Όρθια στη Ρουμανία η ΣΠΕ Στροβόλου! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όρθια στη Ρουμανία η ΣΠΕ Στροβόλου!


Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε! Κάνουμε αναφορά σε ένα αγώνα της φάσης των «16» ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δίνουμε πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας μας στους «8», λες και αναφερόμαστε στο .. θεσμό του κυπέλλου της τοπικής μας διοργάνωσης! Μόνο και μόνο γι αυτό, μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να αναγνωρίσει την επιτυχία της εξαιρετικής ευρωπαϊκής μέχρι στιγμής πορείας της ΣΠΕ Στροβόλου που μας «υποχρεώνει» να υποκλιθούμε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι στο σωματείο, ανεξάρτητα από την εξέλιξη και το αποτέλεσμα που θα έχει ο επαναληπτικός.

Η ήττα στη Ρουμανία, άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στην αποστολή της ΣΠΕ Στροβόλου. Από τη μια
 το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθόλου άσχημο άρα προσέδωσε ευχάριστα συναισθήματα, από την άλλη όμως η ομάδα μας θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα και να πάρει ακόμη και τη νίκη, ή τουλάχιστον να μην χάσει, γεγονός φυσικά που στεναχώρησε όλους.
Με το πάθος που διέκρινε όλους για επιτυχία, η ΣΠΕ έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στον αγώνα και ξάφνιασε τους Ρουμάνους, που έδειξαν να έχουν προβλήματα στην άμυνα. Με εξαιρετικές επιθέσεις (σημαντική η βοήθεια του Μίλος Πέσιτς, ενώ ασταμάτητος ήταν και ο Παπακυπριανού) η κυπριακή ομάδα κατάφερε να μπει από νωρίς μπροστά στο σκορ και να παραμείνει εκεί μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, που την βρήκε να προηγείται με 12-15!

Νωρίς στην επανάληψη η ΣΠΕ ανέβασε τη διαφορά στο +5, όμως η διαιτησία πήγε να χαλάσει αυτό που έκτισε η κυπριακή ομάδα σε όλο αυτό το διάστημα. Με λανθασμένες αποφάσεις και αδικαιολόγητες τιμωρίες ( 8 συνολικά δίλεπτα, αποβολή με τρίτο δίλεπτο ο Χριστοδούλου) οι Σέρβοι διαιτητές έβαλαν ξανά τους Ρουμάνους στο παιγνίδι (είχαν και τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου τους) με αποτέλεσμα 9’ πριν το τέλος να ανατρέψουν τη διαφορά και να φύγουν για πρώτη φορά στο σκορ. Μέχρι το τέλος η αγωνία έπιασε κόκκινο. Στην τελευταία φάση του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν ήδη στο 35-34, ο Χρυσάνθου σκόραρε κι έφερε το παιγνίδι στα ίσα, πλην όμως οι διαιτητές ακύρωσαν το γκολ υποστηρίζοντας ότι πριν την επίτευξη του προηγήθηκε φάουλ, έτσι το 35-34 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του πρώτου αγώνα.

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας που έδωσαν πολύ περισσότερα από το 100% των δυνατοτήτων τους για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε σε ανατροπή των δεδομένων στον επαναληπτικό της Κύπρου –σχολίασε από τη Ρουμανία αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο εκ των προπονητών της ΣΠΕ, Κώστας Κόκκινος. Κάναμε μια φανταστική εμφάνιση και αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι είχαμε πίστη στο καλό αποτέλεσμα και στις δυνάμεις μας. Ευτυχώς ο τραυματισμός του Ξένιου Κυπριανού στην προπόνηση πριν από το παιγνίδι δεν μας επηρέασε, ενώ είχαμε και τη σημαντική βοήθεια του Μίλος Πέσιτς που μας έδωσε πολύτιμες βοήθειες επιθετικά. Πήραμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Μένουμε προσγειωμένοι και σοβαροί. Να κάνουμε την υπέρβαση στην Κύπρο και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουμε να καταφέρουμε να τελειώσουμε θετικά αυτό που ξεκινήσαμε στη Ρουμανία», κατέληξε.

ΣΠΕ: Δ. Ταρτίος, Χρ. Οικονόμου, Αντωνίου 2, Γ. Χριστοδούλου 1, Χρ. Χρυσάνθου 2, Κ. Κωνσταντίνου 1, Β. Δημοσθένους 2, Α. Ιωάννου, Ξ. Κυπριανού, Ν. Μιχαηλίδης 1, Γ. Παπακυπριανού 9, Μ. Πέσιτς 11, Ρ. Πέσιτς 4, Χρ. Ταρτίος 1, Μ. Τσεριώτης, Σ. Ζωγράφος.

Τα τέρματα της Σουτσεάβα πέτυχαν οι Γαβριλόια 8, Ακατρινέι 7, Τσιρούτ 7, Μπούρσους 4, Μιτρέα 4, Ρόσου 3 και Σολτανέσκου 2.

Πηγή: http://cyprus-handball.com
 

No comments