Τη νίκη ο Κένταυρος στο ντέρμπι με τον Λεωνίδα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τη νίκη ο Κένταυρος στο ντέρμπι με τον Λεωνίδα

Ένα ντέρμπι με τα όλα του ήταν ο αγώνας Χάντμπολ του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου 2013, ανάμεσα στον Κένταυρο Αγριάς και στο Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων. Τα είχε όλα: δυναμικό παιχνίδι, διακύμανση και ανατροπές στη πρωτοπορία του σκορ, πολλές φάσεις, ωραία γκολ, ωραίες αποκρούσεις των τερματοφυλάκων.

Το κυριότερο είχε χρώμα και κόσμο στην κερκίδα, νεανικό παλμό στην εξέδρα, κόσμο που ευχαριστήθηκε με την καρδιά του αυτό το παιχνίδι. Όπως και οι ίδιοι οι αθλητές, οι οποίοι μπορεί να
αγωνίστηκαν μερικές φορές σκληρά μέσα στο παιχνίδι, όμως στο τέλος όλοι έδωσαν τα χέρια, ξεχνώντας την ένταση του παιχνιδιού.

Ο Κένταυρος με τον γρήγορο ρυθμό του μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα παίρνοντας τη πρωτοπορία του σκορ από την αρχή, και με ηγέτη τον Ιακωβίδη που «πυροβολούσε» από τα 9 μέτρα έφθασε σε ένα προβάδισμα 3 τερμάτων στο 20ο λεπτό με 8 – 5. Στο σημείο εκείνο η ομάδα των Αγ. Αναργύρων αντέδρασε περιορίζοντας τα ατού του Κενταύρου στην επίθεση, ενώ η δίλεπτη στον Κρατήρα στο 23ολεπτό έφερα τα πάνω κάτω και ο Λεωνίδας με ηγέτη τον Μουλιάτο, ισοφάρισε με 8 – 8 στο 25ο λεπτό. Μάλιστα η ομάδα των Αγ. Αναργύρων πήγε με αβαντάζ στα αποδυτήρια προηγούμενη 11 – 10.

 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο με το σκορ να πηγαίνει γκολ – γκολ μέχρι το 40ο λεπτό. Τότε ανέλαβε δράση ο Ανδρέου. Ο νεαρός ταλαντούχος του Κενταύρου αποδείχθηκε ο άσσος από το μανίκι του Τσιάπα και «βομβαρδίζοντας» στη κυριολεξία από την περιφέρεια έδινε συνέχεια λύση στο σκοράρισμα στην ομάδα της Αγριάς. Έτσι στο 55ο λεπτό το σκορ έγινε 21 –19 για την ομάδα του Κενταύρου. Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν χιτσκοκικό και συναρπαστικό στην κυριολεξία. Ο Κρατήρας στο 58ο λεπτό στην πιο αποφασιστική επίθεση των Αγριωτών πέτυχε το πιο καθοριστικό τέρμα κάνοντας το 22- 20. Οι παίκτες του Λεωνίδα μείωσαν σε 22 – 21 στο 59ο , ενώ στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα οι παίκτες του Κενταύρου με πολύ καλή άμυνα κράτησαν την πολύτιμη νίκη, αν και είδαν τον Κρατήρα να παίρνει την κόκκινη κάρτα στο 59:59, γεγονός που θα τον στοιχίσει τη συμμετοχή του στο επόμενο παιχνίδι.

 Η νίκη αυτή για την ομάδα της Αγριάς είναι πολύ σημαντική καθώς την φέρνει στην πρώτη θέση του ομίλου με 8 βαθμούς, με συγκάτοικο την ομάδα του Έσπερου Καλλιθέας, ενώ απομάκρυνε κατά πολύ την φιλόδοξη και πολύ καλή ομάδα των Αγ. Αναργύρων από την κορυφή. Όλοι οι αθλητές του Κενταύρου αγωνίσθηκαν με σθένος για την νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια, ενώ αξίζει να αναφέρουμε εκτός από τους δύο προαναφερόμενους (Ιακωβίδη και Ανδρέου) τον “εκτελεστή” από τα 7 μέτρα Ασαρίδη, ο οποίος είχε 4 στα 4 πέναλτι και τον Καραπαναγιωτίδη για τι πολύ καλές του επεμβάσεις σε καίρια σημεία του παιχνιδιού.

Τη νίκη τους αυτή οι Κενταυρίτες την αφιέρωσαν στον μεγάλο χαμένο του παιχνιδιού, τον Ζωναρόπουλο, που τραυματίσθηκε στη προθέρμανση, ευτυχώς όμως ελαφρά και θα δώσει το παρόν στον επόμενο αγώνα.

Από την πολύ καλή ομάδα των Αγ. Αναργύρων αξίζουν ιδιαίτερη μνεία οι Μουλιάτος και Μουλιάρης.

Τα δεκάλεπτα: 2 –2, 8 – 5, 10 – 11, 14 – 13, 18 – 16, 22 – 21.

 Κένταυρος Αγριάς (Τσιάπας): Καραπαναγιωτίδης, Μπουργάνης, Κρατήρας (2), Καποτάς, Καρανάσιος, Ιακωβίδης (6), Πινακάς, Λοίζου, Σκετόπουλος, Ασαρίδης (6), Ανδρέου (6), Ζωναρόπουλος, Αδάμ (2), Νούλης, Μιμίκος, Τσαμαντουρίδης.

Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων (): Πανόπουλος, Αντωνιάδης, Μηνιώτης (3), Μουλιάτος (6), Θάνος, Πιτερός, Τσαγκούλης (3), Ράμμος (1), Γκίχας, Μανώλης (1), Οικονομίδης, Τσέλος (1), Μουλιάρης (4), Γιαννακόπουλος, Κάγκαλος (1), Τουλούμης (1).

Αξίζει να αναφέρουμε πως την παράσταση του αγώνα έκλεψαν, οι μικροί των ακαδημιών του Κενταύρου τόσο στην παρουσίαση των ομάδων, όσο και με το παιχνίδι τους στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά και με τον παλμό που έδωσαν στην εξέδρα.

No comments