Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας: Αύριο με Γιαννιτσά - Με την Τούρκικη Ουσκουντάρ στους 16 του Challenge - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας: Αύριο με Γιαννιτσά - Με την Τούρκικη Ουσκουντάρ στους 16 του Challenge

Στην Άρτα αύριο στις 18:30 η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση φιλοξενεί τον Μέγα Αλέξανδρο  (Κολλάρος- Τσακανίκας, Γαβριήλ), στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 6ης αγωνιστικής με στόχο να διατηρήσει το απόλυτο. Η ομάδα της Άρτας έχει την ψυχολογία υπέρ της μετά την πρόκριση της στις «16» καλύτερες ομάδες του Τσάλεντζ Καπ, αλλά και μεγάλη κούραση από το μακρινό ταξίδι της επιστροφής από την Πορτογαλία.


Ελληνοτουρκική «μονομαχία» ανέδειξε η κληρωτίδα της Βιέννης στους «16» του Τσάλεντζ Καπ,
αφού η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας θα αναμετρηθεί με την Ουσκουντάρ Μπελεντίγεσπορ.
Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Άρτα στις 2 ή 3 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στην Κωνσταντινούπολη μία εβδομάδα αργότερα.
Ο προπονητής της ομάδας Σίμπι Ντοιτσίνοφ σχολίασε: «Πιστεύω στην ομάδα μου και στην πρόκριση. Από κει πέρασε ως προπονητής ο Βούλγαρος Ζαμπριάνοφ, ο οποίος ήταν και στην Αναγέννηση Άρτας πριν κάποια χρόνια. Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες από την φετινή ομάδα της Ουσκουντάρ, αλλά μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχουμε συλλέξει αρκετές για να την αντιμετωπίσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο».

Η «ακτινογραφία» της Ουσκουντάρ
Η ομάδα της Ουσκουντάρ πέρασε χωρίς αγώνες σε αυτή την φάση, λόγω του ότι είχε υψηλή βαθμολογία, αφού πέρσι αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Τουρκίας. Την σεζόν 2010-2011 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της χώρας, ενώ έχει κατακτήσει άλλο ένα πρωτάθλημα τη σεζόν 2003-2004.
Επίσης έχει στην τροπαιοθήκη της 4 Κύπελλα Τουρκίας.
Πρόκειται για ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1984 και εκτός από χάντμπολ διατηρεί τμήμα πυγμαχίας, τζούντο, καράτε, Ταεκβοντό, πάλη, αλλά τις μεγαλύτερες επιτυχίες τις έχουν επιδείξει στον στίβο.
Η Άσλι Τσακίρ Αλπτέκιν μεγάλη αθλήτρια στις μεγάλες αποστάσεις, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες στα 1.500 μέτρα, επίσης έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2011 και το 2012 στο ίδιο αγώνισμα, η Αλεμίτου Μπεκέλε Ντέγκφα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 3.000 και 5.000 μέτρα στο Τορίνο (2009) και την Βαρκελώνη (2010), η Γκουλκάν Μινγκίρ πήρε δύο χρυσά μετάλλια στα 3.000 μέτρα στιπλ σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!
Έχει μια δωδεκαετή παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης και μεγαλύτερες επιτυχίες της θεωρούνται στο Κύπελλο Κυπελλούχων όταν έφτασε μέχρι τους «16» δύο φορές (2009-2010, 2003-2004), ενώ στην ίδια φάση έχει αγωνιστεί στο Τσάλεντζ Καπ και την σεζόν 2001-2002.
Στις τάξεις της ομάδας υπάρχουν ωστόσο και μερικές πολύ γνωστές χαντμπολίστριες, όπως η 32χρονη πλέι μέικερ Γελίζ Οζέλ, διεθνής αθλήτρια, που αγωνίστηκε στο παρελθόν στην μεγάλη Κόμεταλ Σκοπίων. Αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγξ τη σεζόν 2004-2005, όπου έφτασε με την ομάδα της ΠΓΔΜ μέχρι και τον τελικό.
Επίσης υπάρχουν τρεις ποιοτικές ξένες. Η 26χρονη Σέρβα αριστερή ίντερ (1,89 μ.) Μπιγιάνα Φιλίποβιτς με εξαιρετικές εμφανίσεις στη Νάισα Νις τα προηγούμενα χρόνια, η Σκοπιανή Λέντσε Ίλκοβα, ετών 28, που παίζει πίβοτ και πριν τρία χρόνια είχε συμμετάσχει σε τουρνουά μπιτς χάντμπολ στην Πρέβεζα με την φανέλα της Αναγέννησης Άρτας, ενώ υπάρχει και η Ταλίντα Τολνάι. Η 33χρονη Ρουμάνα τερματοφύλακας είναι φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010, κάτοχος του Τσάλεντζ Τρόφι και του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 2007 με την Βαλτσέα, ενώ με την Εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2010.

No comments