ΣΤΟ EHF CUP Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΟ EHF CUP Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ


Στο αναβαθμισμένο EHF CUP θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν ο Διομήδης Άργους. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοίνωσε τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2012-2013 και ανάμεσα τους δεν βρίσκεται ο πρωταθλητής Ελλάδος. Οι κάτοχοι του Τσάλεντζ Καπ είχαν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μία μικρή διευκόλυνση (να δοθεί σε τρεις δόσεις μέχρι τον Αύγουστο) στον τρόπο καταβολής των 25.000 ευρώ, που απαιτείται ως εγγύηση για την συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Η ομάδα της Πελοποννήσου σε επιστολή της προς την EHF ανέφερε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρα μας, αλλά και την πολιτική αστάθεια ενόψει των εκλογών (η επιστολή είχε κοινοποιηθεί πριν την Κυριακή) που καθιστά αδύνατη την συγκέντρωση χρημάτων από τους χορηγούς, οι οποίοι με την σειρά τους
περίμεναν τις πολιτικές εξελίξεις. Για αυτό το λόγο σε δεύτερη επιστολή τους ζήτησαν την παράταση μέχρι τις 26 Ιουνίου -ώστε να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη χώρα- να δηλώσουν συμμετοχή. Ωστόσο η απάντηση από την διοργανώτρια αρχή και στις δύο περιπτώσεις ήταν αρνητική.
Εν τω μεταξύ ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που έπαιξε ρόλο στην όλη υπόθεση είναι και το γηπεδικό. Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης αν συμμετείχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έπρεπε να απομακρυνθούν πολύ από την έδρα τους, χάνοντας σημαντική δύναμη, αφού το οικείο πλέον κλειστό του Λουτρακίου (απέχει 50 χιλιόμετρα από το Άργος), όπου η ομάδα έδωσε πέρσι τους αγώνες της στο Τσάλεντζ Καπ, δεν εγκρίθηκε από την EHF (στο Τσάμπιονς Λιγκ απαιτούνται δύο αντικριστές εξέδρες). Σε πρώτη φάση ως έδρες είχαν δηλωθεί το «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας και το κλειστό της Χαλκίδας, που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το Άργος, ενώ το πρώτο σύμφωνα με την EHF έχει πολλά λειτουργικά προβλήματα και ήταν αμφίβολο αν θα περνούσε τις «εξετάσεις»!
Μετά από όλα αυτά ο Διομήδης Άργους θα συμμετάσχει στο δυνατό EHF CUP, που δημιουργήθηκε μετά την συγχώνευση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Αυτή η διοργάνωση θα διεξαχθεί στα πρότυπα του EUROPA LEAGUE στο ποδόσφαιρο, αφού μετά από τρεις προκριματικούς γύρους ακολουθούν 4 όμιλοι των 4 ομάδων. Ο πρωταθλητής Ελλάδος θα ξεκινήσει από τον 2ο (13-14/10 και 20-21/10) ή 3ο (24-25/11 και 1-2/12) προκριματικό γύρο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 3ο γύρο θα συμμετέχουν και οι ομάδες που αποκλείστηκαν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

No comments