Η πρωταθλήτρια θα κριθεί στη Μίκρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η πρωταθλήτρια θα κριθεί στη Μίκρα


Μπροστά σε ενα Κουκούλι γεμάτο από 400 φίλους και των δύο ομάδων, η Ορμή Λούξ κέρδισε στο νήμα τον ΠΑΟΚ και ο πρωταθλητής θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Η Ορμή ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τη Γρηγορία Γκόλια να παίρνει νωρίς το πρώτο τάιμ άουτ, η εικόνα του Δικέφαλου βελτιώθηκε σταδιακά και το 5-1 έγινε 6-4 στο 20ο λεπτό. Η Ορμή κατάφερε να ξεφύγει με τέσσερα γκολ 8-4, έχοντας σε σπουδαία μέρα την τερματοφύλακα Αντριάνα Μίσκοβιτς (8 αποκρούσεις στο πρώτο μέρος), όμως και πάλι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στα δύο γκολ (8-6) με τέρματα της Ανθίτση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι άσχημα για τον ΠΑΟΚ, καθώς οι γηπεδούχες κατάφεραν να
ξεφύγουν με 11-6 στο 37ο λεπτό και 12-8 στο 40ο. Στο σημείο εκείνο ξεκίνησε η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, οπου με πρωταγωνίστρια τη Σλάτζανα Τζέριτς που απέκρουσε δύο πέναλτι κι έκανε τρεις μεγάλες επεμβάσεις και με τη Βαφειάδου να σκοράρει στην επίθεση,  ισοφάρισε σε 12-12 με ένα σερί 0-5 και στο 55ο λεπτό προηγήθηκε με 13-15. Η Ορμή προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, μείωσε με τη Μίλασιτς σε 14-15, όμως ο ΠΑΟΚ είχε πάλι λύσεις. Η Βαφειάδου σκόραρε με πέναλτι (14-16) στο 56ο λεπτό. Μίλασιτς και Προκοπίδου πέτυχαν από ένα γκολ στο 57ο λεπτό διαμορφώνοντας το 15-17.

Η Ορμή Λούξ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και δύο λεπτά πριν το τέλος με τη Μίλασιτς μείωσε σε 16-17 και στο 58:30 η Μούρνου ισοφάρισε σε 17-17. Ένα λεπτό πριν το τέλος η Γρηγορία Γκόλια κάλεσε τάιμ άουτ και στην επίθεση που ακολούθησε η Βαφειάδου, αστόχησε και στα 15 δευτερόλεπτα η Ορμή σκόραρε με την Καράγιωργα (σερί 0-3). Στα 2,5 δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ και την αποβολή της Μούρνου (κόκκινη κάρτα, κρατήθηκε το δελτίο της) και στο τελευταίο σουτ η Τράικοβιτς αστόχησε.


Μπροστά σε 80 οπαδούς του, σε σύνολο 400 που βρέθηκαν στο Κουκούλι της Πάτρας, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε άσχημα το ματς με πρόβλημα στην επίθεση. Η Ορμή το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τη Γρηγορία Γκόλια να παίρνει νωρίς το πρώτο τάιμ άουτ, η εικόνα του Δικέφαλου βελτιώθηκε σταδιακά και το 5-1 έγινε 6-4 στο 20ο λεπτό. Η Ορμή κατάφερε να ξεφύγει με τέσσερα γκολ 8-4, έχοντας σε σπουδαία μέρα την τερματοφύλακα Αντριάνα Μίσκοβιτς (8 αποκρούσεις στο πρώτο μέρος), όμως και πάλι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στα δύο γκολ (8-6) με τέρματα της Ανθίτση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι άσχημα για τον ΠΑΟΚ, καθώς οι γηπεδούχες κατάφεραν να ξεφύγουν με 11-6 στο 37ο λεπτό και 12-8 στο 40ο. Κάπου εκεί ξεκινά η εποποιία της Σλάτζανα Τζέριτς και η μεγάλη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ. Η Σέρβα τερματοφύλακας απέκρουσε δύο πέναλτι, έκανε τρεις μεγάλες επεμβάσεις και έδωσε το σύνθημα για την ανάκαμψη. Στην επίθεση με αιχμή του δόρατος τη Βαφειάδου, ο ΠΑΟΚ μείωσε σταδιακά, ισοφάρισε σε 12-12 με ένα σερί 0-5 και στο 55ο λεπτό προηγήθηκε με 13-15. Η Ορμή προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, μείωσε με τη Μίλασιτς σε 14-15, όμως ο ΠΑΟΚ είχε πάλι λύσεις. Η Βαφειάδου σκόραρε με πέναλτι (14-16) στο 56ο λεπτό. Μίλασιτς και Προκοπίδου πέτυχαν από ένα γκολ στο 57ο λεπτό διαμορφώνοντας το 15-17. Δύο λεπτά πριν το τέλος και πάλι η Μίλασιτς μείωσε σε 16-17 και στο 58:30 η Μούρνου ισοφάρισε σε 17-17. Ένα λεπτό πριν το τέλος η Γρηγορία Γκόλια κάλεσε τάιμ άουτ και στην επίθεση που ακολούθησε η Βαφειάδου, αστόχησε και στα 15 δευτερόλεπτα η Ορμή σκόραρε με την Καράγιωργα (σερί 0-3). Στα 2,5 δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ και την αποβολή της Μούρνου (κόκκινη κάρτα, κρατήθηκε το δελτίο της) και στο τελευταίο σουτ η Τράικοβιτς αστόχησε.


«Είναι ξεκάθαρο πως στο τέλος δεν είχαμε την ψυχραιμία, γι' αυτό χάσαμε. Στην Θεσσαλονίκη έχουμε την δύναμη της έδρας και του κόσμου και το πλεονέκτημα. Πιστεύω θα δώσουν όλα τα κορίτσια το 100% για να πάρουμε το πρωτάθλημα», ήταν το σχόλιο της προπονήτριας του ΠΑΟΚ Γρηγορίας Γκόλια.
Από πλευράς Ορμής η Αποστολίνα Δημητρίου τόνισε: «Το είχαμε πει από την αρχή ότι επειδή πολλές παίκτριες είμαστε από την Βόρεια Ελλάδα θέλουμε να σηκώσουμε την κούπα στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα παιχνίδι 50-50. Σήμερα παίξαμε δυνατή άμυνα από την αρχή, όπως είχαμε σχεδιάσει με τον προπονητή μας».
Η Λητώ Έλληνα σχολίασε: «Το ίδιο μπλακ άουτ είχαμε πάθει και στο πρώτο ματς και χάσαμε. Τώρα η παρουσία μας στα τελευταία λεπτά και η νίκη μας αποδεικνύει πόσο πολύ το θέλαμε».

Πλήγμα για την Ορμή αποτελεί η απουσία στον 3ο τελικό της πρώτης σκόρερ της ομάδας και βασικής περιφερειακής, Λένας Μούρνου, αφού αποβλήθηκε στο τέλος και της κρατήθηκε το δελτίο.

ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ- ΠΑΟΚ 18-17
Τα δεκάλεπτα: 3-0, 6-4, 8-6 (ημχ.), 12-7, 12-12, 18-17
ΟΡΜΗ (Ράτκο Τζούρκοβιτς): Κασάπη, Μίλασιτς 3, Κορομηλά, Καράγιωργα 5, Νούσια, Στράτου, Έλληνα 4, Μίσκοβιτς, Δημητρίου 2, Μούρνου 3, Χάλα, Ευαγγελίδου, Ματαρώνα, Συζίνου 1.
ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Ιωαννίδου, Νούλα, Σμαρδέλη 1, Τραϊκοβιτς, Ανθίτση 3, Τζέριτς, Μπίμπα, Χατζή, Λογδανίδου 1, Προκοπίδου 1, Βαφειάδου 9, Στρατάκη 2, Παυλίδου, Στάικου.
Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης, δίλεπτα: 3-6, πέναλτι: 1/4-1/2, Κόκκινη: 59:58 Μούρνου (για παρεμπόδιση ρίψης, κρατήθηκε δελτίο).



37 comments

Anonymous said...

είναι δυνατον ρε μαυροφόρες να κρατατε δελτίο σε τελικό ?!
Απαράδεκτοι.

Anonymous said...

γιατι στους τελικους δεν ισχυουν οι κανονισμοι ??

Anonymous said...

Σώπα ρε φίλε δηλαδή σε τελικό θα πρέπει να κατεργουμε τους κανονισμούς;Ειναι ορισμός της κόκκινης και σωστά κρατήθηκε το δελτιο.....ημαρτον με τους ξερόλες ας μάθουμε επιτέλους χαντμπολ

Anonymous said...

Δεν ξέρετε τίποτα! Είναι κόκκινη κάρτα αλλά το δελτίο πρέπει να το πάρουν από τον Σεπτέμβριο. Θα πάρουν τηλέφωνο και θα τους το στείλει ο Αλέκος. Κανένα πρόβλημα δηλαδή. Άσχετοι ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

Anonymous said...

Να πούμε μια αλήθεια επιτέλους;Ο Παοκ την Κυριακή θα είναι αξιος πρωταθλητής.Οποιος θελει το συζητάμε αλλά πραγματικα για πολλούς λόγους το δικαιουτε και θα το παρει

Anonymous said...

ευτυχως που πηρε τερμα να λες γιατι σημερα θα εχανε παταγοδος...ξυπνησε στο 40"...να ναι καλα το κοριτσακι που συνεχεια εχει παγκο.μπραβο στην ορμη !!!

Anonymous said...

Εξαιρετικη η Βαφειαδου γιατι δεν επαιζε ολο το χρονο?

Anonymous said...

Με την απουσία της Μούρνου πρέπει Δημητρίου, Ευαγγελίδου και Συζίνου να δώσουν το 1000%. Ο τίτλος είναι στο χέρι τους. Τίποτα δεν έχει κριθεί και ο ΠΑΟΚ θα έχει το άγχος του φαβορί. Χρειάζεται συγκέντρωση, ψυχραιμία, πίστη και υπομονή. Μπράβο για ότι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα!!!

Anonymous said...

Από που και ως που ο Παοκ φαβορί οταν η Πάτρα έχει 6 σερι πρωταθλήματα και είναι περσινή ταμπλουχος;Απλά δική μου αισθηση είναι ότι ο φετινός Παοκ με την προσθηκη και της Τζεριτς είναι πολυ πολυ ανώτερος από την Πατρα

Anonymous said...

Φαβορι ειναι ο παοκ αφου εχει παρει οτι κινητε!!!Τι σχεση εχει η φετινη ορμη με την προηγουμενων χρονων??? Μην κρυβομαστε πισς απο το δαχτυλο μας!!! ασε που εχει παρει και 2 ξενες...

Anonymous said...

Ποια ομαδα δεν έχει 2 ξένες φίλε;ΟΛΕΣ και του Παοκ η μια είναι σαν να μην υπαρχει στα τελευταία 5 παιχνίδια εβαλε ένα γκολ.Απλα φετος ο Παοκ έχει δουλεψει πιο επαγγελματικά από κάθε άλλη χρόνια.Πιστευω θα γίνει ματσαρα και θα το απολαύσει ο κόσμος κριμα που δεν θα παίζει η Μουρνου

Anonymous said...

ποιο ζευγαρι διαιτητων θα ειναι στον τελικο στην θεσσαλονικη?

Anonymous said...

Μιγκας - Μπαβας απ΄ οτι λενε....

Anonymous said...

Εάν δεν παίξει η Μούρνου το παιχνίδι έχει κριθεί από ..χθές!

Anonymous said...

τι εχει κριθει ρε ασχετε?που η μουρνου σε καθε παιχνιδι θελει 2 μπαλες μονο για αυτην???ακομα και η χειροτερη παιχτρια αν εκανε 20 σουτ σε καθε ματς 5 τουλαχιστον θα τα εβαζε...ελεος!μαθετε να βλεπετε χαντμπολ!!!!!!

Anonymous said...

ειναι απειρη επιπολαιη και σε καθε παιχνιδι κανει 100 σουτ ...καλο θα κανει στην ορμη τωρα που δεν θα παιξει

Anonymous said...

Είναι βαρυ το πέπλο του μυστηρίου, γύρω απο την Μούρνου...Η ασχετη ,σημερα,Μούρνου όσο ήταν στη Βέροια ήταν η πλέον σχετική, όχι μόνο στο χάντμπωλ, αλλα σε όλα τα αθλήματα.Πραγματικά δεν υπάρχει πιο χορτάτη αθλήτρια, στην ηλικια της, απο μεταλια, διακρίσεις και απιστευτες επιδόσεις.Την κέρδισε το χαντμπωλ...Έυχομαι αυτη η επιλογή της να μην αποδειχθεί η μεγαλύτερη της ήττα. Καλή επιτυχια στην, έτσι και αλλιώς, πολυ καλη ομάδα της Ορμης.

Anonymous said...

H Μικρά θα είναι καμίνι,ίσως πρώτη φορα στο γυναικείο χάντμπολ θα υπάρξει τέτοια έδρα και με δεδομενη την δίψα των κοριτσιών του Παοκ την Κυριακή καλώς η κακως ο Παοκ θα πάρει τον τιτλο

Anonymous said...

είμαι αυτός που έγραψα πρώτος(10,39) για την γκάφα(?) των διαιτητών να κρατήσουν το δελτίο.
Το έκανα χωρίς να είμαι στο γήπεδο.
Τώρα που είδα την φάση στο sportshero,έχω να πω ότι οι διατητές θα πρέπει να ντρέπονται για την ανοησία τους.
Βρε όρνια,σας έδωσαν ενα μαχαίρι να κόψετε ψωμί και σεις κόψατε τον λαιμό σας !
Σφύρα ρε ύπνε πιό νωρίς,σταμάτα την φάση και τον χρόνο και ότι θέλει ας γίνει.Ποιός θα έλεγε κάτι;
Ο διαιτητής πάνω απ όλα είναι ισορροπιστής,δεν είναι δήμιος.
Οσον αφορά την Μούρνου: είναι πολύ μεγάλο ταλέντο και θα αφήσει εποχή.

Anonymous said...

1.29 Υπογραφή Δ.Χ.
Φτάνει ρε αγόρι μου!Εντάξει θα το πάρετε.Εσύ μόνο φρόντισε να παραμείνει ξύπνια και μέσα στο παιχνίδι η προστατευόμενη σου.Τα κορίτσια ξέρουν τι να κάνουν.

Anonymous said...

Αφήστε τα προσωπικά με τις αθλήτριες. το αξίζει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ γιατί έχει καλή ομάδα και το αστείο είναι ότι θα το πάρει με το 1/5 μπάτζετ απο την ΟΡΜΗ.
Και το πιο καλό είναι με τι ρόστερ θα κατέβει του χρόνου ο μεγάλος παράγοντας μετά τις πιστολιές που έχει ρίξει τόσα χρόνια σε ελληνίδες και ξένες αθλήτριες και όχι μόνο. Άλλωστε κάποιες αθλήτριες του ΠΑΟΚ ....του οφείλουν κάποια απάντηση....
Κάποιος φίλος απο θεσσαλονικη.

Anonymous said...

σωστος ο απο πανω!!!!ημαρτον 1.29!!! φοβορι σε αυτον τον αγωνα ειναι ο παοκ αλλα δεν ηταν ο καλυτερος της χρονιας..ηταν ο τυχεροτερος της χρονιας ...η Νεα Ιωνια ηταν μακραν η καλυτερη ομαδα!!!ο παοκ εκανε πολυ μεγαλο λαθος στη συνθεση της ομαδος...και οποιος ξερει καταλαβε!!

Anonymous said...

εγω ενα ξερω...η θεσσαλονικη βρωμαει μπαρουτι απο τις πιστολιες...γι"αυτο καθε χρονο ο παοκ αλλαζει ομαδα..και μονο παιχτριες...ορμη ολε!!! καντε ρε κοριτσαρες το μεγαλο βημα!!!

Anonymous said...

9.50 ποιό 1/5???Μας δουλεύεις ή θέλεις να έχεις δικαιολογία σε ενδεχόμενη ήττα του παοκ?Αν ήξερε σκάκι η προπονήτρια σας θα είχε τελείωσει ήδη το πρωτάθλημα.Δεν έπρεπε να έχετε χάσει ούτε ένα παιχνίδι μέσα στο πρωτάθλημα με το ροστερ που έχετε.Σε υποτιμά αυτο που γράφεις.Και κοίταξε πρώτα τις πιστολιές του παοκ,τόσο τις φετινές όσο και των τελευταίων ετών και μετά ασχολήσου με τα υπόλοιπα σωματεία.

Anonymous said...

αν κερδισει η ορμη δεν θα υπαρχει μεγαλυτερη επιτυχια!!!!!!!!!!ο παοκ ειναι πολυ καλυτερος...ρε παιδια τι αμυνα κανει η πατρα????και τι τερματοφυλακα εχει απο πισω?????απιστευτες!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Τσακωνας-Χασκής και ο νοών νοήτω

Anonymous said...

τα Γιαννιτσά πού είναι ρε παιδιά ;!

Anonymous said...

50χλμ απο Θεσ/νικη στο δρομο για Εδεσσα κατι αλλο ??

Anonymous said...

στον καναπε!

Anonymous said...

10.O4... είσαι μάλλον ανίδεος απο χάμτμπολ η δεν σου έχουν πεί την αλήθεια.
Η μόνη ομάδα που αλλάζει κάθε χρόνο αθλήτριες και προπονητές είναι η ΠΑΤΡΑ για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω. Κάνε λίγο υπομονή και θα το διαπιστώσεις και αυτό το καλολαίρι.....
Πρίν απαντάς σε κάτι να ρωτάς να μαθαίνεις.....Ολο το χάντμπολ ξέρει τι γίνεται διότι τίποτα δεν μένει κρύφό όταν δεν έχεις αξιοπρέπεια και είσαι λαμόγιο...

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα με τον 3.40.
Μαγκιά είναι να δημιουργείς αθλητές και αθλήτριες και όχι να αγοράζεις.....

Anonymous said...

9.39....Μάθε μπαλίτσα παιδί μου!!!

Anonymous said...

Το άθλημα που με τόσο αγάπη μιλάτε πότε δεν είχε κ τισ καλύτερεσ συνθήκες υποδομών. Αντί να ευχαριστούμε κάποιου που μπορούν κ μασ τα σκάνε κ μασ δίνετε η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε αυτό. Καθεστε κ γίνεστε υποδεέστεροι από αυτουσ που κραζετε. Ασ κερδισει αυτή η ομαδα που θα κανει λιγοτερα λάθη . Καλή επιτυχία επιτυχια .

Anonymous said...

12.04 κούνα λίγο το κεφάλι σου να επανέρθει.ποίος τα σκάει σε ποίον?σε ποιά σωματειάρα ανήκεις εσύ και στα σκάνε να έρθουμε και εμείς.κάτι τέτοια θύματα σαν και εσένα βρίσκουν και μας πηδάνε.αλλά με τέτοια λογική καλά μας κάνουνε

Anonymous said...

Φίλε φιλη δεν ξέρω.. Ειλικρινά προσωπικα νιώθω μέσα μου τόσο καλά όσο για τον εαυτό μου όσο κ για αυτούσ τους ανθρώπους. Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω λεπτομέριες. Αν είχε σ κ εσυ λίγο μυαλό. Θα έκανες κ εσυ ένα άθλημα που θα γούσταρεσ κ θα ανταμείβοσουν ανάλογα διανύουμε δύσκολες εποχές κ κάποιοι είναι ακόμα δίπλα μασ. Λυπάμαι αν ανήκει σε κάποιο σωματείο που δεν έχει κ την οικονομική δέουσα στήριξη. Αλλά πιστεύω πωσ δεν αρκεί μόνο αυτό εγώ τα εχω όλα.

Anonymous said...

1.24 ένα είναι βέβαιο.Ότι δεν είσαι αθλητής.Είσαι μάλλον και εσύ ένα απο τα ψώνια παράγοντες που κυκλοφορούν και νομίζουν πως παρέχουν τα πάντα ενώ ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα.Αν οι καιροί είναι δύσκολοι,απλά μην ασχολείσαι και μην πουλάς παραμύθια.Είστε όλο παραμύθια και ψεύτικες υποσχέσεις.Ένα σωματείο είναι τυπικό στις πληρωμές και αυτό για ευνόητους λόγους.Δεν μπορεί να εκτεθεί ο πρόεδρος!Επαναλαμβάνω,αν οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν μπορείς,κάτσε σπίτι σου,μην κάνεις πρωταθλητισμό και άσε τους αθλητές /αθλήτριες να ασχοληθούν με το άθλημα όσο και όποτε θέλουν και δώσε και το δελτιάκι τους στο χέρι να αποφασίσουν οι ίδιοι που θα πάνε.Τότε ενδεχόμενα να έχουν και αυτοί την τύχη να είναι τόσο ικανοποιημένοι απο το σωματείο τους όπως μας παραμυθιάζεις και εσύ .Παρεμπιπτόντως δεν μας είπες ποιο είναι αυτό το υπέροχο σωματείο

Anonymous said...

Κ ομωσ φίλε ασχολούμαι ενεργα παίζω. Εσυ κουνά το κεφάλι σου . Υπάρχουν κ όμορφα πράγματα μέσα στο άθλημα που ασχολούμαστε.