Aισιοδοξία και πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Aισιοδοξία και πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε δίχως προβλήματα την προετοιμασία του για την εκτός έδρας αναμέτρηση με το Ισραήλ (19.45, OTE TV), που γίνεται στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο του χάντμπολ το 2015. Η τελευταία προπόνηση της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο διεξαγωγής της αναμέτρησης με το πρόγραμμα να διαρκεί περίπου 1 ώρα, να έχει αρκετά μεγάλη ένταση και το τεχνικό τιμ να δίνει διαρκώς οδηγίες πάνω στις ασκήσεις.

Μετά το πέρας της προπόνησης ο αρχηγός της Εθνικής, Αλέξης Αλβανός και οι Θόδωρος Πετρίδης
και Νίκος Λοϊζος έκαναν τα δικά τους σχόλια για τον κρίσιμο αγώνα με το Ισραήλ, όπου για την Ελλάδα η νίκη είναι μονόδρομος. Ο έμπειρος άσος της Ελλάδας και αθλητής της ΑΕΚ τόνισε: «Παρότι έχουμε κάνει μίνι προετοιμασία στην Θεσσαλονίκη, έχουμε έρθει εδώ για να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Το Ισραήλ θέλει τη νίκη διότι παίζει στην έδρα του. Εμείς θα πάμε στον αγώνα συγκεντρωμένοι για να πάρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται». Αναφορικά με το δυνατό σημείο των αντιπάλων μας ο Αλβανός επισήμανε: «Έχουν πολύ δυνατή επιθετική άμυνα. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα τεχνικά λάθη. Όσα λιγότερα κάνουμε τόσο το καλύτερο. Βρισκόμαστε γενικά σε έναν περίεργο όμιλο. Όλες οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Οπότε σίγουρα ένα εκτός έδρας προβάδισμα είναι σημαντικό. Έχει όμως δρόμο ακόμα ο όμιλος. Είτε με νίκη είτε με ήττα δεν τελειώνει εδώ».

Από μέρους του ο Πετρίδης υπογράμμισε: «Περιμένουμε έναν αρκετά δύσκολο αγώνα. Παίζουμε με μία αρκετά σκληρή ομάδα στην έδρα της. Δεν θα κριθεί σε μεμονωμένα άτομα το ματς. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε ούτε να υπάρχει εφησυχασμός. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το που θα κριθεί ο αγώνας ο αθλητής του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Καταρχήν θέλω να τονίσω πως ο καθένας όταν καλείται στην Εθνική δίνει το 101% των δυνάμεών του. Έτσι κάνω και εγώ αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου. Ξέρουμε τον αντίπαλο, τον έχουμε δει σε βίντεο και θα εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του. Έχει τρωτά σημεία το Ισραήλ».

Ερωτηθείς για το εάν θεωρεί πως η Εθνική μπορεί να πάρει την πρόκριση απάντησε: «Νομίζω ότι είναι μία σειρά από δύσκολα ματς. Μία καθαρή πρόκριση θα ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς αλλά και ο στόχος που έχουμε. Το αποτέλεσμα στον αγώνα με την Ολλανδία δεν μας ικανοποίησε και τώρα πάμε για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να φέρουμε τα πράγματα προς όφελός μας»

Τέλος ο Νίκος Λοϊζος ισχυρίστηκε για το παιχνίδι της Πέμπτης: «Το Ισραήλ είναι πολύ καλή ομάδα που παίζει άμυνα 3-2-1. Εμείς έχουμε κάνει καλή προετοιμασία. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς. Εμείς θα δώσουμε το 100% για τη νίκη. Καθοριστικός παράγοντας για τον αγώνα είναι η άμυνα. Από εκεί ξεκινούν όλα. Από μία πολύ καλή άμυνα μπορείς να βγάλεις την επίθεση που πρέπει και να πάρεις αυτό που απαιτείται από τον αγώνα».

Με μπλε η Ελλάδα, με άσπρα το Ισραήλ

Στην καθιερωμένη τεχνική σύσκεψη πριν από το παιχνίδι που έγινε παρουσία του αρχηγού της ελληνικής αποστολής, Κώστα Αλεξιάδη, των διαιτητών, του κομισάριου του αγώνα και των ανθρώπων της Ομοσπονδίας του Ισραήλ αποφασίστηκε η Εθνική μας να παίξει με τις μπλε εμφανίσεις και οι Ισραηλινοί με τις άσπρες. Πάντως οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας χάντμπολ του Ισραήλ παρότι προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν την ελληνική αποστολή σε ό,τι χρειάστηκε δεν ήταν όσο οργανωμένοι έπρεπε.

Προβολή βίντεο πριν το ματς
Ο Γιώργος Κρανάκης και οι συνεργάτες του είχαν συνεχώς σε εγρήγορση τους παίκτες της Εθνικής χάντμπολ. Έτσι μετά την προπόνηση υπήρξε και προβολή βίντεο για τον προσεχή αντίπαλο. Εξάλλου ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόσο στο περιθώριο της προπόνησης όσο και μετά από αυτήν ανέλυσε εκτενώς στους παίκτες του τα συν και τα πλην των Ισραηλινών.

Οι αποστολές
Στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας για τον αγώνα με το Ισραήλ είναι οι: Τσιλιμπάρης, Λοϊζος, Γ. Γεωργιάδης, Μαραγκός, Παπαδόπουλος, Δ. Γεωργιάδης, Τζηράς, Γιαννόπουλος, Γρηγοριάδης, Παπαδιονυσίου, Αλβανός, Μαστορογιάννης, Πετρίδης, Ευαγγελίδης, Σανίκης και Οικονόμου. Δύο εκ των διεθνών μας, o Βύρωνας Παπαδόπουλος και ο Θόδωρος Ευαγγελίδης αγωνίζονται στην Γερμανία.

Για το Ισραήλ οι εκλεκτοί είναι οι: Μεϊροβιτς, Γιάακοβ, Χαμάμι, Τουρέλ, Σιμόνι, Σμόλερ, Σισένκο, Νάθαν, Στέλμαν, Ντάβντα, Στρίντομ, Κόφμαν, Πόμεραντζ, Άπο, Γκαλ και Ρόσενταλ. Οι Ισραηλινοί έχουν έναν παίκτη (Πόμεραντζ) που παίζει στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία (Γκροσβάλσταντ).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

4 comments

Anonymous said...

Σύμφωνα με το site της ΟΧΕ στο επόμενο 2ήμερο για την Εθνική Νέων το Βόρειο κλιμάκιο θα προπονηθεί 2 ημέρες (Παρασκευή & Σάββατο σύνολο 5 ώρες) ενώ το Νότιο κλιμάκιο 1 ημέρα (Σάββατο σύνολο 2 ώρες).

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ
ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΜΟΥΤΖΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Anonymous said...

Ο πρόεδρος της Ισραηλινής ομοσπονδίας handball δήλωσε μεταξύ άλλων:
"...έχουμε επενδύσει πολλά σε αυτή την ομάδα...
...το 2013 παίξαμε 22 διεθνείς αγώνες, και φέτος ελπίζουμε να φτάσουμε τους 25, στην προσπάθεια που κάνουμε να μειώσουμε το χάσμα από την Ευρώπη..."

Ο Εθνικός προπονητής του Ισραήλ, δήλωσε:
"...θέλουμε τη νίκη με την Ελλάδα, η οποία είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο..."

Ο Αλέξης Αλβανός μεταξύ άλλων είπε
"...Παρότι έχουμε κάνει μίνι προετοιμασία στην Θεσσαλονίκη..."

Αγαπητέ Κρανάκη & OXE, που πάτε ξυπόλυτοι στ' αγκάθια ρεεεεεεεεεεεεεεεε;
Πόσο πιο πίσω θα το πάτε το άθλημα;

Anonymous said...

συμφωνώ!! αν διάβαζες τα σχόλια των ισραηλινών προσέκτικά θα νόμιζες πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη για τους ισραηλινους, κα το πάθος τους ήταν τρομερό και στον λόγο τους, φαντάσου μέσα στο γήπεδο!!!εμείς :θ ασπάσουμε και θα ξανασπάσουμε και άμα σπάσουμε θα σπάσουμε!!! γίναμε σπαστικοι!! α ρε ¨αρχηγέ¨ , τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια και από ουσία τίποτα απολύτως

Anonymous said...

δημοσιουπαλληληλίκι !