Μεγάλη επιτυχία στο Διεθνές σεμινάριο προπονητών Handball Kempa - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεγάλη επιτυχία στο Διεθνές σεμινάριο προπονητών Handball Kempa

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Επίτιμο Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) κ. Πέτρο Λινάρδο, ξεκίνησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Σμύρνης, το 5ο διεθνές αναπτυξιακό σεμινάριο προπονητών «Handball- Kempa» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΣΥΠΧΕ).

Ο Πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ κ. Γιάννης Βαρελτζής πήρε πρώτος τον λόγο: «Κύριοι Πρόεδροι, αγαπητοί συνάδελφοι, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς
πραγματοποιούνται κατά σειρά σεμινάρια προπονητών. Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, τον Πανιώνιο, τον Δήμο Νέας Σμύρνης και τον κ. Πολύδωρα. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΟΧΕ για την παρουσία του ακόμα μια φορά σε σεμινάριο μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΣΧΑ κ. Κοντογεώργο και τον Ειδικό γραμματέα της ΟΧΕ Δημήτρη Σταυρακάκη».
Το σεμινάριο τίμησε με την παρουσία του ο επίτιμος Πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Πέτρος Λινάρδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του προπονητή σε μία πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή ομιλία: «Εκτιμώ ιδιαίτερα αυτή την τιμητική πρόσκληση του ΣΥΠΧΕ. Ενός αθλήματος πολύ σημαντικό, αλλά δυστυχώς όμως ως άνθρωπος του Τύπου αισθάνομαι μπροστά σας την ηθική υποχρέωση να πω ότι λυπούμαι που το άθλημα αυτό δεν απολαμβάνει της δημοσιότητας και προβολής σε όλη την κλίμακα των ΜΜΕ που δικαιούται και του αξίζει. Δόξα το θεό στα 65 χρόνια της δημοσιογραφίας που έχει δοθεί η ευκαιρία να εκτιμήσω και αυθεντική έννοια της λέξης προπονητής και προπονήτριας. Μπορεί πολλές φορές αυτή η έννοια να είναι μονοσήμαντη, δηλαδή ένας μονόδρομος επαγγελματικής πορείας, δηλαδή αυτός ο δρόμος που οδηγεί στη νίκη μια ομάδα. Πρώτα απ' όλα όμως και στην ουσία ο προπονητής είναι ένας δημιουργικός πολυαθλητής, πέραν της αγωνιστικής αντίληψης έχει και άλλες πολύ σημαντικό ιδιότητες που συχνά ή τις ξεχνάμε, ή τις αγνοούμε. Είναι παιδαγωγός, ψυχολόγος, σύμβουλος ακόμα και στον τομέα της εξωγηπεδικής ζωής και άλλα ακόμα. Δηλαδή ένας πραγματικά κοινωνικός λειτουργός με πολυδυναμικό ρόλο. Ελπίζω το ευγενικό ακροατήριο να με συγχωρέσει για την δαπάνη του χρόνου και να ευχηθώ από βάθος καρδιάς την πλήρη επιτυχία ενός πολύ σημαντικού έργου».



«Συνεργασία με την Γαλλική Ομοσπονδία»
Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Παντελής Χατζηιωάννου κήρυξε την έναρξη του σεμιναρίου, τονίζοντας παράλληλα: «Είμαι χαρούμενος που βλέπω για μια ακόμα φορά μια γεμάτη από προπονητές την αίθουσα. Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να δώσω τα περαστικά μου σε έναν φίλο, συνεργάτη και πάνω απ' όλα άνθρωπο τον Γιώργο Αντωνίου που περνάει δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο. Του δίνουμε όλοι την θετική μας αύρα για να είναι γρήγορα και πάλι κοντά μας. Στην αρχή με ευχαριστήσατε για την παρουσία μου. Είναι υποχρέωση μου να είμαι εδώ, όπως και όλων όσων αγαπάμε το χάντμπολ. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του σεμιναρίου, αφού πάντα διδάσκουν οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Σε λίγες ημέρες θα έχω στην Γερμανία συνάντηση με αντιπροσωπεία της Γαλλικής Ομοσπονδίας με στόχο να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να στείλουμε στην Γαλλία προπονητές για επιμόρφωση και αυτοί με την σειρά τους επιστρέφοντας στην Ελλάδα να μεταδίδουν στους υπόλοιπους αυτά που διδάχθηκαν. Χθες είχαμε μία συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κ. Κυριακή Γιαννακίδου και συζητήσαμε την δημιουργία σχολής προπονητών που στο χάντμπολ έχουν περάσει 6-7 χρόνια από την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε».
Παρόντες στην έναρξη του σεμιναρίου ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Νίκος Γραμματικός, ο Ειδικός Γραμματέας Δημήτρης Σταυρακάκης, Πρόεδρος της ΕΣΧΑ Θανάσης Κοντογεώργος, ο ταμίας ΕΣΧΑ Θέμης Κοζομπόλης, Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Κρανάκης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων και υπεύθυνος ανάπτυξης της ΟΧΕ Παναγιώτης Ιατρούδης.

No comments