Στους 8 Γαλλία, Γερμανία, Δανία και Ρωσσία. Σήμερα οι υπόλοιπες 4 ομάδες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στους 8 Γαλλία, Γερμανία, Δανία και Ρωσσία. Σήμερα οι υπόλοιπες 4 ομάδες


Οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση τους στις «8» καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος έγιναν πριν λίγο Γερμανία και Ρωσία. Τα «Πάντσερ» νίκησαν 28-23 την ΠΓΔΜ στην Βαρκελώνη, έχοντας τρομερή πολυφωνία στην επίθεση (σκόραραν 11 από τους 14 παίκτες) και πρώτο σκόρερ τον Κνίρ (5 τέρματα). Μέχρι το 42' οι Σκοπιανοί ήταν κοντά στο σκορ (18-16), ωστόσο ένα σερί 3-0 (21-16 στο 46') και ένα επιμέρους σκορ 10-4, έφεραν τους Γερμανούς σε θέση ισχύος, αφού προηγήθηκαν 28-20 στο 57' και «καθάρισαν» το ματς.

Στη Σαραγόσα διεξήχθη ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς με την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά
Βραζιλία να δυσκολεύει πολύ την Ρωσία. Τελικά η «αρκούδα» επιστράτευσε την εμπειρία της και κέρδισε 27-26, χάρις έναν εκπληκτικό Γκόρμποκ που σκόραρε 11 φορές, ενώ 5 κρίσιμα γκολ σημείωσε και ο Κωσταντίνος Ιγρόπουλος. Από την πλευρά του ο τερματοφύλακας Λέβσιν πρόσφερε τα μέγιστα με 16 επεμβάσεις και ποσοστό 40%.
Η Γερμανία περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα προημιτελικά που θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ισπανία- Σερβία, ενώ η Ρωσία από την άλλη θα παίξει με την ομάδα που θα προκριθεί από τον αγώνα Σλοβενία- Ρωσία.


Μετά την Γερμανία και την Ρωσία, άλλες δύο ομάδες εξασφάλισαν την παρουσία τους στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πρόκειται για τις Γαλλία και Δανία που πριν λίγα λεπτά πέρασαν το εμπόδιο της Ισλανδίας και της Τυνησίας αντίστοιχα.
Οι «Τρικολόρ» είχαν την «συνταγή» της επιτυχίας μετά τον νικηφόρο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008 και «χτύπησαν» τους Ισλανδούς στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς. Ένα γκολ του Καράμπατιτς από την περιφέρεια και δύο αιφνιδιασμοί- γκολ του Γκιγκού ήταν αρκετό για να πάρουν οι Γάλλοι διαφορά-νίκης με 30-27 στο 59' με τους Ισλανδούς να μειώνουν απλά στο τελικό 30-28.

Οι Γάλλοι περιμένουν τον αντίπαλο τους που θα προκύψει από το ζευγάρι Κροατία- Λευκορωσία και άλλο ένα ντέρμπι είναι πολύ κοντά....
Στο άλλο ματς της φάσης των «16» η Δανία κέρδισε εύκολα 30-23 την Τυνησία με τον Λάντιν να πραγματοποιεί 16 επεμβάσεις και να ακουμπάει το 50%! Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα βρουν στον δρόμο τους τον νικητή του αμφίρροπου αγώνα μεταξύ της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται αύριο με τα υπόλοιπα τέσσερα ζευγάρια της φάσης των «16»:
20:00 Σλοβενία- Αίγυπτος
22:30 Πολωνία- Ουγγαρία
20:00 Σερβία- Ισπανία
22:30 Κροατία- Λευκορωσία

No comments