ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ - NEO AIMA ΣΤΟ ΣΙΡΚΟΥΙ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ - NEO AIMA ΣΤΟ ΣΙΡΚΟΥΙ


Στους 6 ανέβηκε ο αριθμός των Ελλήνων διεθνών διαιτητών στο μπιτς χάντμπολ, μετά την επιτυχία των Μιχάλη Μερτινιάν και Βαγγέλη Συρεπίσιου. Οι δύο διαιτητές πέρασαν με επιτυχία όλες τις εξετάσεις στη Λαγκόα της Πορτογαλίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη τους παρουσία σε Μάστερς, ορίστηκαν στον μεγάλο τελικό των ανδρών μεταξύ Ντετόνο Ζάγκρεμπ (Κροατία) και Μπούνταγορς (Ουγγαρία)! Οι άλλοι 4 διεθνείς διαιτητές είναι οι Συμεών Χατσίκας, Νίκος Γκαρμπούνης, Γιώργος Τσαϊρης και Νίκος Γλυκιώτης. Επίσης στην ίδια διοργάνωση διεθνοποιήθηκε και ο παρατηρητής Μάκης Σκλαβενίτης, ο οποίος ήταν delegate στον τελικό των γυναικών μεταξύ Ντετόνο Ζάγκρεμπ (Κροατία) και Μπιτς Γκερλς (Ουγγαρία).
Στην δύναμη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας βρίσκονται επίσης 4 ακόμα διεθνείς παρατηρητές από την Ελλάδα, οι Γιώργος Μπεμπέτσος, Γιάννης Μειμαϊρίδης, Άρτεμις Καραμανλή και Παναγιώτης Γιαννακός. Οι δύο πρώτοι θα έχουν διακεκριμένες θέσεις στο Παγκόσμιο
πρωτάθλημα του Ομάν (8-13 Ιουλίου) με τον Γιώργο Μπεμπέτσο να αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής και τον Γιάννη Μεϊμαρίδη υπεύθυνο στατιστικών, ενώ ο Κύπριος Πάνος Αντωνίου θα είναι κομισάριος αγώνων.
Μειμαϊδης, Καραμανλή, Σκλαβενίτης, Συρεπίσιος και Μερτινιάν ήταν παρών και στο πρώτο τουρνουά του 13ου Πανελληνίου σιρκουί που διεξήχθη στο «Χωριό της Ειρήνης» στη Θεσσαλόνικη.


Τρεις καινούργιες ομάδες παρουσιάστηκαν στο 1ο τουρνουά του 13ου πανελληνίου σιρκουί μπιτς χάντμπολ. Πρόκειται για την ανδρική ομάδα της Αβάν Γκαρντ, τους Πρωτοπόρους, οι οποίοι έχουν στην σύνθεση τους την γνωστή παρέα των επιτυχιών με τους Βασίλη Χαραλαμπάκη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέλιο Δημάκη, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους νεαρούς Κυπραίο, Δεληγιάννη, Τοκατζόγλου, Μέτση, που αγωνίστηκαν φέτος στη σάλα με την φανέλα του ΓΑΣ Κιλκίς. Χαραλαμπάκης, Λαζαρίδης, Δημάκης ήταν βασικά στελέχη του Παναιτωλικού, ο οποίος πέρσι αναδείχθηκε δευταραθλητής Ευρώπης στο Μάστερς της Μάλαγα, ενώ παλαιότερα είχαν αγωνιστεί με την Μεταλλοπλαστική και την Ακρόπολη, κατακτώντας πολλά πρωταθλήματα. Στο τουρνουά που μόλις ολοκληρώθηκε βρέθηκαν στον τελικό, χάνοντας από τους Σάμερ.
Όσον αφορά την δεύτερη ομάδα και αυτή ουσιαστικά προήλθε από τον Παναιτωλικό, αφού την δημιούργησαν οι Γιώργος Αλμπάνης και Γιώργος Κίτσος, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξαν στους Αγρινιώτες.
Πρόκειται για την ομάδα που μετά τους Σάμερ, διαθέτει τα πιο δυνατά ονόματα, αφού σε αυτή αγωνίζονται οι διεθνείς Θόδωρος Ευαγγελίδης, Μπάμπης Ανανιάδης, ο Μένιος Καράγγελος και ο Στάθης Μπειλής. Οι «Waterproofs» όπως ονομάζονται κατέλαβαν στο τουρνουά του «Χωριού της Ειρήνης» την 5η θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει και γυναικείο τμήμα, του οποίου ηγείται η Ναταλία Κώττα, που έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες (Άρης, SubMarine κτλ) και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο μπιτς. Σε αυτή μετέχουν επίσης οι Ευρώπη Βαφειάδου, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Ειρήνη Παπάζογλου, Λένα Ευαγγελίδου κ.α. Στο 1ο τουρνουά της χρονιάς κατέλαβαν την 6η θέση.

No comments