Στη Λάρισα το Challenge trophy γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στη Λάρισα το Challenge trophy γυναικών

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα αθλητισμού Ευθύμη Ρεντζιά είχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Παντελή Χατζηιωάννου, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Γκαντή, τον ειδικό Γραμματέα Δημήτρη Σταυρακάκη και τον Διευθυντή Γιάννη Καρανάσο.
Το θέμα της συνάντησης ήταν η διεθνής διοργάνωση του Τσάλεντζ Τρόφι Γυναικών στη Λάρισα τον Μάρτιο του 2014. Οι εκπρόσωποι
της ΟΧΕ ενημέρωσαν αναλυτικά τον Περιφερειάρχη για την διοργάνωση και τις απαιτήσεις της, ζητώντας την υποστήριξη της Περιφέρειας και των Τοπικών φορέων.


Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας και ενημέρωσε τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας ότι η Περιφέρεια θα κάνει από την πλευρά της ότι είναι δυνατό μέσα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν για να βοηθήσει στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών που ξεκίνησε τον Ιούνιο με την φιλοξενία του διεθνούς αγώνα Εθνικών ομάδων Ανδρών, Ελλάδας και Ιταλίας στο ΕΑΚ Νεάπολης Λάρισας.
Η διοργάνωση «WOMEN'S EHF/IHF CHALLENGE TROPHY», όπως είναι η πλήρης ονομασία της θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο της Νεάπολης Λάρισας το διάστημα 24-31 Μαρτίου 2014, με την συμμετοχή 8 γυναικείων Εθνικών Ομάδων από την Ευρώπη.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια προπονητών, διαιτητών, δραστηριότητες στην πόλη της Λάρισας (street handball), ενώ οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους.

«Το χάντμπολ αναπτύσσεται στην Θεσσαλία»
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για σημαντική διοργανώσεις οι οποίες προωθούν το άθλημα και δημιουργούν κινητικότητα, τονώνοντας την τοπική αγορά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο αθλητισμός είναι στάση ζωής, ομαδικής συμμετοχής και συνεργασίας, που εμπεδώνει το «εμείς» έναντι του «εγώ». Η Θεσσαλία θα είναι εκείνες τις ημέρες στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Χάντμπολ. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, προκειμένου να διαδώσουμε το άθλημα του χάντμπολ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και να δώσουμε διεξόδους στη νεολαία».

«Δυνατό project διεθνών προδιαγραφών»
Ο πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που για ακόμα μια φορά στέκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας, συνδράμοντας, ώστε να πραγματοποιηθεί μία μεγάλη και σημαντική διοργάνωση χάντμπολ στη Λάρισα. Από αυτή τη νέα συνεργασία δεν βγαίνει κερδισμένο μόνο το χάντμπολ, αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αφού πρόκειται για ένα πολύ δυνατό project διεθνών προδιαγραφών, το οποίο θα προβάλει τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής και τις ομορφιές της, τονώνοντας παράλληλα και την οικονομία της, αφού τις ημέρες εκείνες αναμένεται να βρεθούν στη Λάρισα περισσότεροι από 300 άνθρωποι του αθλήματος από όλη την Ευρώπη.
Από την πλευρά μας δεν μπορεί παρά να είμαστε χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη, αφού με την διεξαγωγή του Τσάλεντζ Τρόφι συνδυάζονται δύο πολύ σημαντικοί στόχοι για την Ομοσπονδία: α) η ανάπτυξη του γυναικείου χάντμπολ με πολύ δυνατά παιχνίδια για την Εθνική Γυναικών και β) η προβολή του αθλήματος και η διάδοση του σε όλη την Ελλάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται ήδη, αφού μετά τον αγώνα Ελλάδα- Ιταλία τον Ιούνιο δημιουργήθηκε στη Λάρισα σύλλογος που ασχολείται με το χάντμπολ».

1 comment

Anonymous said...

Λάρ'σα,Λάρ'σα σε είδα και λαχτάρ'σα!