Ξεκίνησε το Διεθνές σεμινάριο προπονητών "Βριληττός 2013" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ξεκίνησε το Διεθνές σεμινάριο προπονητών "Βριληττός 2013"


Άρχισε χθές με το πρακτικό σκέλος το Διεθνές Σεμινάριο Προπονητών που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς τουρνουά Μίνι Χάντμπολ «Βριληττός 2013». Ο αρχιπροπονητής της Γαλλικής Ομοσπονδίας και υπεύθυνος ανάπτυξης των «Τρικολόρ» δίδαξε στο αθλητικό κέντρο Δαϊς, παρουσία 80 προπονητών από την Αθήνα και την περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ Γιάννης Βαρελτζής καλωσόρισε τους παρευρισκομένους τονίζοντας: «Στόχος είναι να δείξουμε όλο το φάσμα της ανάπτυξης από 6 έως 18 ετών και αυτός είναι ο σκοπός των σεμιναρίων επιμόρφωσης. Σας παρουσιάζω τον κ. Γκι Πετιζιράρ
και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές του «Βριληττός 2013» για την ένταξη του σεμιναρίου στις δράσεις του τουρνουά».

Εκ μέρους των διοργανωτών μίλησε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του τουρνουά, Άκης Βαλαβάνης, ο οποίος ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους προπονητές, αλλά και όσους βρέθηκαν στο Δαϊς. Δήλωσε επίσης ότι «είναι ευκαιρία να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας και να απολαύσουμε την διοργάνωση».

Ο Γκι Πετιζιράρ είπε από την πλευρά του: «Κοιτώντας την κερκίδα, αναγνωρίζω κάποιους ανάμεσα σας». Στην συνέχεια απευθυνόμενος στην ομάδα παμπαίδων και μίνι του ΕΣΝ Βριλησσίων τους ρώτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου αν κάποιος έχει κάνει μαζί του προπόνηση τις προηγούμενες φορές που έχει έρθει στην Ελλάδα και αφού όλοι απάντησαν αρνητικά, είπε: «Όλοι οι παίκτες θα χρησιμοποιηθούν το ίδιο χρονικό διάστημα, ώστε να αποκτήσουν ότι περισσότερο γίνεται από αυτό το τουρνουά». Βασικός στόχος είναι να υπάρξει μία μίνι παρουσίαση του Γαλλικού τρόπου άμυνας, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω ή να κρίνω τις άλλες σχολές. Πλέον στην Γαλλία σε αυτές τις ηλικίες θέλουν να υπάρχει και παιχνίδι στην διαδικασία εκμάθησης της άμυνας».

Ο κ. Πετιζιράρ διέκοπτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την προπόνηση για να κάνει παρατηρήσεις και να δίνει συμβουλές στους λιλιπούτειους αθλητές, τονίζοντας πολλές φορές ότι αν μάθουν από μικρή ηλικία να ανταποκρίνονται σε αυτές τις ασκήσεις, τότε θα μπορέσουν στο μέλλον να ανταποκρίνονται και στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής Ανδρών. Αυτές οι ασκήσεις μπορεί να φαίνονται απλές, αλλά μπορούν να φτάσουν και μέχρι την ηλικιακή κατηγορία των 18 ετών. Ο νέος τρόπος του παιχνιδιού της Γαλλίας είναι να μην υποπίπτει όσο οι αντίπαλοι βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το τέρμα».



Σήμερα το θεωρητικό σκέλος

Το διεθνές σεμινάριο συνεχίζεται αύριο με την διεξαγωγή του θεωρτητικού σκέλους το διάστημα 17:30-22:00 στο ξενοδοχείο Holiday Inn. Εκεί εκτός από τον κ. Πετιζιράρ, θα διδάξουν και οι Σέρβοι Μίκι Ραντοσάβλιεβιτς και Αλεξάνταρ Μπίρκοβιτς, προπονητές της Παρτιζάν.

Το πρόγραμμα

17:30 Εγγραφές συνέδρων

18:00 Έναρξη (Πρόεδρος ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου)

1η ενότητα- Προεδρείο (Γιάννης Βαρελτζής, Πρόεδρος ΣΥΠΧΕ)

18:20 Βασικές οδηγίες για την εκπαίδευση του τερματοφύλακα

19:10 Η ανάπτυξη των αθλητών από τα πρώτα στάδια μέχρι και το επίπεδου του τσάμπιονς λιγκ

20:00 Διάλλειμα

2η ενότητα- Προεδρείο (Παναγιώτης Ιατρούδης, Ομοσπονδιακός Παίδων)

20:15 Προπονητικός σχεδιασμός για τις ηλικίες 8-12 ετών

21:45 Ερωτήσεις- Συζήτηση

Απονομή Διπλωμάτων

No comments