Ανθρωποδιώκτης... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ανθρωποδιώκτης...


Νίκος Μαχαίρας
http://www.sentragoal.gr - Εφημερίδα goalnews
*«Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε» θα έπρεπε να αναρωτιούνται στην ΟΧΕ. Οι απαντήσεις μπορεί να ποικίλουν, όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Οι χειρισμοί της ομοσπονδίας απέναντι σε ανθρώπους που δείχνουν ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσουν (με πράξεις) μόνο ανεπιτυχείς μπορεί να χαρακτηριστούν.

*Πρόσφατο παράδειγμα η απόφαση του συναδέλφου Γιώργου Νιφλή με το site sportshero.gr να σταματήσει να ασχολείται με το χάντμπολ. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (περίπου) ο Νιφλής έτρεχε σαν τον αείμνηστο Βέγγο από γήπεδο σε γήπεδο –τις περισσότερες φορές με δικά του έξοδα (ειδικά τον πρώτο χρόνο) καλύπτοντας με εικόνα πολλά παιχνίδια και σε μεγάλο φάσμα.

*Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού είχε καταθέσει πρόταση στην ΟΧΕ (με συγκεκριμένα
διόλου υπερβολικά ποσά ως αντίτιμο), ζητώντας να καλύψει διαδικτυακά και ζωντανά τα περισσότερα –αν όχι όλα- παιχνίδια σε Α1 Ανδρών και Γυναικών χωρίς φυσικά να διεκδικεί αποκλειστικότητα.

*Ακόμα περιμένει απάντηση! Για χάρη του ΟΤΕ TV μέσω του οποίου το άθλημα θα… τύχει μεγάλης προβολής με μια μετάδοση την εβδομάδα! Πόσα μηχανάκια πούλησε το συνδρομητικό κανάλι σε φίλους τους χάντμπολ είναι άγνωστο. Όπως άγνωστα είναι και τα ποσοστά τηλεθέασης επί των συνδρομητών, των αγώνων που προβάλει.

* Άγνωστο παραμένει επίσης και το αν και πότε θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ΟΤΕ ΤV που αξιώνει για να δείχνει μόλις έναν αγώνα, ουδείς άλλο να μαγνητοσκοπεί το οτιδήποτε!

*Ακόμα κι έτσι όμως, χωρίς επίσημο χαρτί που να δεσμεύει την ΟΧΕ αναφορικά με τα δικαιώματα, η ομοσπονδία απαγόρεψε στον Νιφλή (και ουσιαστικά σε οποιονδήποτε άλλο θα ήθελε να κάνει το ίδιο) να μεταδίδει τους υπόλοιπους αγώνες και να δείχνει στιγμιότυπα.

*Τον αδρανοποίησε για χάρη μια συμφωνίας που όταν, αν και εφόσον υπογραφεί, θα στοιχίσει στην ΟΧΕ αρκετές χιλιάδες ευρώ (ίσως και δεκαπλάσιο κόστος σε σχέση με μια οποιαδήποτε συμφωνία διαδικτυακής προβολής) τα οποία θα στερηθούν οι ομάδες και η ανάπτυξη.

*Αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει κάποιους στην ομοσπονδία είναι πως θα πέφτει το «τυράκι» για θέματα που θα χτυπήσουν τους εκ των έσω εχθρούς, πως θα δώσει θέσεις ισχύος σε ανθρώπους, κοιτώντας μόνο το πολυτελές περιτύλιγμα κι όχι τα αντισταθμιστικά οφέλη.

*Δεν ενδιαφέρουν άνθρωποι που θα μπορούσαν -με εξαιρετικά χαμηλότερο αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους- να προσφέρουν μεγαλύτερη προβολή. Άλλωστε, πιο πολλά σπίτια έχουν υψηλής ταχύτητας internet, παρά OTE TV…

*Ενδιαφέρει η γκλαμουριά… Αλλά, για να γίνεις γκλάμουρ, πρώτα θα πρέπει να στηθεί το κατάλληλο σκηνικό που θα βγάλει το χάντμπολ από τα στενά όριά του. Η μιζέρια που υπάρχει δεν καλύπτεται με γκλάμουρ στρασάκια.

*Δυστυχώς, τον Νιφλή τον κάλυψαν τα στρασάκια της τηλεόρασης, αλλά ευτυχώς για αυτόν απεμπλέκεται από την δυσκινησία της ΟΧΕ. Δυστυχώς για την ομοσπονδία, όσο τα νήματα κινούνται με βάση το προσωπικό συμφέρον όσες επιτυχίες –σαν αυτή του Διομήδη- έρθουν, το χάντμπολ ποτέ δεν θα βγει από τα στενά του σύνορα. Και η ομοσπονδία θα παραμένει ανθρωποδιώκτης…

15 comments

Anonymous said...

έτσι ακριβως είναι.
συγχαρητήρια κε Μαχαίρα για το θάρρος της γνώμης.

Anonymous said...

Οι ανύπαρκτοι της ΟΧΕ ξαναχτυπησαν και άντε οι άσχετοι τύπου σταυρακακη κ.λ.π. Οι άλλοι όπως οι Αποστολιδης Γραμματικος τι παριστάνουν εκεί ?περιμένω νέα τους........

Anonymous said...

ήταν που θα γινόταν ανανέωση των προσώπων και θα βλέπαμε καλύερες μ΄ςρες ...βρε ουστ να χαθειτε ολοι σας

Anonymous said...

poli liga grapsate k. Maxaira !

Anonymous said...

Ρε Γραμματικέ τι περιμένεις και δεν βγαίνεις να μιλήσεις…
Για τα ονόματα της ΚΕΔ δεν είχες κάτι να πεις ή να προτείνεις?
Όταν μπήκες στην διοίκηση νομίζαμε ότι θες να βάλεις ψηλά τον πήχη και να βγουν μπροστά οι καλύτεροι με παγκόσμια και πανευρωπαϊκή αναγνώριση. Αλλά μια χαρά την έβαλες την υπογραφή σου όταν σου φέρανε τους «αρχιερείς». Ήθελα να μάθω τι σκέφτηκες όταν είδες το όνομα του αρχιερέα του βορά, που τον ήξερες τόσα χρόνια πώς λειτουργεί. Αυτός που είχε σε ανοιχτή ακρόαση με το κινητό του για να ακούει ο τότε πρόεδρος την συνέλευση τον διαιτητών. Είδη έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα προς τους διαιτητές για «βελτίωση των σχέσεων» με διάφορες ομάδες. Δείτε τι έγινε στην Πάτρα με τον Χρόνη, (όπου Χρόνης βάλε απεργοσπάστης μαζί με την ουρά του προέδρου ), αν δεν κατέβαζαν την ποινή σε 2 μήνες από ένα χρόνο δεν θα ξαναπαίζανε παιχνίδι ( μπράβο στον Νικολάου που είχε το σθένος να παραιτηθεί) όχι σαν τους άλλους που υπέκυψαν στις πιέσεις της γνωστής παράγκας.
Αλλά τελικά γραμματικέ με την στάση σου μας αποδεικνύεις ότι δεν θες την διαφάνεια και την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά το μεροκάματο. Αν όχι και απλά σου τα επιβάλουν όλα αυτά, τότε παραιτήσου μη χαλάς έτσι το όνομα που έχεις κάνει.

Anonymous said...

NIKOLAOY KARFONESE MONOS SOY ME AYTA POY GRAFEIS AN EISAI ANTRAS BGES KAI PES THN ALHTHIA

Anonymous said...

Κακά τα ψέματα,η μεγαλύτερη διαφήμιση του ελληνικού χάντμπολ ήταν τα επεισόδια στη Λαμία...Οι άνθρωποι στην ομοσπονδία είναι πίσω απο τον ήλιο,δεν υπάρχει προκοπή.

Anonymous said...

δυστυχως ο κ.μαχαιρας αυτοαπαξιωθηκε από προηγούμενα στομφώδη άρθρα του που ήταν φούσκες και τώρα που μάλον έχει δίκιο πάλι χάνι το δίκιο του με τον τίτλο που χρησιμοποιει.

Anonymous said...

δεν υφισταται συνδεσμος Πατρας ειναι παρανομος

Anonymous said...

Η ουσία φίλοι μου είναι πως αυτο το διοικητικό σχήμα δεν μπορεί να περπατήσει αν δεν σταματήσει ο αγγελουδης να απασχολεί το χάντμπολ και να ασκεί διοίκηση απο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποχρεωνωντας συμβούλους αξιόλογους και συμβούλους αχρηστους σε πολιτικό γαϊτανάκι του 1970 μην περιμένετε καλύτερες ημέρες αύριο έχει γενική συνέλευση με θέμα ......τι άλλο τον αγγελουδη αυτά προς το παρόν

Anonymous said...

Είσαι σίγουρος ότι φταίει ο Στέλιος; Πόσο σίγουρος είσαι ότι οι σύμβουλοι, αξιόλογοι ή μη, δεν είναι αυτοί που τον απασχολούν τελικά στο λιμάνι ή οπουδήποτε αλλού οπότε δεν μπορούν να συνεννοηθούν ακόμη και για τα αυτονόητα...

Anonymous said...

re maxaira pou tin vrikes aftin tin foto xaxaxaxaxaxa plaka exeis

Anonymous said...

Ο Στέλιος έκανε την επιλογή των συμβούλων .....στο λιμάνι θα τους λουζεται

Anonymous said...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ... ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?

Anonymous said...

ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ