Λευτεριά στους αθλητές - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Λευτεριά στους αθλητές


Του Νίκου Μαχαίρα
www.sentragoal.gr
Σε μια κόλα χαρτί προσπαθεί να τυλίξει τους παίκτες η πλειοψηφία των μελών της ΟΧΕ. Η διατήρηση του 28ου έτους της ηλικίας ως όριο αποδέσμευσης με το δόλωμα της μείωσης από 10ετία σε 8ετία της παραμονής σε έναν σύλλογο ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα στον χάρτη του χάντμπολ.

*Κι αν αυτή η πρόταση που θα φέρει στη Γενική Συνέλευση στις 17 Δεκεμβρίου το δ.σ. της ΟΧΕ περάσει, τότε η πόρτα για την ελευθερία των παικτών και το άνοιγμα της αγοράς θα κλείσει για τα επόμενα δύο χρόνια.

*Αν υπάρχει κάτι που πείραξε τα στελέχη της ΟΧΕ, δεν ήταν στο παραμικρό η πλήρως απαξιωτική ανακοίνωση των παικτών όπου ουσιαστικά -εμμέσως πλην σαφώς - αποκαλεί βλάκες τους θιασώτες
της παραμονής του υπάρχοντος καθεστώτος (<<Η συντηρητική βλακώδης άποψη ότι θα
καταστραφούν τα "μικρά" σωματεία δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη>>
αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση).

*Τα στελέχη της ομοσπονδίας ενοχλήθηκαν για τη διαρροή και δημοσίευση (στο Goal) των ονομάτων που στήριξαν την πρόταση των αθλητών, όπως αυτή είχε κατατεθεί στο δ.σ.

*Μάλιστα στήθηκε ένα είδος ΕΔΕ για να βρεθούν αυτοί οι υπαίτιοι της διαρροής.

*Δηλαδή, η ουσία βρισκόταν στο γιατί διέρρευσε το τι ειπώθηκε στο δ.σ. κι όχι το πώς μπορεί το χάντμπολ να αρχίσει ξανά να αναπτύσσεται.

*Πάντως, ένα από τα επιχειρήματα-άγνωστο αν ακούστηκαν στο δ.σ. αλλά δεδομένα επίσης διαρρέουν- είναι πως ουσιαστικά το άνοιγμα της αγοράς και η απελευθέρωση (ως ένα σημείο) των παικτών ευνοεί συγκεκριμένους συλλόγους. Τους οποίους φροντίζουν να κατονομάζουν.

*Αρκετοί όμως ξεχνούν πως όσο παραμένει το ισχύον καθεστώς, άλλα σωματεία (που κάποτε θεωρούνταν πρωτοπόρα στον τομέα της ανάπτυξης και ιδιαιτέρως ισχυρά στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο παρασκήνιο) ναι μεν εξακολουθούν να παράγουν αθλητές, υπό μορφή <<εκτροφείου>> δε!

*Ζητούν χρήματα που δεν υπάρχουν στην αγορά, υποχρεώνουν αθλητές να εγκαταλείπουν το άθλημα, απαγορεύουν σε παίκτες με τους οποίους βρίσκονται σε διαμάχη να προπονούνται με άλλες ομάδες, βάζοντάς τους στον πάγο και ουσιαστικά τους θέτουν εκτός Εθνικών ομάδων...

*Άρα το ζητούμενο δεν είναι ποια σωματεία ωφελούνται. Το ζητούμενο είναι κάποια στιγμή να ωφεληθούν και οι παίκτες. Και δεν είναι όλοι τους πρωτοκλασάτοι για να έχουν τη δυνατότητα να ακούγεται εξίσου η φωνή τους. Για να ωφεληθεί εν τέλει το άθλημα.

11 comments

Anonymous said...

Αγαπητέ Νίκο Μαχαίρα
Με αφορμή το σημερινό σου άρθρο σχετικά με το θέμα που εισήγαγαν οι αθλητές-τριες στο ΔΣ για την ΓΣ και το οποίο δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία του ΔΣ, θεωρώ ότι θα πρέπει να πω με σαφήνεια την δική μου άποψη πριν την ΓΣ(αφού υποχρεώσεις μου δεν μου επέτρεψαν να είμαι στην συνεδρίαση του ΔΣ).
Με απόλυτο σεβασμό στην άποψη της πλειοψηφίας την οποία άλλωστε θα εισηγηθεί το ΔΣ στην ΓΣ , πιστός όμως στις πάγιες απόψεις μου (τις οποίες έχω εκφράσει παλαιότερα τόσο στο ΔΣ όσο και στις Γενικές Συνελεύσεις) για την μεγαλύτερη ελευθερία στην κινητικότητα των αθλητών-τριών, θεωρώντας ότι αυτό θα τονώσει το άθλημά μας και θα αναβαθμίσει τα πρωταθληματά μας, θα υποστηρίξω στην ΓΣ την εισήγηση των αθλητών-τριών η οποία θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Τάσσος Χειβιδόπουλος
Α' Αντιπρόεδρος ΟΧΕ

Anonymous said...

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΕ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΧΕΙΒ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΣΤΗ ΓΣ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΧΛΩΜΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΧΕΙΒ

Anonymous said...

Ο Χειβ τι θα υποστηρίξη τα σωματεία ; Μήπως έχει παίχτη απο Αργος ; Η μήπως θα στιρίξη οχε χωρίς Στελάκη;

Anonymous said...

Τελικά είσαι πολύ λίγος....κρίμα κ είχα τελείως διαφορετική άποψη για σένα , αλλά τελικά είσαι πιόνι του πρώην !

Anonymous said...

ερωτώ τα εξής ΑΠΛΑ : έχει βγάλει ο διομήδης ποτέ τίποτε παίκτες που να τους θέλουν άλλα σωματεία και που να θέλουν κι αυτοί να παίξουν αλλού ή μέχρι σήμερα μόνο παίρνει παίκτες που έχουν βγει από άλλα σωματεία επειδή σήμερα τυχαίνει να έχει και να μοιράζει τον παρά όπως παλιότερα ο φίλιππος; Πώς θα αισθανόταν ο παράγοντας του διομήδη εάν έκανε ανάπτυξη και έβγαζε παίκτες και κάποια μέρα δεν είχε λεφτά να τους κρατήσει και έπεφτε και στην α2, αν ένα άλλο σωματείο παρότι διαθέτει τον παρά έδινε μόνο στον αθλητή και αγνοούσε εντελώς το διομήδη και δεν του έδινε τίποτε ; γιατί λοιπόν και πού να βρει τα ολίγα για να συνεχίσει να παράγει ; Επίσης μήπως έχει να προσθέσει κάτι ώστε η "ελευθερία" των αθλητών να συνδυαστεί με ένα ΛΟΓΙΚΟ ποσό buy out όπως συμβαίνει σε όλη την ευρώπη αλλά και στην ελλάδα στο βόλλευ (όπου βέβαια προβλέπονται μεγάλα ποσά που λόγω κρίσης δεν μπορούν να τηρηθούν και τα σωματεία τα βρίσκουν μεταξύ τους σε μικρότερα νούμερα) ; οι παίκτες που δόξασαν την εθνική ελλάδος και δοξάστηκαν και οι ίδιοι στο εξωτερικό από το ισχύον καθεστώς δεν βγήκαν ; τους έκοψε κανένας το μέλλον τους ; πειράζει τους αθλητές αντί να πάρουν 100 για μια χρονιά να πάρουν 90 και 10 να πάρει το σωματείο που τους γέννησε ; Θα υπήρχε η αεκ άμα δεν υπήρχε ο ιωνικός και ο δούκας ; θα υπήρχε ο παοκ άμα δεν υπήρχε ο δίας, ο βαο η χανθ και ο φοίβος ;

Anonymous said...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΑΧΑΙΡΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Anonymous said...

to topic mou einai ligo akiro alla den brika kapou alou na grapsw ena parapono mou. gia A2 den exete na grapsete tpt kapies omades apo aytes tha peksoun A1 tou xronou ginete megalos agonas kai se aytes tis omades pou aksizoun mia mikri anafora

Anonymous said...

Φιλε 11.33 δεν κατάλαβες ότι ούτε ο κ.Μαχαίρας ούτε ο πσαχ νιάζεται για το πού καλλιεργείται το άθλημα. Όλη η ιστορία γίνεται για τα σωματεία που έχουν να πλερώνουν. Εμείς της α2 θα εξαφανιστούμε.

Anonymous said...

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ. ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ, ΦΟΡΜΕΣ,ΤΣΑΝΤΕΣ ,ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΑΞΙΔΙ ,ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ,ΓΙΑΤΡΟΥΣ ,ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,ΚΟΛΕΣ,ΤΕΙΠ,ΨΥΚΤΙΚΑ,ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΧΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α,ΑΛΛΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΧΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ....ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΧΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ...........

Anonymous said...

Νομίζω αγαπητοι φίλοι ότι δεν είμαστε και τόσοι πολλόί στο άθλημά μας για να μιλάμε ανώνυμα.
Όποιος λοιπόν επιθυμεί απάντηση ή σχολιασμό στο σχόλιό του (καλό ή κακό) σχετικά με την δηλωσή μου αρκεί να βάλει το ονοματεπωνυμό του κάτω από το σχόλιο.

Τ.Χ.

Anonymous said...

11:28 μην καρφωνεσαι.Εισαι ο γνωστος συλλογος μαγαζακι που το μονο που σας νοιαζει ειναι να παιρνετε και να τα μοιραζετε αναμεταξυ σας.Στους αθλητες καμια προσφορα.Μπραβο στον ΜΑΧΑΙΡΑ.Αν το καταλαβατε στο τελος του αρθρου του σας φωτογραφιζει κανονικα.Και μην μιλας για αλλους συλλογους που λειτουργουν προσφερουν και σεβονται τους αθλητες τους.Αυτοι συμφωνουμε να παρουν για μια μεταγραφη αλλα εσεις τι να παρετε αφου δεν προσφερετε ουτε τα βασικα.Μπραβο στον ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟ και για αυτο ο διομηδης πηγαινει μπροστα.Εσεις περιμενετε ποτε θα σας ζητησει καμια ομαδα παικτη για να οικονομισετε.Και καλα να τα βαζατε παλι στο τμημα.Αλλα κατα περιεργο τροπο το ταμειο ειναι παντα μειον..........:-)