Στους 4 του κυπέλου γυναικών Αρτα, Ν. Ιωνία, ΠΑΟΚ και Προσοτσάνη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στους 4 του κυπέλου γυναικών Αρτα, Ν. Ιωνία, ΠΑΟΚ και Προσοτσάνη


Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, αυτή την φορά για το Κύπελλο, η Νέα Ιωνία επιβλήθηκε της Ορμής Λουξ στην έδρα της με 22-18 και πήρε «εκδίκηση» για τον περσινό χαμένο τελικό στο Λουτράκι. Η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου «τσέκαρε» το εισιτήριο της για τα ημιτελικά του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ.
Η Νέα Ιωνία έλεγχε το ματς από την αρχή και με ένα ξέσπασμα (από 8-7 σε 12-7) στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους και στις αρχές του δευτέρου, ουσιαστικά έγινε «αφεντικό» της αναμέτρησης.
Η ομάδα της Πάτρας –η οποία δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο- είχε σοβαρό
πρόβλημα στην επίθεση, σκοράροντας μόλις 13 γκολ σε 50 λεπτά! Παρόλα αυτά προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ και τα κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις (13-11, 14-12, 15-13), αλλά ένα νέο 3-0 σερί των γηπεδούχων μέχρι το 49' έκανε το σκορ 18-13 και έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των «λεαίνων» για πρόκριση.¨

«Πιστέψαμε σε αυτά τα κορίτσια»
«Έχουμε δουλέψει πολύ με αυτά τα κορίτσια εδώ και δύο χρόνια. Έχουμε πιστέψει στο ταλέντο τους. Πετύχαμε μία πρόκριση, τίποτα παραπάνω. Παραμένουμε προσγειωμένες, ο θεσμός του κυπέλλου έχει ακόμα δρόμο. Είμαστε λυπημένοι για την κλήρωση, αυτό το ματς έπρεπε να γίνει αργότερα», τόνισε η τεχνικός της Νέας Ιωνίας Σοφία Ναϊσίδου, ενώ ο προπονητής της Ορμής Ράτκο Τζούρκοβιτς επεσήμανε: «Προσπαθήσαμε να λύσουμε το επιθετικό μας πρόβλημα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν η αιτία της ήττας μας, αφού αμυντικά σταθήκαμε πολύ καλά. Η Νέα Ιωνία έχει έμπειρη ομάδα και οι παίκτριες αγωνίζονται μαζί εδώ και χρόνια, αντίθετα με την δική μας ομάδα που ουσιαστικά φέτος χτίστηκε από την αρχή. Είμαι στενοχωρημένος που χάθηκε ένας στόχος. Τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα για το πρωτάθλημα».

ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ- ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ 22-18

Τα δεκάλεπτα: 4-2, 5-5, 11-7 (ημχ.), 14-11, 18-13, 22-18
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Μαυρογεώργη Ζ. 3, Μαυρογεώργη Ν. 4, Παπανικολάιυ 2, Χρονοπούλου 4, Μασμανίδου, Κοτσαμπουικίδου, Σλιάκοβα 5, Καλασνίκοβα, Ευκαρπίδου, Βοίτοβιτς, Μακρή, Χρυσή, Κοντοστεργίου, Παπά 4.
ΟΡΜΗ (Ράτκο Τζούρκοβιτς): Κασάπη, Μίλασιτς 6, Κορομηλά 1, Καράγιωργα, Νούσια 3, Στράτου, Έλληνα 3, Μίσκοβιτς, Μούρνου 3, Χαλά, Ευαγγελίδου 1, Ματαρώνα, Συζίνου 1, Παπαδοπούλου.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Χασκής, δίλεπτα: 5-4, πέναλτι: 0/1-3/4.


ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΡΤΑ
Στους «4» του Κυπέλλου Γυναικών προκρίθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία ΠΑΟΚ και Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε εκτός έδρας του Πανοράματος με 36-9, ενώ η ομάδα της Άρτας νίκησε στην Κοζάνη τον Εθνικό με 32-15.
Αύριο ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Γυναικών με την αναμέτρηση του Ορφέα Κατερίνης με τον ΑΟ Προσοτσάνης με τον νικητή να είναι γηπεδούχος στα ημιτελικά κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 15-32

Τα δεκάλεπτα: 3-7, 6-12, 9-17 (ημχ.), 11-22, 14-27, 15-32
ΕΘΝΙΚΟΣ (Γιώργος Παπαδόπουλος): Μπαλασούδη, Σανιγιάνοβα, Παπαργύρη 2, Τσαναξίδου, Καλαιτζόγλου, Χαμούντ- Βελισσάρη, Καραγιαννίδου 7, Ιωαννίδου Γ. 4, Γεροκώστα 1, Ντούρμισι 1, Σουλίου, Μιτζικίδου, Ιωαννίδου Ε., Λαθούρα.
ΑΡΤΑ (Σίμπι Ντοιτσίνοφ): Ταταράκη, Μπαλάφα 7, Σκουτέλλα 7, Βέμη 3, Σαγάνη 6, Σκάρα, Δήμου, Μιχαηλίδου 3, Στάνκοβιτς 6.
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 0-1, πέναλτι: 2/3-3/3


ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
Πρόκριση στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος για την γυναικεία ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης, μέσα στην Κατερίνη επί του τοπικού Ορφέα. Η μεγαλύτερη έως σήμερα επιτυχία για τα κορίτσια, που στον ημιτελικό της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσουν την Αναγέννηση Άρτας, σε μονό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 16 ή 17 Φεβρουαρίου στην Προσοτσάνη.


Τα κορίτσια του ΑΟ Προσοτσάνης από την αρχή του αγώνα πήραν το προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι το τέλος του αγώνα. Αξιοποιώντας την πολύ καλή τους άμυνα και τον γρήγορο αιφνιδιασμό, δεν έδωσαν περιθώρια αντίδρασης στην τοπική ομάδα και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενες 9-16.

Με δυνατό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο αύξησαν την διαφορά από τα εφτά τέρματα στα δέκα και την διατήρησαν, χωρίς να πιεστούν, μέχρι το τέλος πανηγυρίζοντας μια μεγάλη πρόκριση μαζί με τους 40 φιλάθλους της ομάδας που τις ακολούθησαν στην Κατερίνη. Τελικό αποτέλεσμα 20-30.

Ορφέας Κατερίνης: Ciku S, Ciku M.11, Ναχάμου Μ., Πετρίδου Γ.2, ΤσακπουνίδουΕ., Χοτοκουρίδου Κ., Βαρμάζη Α., Κυριακού Μ., Στρογγύλου Α.1,Ασαρίδου Μ.1, Τζήμα Δ.2, Σαλασίδου Ε.1, Δαδάκου Π.1, Συμώνη Π.1.

Α.Ο. Προσοτσάνης (Κιάκος Γ.- Δρανόβαλης Π.): Στουγιαννίδου Χ. 9, Πολίτη Αι., Σμυρλή Μ. 2, Τόσκα Χρ.1, Λαζαρίδου Μ.1, Παύλου Μ. 6, Παπαδοπούλου Σ., Λάλα Ε., Πέγιογλου Ι.5, Κεπεσίδου Μ., Καραπιπέρη Χρ., Καραμούδα Μ.1, Κελετζή Π., Αθανασιάδου Π.5.

Διαιτητές: Μπουγιάκας -Χατζηπαναγιωτίδης


Tα ζευγάρια στα ημιτελικά (16-17/2/2013)
ΑΟ Προσοτσάνης – Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας
ΠΑΟΚ - Νέα Ιωνία

Τελικός 9-10/3/2013


No comments