Α2 γυναικών - Αποτελέσματα, συνθέσεις - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α2 γυναικών - Αποτελέσματα, συνθέσεις


Πύρρειος νίκη του Φιλώτα επί του Αρίωνα
Πύρρειος νίκη για την γυναικεία ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ με σκορ 24-37 επί του Φ.Σ Αρίων στον αγώνα του Σαββάτου που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Πτολεμαΐδας  Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε, με τον μεν Φιλώτα να δείχνει ανεξήγητα έκδηλο εκνευρισμό και άγχος, γεγονός που προκάλεσε την εμφάνιση του κακού του εαυτού, την δε νεανική ομάδα του Αρίων να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο, κοιτώντας στα μάτια τις εμπειρότερες αντίπαλες διεκδικώντας και κερδίζοντας την ισοπαλία συνεχώς. Έτσι μετά από συνεχείς προσωπικές μονομαχίες, αδυναμία τελειώματος των φάσεων, χαμηλό
ποσοστό ευστοχίας και με αρκετό προβληματισμό οι δυο ομάδες πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια με σκορ 14-14.

Στην επανάληψη οι αθλήτριες του Φιλώτα μπήκαν με ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και επέβαλλαν άμεσα τον ρυθμό τους στο παιχνίδι κερδίζοντας μια διαφορά 3 τερμάτων στα πρώτα 2 λεπτά. Εν συνεχεία με πολύ καλά στοχευόμενες επιθετικές ενέργειες, ολοκληρωμένες φάσεις και υψηλότατο ποσοστό ευστοχίας (Αβραμίδου 90%, Τσουτσουλάκη 85% και Βογιατζή 80%) παγίωσαν την διαφορά στο +10. Στο 55ο λεπτό όπου όλα πλέον έδειχναν ότι είναι θέμα χρόνου η νίκη για τον Φιλώτα, τραυματίστηκε η Τσουτσουλάκη στο δεξί χέρι και μετά από πτώση σε μονομαχία στην θέση του πίβοτ οπού και αποχώρησε για το νοσοκομείο. Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη ήρθε να προστεθεί ήδη στους τραυματισμούς των Κέρλοβα, Χαριτοπούλου δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στο προπονητικό επιτελείο ιδίως εν όψη του αναβληθέντα αγώνα στις 22/12 με την ομάδα του Α.Ο Ιωαννίνων. Έτσι με αυτόν τον άσχημο τρόπο έληξε ο αγώνας, βρίσκοντας νικητή τον Φιλώτα με σκορ 24-37. Το Δ.Σ του συλλόγου συγχαίρει τις αθλήτριες και τους προπονητές για την νίκη και εύχεται ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην δράση των τραυματιών. Τέλος επιθυμεί να ευχαριστήσει τους διαιτητές του αγώνα Λαζαρίδη Λ. και Χουϊλίδη Π. για την ισορροπημένη διαιτησία τους καθώς και την ομάδα του Αρίων για την φιλοξενία τους.

Συνθέσεις ομάδων:
Φ.Σ Αρίων Πτολεμαίδας: (Παπουλίδης Ι. – Φυραρίδης Χ.) Νίκου Α., Ιωαννίδου Π., Γκέκα Θ., Χατζηνικολάου Μ., Ξανθοπούλου Β., Τσακυρίδου Ε., Καραμπάση Ε., Παχτσαλίδου Δ., Παπαδοπούλου Μ., Καραστογιάννη Α., Τσεμπερλίδου Ε., Βερικόκου Β., Καραϊσκου Αικ., Καραμπίκα Χ.
Πέναλτι: 1/4 Δίλεπτες: 2

Φιλώτας Μ.Π.Σ: (Λιότκα Θ. – Κούπας Δ.) Ταϊρίδου Θ. (ΤΦ), Κλάζογλου Ε. (3), Κατωτοικίδου Ν. (5), Βογιατζή Μ. (5), Γκάτσιου Α. (5), Τσουτσουλάκη Σ. (14), Παραστατίδου Σ., Αβραμίδου Γ. (4), Χαριτοπούλου Ο., Στρατάκη Ε. (1).
Πέναλτι: 3/4 Δίλεπτες: 3
Δεκάλεπτα: 4-4, 10-9, 14-14 & 18-23, 20-30, 24-37.

Πηγή: www.filotasmps.gr




Παράσταση για έναν ρόλο
Εύκολα πέρασε από την έδρα της Ολυμπιακής Ακαδημίας Δράμας, ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 4ου ομίλου της Α2 γυναικών στην χειροσφαίριση. Ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες που θέτει τον Α.Ο.Π. επικεφαλή στην βαθμολογία. Επιβάλλοντας το γρήγορο παιχνίδι τους, τα κορίτσια του Α.Ο. Προσοτσάνης, ξέφυγαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα μπροστά στα τέρματα, χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στον προπονητή της ομάδας Γιώργο Κιάκο να χρησιμοποιήσει όλες του της αθλήτριες, δίνοντας περισσότερο χρόνο σε αυτές που στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.
Το ημίχρονο τελείωσε με τέρματα 03-18. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία διαφοροποίηση με τον Α.Ο. Προσοτσάνης να διευρύνει την διαφορά των τερμάτων με τελικό αποτέλεσμα 11-39.

ΟΛ.Α.Δράμας: Mocka N., ΠαντζόγλουΤρ.1, Moglan A.1, Παπαδοπούλου Β., Λιάκου Τρ., Αποστολίδου Ελ., Παπαδοπούλου Μ. 4, Χ’’Διάκου Ζ. 2, Κοβαγλαρίδου Ευ. 1, Lapi M., Σίσκου Αν., Μωϋσιάδου Μ. 2, Μωϋσιάδου Τ.

Α.Ο. Προσοτσάνης (Κιάκος Γ.) : Κελετζή Π.2, Καραμούδα Μ.1, Κεπεσίδου Μ., Κουρουτζίδου Ευ., Πέγιογλου Ι., Παπαδοπούλου Αν. 4, Παπαδοπούλου Σ. 3, Παύλου Μ. 2, Πολίτη Αι. 5, Λαζαρίδου Μ. 8, Τόσκα Χρ. 3, Σμυρλή Μ. 6, Καραπιπέρη Χ. 2, Στουγιαννίδου Χρ.3.

Διαιτητές: Σαπανίδης-Παρασκευούδης.

Πηγή: http://aoprosotsanis.yzi.me


Μεγάλη νίκη για τις Γυναίκες των Κυκλώπων στις Σέρρες
Πολύ σπουδαία νίκη στις Σέρρες πανηγύρισε η γυναικεία ομάδα των Κυκλώπων με 20-25 επί του Πανσερραϊκού, για την τρίτη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου της Α2 κατηγορίας γυναικών χάντμπωλ. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έδειξε πάθος και αποφασιστικότητα με αποτέλεσμα να φτάσει στην κατάκτηση μιας μεγάλης νίκης.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των Κυκλώπων είναι στις 12 Ιανουαρίου 2013 στις 15.30 απέναντι στον ΟΛ.Α. Δράμας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Πηγή: http://www.thrakisport.gr



Συνεχίζουν χωρίς απώλειες οι γυναίκες του Παναιτωλικού
Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε σήμερα το γυναικείο τμήμα χειροσφαίρισης του Παναιτωλικού μας για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών Ελλάδος απέναντι στον Πήγασο Αιγίου. Στο Δ. Α. Κ. Αγρινίου και μπροστά σε περίπου 200 θεατές και με πολλά μέλη των οργανωμένων της Θύρας 6-WARRIORS να δημιουργούν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, τα κορίτσια μας είχαν τον έλεγχο του αγώνα σε όλη του τη διάρκεια και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι.
Έτσι μετά από μια καλή και ουσιαστική εμφάνιση, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του προπονητή τους Κου Ραμμόπουλου και βγάζοντας φάσεις δουλεμένες στην προπόνηση πήραν τους δύο βαθμούς της νίκης.

Το σκορ εξελίχθηκε ως εξής : στο 5’ 1-1, στο 10’ 4-2, στο 15’ 4-4, στο 20’ 8-4, στο 25’ 9-5 και ημίχρονο 10-6.Στο 35’ 11-8, στο 40’ 14-10 στο 45’ 17-11, στο 50’ 18-12 στο 55’ 20-13 και τέλος παιχνιδιού 20-14.

Αγωνίστηκαν οι : Σιάσου Αντ. (Τ/Φ), Σπυροπούλου Φ.(Τ/Φ), Ευστρατίου Κ., Μηλιόρδου Μ., Κουτσαυτοπούλου Σπ., Λουμπαρδιά Κ., Πουρνάρα Ν. Δήμου Χ., Κοκώνη Αφρ., Τζαμαλή Γ.

Σκόραραν οι: Κοκώνη Αφρ. Πρώτη σκόρερ με 9 γκολ, Δήμου Χρ. 8 γκολ , Λουμπαρδιά Κ. 2 γκολ, και Τζαμαλή Γ. 1 γκολ.

Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια μας και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας και σε όσους μας στηρίζουν σε αυτή την μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια.
Πηγή: www.panaitolikos1926.gr


ΕΑΧ Χανιά-Ακαδημία Πατρών 10-0αα
Αδικα πήγαν χθες το απόγευμα στο κλ. Κλαδισού οι παίκτριες της ΕΑΧ Χανιά και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι με το ματς, αφού τελικά η Ακαδημία Πατρών δεν έκανε το ταξίδι στα Χανιά.
Ετσι, μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου, έκλεισε το φύλλο αγώνα, στο οποίο αναγράφηκε ότι «... δεν προσήλθε η φιλοξενούμενη ομάδα» και το παιχνίδι αναμένεται να κατακυρωθεί από την αρμόδια επιτροπή στη Χανιώτικη ομάδα, με σκορ 10-0.
Ετσι, με την ολοκλήρωση του α' γύρου και μετά από δυο άτυχα αποτελέσματα, η ομάδα της Νατάσας Ότοβιτς-Φάσουρα (η οποία απουσίαζει στο Βελιγράδι, όπου ολοκληρώθηκε χθες το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών) επέστρεψε στις νίκες.
* Εντός έδρας αγωνίζεται η  ΕΑΧ Χανιά στην πρεμιέρα του β' γύρου, οπότε θα υποδεχθεί (13/1/2012) τον Παναιτωλικό.
*Οι άλλοι αγώνες, του 1ου ομίλου σε Α2 γυναικών και Β' Εθνική ανδρών και οι βαθμολογίες, στο αυριανό φύλλο.



Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/

Πρωταθλητής χειμώνα ο Αμύντας στις Γυναίκες

Οι παίκτριες του Αμύντα παίζοντας υποδειγματικά, κυρίως στον ανασταλτικό τομέα, συνέτριψαν τον Εθνικό Κοζάνης με 27-10, κερδίζοντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και μάλιστα είναι η μοναδίκη αήττητη ομάδα του ομίλου με 6 νίκες σε ισάριθμα ματς.
Με μια αδιαπέραστη Κόρρα στην εστία,  την άμυνα να αναχαιτίζει κάθε επιθετική ενέργεια του Εθνικού και γενικά καμία παίκτρια -ακόμα και όσες προήλθαν από τον πάγκο- να μην υστερεί αγωνιστικά , ο Αμύντας Αμυνταίου δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην νεανική ομάδα του Γιώργου Παπαδόπουλου, που είδε την ομάδα του να κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της σεζόν.
Οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου είχαν από την αρχή πολύ καλή απόδοση, με αμυντική διάταξη 5-1, κράτησαν μακριά από την εστία τις παίκτριες του Εθνικού, αλλά και όσες φορές κατάφεραν να διεισδύσουν προς το τέρμα, βρήκαν απέναντι τους μια αποδοτική Κόρρα, παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να οικοδομηθεί μια διαφορά 6 τερμάτων (12-6) με την ολοκλήρωση του Α μέρους.

Στην επανάληψη οι παίκτριες του Γιώργου Παπαδόπουλου υπέστησαν ολοκληρωτική καθίζηση, οι γηπεδούχες ανέβασαν στροφές και με την ψυχολογία με το μέρος τους, δημιούργησαν διαδοχικά σερί, ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο.Ενδεικτικό του εκνευρισμού του προπονητή της Κοζάνης, για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονταν η ομάδα του, ήταν η κλωτσιά που έδωσε σε μπουκάλια με νερό , γεγονός που του απέφερε την κόκκινη κάρτα στα μισά του β μέρους.

Με τις Σκόδρα (8γκ) και Τσιομπάνου (6γκ) να τραβούν το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος, ο Αμύντας έφτασε σε μια άνετη επικράτηση, ικανοποιώντας παράλληλα και τον κόσμο που βρέθηκε στο ΔΑΚ Αμυνταίου, για να παρακολουθήσει τον τελευταίο  αγώνα της ομάδας για το 2012.

Η παίκτρια του Αμύντα Φρειδερίκη Ηλιάδου σχολίασε: "Πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή εμφάνιση, την οποία χαρήκαμε τόσο εμείς όσο και ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο για να μας στηρίξει.
Το 2012 ήταν γενικά μια πολύ καλή χρονιά για την ομάδα, καθώς την περσινή αγωνιστική σεζόν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στην Β Εθνική και στο φετινό πρωτάθλημα κατέχουμε το απόλυτο.
Εύχομαι με το καινούργιο έτος να συνεχιστούν οι επιτυχίες για τον σύλλογο."

Δεκάλεπτα: 4-2, 7-5, 12-6 (ημίχρονο), 17-6,  22-9, 27-10
Διαιτητές: Κάργατζης Α. – Κυριακου Ζ.
ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Ν. Γιώσκος): Κόρρα (τφ), Γιαπουτζή (τφ), Μπάντη 2, Γεωργιάδου 1, Παπαβασιλείου 2, Σκόδρα Τζ. 8, Γαλμπάδη 3, Ηλιάδου, Τσένκο 3, Τσιομπάνου 6, Πάνου 1, Σκόδρα Τ. 1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Γ.Παπαδόπουλος): Μπαλασούδη, Σανιγιασοβα, Παπαργύρη, Καλαιτζόγλου, Τσανακτσίδου 4, Καραγιαννίδου 2, Χαζ Χαμουντ-Βενσιάρη, Ιωαννίδου Γ., Γεροκώστα, Σουλιου 1, Ιωαννίδου Ειρ., Ντάπμες 3
Δίλεπτες: 5- 2, Πέναλτι: -/-  -  3/2
πηγή: http://www.amyntashandball.gr


Άρης - Φίλιππος Βέροιας 27-26
Το συγκρότημα του Γιώργου Γεώργαινα πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση και έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τελευταίο παιχνίδι για το 2012. Ο ΑΡΗΣ ναι μεν κέρδισε το Φίλιππο Βέροιας με 27-26, αλλά η εικόνα του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο κομμάτι του, δεν έδειχνε το "θρίλερ", που θα ακολουθούσε στα τελευταία λεπτά.
Η ομάδα του ΑΡΗ ξεκίνησε άσχημα στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς πίσω στο σκορ, με δύο τέρματα(6-8). Στο 15ο λεπτό είχαμε την ισοφάριση και από εκείνο το σημείο, με σαφέστατη βελτίωση στην επίθεση, ο ΑΡΗΣ έκλεισε το ημίχρονο, προηγούμενος με 15-13. Η διαφορά των δύο ομάδων με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αυξανόταν συνεχώς, πρώτα στα 4 τέρματα(18-14) και μετά έφτασε στη μέγιστη τιμή της +7(23-16), στο 32ο λεπτό.
Κάπου εκεί, οι παίκτριες του ΑΡΗ, αδικαιολόγητα, κατέβασαν ρυθμούς και έδωσαν το δικαίωμα στις παίκτριες του Φιλίππου να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, στο ένα τέρμα, 26-25. Η ομάδα μας σκόραρε το τέρμα, που ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στο τελευταίο λεπτό με τη Λάμπρου.
Ήταν το τελευταίο παιχνίδι για το 2012, αφού υπάρχει διακοπή ως τις 12/1/2013.
Δεκάλεπτα: 6-8, 11-10, 15-13, 21-16, 24-21, 27-26

ΑΡΗΣ (Γεώργαινας): Κώττα Ν. 4, Τσομπανίδου, Κώττα Ευαγ. 2, Λάμπρου 6, Καρσανίδου 3, Αργυροπούλου, Βογιατζή, Κοκτσίδου 7, Παπαδοπούλου 5, Mανιάκα, Γιουβαλάκη, Χαμοσφακίδου, Μπριάζα.
Διαιτητές: Αναστασίου, Θεοδοσίου
Δίλεπτα: 3 - 1
Πέναλτι: 2/2, 6/8
Πηγή: www.arisac.gr


ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟΙωαννίνων: 30-23

Δεν απέφυγαν και οι γυναίκες του ΑΟΙ την ήττα στην Καστοριά από τον τοπικό ΑΟΑ με 30-23 για την 6η αγωνιστική της Α2 γυναικών. Οι γηπεδούχοι είναι μία ισχυρή ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες θέσης της βαθμολογίας και εύκολα έφτασε τελικά στη νίκη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-2, 13-4, 15-7, 18-11, 27-15, 30-23
Διαιτητές: Αγγελίδης- Κατσάνος.

ΑΟΑ Καστοριάς: ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Χ, ΚΥΝΕΝΤΙΔΟΥ Κ, ΖΥΓΟΥΡΑ Α 8, ΖΥΓΟΥΡΑ Ι 5,
ΓΚΑΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 3, ΔΕΛΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Α 8, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΟΥ Κ 3, ΤΣΙΦΩΝΟΤΑ Ε 2, ΛΑΖΟΥ Θ 1, ΠΟΠΗ Ε, ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ Ε, ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ Ε,
ΜΙΣΚΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΑΟΙ (Καραμπίνας-Τικμανίδης): Ιωάννου 4, Τζίμα, Τσάγκα 10, Μήτσκάνη 1, Ζαμπαλά, Εφαπλωματά, Μπλίζου 4, Μπεκιράκη 1, Βαρέλα 3, Βλαχοπούλου, Λέκκα.
Πηγή: http://www.findkastoria.gr - http://sportsioannina.gr







No comments