TV or not TV - greekhandball.com

Τελευταία νέα

TV or not TV


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ
Εφημερίδα goalnews - www.sentragoal.gr

Η είσοδος του ΟΤΕ TV στα τεκταινόμενα του ελληνικού χάντμπολ μπορεί να μην έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, αφού ουσιαστικά δεν υπήρχε και δεν υπάρχει (σύμφωνα με όσα λένε στην ΟΧΕ) κάποιο συμβόλαιο υπογεγραμμένο μεταξύ των δύο πλευρών, όμως έγινε δεκτή μετά βαΐων και κλάδων. Αλλωστε, το άθλημα είχε λείψει (με κάποιες εξαιρέσεις) από τους τηλεοπτικούς δέκτες και φυσιολογικά ήταν αναγκαία η προβολή.

Ο άνθρωπος που είχε φέρει κοντά ΟΧΕ και OTE TV ήταν ο Γιάννης Δέτσης, ο οποίος είχε ενεργή εμπλοκή και στο Παγκόσμιο Νέων που φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι του 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα -αποκλειστική- συνεργασία για εξεύρεση χορηγών αλλά και τηλεοπτικής στέγης που ξεκίνησε
το περασμένο καλοκαίρι ανάμεσα σε ΟΧΕ και Δέτση δεν είχε το τέλος που θα ήθελε ο ίδιος αλλά και οι υποστηρικτές του στην ομοσπονδία. Στο τελευταίο ΔΣ αποφασίστηκε η λύση του συμβολαίου (κάτι για το οποίο ήταν ενήμερος ο ίδιος πως θα συμβεί λόγω πολλών αντιρρήσεων που υπήρχαν στο συμβούλιο).

Μέσα σε αυτήν την ολιγόμηνη συνεργασία ο Δέτσης μιλούσε με το ΟΤΕ TV για την υπογραφή συμβολαίου, ενώ παράλληλα από τα OTE Sports είχαν προβληθεί εννιά αγώνες χάντμπολ (7 της Α1 Ανδρών, 1 Κυπέλλου, 1 της Εθνικής Ανδρών), ενώ αναζητούσε τη χορηγία από τον ΟΠΑΠ (ώστε να πληρωθεί και ο OTE TV κατά πρώτο λόγο, αλλά και να μπουν χρήματα στην ΟΧΕ).

Ομως, με την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ να μην έχει ενημέρωση και να δηλώνει άγνοια για τις βάσεις των συζητήσεων με τον OTE και τον ΟΠΑΠ, αλλά ενοχλημένα και με τον αποκλειστικό χαρακτήρα της σύμβασης (είχε γίνει δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος;) ήταν φανερό πως στους κόλπους της ομοσπονδίας ο Δέτσης έχανε συμμάχους.

Το θέμα, βέβαια, που προκύπτει είναι το τι θα γίνει τώρα με τις επαφές με OTE TV και ΟΠΑΠ. Ποιος θα τις αναλάβει (θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση του Δέτση;), αν θα συνεχιστεί η τηλεοπτική προβολή του χάντμπολ (ή λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης θα υπάρξει και αλλαγή πλεύσης από τη διοίκηση του καναλιού;) κι αν το συμβούλιο θα ενημερωθεί πλήρως για τις ενέργειες που είχαν γίνει μέχρι τώρα στα συγκεκριμένα θέμα από τον Δέτση (ή θα μείνει στο σκοτάδι;).

Κι ένα εξίσου σημαντικό ερώτημα είναι το τι θα συμβεί στην περίπτωση που υπάρξει «ναυάγιο» με το OTE TV και η διοίκησή του ζητήσει χρήματα για τα παιχνίδια που έχει μεταδώσει μέχρι στιγμής.

6 comments

Anonymous said...

otan den iparxei na asxolithoume me kati allo to rixnoume stin malakia! re nikolaki asxolisou me kati sovaro kopse tis paparologies na ise sigouros iparxoun themata na asxolithis , mexri kai na voithiseis mporeis na kaneis kai kalo epitelous! a gia na min ksexaso nikolaki min ligourevese thesi ,den iparxei tipota gamise ta file!

Anonymous said...

το ερώτημα όμως παραμένει:
ποιός έχει δίκιο ?
η ΟΧΕ ή ο Μαχαίρας ?

νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε την γκάφα της διοίκησης.

Anonymous said...

Είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα η τηλεοπτική προβολή του αθλήματος. Οι λάθος επιλογές και οι λάθος πρακτικές πρεπει να αποφευγονται.
Δεν γνωριζω τι εχει παιχτει αλλα πρεπει να ξερουμε τι συμβαινει για να ξερουμε τι θα πραξουμε.

greekhandball.com said...

@8:51, @8:56

- Το μόνο που έχει παιχτεί είναι 10 παιχνίδια ζωντανά με πολύ καλή παραγωγή.

- Είναι προφανές ότι ο OTE TV στόχευσε στην χορηγία-αγορά διαφημιστικού χρόνου από τον ΟΠΑΠ. Αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να βάλει στο πρόγραμμα του ένα προϊόν που δεν του αποφέρει ΚΕΡΔΟΣ, γνωρίζοντας ότι κάθε παραγωγή θα του κοστίζει περίπου 5.000 Ευρώ.

Είναι αυτονόητο ότι για να συνεχίζει μέχρι σήμερα να μεταδίδει αγώνες, το γεγονός της χορηγίας με τον ΟΠΑΠ είναι ανοιχτό. Αν αλλάξει κάτι θα το καταλάβουμε αμέσως.

Επίσης κανείς καλόπιστος δεν φαντάζεται ότι μια εταιρεία σαν τον ΟΤΕ δεν έχει απευθείας επικοινωνία με τον ΟΠΑΠ.

- Ο Γιάννης Δέτσης ενημέρωσε ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ το ΔΣ για όλα τα θέματα αρμοδιότητας του την 13/11/12, συνεδρίαση στην οποία ήμουν παρών. Αυτά τα περί σκότους είναι αποκυήματα φαντασίας όσων πληροφόρησαν τον Ν. Μαχαίρα.

- Το ερώτημα για αξίωση απαιτήσεων εκ μέρους του ΟΤΕ για τις μέχρι τώρα μεταδόσεις, που έγιναν επ' ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ και ΧΩΡΙΣ να υπάρχει ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, φαντάζομαι ότι δεν χρήζει απάντησης.

Αυτό όμως που χρήζει απάντησης από τα συμφραζόμενα του άρθρου, είναι τι γίνεται με την χορηγία του ΟΠΑΠ προς την ΟΧΕ για τα πρωταθλήματα. Υφίσταται πρόθεση εκ μέρους του ΟΠΑΠ; Υπάρχει εισήγηση; Κι αν ναι γιατί δεν έχει εγκριθεί ή δεν έχει έρθειστο ΔΣ της εταιρείας μέχρι σήμερα, τη στιγμή που ήδη πλησιάζουμε τη λήξη του Α γύρου στους άνδρες ενώ στις γυναίκες έχει ξεκινήσει ήδη ο Β γύρος;

Anonymous said...

ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ADMIN. ΣΕ ΣΦΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ!!!

Anonymous said...

RE KALOS TO PAPAGALAKI