ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ 1ΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ 1ΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΟΧΕ


Η Ομοσπονδία Xειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) διοργανώνει για πρώτη φορά στο Λουτράκι από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή κοινό συμπόσιο Διαιτητών, Προπονητών, Αθλητών, Παραγόντων του αθλήματος. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί, αύριο στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου Sportcamp.
Ειδικότερα στο τριήμερο του συμποσίου εκτός από τις κοινές συνεδριάσεις προπονητών και διαιτητών όπου θα αναλυθούν και θα συζητηθούν τεχνικά θέματα θα υπάρξει και ολομέλεια στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν εκπρόσωποι των αθλητών και παράγοντες του αθλήματος προκειμένου να συζητηθούν και να ανταλλαγούν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Το ένα σκέλος του Συμποσίου που αφορά τους προπονητές θα περιλαμβάνει ενημέρωση για το σεμινάριο που έγινε στη Σερβία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και στην Αυστρία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων μέχρι 18 ετών. Ακόμη, θα υπάρξει
ενημέρωση-παρουσιάσεις των ομοσπονδιακών προπονητών για τον σχεδιασμό των Εθνικών ομάδων.
Σε ότι αφορά τους διαιτητές, η παρουσία τους στο συμπόσιο, θα έχει να κάνει με την αξιολόγηση τους από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, μέσω των γραπτών και αγωνιστικών τεστ.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
1. Πρωταθλήματα (Σχεδιασμός, διάρθρωση κατηγοριών σύστημα διεξαγωγής, οικονομικοί παράμετροι)
2. Εθνικές Ομάδες (Υπάρχουσα κατάσταση, πλάνο, στόχοι, αγωνιστικές υποχρεώσεις)
3. Αθλητές (Κανονισμός μεταγραφών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αθλητών)
4. Ανάπτυξη (Πρωταθλήματα μικρών ηλικιών, διαιτησίες ηλικιακών πρωταθλημάτων)

«Να γίνει θεσμός μετά το τέλος κάθε σεζόν»
Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου δήλωσε: «Χαιρετίζουμε το πρώτο κοινό συμπόσιο του αθλήματος. Είναι μια καινοτομία, την οποία θέλουμε να την καθιερώσουμε και να γίνει θεσμός. Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων κάθε σεζόν θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για την σύνταξη των προκηρύξεων της νέας περιόδου. Είναι μια ευκαιρία να ακουστούν νέες ιδέες, νέες απόψεις. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα για το άθλημα θα είναι πολύ θετικά».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ (Σύνδεσμος Προπονητών) και τεχνικός διευθυντής- μάνατζερ των Εθνικών Ομάδων ΟΧΕ Γιάννης Βαρελτζής επεσήμανε: «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό με την ευκαιρία του Συμποσίου να συγκεντρωθούν όλοι οι φορείς του αθλήματος και να ανταλλάξουν απόψεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν το άθλημα».

Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΧ (Σύνδεσμος Αθλητών) και Κυπελλούχος Ευρώπης με τον Διομήδη Άργους Γιώργος Ζαραβίνας, είπε: «Είναι μία συνάντηση, η οποία πρέπει να εξελιχθεί σε θεσμό και να γίνουν συζητήσεις γύρω από τα προβλήματα που υπάρχουν. Το πιο σημαντικό όμως είναι τα συμπεράσματα να μετουσιωθούν σε αποφάσεις».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ (Επιτροπή Διαιτησίας) Θανάσης Νικολίτσας, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά γίνεται ένα τέτοιο συμπόσιο. Αναφορικά με τους διαιτητές πρέπει να φρεσκάρουμε τις γνώσεις τους, να μιλήσουμε και να αναλυθούν για τις νέες τροποποιήσεις που συμβάλουν στην ταχύτητα ενός αγώνα. Χρειάζεται απόλυτη σύζευξη προπονητών- διαιτητών για την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων».

1 comment

Anonymous said...

ΣΤΕΛΙΟ ΕΦΥΓΕΣ Ή ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΈΦΥΓΕΣ?? ΠΑΝΤΕΛΗ, ΠΡΟΣΕΧΕ, ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ!!