ΑΕΚ: Με το μυαλό στην σημερινή κλήρωση της Βιέννης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΕΚ: Με το μυαλό στην σημερινή κλήρωση της Βιέννης

Σήμερα ώρα 12:00 στα γραφεία της EHF στην Βιέννη, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του 3ου γύρου του EHF Cup, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 23 ή 24 Νοεμβρίου και 30 Νοεμβρίου ή 1η Δεκεμβρίου 2013. Από αυτά τα ματς θα προκύψουν οι 16 ομάδες που θα προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης. Συνολικά στην κληρωτίδα θα μπουν 32 ομάδες από 20 διαφορετικές χώρες. Το ελληνικό χάντμπολ εκπροσωπείται από την ΑΕΚ (3η στον προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ), η οποία βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών και θα αποφύγει τα μεγαθήρια. Η «Ένωση» θα βρει απέναντι της μία ομάδα από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας το οποίο απαρτίζουν οι παρακάτω σύλλογοι:


Σούργκο (Ουγγαρία), Κάουστικ (Ρωσία), Σκιέρν (Δανία), Μέσχκοφ Μπρεστ (Λευκορωσία), Νέξε (Κροατία), Λίγκι (Σουηδία), Μπακάου (Ρουμανία), Πόρετς (Κροατία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Σαμπερί (Γαλλία), Σαφχάουζεν (Ελβετία), Μορς (Δανία), Άρενταλ (Νορβηγία), Ζόμιμακ (ΠΓΔΜ), Ναντ (Γαλλία), Μάριμπορ (Σλοβενία).

Στο 1ο γκρουπ μαζί με την ΑΕΚ βρίσκονται οι: Ζέγκεντ (Ουγγαρία), Μονπελιέ (Γαλλία), Φούχσε (Γερμανία), Ανόβερο (Γερμανία), Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία), Βοιβοντίνα (Σερβία), Κονστάντζα (Ρουμανία), Αντεμάρ Λεόν (Ισπανία), Αλφα Χαρντ (Αυστρία), Έλβερουμ (Νορβηγία), Άαρχους (Δανία), Κρίστιανσταντ (Σουηδία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Σπόρτα Χλόχλοβετς (Σλοβακία), Σπόρτινγκ (Πορτογαλία).

«Θα παίξουμε στα ίσια την πρόκριση»
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε ενόψει της αυριανής κλήρωσης στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Καταρχήν όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και προέρχονται από χώρες παραδοσιακά ισχυρές στο χάντμπολ.
Όλες θα είναι ανταγωνιστικές και με όλες θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομάδες όπως η Σαμπερί, η Ναντ, η Σαφχάουζεν που έχουν μία μεγαλύτερη δυναμική, αλλά σε γενικές γραμμές όλες είναι ομάδες επιπέδου και για αυτό δεν έχουμε καμία προτίμηση.
Σε κάθε περίπτωση όποιος και να είναι ο αντίπαλος εμείς θα παίξουμε στα ίσια την πρόκριση. Έχουμε μεγάλες πιθανότητες και θα τις εξαντλήσουμε όλες».

No comments