, έχουν περάσει 9 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υπάρξει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αθλητής που έστω να πλησιάζει το επίπεδο κάποιου από εκείνη την ομάδα, θα αντιληφθείς το πρόβλημα. Και δυστυχώς το βαρέλι έχει κι άλλο πάτο.

Anonymous said...

Το προβλημα της εθνικης δεν ειναι ουτε αν παιζουν οι ολυμπιονικες ουτε αν παιζουν οι πιο νεοι! το προβλημα είναι οτι η ομαδα παει στα σημαντικα ραντεβου με 3-4 ημερες προετοιμασίας..το ειπε και ο τσιλιμπαρης στην συνεντευξη τυπου μετα τον αγωνα με το βελγιο αλλα δυστυχως δεν εισακουστει..πως περιμενουμε προκρισεις όταν μαζευονται λιγες μερες και πανε να παιξουνε χυμα?? ετσι χασαμε και στην ολλανδια λιγο πιο δυσκολα απο σημερα. παλι 3 μερες προετοιμασια ειχαμε...ο ρακσεβιτσ εφυγε απο τις 23 για το μαυροβουνιο για προετοιμασια για τα τελικα του ευρωπαικου..δεν εκατσε να κανει χριστουγεννα και να φαει γαλοπουλα..και να παει τελευταια στιγμη.
ασ το παρει αποφαση η ομοσπονδια: η ομαδα ειναι φανερα ασυνδετη..οι παικτες δεν εχουν συνηθισει ο ενας το παιχνιδι του άλλου..δεν βρισκονται με κλειστα ματια που λένε.επιθετικα είμαστε χωρις δημιουργια. ο μονος αξιολογος ειναι ο αλβανος ο οποιος οταν κλεινετε οπως με τη σημερινη προωθημενη αμυνα των ισραηλιτων βγάζει πάσες στα εξτρεμ και σημερα τζηρασ και παπαδοπουλος τα αξιοποίησαν τα πιο πολλα.απο κει και περα ο σανικης ειναι εκτος ρυθμου φετος δεν βοηθαει οσο στο παρελθον επιθετικα. δεν ειναι ο σανικης της μελσουγκεν..η αλλαγη του ο ευαγγελιδις μια μετριοτητα. δεν απειλουμε απο τη θεση του αριστερου ιντερ.απορια αξιον να μην καλεσουν το μπαλομενο ο οποιος μπορει να ειναι 35 πλεον αλλα επιθετικα ειναι βαρυ οπλο.ασ τον αλλαζει στην αμυνα με σανικη στο φιναλε.. οποιοσ ειδε το ματσ στην ολλανδια οπου τον εβαλε στο 50!!!! απειλεισε και σκοραρε απο την περιφερεια. μαστορογιαννης δεν τα καταφερνει μονος του και δεν υπαρχει χημεια στις προσπαθειες του με αλβανο και σανικι λογω ελλειψης κοινης προετοιμασίας, μαλλιος (τραυματίας) σε μια θεση που εχουμε προβλημα γενικως και θα βοηθαγε,αποριας αξιον η έλλειψη του χοντρου στην άμυνα(χαλκιδις, μπορει να ειναι και αυτος 37 αλλα οπως και να το κανουμε ειναι βαρυ χαρτι στην αμυνα με εμπειρια και δυναμη και μπορει να τον αλλαζει στην επιθεση με μαραγκο. φαγαμε παρα πολλα γκολ απο τη θεση του πιβοτ σημερα λογω της ελλειψης του. μονο τα εξτρεμ δουλεψανε σωστα βυρονας και τζιρας και στους 3 αγωνες που εχουμε δωσει. τι νοημα εχει να εχουμε στο παγκο παικτες που δεν τους βαζει καθολου π.χ γριγοριαδις, πετριδις,οικονομου...
οσον αναφορα την αμυνα δεν τρωμε κοκκαλα, δεν παιζουμε οσο δυνατα χρειαζετε,αργουμε να βγουμε στο σουτ ψηλα..αυτο βελτιωνετε παντως αλλα η επιθεση θελει προετοιμασια.

Anonymous said...

προφανως δεν ανηκεις σε καποια ομαδα 1:41. Όλοι οι παικτες ειναι μαζί απο τις 22 Δεκεμβριου. γιαυτο και εγινε και η μεταφορα της τελευταιας αγωνιστικης απο 18 ιανουαριου στις 21 δεκεμβριου για να ειναι μαζι οι παικτες και παλεψουν για τις νικες. και μετα αφου θα εχουν χασει χριστουγεννα και γιορτες και πρωτοχρονια απο τις οικογενεις τους να το κανουν αργοτερα. οποτε ειπες μπαρουφα για την ομοιογενεια.
Οσο για τον Περρο με τις απουσιες που ειχε θα μπορουσε να τον καλεσει υπερ της Εθνικης. Καθαρος παίκτης θεσης.
παντως ολοι τους κινηθηκαν στην μετριότητα. ουτε το τερμα βοηθησε. Δεν κανει ο Λοιζος. Καλός και με προοπτική αλλά δεν κανει. Οπως και ο Γεωργιαδης. Είναι κοντοι!! Δυστυχως. Μπορεί για την Ελλαδα να ειναι καλοι δεν κανουν ομως για τέτοια κρίσιμα παιχνιδια.
Γενικώς ολη η ομαδα κινηθηκε σε κατω του μετρίου επιπεδου αποδοση. Πρωτη φορα ειδα την Ελλαδα να παιζει 5 μέτρα άμυνα. Ας ελπίσουμε να ξυπνησουν και να τους εφτασε το σκαμπίλι που εφαγαν και να ξυπνησουν στα υπολοιπα παιχνιδια.

Anonymous said...

φιλε 7:47 kali xronia kγια διαβασε εδω τι λεει:
http://www.handball.org.gr/index.php/el/component/content/article/87-pressoffice/news/national-teams/1594-arxizei-i-proetoimasia-tis-ethnikis
http://www.handball.org.gr/index.php/el/component/content/article/87-pressoffice/news/national-teams/1605-protoxronia-paei-gia-tin-protia
μηπως εσυ λες μπαρουφα? η αγωνιστικη μπορει να μετατεθηκε νωριτερα..αλλα ποτε μαζευτηκανε εχει σημασια και ποσεσ προπονησεισ κανανε..αληθεια το ισραηλ εδωσε 25 διεθνη παιχνιδια το 2013. εμεισ ποσα πιο λιγα δωσαμε?ποση βαρυτητα δινετε στην εθνικη? η ομαδα δεν τρομαζει επιθετικα...δεν βγαζει συνδυασμους στην επιθεση, δεν απειλει απο περιφερεια, δεν εχει αξιοπιστο σουτ..ολα απο τον αλβανο τα περιμενει και την αποτελεσματικοτητα των εχτρεμ.
για να περασουμε πλεον οπως διαμορφονεται ο ομιλοσ με τισ νικεσ ολων εντοσ εδρασ θα χρειαστουμε συο νικες μεσα και αναγκαστικα ενα διπλο επιτελους στο βελγιο..ισως το οτι ειναι τελευταιο ματσ ειναι και καλυτερα διοτι θα ειμαστε πιο ετοιμοι. το σημαντικο ειναι να νικησουν εστω και με 1 γκολ το ισραηλ που δειχνει η πιο προετοιμασμενη ομαδα μεχρι στιγμης. η ολλανδια ειναι πολυ νεανικη ομαδα και πιστευω θα την κερδισουμε.

Σχόλιο (Μέρος 1ο) said...

Τι εστί... ταλέντο;
"Το φυσικό χάρισμα, η εξαιρετική ικανότητα σε κάτι, που διαθέτει κάποιος εκ γενετής" αυτό σημαίνει ταλέντο σύμφωνα με τον Γ. Μπαμπινιώτη.
Τι κάνουμε λάθος στην Ελλάδα και δεν μιλάω μόνο για το handball. Φταίει το DNA μας, το σύστημά μας, ο τρόπος που δουλεύουμε; Εμείς θεωρούμε έναν αθλητή 23 χρονών ταλέντο, ενώ στην ίδια ηλικία ο Μέσι είχε σαρώσει τις χρυσές μπάλες.
Είναι φως φανάρι ότι η δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες δεν είναι σωστή! Βέβαια και το σύστημα με τα σχολεία - φροντιστήρια δεν βοηθάει!
Στις προηγμένες αθλητικά χώρες υπάρχουν τα αθλητικά σχολεία! Εκεί όπου πηγαίνουν μόνο οι καλύτεροι και προπονούνται από το πρωί έως το βράδυ! Στην Ελλάδα τα αθλητικά σχολεία ποτέ δεν λειτούργησαν σωστά. Εμείς όμως αντί να τα αναβαθμίσουμε, τα κλείσαμε.
Από εκεί και πέρα σίγουρα φταίει και η πειθαρχεία, το πάθος για διάκριση που χαρακτηρίζει την ιδιοσυγκρασία άλλων χωρών, εν αντιθέσει με τη δική μας! Το πάθος μας για... καφέ, ξεκούραση και καλοπέραση αργά ή γρήγορα διακατέχει τους περισσότερους και η σκληρή δουλειά σιγά - σιγά ελαττώνεται...
Ο ρόλος του προπονητή ίσως να είναι ο σημαντικότερος μαζί με το οικογενειακό περιβάλλον στο θέμα της αξιοποίησης των ταλέντων. Η θετική επιρροή του προπονητή (σε συνδυασμό με το αξιοπρεπές αθλητικό υποστηρικτικό περιβάλλον), είναι αυτή που θα κάνει το νεαρό αθλητή να μάθει να δουλεύει σκληρά, να θέτει οράματα και να προσπαθεί πάντα για κάτι καλύτερο. Αν λάβουμε υπ' όψιν κοινωνιολογικές μελέτες όπως του (Orlink 1974, Pooley 1981, Martens 1986 ), όπου ως κύρια αιτία για την εγκατάλειψη από το ποδόσφαιρο σε ποσοστό 23%, παιδιών ηλικίας 10-15 ετών, ήταν ο προπονητής, καταλαβαίνουμε ότι είναι από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες στην σωστή αξιοποίηση των ταλέντων.
Κάθε προικισμένος αθλητής που χάνεται είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση.
Συνήθως οι προικισμένοι αθλητές απαιτούν δύο πράγματα που σπάνια βρίσκουν: μια ιδιαίτερη μεταχείριση σε προσωπικό επίπεδο από τους προπονητές και μια ομάδα στα μέτρα τους, ικανή να αξιοποιήσει το ταλέντο τους. Αυτά στην Ελλάδα γίνονται δύσκολα: οι προπονητές αρέσκονται στο να δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν όλους τους παίκτες με τον ίδιο τρόπο, οι περισσότεροι δεν είναι ικανοί στον τομέα της ψυχολογίας και διαχείρισης των ιδιαιτεροτήτων του κάθε αθλητή και σχεδόν πάντα προτιμούν την ασφάλεια ενός δοκιμασμένου 30άρη από έναν ανερχόμενο πιτσιρικά. Το χειρότερο είναι ότι σπανιότατα έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν ομάδες από την αρχή (αδυναμία πίστωσης χρόνου από τις διοικήσεις), απαιτούνται αποτελέσματα εδώ και τώρα και αυτό είναι πάντα πρόβλημα για τον ταλαντούχο πιτσιρικά στον οποίο κάποιος πρέπει να δείξει υπομονή και καλή θέληση. Έτσι αν ένας αθλητής πετύχει μια καλή μεταγραφή, αυτή γίνεται μπούμερανγκ, η καθιέρωση αργεί, το άγχος και η απογοήτευση κυριαρχούν στον αθλητή και αντί να είναι η αρχή μιας καριέρας συνήθως γίνεται το τέλος της.

Σχόλιο (Μέρος 2ο) said...

...συνέχεια προηγούμενου σχολίου...

Με αφορμή τα όσα έγραψε ο φίλος 12:40, θα συμφωνήσω για την έλλειψη ταλέντων μετά τη φουρνιά των σημερινών 35ρηδων. Το ερώτημα είναι κατά πόσο η ομοσπονδία προβληματίζεται με αυτό το γεγονός και αν υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του θέματος. Κατά την άποψή μου το θέμα είναι τόσο σοβαρό που θα έπρεπε να διοργανωθεί Συνέδριο - Ανοιχτή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους με το άθλημα, ώστε να ακουστεί κάθε άποψη και να εντοπιστούν τα αίτια. Αλήθεια γνωρίζει κάποιος να μου πει αν υπάρχει κάποιο πλάνο-σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του θέματος από την ομοσπονδία;
Επίσης θα ήθελα πολύ να μάθω ποιό πλάνο υπάρχει (εάν υπάρχει) για την αξιοποίηση των ελάχιστων έστω ταλέντων που υπάρχουν. Έχοντας παρακολουθήσει το άθλημα για αρκετά χρόνια (δυστυχώς δεν παρακολουθώ τα ηλικιακά πρωταθλήματα παρά μόνο την Α1) θα ήθελα να μου επιτραπεί η χρήση 2-3 ονομάτων αθλητών που θεωρώ ως εξαιρετικές περιπτώσεις χαρακτηριστικών ταλέντων. Μιλάω για τους 19χρονους Χερουβείμ και Κεδέρη και τον 23χρονο Γιαννόπουλο τους οποίους θεωρώ πραγματικά εξαιρετικούς αθλητές (ζητώ συγγνώμη αν αδικώ άλλους αθλητές αλλά απλά τους χρησιμοποιώ ως παράδειγμα). Ποια πραγματικότητα όμως βιώνουν αυτά τα παιδιά; Ως αθλητές της ΑΕΚ και του Διομήδη έχουν σίγουρα την τύχη να συνυπάρχουν δίπλα στα μεγάλα ονόματα του αθλήματος αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες, αλλά και την ατυχία να βρίσκονται σε ομάδες με στόχους πρωταθλητισμού με συνέπεια να έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Πως είναι δυνατόν έτσι το ταλέντο να αξιοποιηθεί για να έχουμε σε λίγα χρόνια τον κορμό της νέας Εθνικής; Πως αντιμετωπίζει η ομοσπονδία αντίστοιχες περιπτώσεις και πως θα χτίσει μια νέα ελπιδοφόρο Εθνική ομάδα; Με αθλητές πάγκου; Είπαμε πολλά ταλέντα δεν έχουμε. Με αυτά που έχουμε τι κάνουμε; Περιμένουμε να γίνουν 25-28-30 χρονών;
Διάβασα σε προηγούμενο σχόλιο "δεν απειλούμε από τη θέση του αριστερού ιντερ - δεν παίζουμε όσο δυνατά χρειάζεται, αργούμε να βγούμε στο σουτ ψηλά" και σκέπτομαι πως έχουμε ένα 19χρονο αθλητή 2μετρο με απίστευτο άλμα με εξαιρετικό σούτ από τα 10-12 μέτρα να κάθεται στον πάγκο. Έχουμε ένα 19χρονο εξτρέμ με διαολεμένη εκρηκτικότητα και ταχύτητα. Βεβαίως δεν ισχυρίζομαι πως πρέπει να κληθούν στην Εθνική αλλά πως τους προετοιμάζουμε για να κληθούν όταν έρθει η ώρα τους, αυτούς & πολλούς άλλους που δεν αναφέρω.
Ίσως τα πολλά λόγια είναι περιττά, χρειάζεται ΜΕΛΕΤΗ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΜΕΛΕΤΗ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΜΕΛΕΤΗ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ... τίποτα άλλο.
Αγαπητοί φίλοι,
είμαι ένας απογοητευμένος φίλος του αθλήματος και δεν έχω καμία ανάμειξη με συλλόγους, ομοσπονδίες ή όποια άλλη σχέση με το handball, πέραν της φιλάθλου ιδιότητος. Παράλληλα όμως και κάτοχος πτυχίου Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδίκευση στον Κλασικό Αθλητισμό και Μεταπτυχιακό στην Εργοφυσιολογία.
Ελπίζω σύντομα να βρεθεί λύση.

Anonymous said...

όπως όλοι οι γονείς των αθλητών έχουν έτοιμες τις λύσεις και ξέρουν τα προβλήματα από πρώτο χέρι,τα πάντα λέμε ξέρουν...
έτσι και οι σχολιαστές λένε την μπαρούφα τους -τσάμπα είναι,
Είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει,αυτό είναι το επίπεδο,
Προπόνηση,συστήματα,αλλαγές,ψυχολογία,ρόστερ,προετοιμασία μπλα,μπλα,μπλα
Ρε αχμάκηδες βγάλτε τον σκασμό να ηρεμήσουμε ! όλοι ειδικοί γίνατε ρε ....

Anonymous said...

Καλές οι θεωρίες παιδιά, αλλά δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα... Πολλά παίζονται μέσα στο ταραφλέξ, όχι στις προετοιμασίες και στα ξενοδοχεία, η φυσική κατάσταση και οι τεχνικές δεξιότητες των παικτών είναι πολύ κοντά όταν συγκρίνουμε χαρακτηριστικά διεθνών αθλητών.
Το θέμα της προπονητικής καθοδήγησης δεν έχει θιγεί από κανέναν. Γιατί; Είμαστε τόσο πολύ ευχαριστημένοι από την καθοδήγηση και τις προπονητικές επιλογές του ομοσπονδιακού μας; Δεν μιλάμε ότι χάνουμε από Γερμανία, Ισπανία, Δανία ή Γαλλία. Χάνουμε από Ισραήλ, Βέλγιο και Ολλανδία. Η άποψή μου είναι ότι αυτές τις ομάδες μπορούμε να τις αποκλείσουμε μόνο και μόνο με σωστότερο κοουτσάρισμα! Τη δουλειά του Κρανάκη, την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας μας δεν την έχω δει πουθενά.
Ο ομοσπονδιακός είναι στο τιμόνι της εθνικής μας πάνω από τρία χρόνια νομίζω (αν κάνω λάθος διορθώστε με), μόνο αποτυχίες έχω δει τόσο καιρό. Μόνο την Κύπρο έχουμε νικήσει. Πότε θα του καταλογιστεί κάποια ευθύνη του κ. Κρανάκη; Πείτε μου μια άσπρη μέρα που είδαμε επί των ημερών του. Νομίζω πλέον ότι ήρθε ο καιρός να δοκιμαστεί κάτι άλλο, ίσως από το εξωτερικό, ο Κρανάκης προσωπικά δεν μου δίνει την σιγουριά ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στο αγωνιστικό κομμάτι της εθνικής.
Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και στις επιτροπές εθνικών ομάδων για τις επιλογές τους. Εγώ θα περιμένω να ολοκληρωθεί ο όμιλος, αν όμως δω ότι διαγράφουμε ακόμα μια αποτυχία αντιμετωπίζοντας ομάδες του βεληνεκούς μας, τότε η κριτική μου θα γίνει πολύ σκληρότερη κύριε Κρανάκη, και κύριοι της ΟΧΕ που συνεχίζετε να τον στηρίζετε ενώ μας πάει από το κακό στο χειρότερο.

Anonymous said...

Πάρε τον Πέρρο τον παικταρά να σηκώσουμε το παγκόσμιο και να βγεί πρώτος σκόρερ,πλάκα θα τους κάνει!

Anonymous said...

Πες του να πάρει τον Π ο υ λ ο πρωτα και γρηγορα γιατι δε μας βλεπω καλα

Firs said...

4.54 Ο Πέρρος αν τελείωνε τον αγώνα με 2 γκολ νάσαι σίγουρος θα είχε κόψει το χάντμπολ προ πολλού.Εκτός βέβαια αν έπαιζε με το ένα χέρι στο γύψο και αυτό το δείχνει και έδειξε με τις ψηλά βρισκόμενες ομάδες στο πρωτάθλημα τα 9μπαλα πήγαν συστημένα
και με αφιέρωση.Εσύ κάτσε τώρα και κάνε αβάντα του Κρα και παρακάλα να κερδίσεις το Βέλγιο, που να δεις τι χουνέρι θα μας κάνει.Α μην είσαι σίγουρος πως θα κερδίσεις το Ισραήλ.
είδες δίχτυα έβλεπαν αυτοί που στο πρωτάθλημα έχουν Μ.Ο 5 γκολ περίπου

Anonymous said...

Συμφωνω με τον φιλο πιο πανω που λεει οτι αρκει μονο το σωστο κοουτσαρισμα για να κερδισεις τετοιους αντιπαλους...πιστευω οτι το ματς το εχασε ο κρανακης κ οχι οι παικτες.ενω εβλεπε οτι τρωγαμε ολα τα γκολ απο την περιφερεια κ το πιβοτ,επεμενε στο 6-0...μετα επεμενε στον σανικη που ειναι εντελως ντεφορμε(οχι βεβαια οτι ειναι παικτης ο ευαγγελιδης), οπως και στον τσιλιμπαρη που εβλεπε οτι δεν επιανε τιποτα...για μενα πρεπει να ερθει ξενος προπονητης (το θεμα ειναι που θα βρουνε τα λεφτα).ο περρος παντως αξιζει μια θεση στην εθνικη.

Anonymous said...

7.52 συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου!καλη χρονια σε ολους!

Anonymous said...

'Άμυνα 6-0 και ενώ χάναμε .Γνωστή τακτική Κρανάκη ας χάνουμε με μικρή διαφορά και να τα ρίχνουμε μια ζωή στους παίκτες .Ας τελειώνει η ιστορία η οποία θα τελειώσει στις 12 Ιανουαρίου.Το θέμα είναι με πόσες ήττες 1 βλέπω σίγουρα και την δεύτερη ψιλοσίγουρο .

Anonymous said...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στην ΟΧΕ που να μην το έχει μετανοιώσει για τον Κρανάκη. Η αποτυχία προσωποποιημένη είναι. Όμως όπως κυκλοφορεί off the record του έχουνε κάνει πολυετές συμβόλαιο και τώρα για να τον διώξουνε θα πρέπει να του πληρώσουν όλον τον υπολειπόμενο χρόνο, σάλιο δεν υπάρχει στο ταμείο, οπότε... μην περιμένετε! Με Κρανάκη θα γεράσουμε.

Anonymous said...

«Η Ελλάδα ατομικά έχει τους καλύτερους παίκτες του ομίλου. Έχετε φοβερές μονάδες αλλά πρέπει να γίνετε σύνολο. Αυτό σας λείπει. Γνωρίζω πως είχατε σημαντικές απώλειες στον αγώνα με εμάς στο Ισραήλ, όμως αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Προσωπικά εκτιμώ πολύ την Ελλάδα ως ομάδα. Και τον προπονητή της και την ομάδα..>>
αυτο τα λεει ολα περι ομοιογενειας, συνεργασιας κτλ...ξυπνατε στην ομοσπονδια. καντε 10 φιλικα τουλαχιστον το χρονο, μεγαλυτερη προετοιμασια σε μερες, σταθερο κορμο και λιγες προσθοαφαιρεσεισ παικτων αν προκυπτει λογος...τα λεει ο αλβανος και ο τσιλιμπαρης και κοιμαστε..

Anonymous said...

Αν ο πολυνικης παρει 15 ξενους κ τους κανει ελληνες δεν θα τα παει καλα? Θα τα παει εξαιρετικα, κ με τις ομαδες το ιδιο κανει κ εκανε πληρωνε προεδρε φερε οποιον θελω εχω αφροκρεμα κ σαρωνω τα παντα, τωρα ομως?τελος τα μπικικινια κ με την εθνικη που εχει φτιαξει παπαλα.... απο την αλλη ξερετε τι μπορει να λεει ¨γραφτε νουμερα οτι γουσταρετε εγω τελος του μηνα παω ταμειο" κ σεις καθιστε με το ποντικι στο χερι κ γραφτε ΚΟΡΟΙΔΑ!!!!!!

Anonymous said...

Save Περρος

Anonymous said...

Όχι φίλε, και τη μεικτή κόσμου να έχει κάποιος μπορεί να τον κάνουν τσουβάλι στα γκολ ομάδες κατωτέρων δυνατοτήτων. Ο ρόλος του προπονητή είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ. Βλέπε την Παρί φέτος, δεν έχει τους μεγαλύτερους παικταράδες της γης; Μπορεί να νικήσει την Βαρντάρ;
Μην απαξιώνετε τους καλούς προπονητές. Το τάραφλεξ είναι η αλήθεια. Εκεί φαίνεται ποιός είναι ποιός. Και δυστυχώς για τον Γιώργο Κρανάκη στο γήπεδο σε επίπεδο εθνικής ομάδας έχει να δείξει πλείστες αποτυχίες. Από πολυνίκης κοντεύει να γίνει πολυήττας.

Anonymous said...

Φερτε Ιετιων στην εθνικη

Anonymous said...

6:33 μ.μ δεν ξέρω πόσο αστείο το βρήκες αυτό που έγραψες, αλλά με τη σκέψη & μόνο εγώ σκιάχτηκα

Anonymous said...

Φερτε τον πανα λασκαρη!αν ζει ακομα....

Anonymous said...

Ο κρανακης κανει μονο για κανα δουκα.μεχρι εκει..αν εχει πολυετες συμβολαιο με την εθνικη,μην περιμενετε καμια επιτυχια τα επομενα χρονια...ο ανθρωπος δεν κανει για εθνικη ομαδα...καλυτερος θα ητανε ο γραμματικος

Anonymous said...

Καλά, ας πούμε ότι ο αρχικόουτς δεν βρέθηκε σε καλή μέρα προχθές (έτσι είναι οι καλλιτέχνες - δεν έχουν πάντα έμπνευση...), αυτός ο Μεσσήνης δεν μπόρεσε να βάλει μπροστά τις ικανότητές του και να σώσει την κατάσταση;

Anonymous said...

Ο μεσσηνης??πλακα κανεις...τι να σου κανει ο μυρωδιας...

Anonymous said...

τρολλαρε κι αλλο!!!!!!!!!

Anonymous said...

Ο Μεσσήνης !!!! Χα Χα Χα ο αρχικόουτς τον έχει γιά γλάστρα χα χα χα

Anonymous said...

μυρωδιάδες και άσχετοι είστε εσείς που σχολιάζετε ! που περιμένετε θαύματα από τους προποντές και τους παίκτες.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.
αυτό μπορουν τα παλικάρια.
Φέρτε όποιον ξενο θέλετε (από αυτούς που θαυμάζετε) -θα την κοπανήσει τρέχοντας.
Με καλύτερο αμυντικό 38χρ και συγκαμένο πού πας ρε ?????
χωρίς πλέυ,χωρίς αρ εξτρέμ και προσφάτως χωρίς αρ ίντερ τί ομάδα να κατεβάσεις ?
Και σιγά τις ομάδες που είναι στον όμιλο.Καλύτερα να μην περάσουμε γιατί μετά θα είναι πολύ δυνατές οι σφαλιάρες από αυτούς που παίζουν και χάντμπωλ..

Anonymous said...

Όχι φίλε, δεν φταίνε οι παίκτες!!!

Με ΑΥΤΟΥΣ τους παίκτες θα μπορούσαμε να νικήσουμε το Ισραήλ ή τουλάχιστον να μην μας ρίξει 7 στο κεφάλι. Δεν μιλάμε για καμιά υπερομάδα...
Λίγο καλύτερες τακτικές επιλογές θα έπρεπε να έχουμε, τις οποίες τις επιβάλλει ο προπονητής. Τα είπανε τα λάθη του Κρανάκη οι παραπάνω φίλοι 1:41, 7:47 και 7:52 και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους.
Αφήστε τα δεν έχει παίκτες, αυτά τα λέει μόνο ο ίδιος για να καλύψει τις ευθύνες του.

Anonymous said...

Γατάκια!!!!!!!

Anonymous said...

ok συμφωνοι, έχετε τους καλύτερους παίκτες και τον χειρότερο προπονητή.
Ο οποίος όμως έχει σαρώσει τα πάντα στην ελλάδα. Βασισμένος στην κυριαρχία μέσω την φυσ κατάστασης και της πιστής εφαρμογής του τρίπτυχου:σκληρή αμυνα (μόνο 6:0),άμεσος αιφνιδιασμός,καθυστέρηση-ξεκούραση στην επίθεση. Οτι προσπαθούν να κάνουν οι περισσότεροι - τα αυτονόητα δηλ.
Από τους παίκτες τώρα κανείς δεν κάνει άμυνα,το επίπεδο φυσ καταστασης τους είναι κάτω του μέσου ευρ όρου, τεχνικοτακτικά οι περισσότεροι "πάνε στην παρέλαση δεξί-δεξί"!!
και οι πιό πολλοί κάνουν τρείς ή ακόμη και τεσσερεις ολόκληρες!!!! προπονήσεις ανά βδομάδα...
έχουν και σας που "παικταρά μου" και "παικταρά μου" Ας μάθουν πρώτα να πιάνουν και να δίνουν την μπάλα με φούλ ταχύτητα.
Πως το είπες προπονηταρά μου ? "τακτικές επιλογές" !!! πολύ γέλασα !!
Είναι μικροί σε ηλικία γι αυτά.Ούτε τα σαράντα δεν έπιασαν ακόμη μερικοί,έχουν χρόνια μπροστά τους .
Για το μόνο που έχω να κατηγορήσω τον Κρανάκη,είναι ότι δεν πήρε την σκούπα και να κάνει ομάδα από το μηδέν.Με τις σακαράκες τώρα γίνεται? θα τους λουστούμε για πολύ ακόμη ?

Anonymous said...

κανενα link για το σημερινο υπαρχει?

Anonymous said...

Σήμερα τί θά γίνει?

Anonymous said...

Ρε Κρανακη που πας?τζαμπα τα λεφτα που χαλαει η ομοσπονδια.Ας τα δωσει καλυτερα εκει που χρωσταει