Η τιμή των θεσμών και οι μεθοδεύσεις ορισμένων που ντροπιάζουν το άθλημα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η τιμή των θεσμών και οι μεθοδεύσεις ορισμένων που ντροπιάζουν το άθλημα

Σήμερα πραγματοποιούνται οι συμπληρωματικές εκλογές στην ΕΣΧ Θεσσαλονίκης για την πλήρωση δυο κενών θέσεων συμβούλων που δεν συμπληρώθηκαν την πρώτη φορά, λόγω του ότι οι υποψήφιοι δεν έλαβαν το απαιτούμενο ποσοστό ψήφων. Δεν θα ασχοληθούμε με το θέμα των Ενώσεων παρά το γεγονός ότι ήταν και εξακολουθούν να είναι μια πηγή "εξυπηρετήσεων" και σπατάλης, κοστίζοντας 126.000 στον ισολογισμό της ΟΧΕ, χρήματα που ποτέ δεν έγινε έλεγχος για το που διοχετεύθηκαν και πως αξιοποιήθηκαν. Προχωράμε...

Οι εκλογές της ΕΣΧΘ ήταν η αφορμή να ξετυλιχθεί το κουβάρι διεργασιών που εξυφαίνονταν εδώ
και καιρό και να φέρουν στο προσκήνιο το πάρε δώσε που εξακολουθεί να επικρατεί ακόμα και σήμερα στο επίπεδο της ΟΧΕ, γεγονός που αποδεικνύει ότι όλα παραμένουν τα ίδια. Η μάχη της καρέκλας είναι ζωντανή με το βλέμμα πλέον ΚΑΙ στο μέλλον. Εξουσιοδοτήσεις που αλλάζουν χέρια μέχρι και την τελευταία στιγμή. Παράγοντες του αθλήματος που ζυγίζουν τη στάση τους ανάλογα με τα ανταλλάγματα που θα λάβουν. Υποψήφιοι με μοναδικό προσόν την κομματική τους ταυτότητα, με τις πράξεις τους ντροπιάζουν το άθλημα.

Και όλα αυτά γιατί; Για να εκλεγεί ή όχι ο τάδε ή ο δείνα Πρόεδρος της ένωσης για λόγους ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το άθλημα. Ελάχιστα ενδιαφέρει όσους ματώνουν να κρατήσουν τα σωματεία τους ζωντανά. Ας βγει όποιος θέλει. Καταλήξαμε όμως στο βωμό προσωπικών σκοπιμοτήτων να ευτελίζονται οι θεσμοί του αθλήματος όπως ο Πρόεδρος ο Αντιπρόεδρος Β' και το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Είναι στους περισσότερους γνωστό, ότι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον ώστε στις εκλογές της ΕΣΧΘ να εκλεγεί Πρόεδρος από το ΔΣ της ΟΧΕ, για σημειολογικούς λόγους. Για το λόγο αυτό, πριν τις εκλογές, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη οι κ. Χατζηιωάννου και Γκαντής, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. Ουδέν μεμπτόν.

Πιθανοί υποψήφιοι τρεις. Από τους κυρίους Αποστολίδη (Αντιπρόεδρος Β' της ΟΧΕ), Σαρηγιαννίδη (το νέο πρόεδρο της επιτροπής ΕΟ όπως διαφαίνεται, του οποίου βεβαίως η εκλογή θα χρειαστεί να προκύψει από το ΔΣ) και Βιολιτζή που θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα, μόνο ο τελευταίος εκτέθηκε τελικά στη διαδικασία της ψηφοφορίας, λαμβάνοντας 15 ψήφους στις 17. Οι υπόλοιποι αν και θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι, επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους, να απέχουν και στις 30/9, αλλά και σήμερα.

Οι εκλογές ανέδειξαν τελικά διοικητικό συμβούλιο και το συμβούλιο, όπως προβλέπει το καταστατικό της ένωσης, στην πρώτη του συνεδρίαση εξέλεξε τον Δ. Σαουλίδη ως νέο Πρόεδρο της Ε.Σ.Χ.Θ , αλλά έπρεπε να γίνουν συμπληρωματικές αρχαιρεσίες για την κάλυψη δυο ακόμα θέσεων. Κι εκεί έρχεται η ώρα που γίνονται μαγικά πράγματα. Εξουσιοδοτήσεις αλλάζουν εκ νέου χέρια και στην διαδικασία εμπλέκεται ξαφνικά και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΧΕ κ. Παντελής Χατζηιωάννου, που όπως φαίνεται από το απόσπασμα του πρακτικού στη φωτογραφία, θα είναι ο εκπρόσωπος του Παναθλητικού στη σημερινή διαδικασία.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, ότι για να εκτεθεί ο κ. Χατζηιωάννου αποδεχόμενος την άμεση συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία, έχει δεχτεί αφόρητες πιέσεις. Είναι επίσης απορίας άξιον πως ο πολύπειρος Γραμματέας του ΔΣ κ. Γκαντής -στον οποίο σημειωτέων πιστώνεται η επιτυχής κατάληξη των αποσπάσεων στην ΟΧΕ δεκατριών προπονητών διορισμένων καθηγητών φ.α- δεν επενέβειν όταν του έγινε γνωστό το θέμα, αφού αποκλείεται να μην το γνώριζε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στη διάθεση του handball.gr υπάρχουν τρεις τουλάχιστον καταγγελίες, ότι εδώ και δυο ημέρες διακινείται από συγκεκριμένο υποψήφιο, το πρακτικό της συνεδρίασης του νέου ΔΣ που θα προκύψει στις απογευματινές εκλογές και στο οποίο αναγράφεται η συγκρότηση του νέου σώματος, μετά την κατάθεση πρότασης μομφής προς τον νυν Πρόεδρο της ένωσης. ( γνωστή διαδικασία για την διασφάλιση των συμφωνιών μεταξύ άσπονδων φίλων ). Το έγγραφο αυτό περιφέρει αριστερά και δεξιά, υποψήφιος του οποίου το όνομα φιγουράρει στη θέση του νέου Προέδρου της ΕΣΧΘ σε αυτό το χαρτί. Είναι επίσης γνωστό, ότι η συγκεκριμένη καταγγελία, είναι εις γνώση τουλάχιστον δυο θεσμικών οργάνων της ΟΧΕ και τριών συμβούλων του ΔΣ. Όποιος βεβαίως επιθυμεί, μπορεί να διαψεύσει το περιστατικό, αν και δεν επιδέχεται διάψευση.

Το θέμα που τίθεται πλέον δεν είναι αν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ έχει το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία. Προφανώς (sic) και θα το έχει αφού όπως φαίνεται και στο πρακτικό - το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχει υπογραφεί από τα παρόντα μέλη που φέρονται να συνεδρίασαν - ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ότι ο κ. Χατζηιωάννου είναι "τακτικό και ταμειακώς τακτοποιημένο μέλος του σωματείου μας εδώ κι ένα τουλάχιστον χρόνο......" του Παναθλητικού Συκεών. Δεν είναι επίσης αναγκαία καμιά εξήγηση γιατί ενώ δεν συμμετείχε στην πρώτη εκλογική διαδικασία, θα συμμετέχει τώρα.

Γεννάται όμως τεράστιο ηθικό θέμα (διότι τα ζητήματα κανονικότητας θα τα δει ο αρμόδιος δικαστικός αντιπρόσωπος που θα επιβλέπει την εκλογική διαδικασία), γιατί μιλάμε για τον κορυφαίο θεσμό του αθλήματος. Αυτόν του Προέδρου ΟΛΩΝ των σωματείων, στις πλάτες του οποίου φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν στήσει παραμάγαζο.

Κύριε Πρόεδρε, Αντιπρόεδρε Β' και σύμβουλοι του ΔΣ της ΟΧΕ που πρόκειται να λάβετε μέρος στην αποψινή διαδικασία. Οι θεσμοί και τα αξιώματα που σας έγινε η ΤΙΜΗ να υπηρετείτε, είναι υπεράνω ενώσεων, επιτροπών, προπονητών Ε.Ο γυναικών, κατανομής καθηκόντων των αποσπασμένων ΚΦΑ, συνοδών αποστολών στο εξωτερικό κλπ. Έστω και την ύστατη ώρα, έχετε την υποχρέωση να αποτρέψετε την αποψινή φαρσοκωμωδία και με την αντικατάσταση από τους αναπληρωματικούς σας, να δώσετε ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που χρησιμοποιούν τη συμμετοχή σας ως άλλοθι σε πρακτικές και μεθοδεύσεις που ντροπιάζουν το άθλημα.

Ποτέ δεν είναι αργά...  









23 comments

Anonymous said...

χαχαχαχα γελανε και οι πετρες...... αστεια ανθρωπακια... με τινος λεφτα ταξιδεψε στην θεσσαλονικη? δικα του ή της ομοσπονδιας?

Anonymous said...

Απο όλα αυτα που διάβασες το εισιτήριο σε πείραξε ; Καλα μας κάνουν !!!!!!!

Anonymous said...

το θέμα είναι ότι επειδή αυτά συμβαίνουν χρόνια και σε κάθε τομέα, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Τούτη η χώρα δεν σώζεται με τίποτα.

Anonymous said...

και το εισιτηριο και τον υπνο και το φαγοποτι για να κανει τα μαγειρια του... και τι δηλαδη πεφτεις απο τα συννεφα οταν το διαβασες? τι γινετε τοσα χρονια....

Anonymous said...

Η απόλυτη ξευτίλα του Χατζηιωάννου και του Γκαντή.
Μη μου πείτε ότι ο Γκαντής δεν συμμετέχει σε αυτήν την παρωδία ? είναι ο επίσημος εκλογολόγος της ΟΧΕ αυτή την στιγμή. Ντροπή και πάλι ντροπή να φοβάστε τον Σαουλίδη (Δημήτρη)έναν εργάτη του αθλήματος. Φοβάστε για τον Αντώνη κύριοι μην έρθει και πάρει τις καρέκλες σας. Καλύτερα ο Αντώνης ένας διεθνής παίχτης του handball παρά όλοι εσείς οι πολιτικοί καιροσκόποι.
Τι λένε για αυτά ο Χειβιδόπουλος ,ο Αποστολίδης, ο Στρατάκης, ο Χατζηνικολάου, η Μπακουλοπούλου ,ο Σταματιάδης ?
Παραίτηση ΤΩΡΑ .

Anonymous said...

Πόσο χαντμπολάκι το κάνετε για προσωπική εσωκομματική κόντρα του κόμματος του 5% έχει αναστατωθεί όλο το άθλημα

Anonymous said...

"Ειδικότης κτηθείσα εν τω στρατεύματι", που λένε, για κάποιους και -για τους υπόλοιπους- copy/paste των μεθόδων που έφερε η ΠΑΣΟΚοκρατία από την εποχή του αλήστου μνήμης Κίμωνα Κουλούρη ως ΓΓΑ...

Anonymous said...

Στους 13 αποσπασμένους ΚΦΑΑ προσμετράτε και τον αποσπασμένο στο Μοντέρνο 5αθλο, Ομοσπονδία (να την κάνει ο Θεός..) του Αλικάκου;...

Και αν ναι, τι είδους αλισβερίσι είναι αυτό: Προσωπικό, αθλητικό ή πολιτικό;...

Anonymous said...

Εσύ Στάθη υπέρμαχε των θεσμών ποιο σωματείο εκπροσωπείςΕπίσης πόσους αθλητές από ελληνικούς συλλόγους δίνεις στην Ευρώπη χωρίς να παίρνει ένα ευρώ το σωματείο παρά μόνο εσύ; Πόσους παίκτες πουλάς κάθε χρόνο στις ομάδες που σε πληρώνουν αδρά εννοείται..φανταζόμαστε ότι η αγνη σου καρδιά και μόνο σε κρατάει στο άθλημα.

Anonymous said...

Ρε παιδιά κάποιο νέο απο τις εκλογές , ενημερώστε μας ψάχνω στα κανάλια ειδήσεις τίποτα.....

Anonymous said...

θριαμβος 14-4. οι συντονισμενες ενεργειες του υπηρεσιακου προεδρου και του θυρωρου της χαριλαου τρικουπη κατατροπωσαν τον γιγαντα αντωνη.

Anonymous said...

Ποιος είναι αποσπασμένος απο τον Αλικακο"τι σχέση έχει το handball με το μοντέρνο πένταθλο;

Anonymous said...

Είναι αυτός που του χρόνου θα έχει δυο ομάδες στην Α1 σε αντρες και γυναίκες.

Anonymous said...

γίνε πιό σαφής .187

Anonymous said...

Ανταλλαγές ψήφων στην επιτροπή ολυμπιακών αγώνων. Αλικάκος –Αγγελούδης κλπ
Ο Προδρομίδης είναι.
Και καλά έκανε αφού ο Χατζηιωάννου και ο Γκαντής δεν τον είχαν στην λίστα γιά απόσπαση .

Anonymous said...

@10:49
Το ποσό αποζημίωσης ενός σωματείου για την μεταγραφή παίκτη(-ριάς) του στο εξωτερικό καθορίζεται, ξεκάθαρα, από τους Κανονισμούς της Ευρωπαίκής Ομοσπονδίας. Δεν επαφίεται στην καλή (ή μη) θέληση)κανενός εμπλεκόμενου μέρους. Οπότε, το σημείο αυτό, δεν επιδέχεται σπέκουλας...

Anonymous said...

Αφήστε την κουβέντα για τους θεσμούς κτλ κτλ. Στο αθλημα μας δεν υπ´αρχει άποψη και σοβαρές θέσεις η έστω <> διαφωνίες.
Αγαπητέ πρόεδρε έχεις προθέσεις να κάνεις πράγματα ... αλλα δυστυχώς χρησιμοποιείς <> και το ακόμα χειρότερο <> μυαλά. Η ιστορια με την ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και τις τρομερές αποκαλύψεις (ειναι κουβέντα χωρίς κανένα νόημα ...). Μαλώνουν δυο καραφλοί για μια τσατσάρα...
. Οι αποσπάσεις ειναι πιο σημαντικο θέμα .... Δηλαδη σε μια εποχή που στην παιδεία γίνεται σκοτωμός έχεις Εν δυνάμη 13 γυμναστές που μπορούν να δουλέψουν για το αθλημα . Εκει πρόεδρε και μέλη του ΔΣ έχετε ευθύνη έναντι του αθλήματος , επιτέλους πήραν τις αποσπάσεις κοστίζουν στον Έλληνα πολίτη περισσότερα απο 30000 ευρώ το μήνα , βάλτε τους να παράγουν για το HANDBALL. Φίλοι του ΔΣ είστε εκπρόσωποι σωματείων ΟΧΙ εκπρόσωποι ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ, η ΠΑΙΚΤΩΝ αναλάβετε τον θεσμικό σας ρόλο και μην συμπεριφέρεται ως << γιουσουφάκια>>. Πάρτε θεση , δώστε χώρο....

Anonymous said...

Δηλαδή αυτοί που πήραν τις αποσπάσεις θα δουλέψουν για το ελληνικό χαντμπολ ή για την πάρτη τους (για τις εκάστοτε ομάδες τους); Για το ελληνικό χάντμπολ θα δούλευαν αν θα ήταν σε κάποια εθνική ή μικρή εθνική ομάδα, ή κάποιο κλιμάκιο. Θα είναι σε κάτι τέτοιο όλοι; ΟΛΟΙ; Το ξαναρωτάω... Αλλιώς γιατί να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος τον εργαζόμενο του κάθε συλλόγου;

Anonymous said...

Προδρομιδη του χρόνου στην Ακροβατική γυμναστική . Ξερεις εσυ απο κολοτουμπες...

Anonymous said...

Παπ σε είχα για έξυπνο. Πως την πάτησες έτσι; Τι σε ενδιέφεραν οι εκλογές της Θεσσαλονίκης; Περίμενες ότι θα κατάφερνες τίποτα έστω κι αν έχεις χίλια δίκια; Οι "φίλοι" σου, που δεν είναι και λίγοι, κάνουν πάρτυ με το λάθος σου. Δυστυχώς με το σύστημα δεν τα βάζεις μόνος σου. Τώρα το έβαλες απέναντι σου. Σκέψου ψύχραιμα και μην κάνεις καμιά ανοησία!!!

Anonymous said...

έλα ρε που σε έ[ιασε ο καημός για τον έλληνα φορολογούμενο!
τόσους χαραμοφάηδες πληρώνει ο μαλάκας αυτός τόσα χρόνια.
αλλά επειδή διόριζαν την κόρη του ή την γκόμενά του έκανε τουμπεκί και φιλούσε και κατουρημένες ποδιές,ο κατά τα άλλα υπερήφανος λακές της υφηλίου.!
95 % ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ 30-40 χρονια τώρα,
να μην μιλάει ο τριμάλακας φορολογούμενος

Anonymous said...

Δυστυχώς με το σύστημα δεν τα βάζεις μόνος σου. Τώρα το έβαλες απέναντι σου. Σκέψου ψύχραιμα και μην κάνεις καμιά ανοησία!!!

!!!! φτάνει πιά, ΕΞΩ τα συστήματα από το αθλημά μας.

Anonymous said...

Μία καθαρά ενδοΠΑΣΟΚική διαμάχη έφτασε να αναδειχθεί μείζον θέμα, από τη στιγμή που άνθρωποι με κορυφαίο θεσμικό ρόλο στο Άθλημα δέχθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή ως κομπάρσοι...