EHF Master coach Licensing course. Όλοι οι άλλοι μαζί και η Ελλάδα χώρια - greekhandball.com

Τελευταία νέα

EHF Master coach Licensing course. Όλοι οι άλλοι μαζί και η Ελλάδα χώρια

Μετά την επιτυχημένη έναρξη του Open EHF Master coach & Licensing course το 2012, μια δεύτερη έκδοση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα το 2014.

Το μάθημα είναι ένα από τα θεμέλια της "RINCK convention" η οποία θεσπίστηκε το 2000 με σκοπό την αμοιβαία αναγνώριση των προτύπων και των πιστοποιητικών που σχετίζονται με την εκπαίδευση των προπονητών στο ευρωπαϊκό χάντμπολ. Έχοντας ξεκινήσει με 6 χώρες ως ιδρυτικά μέλη αυτής της συμφωνίας, ο αριθμός αυτός έχει φτάσει τις 33 ομοσπονδίες μέλη της EHF μέχρι σήμερα.

Το Open EHF Master coach & Licensing course του 2014, θα αποτελείται από τρία επίπεδα με
απευθείας δικαίωμα συμμετοχής στο επίπεδο 2 ή 3 για όλους τους προπονητές που προέρχονται από χώρα που έχει υπογράψει τη σύμβαση RINCK.

Ενότητα 1: θα πραγματοποιηθεί στο Σίλκεμποργκ της Δανίας από 12 - 18 Ιανουαρίου 2014. Σε αυτή την ενότητα συγκεκριμένα θέματα θεωρητικά και πρακτικά θα παρουσιαστούν από λέκτορες της EHF.

Ο κατάλογος των επιβεβαιωμένων ομιλητών για την ενότητα αυτή περιλαμβάνει Peter Kovacs (Μέλος της EHF MC), Marko Sibila (EHF Λέκτορας και Master Coach, καθώς και επικεφαλής της Σύνδεσμου Σλοβένων προπονητών χειροσφαίρισης), Branislav Pokrajac (EHF Λέκτορας Master Coach, καθώς και καθηγητής πανεπιστημίου στο Βελιγράδι), Paul Landure (EHF Λέκτορας και Master Coach, Καθηγητής του Αθλητισμού στο Γαλλικό Υπουργείο Υγείας & Αθλητισμού), Johann Ingi Gunnarsson (αθλητικός ψυχολόγος και πρώην  προπονητής Γερμανικής Bundesliga) και τα μέλη της EHF, Helmut Höritsch και Peter Fröschl.

Ενότητα 2: έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο / Ιούλιο του 2014. Αυτό το μέρος θα επικεντρωθεί σε γενικά είδη, όπως η επιστήμη της εκπαίδευσης, της ιδιοδεκτικότητας και τα θέματα της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής που συνδέονται με την προπονητική και το κοουτσάρισμα των ομάδων.

Ενότητα 3: έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του EHF EURO 2014 γυναικών στην Ουγγαρία και την Κροατία, τον Δεκέμβριο του 2014. Το κύριο περιεχόμενο αυτής της ενότητας σύναψη θα είναι η παρουσίαση των εργασιών των συμμετεχόντων.

Μεταξύ της δεύτερης και τριτης ενότητας, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συντάξουν μια σύντομη εργασία σε ένα επιλεγμένο θέμα την οποία θα υποβάλλουν και θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της τρίτης ενότητας.

Μετά την ενότητα 3, σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί το δίπλωμα "EHF Master Coach" και θα λάβουν την υψηλότερη άδεια της EHF « EHF PRO ».

Οι συμμετέχοντες στην Ενότητα 2 θα λάβουν την άδεια  "EHF Coaching", με αποτέλεσμα να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο επίπεδο 3 της Σύμβασης RINCK.

Η επόμενη έκδοση του "EHF Master coach & Licensing course" θα γίνει το 2016.

Περισσότερες πληροφορίες
Η εγγραφή είναι δυνατή μόνο για τους προπονητές που προέρχονται από μία από τις 33 χώρες μέλη της σύμβασης RINCK.

Οι προπονητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το "EHF Master coach & Licensing course 2014" πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της οικείας Ομοσπονδίας.

Οι 33 χώρες μέλη της EHF που έχουν υπογράψει τη σύμβαση RINCK είναι: Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Αγγλία, Ισπανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Μαυροβούνιο , Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σερβία, Σλοβακία, Ελβετία, Σουηδία και Τουρκία.

Η προθεσμία για την εγγραφή είναι 15 του Νοέμβρη 2013.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σύμβαση RINCK e-book .

14 comments

greekhandball.com said...

Με απλά λόγια τα πρότυπα που ακολουθεί η Ελλάδα στην εκπαίδευση και αδειοδότηση των προπονητών χειροσφάιρισης, δεν αναγνωρίζονται από το καθ΄ ύλην αρμόδιο όργανο, την EHF, σε αντίθεση με αυτά της Αγγλίας, Εσθονίας κλπ. Σε λίγο που θα απαιτείται αυτή η άδεια για να είσαι προπονητής σε αγώνα της EHF, να δούμε τι θα λέμε.

Το ότι επίσης έχουν περάσει 13 χρόνια από την υλοποίηση της RINCK και η ΟΧΕ δεν έχει προσχωρήσει ακόμα, προφανώς δεν είναι απλά μια παράλειψη, αλλά δείχνει την προχειρότητα που αντιμετωπίζουμε ΣΟΒΑΡΑ πράγματα που στο εξωτερικό - ακόμα και στην Αγγλία- είναι αυτονόητα.

Μέχρι τότε εμείς μπορούμε να ασχολούμαστε με τις κάρτες προπονητών και το πότε η ΓΓΑ θα δεήσει να κάνει σχολή προπονητών.

Anonymous said...

καλά όλα αυτά αλλά απασχολούν το τυπικό μέρος.Γραφειοκρατεία με άλλα λόγια.
Πας στο σεμινάριο αφού πληρώνεις και αφού πληρώνεις παίρνεις και το δίπλωμα ..!
Μια ματιά στα ονόματα των εισηγητών μας πείθει ότι η αθλητική νομενκλατούρα υπάρχει παντού και παρασιτεί στο σώμα του αθλήματος.
Ας έρθουν αυτοί στο ελλαδιστάν να τους πούμε εμείς πώς κάνεις παίκτες στα ψυγεία,(ενδιαμέσως των φροντιστηρίων,σπουδών,μεροκαμάτων και λοιπών απίστευτων καταστάσεων)
και εννοείται αμμησθί ...
Οσον αφορά δε στα διπλώματα,έχουμε τους καθηγητές στα τεφαα της χώρας που έκαναν μελέτες γύρω από ...την απόδοση στο δημοτικό,την χρήση των κοιλιακών,την μέγιστη δύναμη κατά την εμμηνόπαυση και λοιπά επικοδομητικά !

ΥΓ
δώστε κάρτες σε όλους,στο γήπεδο θα κριθεί ποιός αξίζει τί.

κοριός said...

μεγάλη ομάδα η Μπαρτσελόνα με πολύ μεγάλο προπονητή (σε ηλικία)
κατάφερε γονυπετής και καταϊδρωμένη να αποσπάσει ισοπαλία απο την Βαρντάρ !!!
Οπως επίσης με την αρωγή της σφυρίχτρας κέρδισε η Παρί (αφού μετέτρεψε σε κατς το παιχνίδι)την Μινσκ ,ναι αυτήν που απέκλεισε την Αεκ.
οσον αφορά την Βακερ Τουν,αυτοί κόβουν ακόμη ξύλα γιατί ως γνωστόν έχουνε βαρύ χειμώνα.

Anonymous said...

Kαι επειδή είχαν δύο άτυχα αποτελέσματα εσύ με το ανύπαρκτο μυαλό σου αποφάσισες να ξεγράψεις την ιστορία των ομάδων σαν την Μπαρτσα.Ομαδούλα βρε έχεις δίκιο τί να μας πει και η Μπαρτσα σου χαλαμε χατηρι?
Ο γιατρός έχει πει ναι και με χαμόγελο να λέμε σε βλάκες...

Anonymous said...

γι αυτό όλοι συμφωνούν μαζί σου 3.44 !
και με χαμόγελο σου λένε ναι..!

υγ
κανείς δεν ακυρώνει την ιστορία της κε βλάκα.
απλώς η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές !

Anonymous said...

Tώρα το θυμήθηκες?Τόσο καιρό που παλεύουν οι άχρηστοι και ανίδεοι εκεί στην Καταλωνία που είσαι να τους καθοδηγήσεις? Γιατί δε μιλάς να τους σώσεις?

Αλλά έτσι κάνουν αφήνουν τους προπονηταράδες και παιρνουν τους άμπαλους καλά να πάθουν! Aς λουστούν τώρα τα παικτακια τύπου Καραμπατιτς ,Λαζαροφ...

Γεια σου Αλέφαντε του handball!!!


κοριος said...

αυτό κατάλαβες ρε βλάκα ?
Αντε να στο εξηγήσω:
σκέψου λέει να είχε ο Αρβανίτης ή ο Κρανάκης ή κάποιος άλλος έλληνας το ρόστερ της Μπαρτσα και να έφερνε Χ με την Βαρνταρ.
αδύνατον να γυρίσει πίσω,να αυτοκτονίσει αφού κάψει την ταυτότητά του.
Αλλά με κάτι ζώα σαν και σένα εύκολα εξηγείται η κατάντια της χώρας ...

Anonymous said...

και μια και μιλάμε για κατάντια και πολίτες idiotες σαν και σένα:
" Αυτο θα πει κυρίαρχο κράτος, να μας υπαγορευει η τρόϊκα για το τι πρέπει να κάνουμε. Εμείς σαν κράτος δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ουτε και ξέρουμε τι μας γίνεται!!! Η τροόϊκα πρέπει να μας τα λέει ολα. Αχ αυτη η κακιά η τρόϊκα!!!!!, που δεν ζήτησε ποτε να πιαστούν οι κλεφτες και οι μιζαδοροι του δημοσίου, και να υποχρεωθούν να επιστρεψουν τα κλεμένα, η να ζητήσει να ελέγξουμε που πήγαν τα δισεκατομμύρια της κοινοτικής βοήθειας η για το πως βρεθήκαμε σήμερα να χρωστάμε τα "μαλλιά της κεφαλής μας". Δεν τα ζητάει η τροϊκα δεν τα κάνουμε κι'εμείς. Γιατι να το κάνουμε,("κρύψουμε") αλλωστε????? Αυτό θα πει κυρίαρχο κράτος. Τώρα γιατι τον λαό αυτου του κράτους τον αποκαλούν "σοφό". "ώριμο" και "κυρίαρχο" οι διάφοροι "αρμόδιοι" της εξουσίας που παίρνουν εντολές απο την τρόϊκα, .....αυτο ειναι αλλη ιστορια."
αντιγραφή από σχόλια σε γνωστό μπλόγκ .

Anonymous said...

To ροστερ της Βαρνταρ το έχεις δει;

Anonymous said...

σε κάποιον τέλειωσαν τα φάρμακα κυριακάτικα ,δεν εξηγείται αλλιώς

Αφού ειρωνευτηκε την Μπαρτσα ότι καταιδρωμένη και γονυπετής πηρε ισοπαλία και ότι επειγόντως θέλει μετεγραφές ,τώρα υμνεί το τεράστιο ρόστερ της...

Κοίτα να δεις έχουμε και στο handball Αλέφαντους τελικά

ΥΓ. Είπε μια κοτσάνα ο Άδωνης ότι τα γενόσημα είναι καλά εσύ ετρεξες και τον πίστεψες!!!

Anonymous said...

Άλλα γράφει ο Στάθης, με άλλα ασχολείστε εσείς... Απάντηση κύριε Παντελή θέλουμε! Γιατί δεν είναι η Ελλάδα στο RINSK; Εγώ θέλω να πληρώσω και να παρακολουθήσω το σεμινάριο, γιατί να μην μπορώ; Γιατί να μπορεί ο Βούλγαρος και ο Ιρλανδός και όχι εγώ;

Anonymous said...

Και που είναι ο Σύνδεσμος Προπονητών, συμπληρώνω εγώ;;;;;
Αν δεν θέλετε εσείς οι ίδιοι οι προπονητές να αναβαθμίσετε τα πτυχία σας (...και καλά), θα ενδιαφερθεί η Ομοσπονδία;;; Χέστηκαν...

Anonymous said...

τα νεα μελη του συπχε που ειναι και νεοι προπονητες με ονειρα και φιλοδοξιες θα πρεπει να παρουν πρωτοβουλια ωστε να γινουν οι απαραιτητες ενεργειες να συμπεριληφθει και η ελλαδα στα νεα προπονητικα δεδομενα .
οχι σημερα . εχθες !

greekhandball.com said...

Με απόφαση της EHF που δημοσιεύτηκε χθες, από τη σεζον 14/15 ξεκινα σύστημα αδειοδότησης των προπονητων για τις διοργανώσεις συλλόγων και Εθνικών

http://www.eurohandball.com/article/17742

Licensing for Europe’s top competitions

An agreement was made for the introduction of standards for coaches in Europe’s top club and national team competitions, through coach licensing, from as early as the 2014/15 season.

The Committee also confirmed to additional EHF Rinck Convention applicants FYR Macedonia (level 3) and Malta (level 2) bringing the total number of nations to 33. These are: signatories Level 3: AUT, BLR, BUL, CRO, CYP, CZE, DEN, ESP, EST, FRA, GER, HUN, ISL, ITA, LAT, LUX, MNE, NED, NOR, POL, POR, ROU, RUS, SLO, SRB, SVK, SUI, SWE,TUR. Signatories Level 2: ENG, IRL.