«ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΜΕ» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΜΕ»


Έξι διεθνείς μιλούν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ για την αυριανή αναμέτρηση με την Ιταλία και την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών να προκριθεί στα προκριματικά του EURO 2014.
Σπύρος Μπαλωμένος (αριστερός ίντερ): «Όλοι οι αντίπαλοι μας είναι αξιόλογοι. Δεν υπάρχει ματς-κλειδί, αφού πρόκειται για τρεις αγώνες σε τρεις ημέρες και πρέπει να διαχειριστούμε αγωνιστικό, ψυχολογικό τομέα και την κούραση. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό και θα χρειαστεί όλοι οι παίκτες να είναι σε ετοιμότητα. Νομίζω πως θα πάρουμε την πρόκριση, διότι αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι στις δύσκολες προκλήσεις έχουμε απαντήσεις. Είναι στο χέρι μας να περάσουμε».

Χρήστος Τσάτσος (δεξί ίντερ): «Είμαστε σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω.
Πρέπει να πάρουμε την πρόκριση, αν θέλουμε να πάμε το χάντμπολ μπροστά στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή οι παίκτες έχουμε ιστορική ευθύνη στις πλάτες μας, να καταφέρουμε να βγάλουμε την Εθνική από αυτή την δύσκολη κατάσταση, να παίζει προ- προκριματικά και να μπει στον δρόμο που της αξίζει. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία και νομίζω ότι όλοι μας είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την ψυχή μας».

Σωτήρης Μαραγκός (πίβοτ): «Θα κάνουμε όλοι μαζί μία προσπάθεια. Ξέρουμε πως ο όμιλος είναι δύσκολος. Βλέπουμε τις ομάδες, τις διαβάζουμε, προπονούμαστε σωστά και προσωπικά πιστεύω ότι θα παίξουμε καλά. Σίγουρα είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα αυτό το τουρνουά. Αρκετό καιρό ήθελα να παίξω στην Εθνική. Σίγουρα θα κάνω τα πάντα ώστε να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ καλά ψυχολογικά μετά την επιτυχία και του συλλόγου μου. Νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση και πιστεύω αυτό να το δείξω».

Βύρωνας Παπαδόπουλος (αριστερός εξτρέμ): «Είμαστε μία ομάδα που αποτελείται από παιδιά που αγωνίζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι καταστάσεις γενικά στην Ελλάδα είναι δύσκολες και αυτό το ξέρουμε όλοι. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Η δικιά μας η παρακαταθήκη θα πρέπει να είναι να μην αγωνιζόμαστε σε προ-προκριματικούς ομίλους και να μπορούμε να έχουμε βατές κληρώσεις. Αυτή τη στιγμή θα αντιμετωπίσουμε τρεις διαφορετικές ομάδες. Η Ιταλία παίζει στην έδρα της, θα έχει πάθος και τον κόσμο με το μέρος της. Η Μεγάλη Βρετανία ως διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων έχει προετοιμαστεί πολύ καλά, άρα έχει δώσει βάση στο άθλημα, ενώ η Ελβετία βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο με έμπειρους αθλητές».

Ηλίας Σεβαστίδης (δεξί ίντερ): «Οι αντίπαλοι μας δεν είναι σίγουρα μεγαθήρια. Είναι στα μέτρα μας. Έχουμε μελετήσει καλά την Ιταλία και πρέπει να κερδίσουμε για να μπούμε με το... δεξί».

Κώστας Γουργούμης (τερματοφύλακας): «Πρωτόγνωρη η θέση που βρισκόμαστε. Σκοπός μας είναι η 1η θέση του ομίλου. Ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτές τις ημέρες έχουμε δουλέψει καλά. Έχουμε παίκτες που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και θα μπούμε μέσα στο γήπεδο με γνώμονα την πρόκριση».

No comments