Λύγισε η Εθνική μας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Λύγισε η Εθνική μας

Την ήττα με 25-20 από την Ολλανδία γνώρισε η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πολλά προβλήματα στην επίθεση με μόλις 26% αποτελεσματικότητα και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 55' είχε σημειώσει μόλις 16 τέρματα!
Η Εθνική στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο και με κάποιες ωραίες επεμβάσεις του κορυφαίου της παίκτη Κώστα Τσιλιμπάρη, κατάφερε να παραμείνει κοντά στο σκορ, φτάνοντας αρκετές φορές στο σημείο να ισοφαρίσει. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 12-10, ωστόσο η εικόνα της ομάδας δεν ήταν η ίδια στο δεύτερο μέρος, όπου οι
Ολλανδοί πέτυχαν πολλά γκολ από την περιφέρεια και τον αιφνιδιασμό.
Ουσιαστικά «καθάρισαν» την νίκη στο δεκάλεπτο 38-48, με σερί 4-0, μετατρέποντας το 16-13 σε 20-13 (48'). Η διαφορά στην συνέχεια έφτασε μέχρι και τα 8 τέρματα (24-16) στο 55' με την Ελλάδα να χάνει πολλά σουτ από τα 6 μέτρα. Το μόνο θετικό είναι ότι οι διεθνείς πάλεψαν να μειώσουν την διαφορά και το κατάφεραν, αφού σε έναν όμιλο που προμηνύεται πολύ δύσκολος και μακρύς, η διαφορά των γκολ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση πρόκριση.
Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική μας είναι κόντρα στο Βέλγιο την ερχόμενη Κυριακή (20:00- OTE TV) στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Λιοσίων.



ΟΛΛΑΝΔΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 25-20
Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-2, 5-2, 8-6, 11-8, 12-10 (ημχ.), 15-11, 17-13, 18-13, 21-15, 24-16, 25-20.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μαρκ Σμετζ): Άνταμς, Μπέργκαμεν, Ντε Κούιπερ, Χάενεν 2, Μιεντέμα 5, Ρέμερ 2, Σάγκεν 2, Σέλεκενς, Σλούιτερς 5, Σμιτς 3, Στάινς, Σούελμαν 1, Ταντέι, Βαν Ντε Μπούικεν, Βαν Σι 3, Βινκ 2.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Αλβανός 3, Μπαλωμένος 2, Χαλκίδης, Ευαγγελίδης 2, Καφάτος, Μάλλιος, Μαραγκός 1, Μαστορόγιαννης 1, Παπαδόπουλος 3, Ριγανάς, Τσιλιμπάρης, Τζιμούρτος 1, Τζηράς, Τζούφρας 2, Βασιλάκης 2, Ζαμπούνης 3.
Διαιτητές: Μπόρισιτς- Μάρκοβιτς (Σερβία), Παρατηρητής Μπέρντσον (Σουηδία) Κόκκινη: 43' Χαλκίδης (τρία δίλεπτα) Δίλεπτα: 5-4, πέναλτι: 2/3-2/2

14 comments

Anonymous said...

Άντε Γιωργάκη, σε ευχαριστούμε για όλα, άντε καλό μου, να έρθει κανένας άλλος μπας και δούμε άσπρη μέρα.

Anonymous said...

Έτσι είναι, όταν παίζεις μόνο με 3 παίκτες της νταμπλούχου ΑΕΚ... Η Μπαρτσελόνα της Ελλάδας και δεν καλείται κανείς στην εθνική από τα κόμπλεξ του Κρανάκη...

Anonymous said...

Έτσι είναι, όταν παίζεις μόνο με 3 παίκτες της νταμπλούχου ΑΕΚ... Η Μπαρτσελόνα της Ελλάδας και δεν καλείται κανείς στην εθνική από τα κόμπλεξ του Κρανάκη...

Anonymous said...

ποιός δηλ ?
πείτε ονόματα ρε .
Δεν γουστάρω τον Κρανάκη αλλά αν δεν έχεις άλλους παίκτες ή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να έρθουν,τί μπορείς να κάνεις ?

Δική μου πρόταση είναι να πάρουν τον πούλο ΟΛΟΙ οι "ολυμπιονίκες", (αρκετά τους καμαρώσαμε) και να γίνει μια καινούργια ομάδα με παιδιά 18-22-25 χρ που θα κάνουν συστηματική προπόνηση 3-4 χρόνια και τα αποτελέσματα θα έρθουν

Αλλά η οχε δεν έχει φράγκα για ουσιαστικά έργα, για πάρεργα βρίσκει πάντα. !

4:2 said...

Συμφωνά με τον 31 Οκτωβρίου 2013 - 9:25 π.μ. έως ένα ορισμένο σημείο.Όχι να πάρουν τον πούλο αυτοί που μας χάρισαν τις καλύτερες διακρίσεις που έχουμε σαν άθλημα.Λίγο σεβασμό (αν όχι πολύ) πρέπει να τους επιδεικνύουμε.Όμως έχουμε την υπομονή να φάμε σφαλιάρες για μια πενταετία και μετά να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα?Και πως θα γίνει η ανταγωνιστική εθνική ομάδα όταν δεν υπάρχουν ακαδημίες-ηλικιακές κατηγορίες σε πολλές ομάδες?

Anonymous said...

Νίκο μου το έλεγες και δεν σε πίστευα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκες. Γιάννης.

Anonymous said...

λογοκρισια και σε απλα σχολια χωρις προσβολες,ασεμνες εκφρασεις κλπ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Anonymous said...

φίλε 4:2 ολοι οφείλουμε διαρκή επιβεβαίωση της αξίας και του σεβασμού που απορρέει.
Τα παλικάρια πλέον δεν αντέχουν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο και με τα δεδομένα του αθλήματος δεν αδικήθηκαν,είχαν απολαβές και με το παραπάνω, αλλά αγάλματα και τεμενάδες να κάνουμε σε όσους το έκαναν δωρεάν.
Ο αθλητισμός ξεκάθαρα είναι επάγγελμα, μην παραμυθιάζεστε από κανέναν Ρονάλντο,Μπέκαμ,Διαμαντίδη,Σπανούλη,Γιαννάκη,Κεντέρη κλπ κλπ από κανέναν Ρεχάγκελ,Μπάεβιτς κλπ κλπ
Δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον υδραυλικό ή τον μπογιατζή ή μάλλον διαφέρουν : αυτοί παίρνουν πάρα πολλά λεφτά ,διαρκώς γι αυτά μιλάνε παντού και πάντα και είναι απίστευτο που τόσα εκαττομύρια μπατήρηδες πληρώνουν και "θεοποιούν" κάποιους εκατομμυριούχους που απλά και μόνο βάζουν την μπάλλα στο πλεκτό.
Να δεχτούμε ότι παρέχουν θέαμα,αλλά μέχρι εκεί.Εχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε,αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που υπάρχουν αυτοί= να μην ασχολείται ο κοσμάκης με τα σημαντικά...
Για το χαντμπωλ τώρα,ας σκεφτούν οι κύριοι ολυμπιονίκες πόσες προκρίσεις δεν πήραν και ας δώσουν μόνοι τους το δικαίωμα στην νέα γενιά και στην ελπίδα,δεν είναι χαρκτηριστικό ανδρός η στάση τους.
Δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από παλαιές επιτυχίες,και να μας το παίζουν και εθελοντές αγγαριομάχοι,ευχαριστούμε αλλά είναι προτιμότερη μια ήττα με ελπίδα από μια νεκρική σιγή..!

Anonymous said...

Οι ολυμπιονίκες φίλε δεν πάνε μόνοι τους στην εθνική, κάποιος του καλεί. Αυτός είναι στο απειρόβλητο; Το ότι δεν βάζει γκολ η ομάδα δεν είναι γιατί δεν ξέρει να σουτάρει ο Αλβανός ή ο Βασιλάκης. Είναι γιατί επιθετικά δεν παίξαμε τίποτα οργανωμένο, ή μάλλον δεν παίξαμε τίποτα επικίνδυνο για την άμυνά τους. Το άρθρο τα λέει όλα: 16 γκολ στο 55', ας ανάψει ο Κρανάκης καμιά λαμπάδα στον Ζαμπούνη που έβαλε 3 γκολάκια μαζεμένα στη λήξη και δεν γίναμε ρόμπα. Και δεν έχουν οι Ολλανδοί την καλύτερη άμυνα στον κόσμο νομίζω.

Anonymous said...

sorry για το ορθογραφικό λάθος που έκανα πριν, διαβάστε απυρόβλητο.

4:2 said...

Να ξανακάνω την ερώτηση, θα δεχτούμε ως άθλημα να επανέλθουμε στις σφαλιάρες αν αποφασίσουν όλοι αυτοί που λέτε να κάνουν ανανέωση στην Εθνική ομάδα ή πάλι θα γκρινιάζουμε ότι δεν ήρθε ο ένας ή ο άλλος.

3-2-1 said...

να μασ πουν πρωτα μ ποιον εχουν σκοπο να κανουν την ανανεωση και με τη λογικη.γιατι αν εχουν σκοπο να γινει μονο και μονο για να δωσουν δουλεια σε καποιον που καθεται τωρα ,τα ιδια και χειροτερα. με σωστο σχεδιο κατι μπορει να γινει, αν και εχουμε παει πισω.και κατι για το τελοσ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΠΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Anonymous said...

Δεν είναι αποσπάσεις ρε φίλε. Ρουσφετάκια είναι. Πόσοι από τους 12-13 αποσπασμένους θα ασχοληθούν με κάτι που να δικαιολογεί την απόσπασή τους; Ας μας πουν αυτοί που κανόνισαν τις αποσπάσεις: ποιός θα ασχοληθεί και με τι. Έχετε τα @@ να απαντήσετε; έστω και ανώνυμα.

Anonymous said...

Πωλειται,στο σφυρί η διοίκηση (επιτροπή εθνικών ομάδων).Οποιος σκάσει 20000€ θα έχει την διοίκηση και την ευθυνη των εθνικών ομάδων,ας ειναι και άσχετος πχ επιχειρ/τίας.
Παντελή και Κώστα θέλετε πολλές κλωτσ....!!