Μόνη πρώτη η ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Το απόλυτο στην Α1 Ανδρών συνέχισε η ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε άνετα με 29-18 του ΓΑΣ Κιλκίς στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Η «Ένωση» χωρίς ιδιαίτερη επιθετική όρεξη, αλλά με άμυνα «γρανίτη» και έναν εκπληκτικό Συγγάρη που είχε 70% (14 στις 20 επεμβάσεις) κέρδισε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Η εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλα δείχνει και την υπεροπλία της ΑΕΚ, αφού ο Συγγάρης ουσιαστικά αποτελεί την 4η επιλογή κάτω από τα δοκάρια μετά τους Καφφάτο, Τσιλιμπάρη και Τσακνή, ενώ σήμερα αγωνίστηκε και ο Κότσιρας. Πλέον η ΑΕΚ απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής με 8 πόντους και τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μετά την απώλεια βαθμού του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης δεν είχε στην διάθεση του τους Δημήτρη Καφφάτο και Σάββα Καρυπίδη, ενώ επέλεξε στο βασικό σχήμα και τον Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος είχε καλή παρουσία, όπως και οι Χερουβείμ, Κουμαραδέλης, οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής.

ΑΕΚ- ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 29-18


Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-3, 7-4, 8-4, 10-4, 15-6 (ημχ.), 17-9, 21-12, 23-13, 24-14, 27-15, 29-18
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Ράκσεβιτς 2, Μπακαούκας 4, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος 4, Ζούγιοβιτς 1, Νικολαϊδης 3, Τσακνής, Συγγάρης, Σανίκης 1, Αλβανός 7, Παπαδιονυσίου 1, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 1, Κότσιρας, Χερουβειμ 2.
ΚΙΛΚΙΣ (Νίκος Γεωργιάδης): Τζιώκας, Κυπραίος 4, Καλπακίδης, Δούγιας 1, Δεληγιάννης 1, Χοτζούδης 1, Δημάκης 4, Τοκατζόγλου 2, Παπαδόπουλος, Σισμανίδης, Γρηγοριάδης 5, Κοβλακάς, Τριανταφύλλου.
Διαιτητές: Κολλάρος- Τσακανίκας, δίλεπτα: 4-2, πέναλτι: 3/3-3/6.

«Αισιόδοξα μηνύματα από τα νέα παιδιά»
Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης μετά το ματς είπε:
«Ήμασταν καλοί στην άμυνα για άλλο ένα ματς και αυτό ήταν το κλειδί για να πάρουμε διαφορά από την αρχή. Σε αυτό βοήθησε και ο Συγγάρης που είχε πολύ καλή απόδοση κάτω από τα δοκάρια. Στην επίθεση είχαμε πάλι βεβιασμένες ενέργειες. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τον Ράκσεβιτς. Τα μηνύματα από τα νέα παιδιά είναι αισιόδοξα και φαίνεται και το βάθος πάγκου που έχουμε. Η διακοπή δεν θα μας κάνει καλό σαν ομάδα, αφού θα φύγουν 7-8 παίκτες». Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Περιμένω ένα μεγάλο ντέρμπι σε μία δύσκολη έδρα. Πρέπει το επόμενο διάστημα μετά την διακοπή να μας βρει έτοιμους σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Διονύδης Γεωργιάδης (αριστερός εξτρέμ ΑΕΚ): «Ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα και αυτό μας έδωσε τη νίκη. Κάναμε πολύ καλή προσπάθεια και προσπαθούμε σε κάθε ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου να δίνουμε το 100%».
Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής Κιλκίς): «Σε αυτό το ματς δεν ψάχναμε βαθμούς, αλλά να ανασυνταχθούμε μετά την ήττα από το Κιλκίς και να βοηθηθούμε ψυχολογικά. Η ΑΕΚ είναι άλλου επιπέδου ομάδα. Θέλαμε να δούμε αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου».
Αστέριος Τριανταφύλλου (τερματοφύλακας ΓΑΣ Κιλκίς): «Παλέψαμε το παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα μεγάλου βεληνεκούς. Η ΑΕΚ είναι σύλλογος άλλου επιπέδου από εμάς και στόχος μας ήταν να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο»

12 comments

Anonymous said...

το πιο προβλέψιμο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων να ξέρουμε τον πρωταθλητή από το καλοκαίρι...

Anonymous said...

Τι έγινε ρε κιλκισαίοι, εσείς που χτυπάτε όλα τα ματς? Με Νικολαϊδη και Χερουβείμ σας γλεντήσαμε! Ας περάσει ο επόμενος λοιπόν...
Οι φάπες φέτος δεν θα χουν τελειωμό!

Anonymous said...

Πω πω τι βουβάλι ήταν αυτό που σφήριζε!!!

Anonymous said...

Δεν σας ακούω ρε μικροαστοί Κιλκισαίοι, που είναι η γλώσσα που είχατε βγάλει? Πού είναι? 11 γκολ διαφορά και παίζαμε με τα πιτσιρίκια σχεδόν σε όλο το ματς!
Προσκυνήστε ρε...
ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ

Anonymous said...

Φίλε 9:49

Είμαι & εγώ ΑΕΚτζής αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως φέτος έχουμε μια υπερομάδα λόγω της οικονομικής άνεσης που παρέχει ο Λαζόπουλος. Θα δεχόμουν το υπεροπτικό σου ύφος αν είχαμε μια υπερομάδα με παίχτες που δημιουργήσαμε μόνοι μας. Το να φέρνεις την αφρόκρεμα του ελληνικού handball λόγω οικονομικής άνεσης θα μπορούσε να το κάνει ο καθένας. Αυτό είναι το εύκολο και ονομάζετε "διαχείριση". Το δύσκολο είναι η "δημιουργία παιχτών".
Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουμε σαν "υπερομάδα" θα ήταν να σεβόμαστε τις αντίπαλες ομάδες όσο αδύναμες & αν είναι και ας μην ξεχνάμε ότι κάποιες από αυτές ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ τους μεγάλους παίχτες που σήμερα κάνουν την ΑΕΚάρα μας τόσο δυνατή.
Κάθε εβδομάδα λοιπόν είμαστε στο γήπεδο για να υποστηρίξουμε την ομάδα μας με πάθος, αλλά παράλληλα χαρίζουμε ζεστό χειροκρότημα στον αντίπαλο (ειδικά στις μικρότερες - αδύναμες ομάδες) που παλεύουν με πολύ λιγότερα μέσα.
Για να μην κουράζω, αν απαιτούμε το σεβασμό των άλλων, πρώτοι εμείς πρέπει να τον προσφέρουμε.

Anonymous said...

11:07 Εκτος την διαχειριση που λες υπαρχουν νεαρα παιδια απο πισω που τα πιστευει ο προπονητης και τα δουλευει πολυ στην προπονηση.Οπως βλεπεις ολα τους μπορουν να σταθουν ισαξια μεσα στον αγωνιστικο χωρο.Και πιστευω οτι δεν υπαρχουν πολλοι στην ηλικια τους που θα μπορουν να εχουν διπλα τους και να τους συμβουλευον εναν καφατο εναν αλβανο εναν καρυπιδη εναν σανικη.Αρα δες το οτι η οικονομικη ανεση τωρα ισως προετοιμασει και φτιαξει τους πρωταθλητες τα επομενα χρονια.Νομιζω οτι ο προπονητης που εχει περασει και δυσκολες καταστασεις στην αεκ δεν κανει απλα τον διαχειριστη αλλα δουλευει μεθοδευμενα για το τωρα και το αυριο.Μπραβο στην αεκαρα στον προεδρο της στους προπονητες της και στους παικτες της που συνδιαζουν απιστευτη εμπειρια των μεγαλων και τεραστιο ταλεντο των μικρων.

Κι εγω δεν συμφωνω με τους χαρακτηρισμους για την καθε ομαδα.Ολες ειναι αξιες και προσπαθουν η καθε μια για τον δικο τους σκοπο.

Anonymous said...

Τσακνης συγγαρης κοτσιρας γεωργιαδης παπαδιονυσιου οικονομου γιανοπουλος κουμαραδελης χερουβειμ νικολαιδης μια δεκαδα που ειναι το μελλον της ΑΕΚ.Και απο οσα γνωριζω και ο προεδρος εχει αδυναμια και πιστευει τους νεαρους αθλητες του.Οικονομικη ανεση μεν αλλα και σημαντικη επενδυση για το μελλον.
Γιατι απλα η αεκ ειναι ΑΕΚ..............

Anonymous said...

Απο που ήταν το βουβάλι που σφήριζε?

Anonymous said...

Τσακνης συγγαρης κοτσιρας γεωργιαδης παπαδιονυσιου οικονομου γιανοπουλος κουμαραδελης χερουβειμ νικολαιδης

ΠΟΙΟς ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ?
Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ Κ' ΑΝ ΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΥΡΝΙΑ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Κ' ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ

Anonymous said...

10.37 και 10.32 όλο ψυγείο θα τρως.Την πλάτη αυτού που βρίζεις θα βλέπεις . Αντε γεια

Anonymous said...

Το βουβάλι ήταν από την Πάτρα...αλλά και θαλάσσιος ελέφαντας να γίνει πάλι θα σφυρίζει γιατί το μόνο που ενδιαφέρει την ΟΧΕ είναι να ξεκινάνε τα πρωταθλήματα και τίποτα άλλο.
Δεν υπάρχει αξιολόγηση στα αγωνιστικά τέστ (όποιος και να είσαι παίζεις άσχετα που δεν μπορείς να τρέξει ούτε 20 μέτρα)
Δεν υπάρχει έλεγχος στα γραπτά, ρώτα το βουβάλι και όχι μόνο «πόσες κίτρινες κάρτες επιτρέπονται στους αναπληρωματικούς παίχτες?»
Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον κίνητρο για ένα νέο παιδί να ασχοληθεί με την διαιτησία στο handball θα πάει σε άλλο άθλημα.
Θυμάστε οι παλαιότερη τους διαιτητές που σφύριξαν τον τελικό στην Αθήνα το 2004 (Γερμανία- Κροατία) δεν χωρούσε η φανέλα να μπει στο σορτς, αλλά ήταν από του καλύτερους διαιτητές Παγκοσμίως.
Η Παγκόσμια ομοσπονδία τότε πήρε την απόφαση να κάνει το άθλημα ποιο ελκυστικό με συνέπεια ακόμα και κάποια καλά ζευγάρια να τα βγάλει από τις λίστες λόγο κακής φυσικής παρουσίας.
Για να έρθουμε στα δικά μας οι συγκεκριμένοι εκτός από κακή παρουσία,είναι και άσχετοι με το άθλημα, αλλά το μόνο που ενδιαφέρει την ΟΧΕ είναι να γίνουν τα πρωταθλήματα και μόνο. Αυτό φάνηκε και με την τελευταία επιλογή της ΚΕΔ που έβγαλαν εκτός καθηγητές Παγκόσμιου και Πανευρωπαϊκού βεληνεκούς που θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν τους διαιτητές και στη θέση τους ξέρεται ποιους βάλανε και με ποιους σκοπούς. Πρέπει οι ομάδες να αρχίσουν να απαιτούν από την ΟΧΕ την εκπαίδευση τον διαιτητών γιατί είναι φυσικό όταν ένας παίχτης δεν κάνει προπόνηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στους αγώνες, το ίδιο συμβαίνει με τους διαιτητές. Στο σύγχρονο management λένε ότι πριν φτάσεις στην τιμωρία πρέπει να αναρωτηθείς αν έχεις κάνει την κατάλληλη εκπαίδευση.

Anonymous said...

9.28 είμαι ο 19 Οκτωβρίου 2013 - 11:07 μ.μ.
Το σχόλιο μου γράφτηκε με αφορμή τα απαξιοτικά σχόλια που γράφτηκαν για την ομάδα του Κιλκίς. Σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ κάτι άλλο ούτε για τον Αρβανίτη ούτε για τους νεαρούς παίχτες της ΑΕΚ. Επειδή ασχολούμαι ενεργά πολλά χρόνια με το άθλημα πιστέυω ότι η ΑΕΚ έχει στους κόλπους της ενα νεαρό υψηλών προδιαγραφών. Μακάρι να υπάρξει σωστή διαχείριση και πιστεύω ότι σύντομα θα μιλάνε γιαυτόν και εκτός ελλάδας.Συμφωνώ μαζί σου είναι μεγάλη ευκαιρία & ευθύνη μαζί ο Αρβανίτης να αξιοποιήσει την συνύπαρξη σημαντικών ταλαντούχων παιδιών με τόσο σπουδαίους & έμπειρους μεγαλύτερους παίχτες. Αγαπάμε πολύ αυτό το άθλημα και θέλουμε το καλύτερο για την ανάπτυξη του.