Εκπρόσωπος της ΟΧΕ στην ΕΟΕ ο Στέλιος Αγγελούδης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εκπρόσωπος της ΟΧΕ στην ΕΟΕ ο Στέλιος Αγγελούδης


Ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης. Από τα 113 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου έλαβαν μέρος και ψήφισαν για την εκλογή των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τα 76 (το ποσοστό άγγιξε το 70%). Εκπρόσωποι της ΟΧΕ στην ΕΟΕ εκλέχθηκαν ο Στέλιος Αγγελούδης ως τακτικό μέλος και ο Τάσος Χειβιδόπουλος ως αναπληρωματικό, που ήταν και οι μοναδικοί υποψήφιοι. Ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και νυν αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. ήταν εκπρόσωπος της ΟΧΕ στην ΕΟΕ και την προηγούμενη τετραετία.
Η διαδικασία της Γ.Σ. ξεκίνησε με την ομόφωνη απόφαση να αναλάβουν Πρόεδρος της ο Ιάκωβος Νικολής και Γενικός Γραμματέας ο Λουκάς Οικονόμου, όπως επίσης να πλαισιώσουν την Εφορευτική Επιτροπή οι Κώστας Κόντης και Άρης Βατάλης.

Χατζηιωάννου: «Τετραετές πλάνο ανάπτυξης»

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου υπογράμμισε στην ομιλία του: «Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, όταν εννοώ όλοι, εννοώ όλοι.
Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάρουμε όσα περισσότερα πράγματα γίνεται είτε από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό. Πρέπει να κάνουμε ανάπτυξη σε βάθος και παράλληλα να δώσουμε κίνητρο και σε νέους παράγοντες.
Παράγοντες δεν έχουμε, μην κρυβόμαστε, είναι λίγοι αυτοί που τρέχουν και βάζουν το χέρι στην τσέπη. Στα πλαίσια της διοίκησης αυτούς τους δύο μήνες έχουν γίνει κάποια βήματα προς τα μπροστά στον τομέα της ανάπτυξης. Έχω να σας πω και ευχάριστα και δυσάρεστα νέα.

Υλικό και οικονομικά οφέλη από την IHF
Μας προτάθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ ένα τετραετές πλάνο ανάπτυξης με την IHF να αναλαμβάνει το κόστος των σεμιναρίων από έμπειρους καθηγητές προπονητικής που θα διδάξουν ένα πιο μοντέρνο και εξελιγμένο χάντμπολ. Σε αυτό το πλάνο υπάρχει υλικό, όπως 500 μπάλες νούμερο «0» και «1», 5.000 μπάλες για ένα άλλο πρόγραμμα που ονομάζεται «χάντμπολ στο σχολείο», 15.000 μπαλάκια για promotion του αθλήματος στην Ελλάδα και 50 ζευγάρια εστίες για μίνι, προμίνι. Υπάρχει όμως και οικονομική βοήθεια με 60.000 ευρώ το χρόνο για έξοδα της λειτουργίας του project. Θα υπάρχει εποπτεία ανά 6μηνο για την πρόοδο και την εξέλιξη του προγράμματος. Με ενέργειες του διευθυντή της ΟΧΕ Γιάννη Καρανάσου που ήρθε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εξασφαλίσαμε άλλες 300 μπάλες για την ανάπτυξη. Όλες αυτές θα πάνε στα σωματεία, εκτός από ένα μικρό μέρος που θα κρατήσει η Επιτροπή Ανάπτυξης για τις δράσεις της.

Συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στο International Trophy
Επίσης θα μπορούσαμε στα πλαίσια της ανάπτυξης να αναλάβουμε κάποια διοργάνωση μικρών ηλικιών, όπως Νέων, Νεανίδων, Εφήβων ή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Handball 2014. Όλες αυτές είναι διοργανώσεις στα πλαίσια των οργανωτικών δυνατοτήτων μας από τις οποίες και μπορούμε να έχουμε οικονομικά οφέλη για το άθλημα και τα σωματεία. Για όλα τα παραπάνω φυσικά θα αποφανθεί το συμβούλιο, ενώ σε περιπτώσεις διοργανώσεων θα υπάρξουν δημόσιοι διαγωνισμοί. Θέλουμε πλήρη διαφάνεια στα πάντα. Επίσης υπάρχει μία νέα διοργάνωση το International Trophy για τις χώρες που χρειάζονται βοήθεια στην ανάπτυξη του χάντμπολ στο οποίο οι ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτό θα είναι επιδοτούμενες από την Διεθνή Ομοσπονδία. Σαν Εθνική Ανδρών δεν είμαστε σε αυτή την διαδικασία, αφού βρίσκεται σε ένα ανώτερο επίπεδο, αλλά είναι ευκαιρία για την Εθνική Γυναικών, που αποτελείται από νέα κορίτσια και χρειάζεται αυτούς τους διεθνείς αγώνες. Το συμβούλιο χρειάζεται ωστόσο και την δική σας άποψη, να συμμετέχετε σαν σωματεία στα δρώμενα και να υπάρχει διάλογος.

Λειτουργία σχολής προπονητών
Το δυσάρεστο έχει να κάνει με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την οικονομική πορεία της χώρας και τις δραστικές περικοπές στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών. Θα χειριστούμε ποσά που θα επαρκούν μόνο για τα λειτουργικά (μισθοδοσίες, φως νερό, τηλέφωνα, ενοίκια) και ένα μικρό ποσό για τις Εθνικές ομάδες. Πρέπει να βρούμε άλλες πηγές χρηματοδότησης, όπως χορηγίες κ.α.
Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα υπάρχει και η θετική παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για την λειτουργία των σχολών προπονητών. Αυτό σε συνδυασμό με ένα project της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για σεμινάρια στο εξωτερικό θα δίνει την δυνατότητα στους προπονητές και για ένα ευρωπαϊκό δίπλωμα.

Θα μοιραστούν 200.000 ευρώ τα σωματεία
Αναφορικά με τις οφειλές προς τα σωματεία είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι πήραμε από την ΓΓΑ 200.000 ευρώ. Πρόταση μου είναι μοιραστούν στα σωματεία ως εξής: Σε αυτά που οι οφειλές τους υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ θα πάρουν το 50%, ενώ σε αυτά που το ποσό είναι μικρότερο θα πάρουν 30%. Φυσικά το Δ.Σ. θα είναι αυτό που θα πάρει την τελική απόφαση.
Τέλος για τα θέματα της Γ.Σ. αποφασίσαμε να αποσυρθεί το θέμα με τις αλλαγές των ορίων ηλικίας των αθλητών από την σημερινή Γ.Σ. και να επανέλθει στην επόμενη Γ.Σ. τον Μάρτιο. Μέσα από τον διάλογο θα φτιάξουμε μία συνολική πρόταση για το θέμα των αθλητών από την αρχή της ενασχόλησης τους με το χάντμπολ μέχρι και την ολοκλήρωση της καριέρας τους», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΟΧΕ.

Χειβιδόπουλος: «Ουσιαστική η εκπροσώπηση μας στην ΕΟΕ»
Το υποψήφιο αναπληρωματικό μέλος της ΟΧΕ στην ΕΟΕ και Α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάσος Χειβιδόπουλος σχολίασε: «Καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή της οικονομικής κρίσης ότι το μεγάλο κονδύλι του αθλητισμού για τις Ομοσπονδίες και όχι μόνο, θα περάσει από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με βάση αυτό το δεδομένο, η εκπροσώπηση μας με τον Στέλιο Αγγελούδη θα είναι ουσιαστική και πολύ σημαντική».

Αγγελούδης: «Μέτρησε το ότι μείναμε ερασιτεχνικό άθλημα»
Το υποψήφιο τακτικό μέλος της ΟΧΕ στην ΕΟΕ και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ της ΟΧΕ Στέλιος Αγγελούδης τόνισε στην ομιλία του: «Η επόμενη Γ.Σ. θα πρέπει να προετοιμαστεί από το Δ.Σ. και με την συμμετοχή των σωματείων να βρεθούν λύσεις στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα. Δεν πρέπει να δούμε το χάντμπολ ξεκομμένο από την οικονομική και αθλητική πραγματικότητα. Το 2013 και το 2014 θα είναι μια... εμπόλεμη κατάσταση και εκεί να πρέπει το χάντμπολ να δημιουργήσει τους όρους όταν βγει η χώρα από την κρίση να είναι παρόν στην επόμενη ημέρα και να μην έχει αρνητικούς δείκτες. Πρέπει να επιβιώσουμε σε αυτή την δύσκολη διετία. Το ότι μείναμε ερασιτεχνικό άθλημα, αποδείχθηκε πως ήταν ευεργετικό ως προς τις εποχές της κρίσης, παρά να προχωρούσαμε στον επαγγελματισμό. Βλέπουμε τι συμβαίνει στα άλλα αθλήματα. Έτσι μπορέσαμε και διαχειριστήκαμε καλύτερα την κρίση. Η επιβίωση μας έχει μόνο μία λέξη: ανάπτυξη. Πρέπει να πάμε σε χαμηλού κόστους προσπάθειες, ώστε να διευρύνουμε την βάση μας με παιδιά και έπειτα από δύο χρόνια να εμπλουτίσουμε τις μεγάλες κατηγορίες που πιθανόν να έχουν πληγεί από την κρίση. Έχουμε δώσει συγκεκριμένο αθλητικό και ιδεολογικό περιεχόμενο στον ελληνικό αθλητισμό για το χάντμπολ. Αν κάποιος έβαζε σε κατάταξη το χάντμπολ ανάλογα με τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού θα ήταν η εξής: Ντόπινγκ και φαρμακοδιέγερση σε μηδενική βάση, στο θέμα της βίας κάπου υστερήσαμε με την παρουσία των μεγάλων ομάδων, αλλά δεν έχουμε τα προβλήματα άλλων αθλημάτων, ενώ παλέψαμε τον ερασιτεχνικό με ισχυρή αντίληψη και συντονισμένη προσπάθεια».

3 comments

Anonymous said...

Κ.ΧΑΤΖΙΩΑΝΝΟΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ 40% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑ 50%και30% που προτείνετε. ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!!!

Anonymous said...

Το ΠΑΣΟΚ έχει καταρρεύσει παντού στην Ελληνική κοινωνία και μόνο τον Αθλητισμό κατα-δυναστεύει (ΣΕΓΑΣ, ΕΟΠΕ, ΕΟΚ, ΟΧΕ, ΕΚΟΦ). Προφανώς ο Αθλητισμός δεν αποτελεί μέρος της Ελληνικής κοινωνίας...

Anonymous said...

Και τώρα ετοιμάζεται να "κάνει επίθεση" και στην ΕΟΕ