ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ!

Νέος Πρόεδρος ο Γάλλος Ζαν Μπριό
Για τέσσερα ακόμη χρόνια ανανέωσαν την θητεία τους στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ο διευθυντής της ΟΧΕ Γιάννης Καρανάσος και ο διεθνής παρατηρητής Γιώργος Μπεμπέτσος. Στις σημερινές εκλογές του 11ου κογκρέσου της EHF στο Μόντε Κάρλο, ο πρώτος επανεξελέγη στην δικαστική επιτροπή (Handball court) συγκεντρώνοντας 23 από τους 50 ψήφους, ενώ ο δεύτερος παρέμεινε στη θέση του, ως υπεύθυνος ανάπτυξης και προβολής του Μπιτς Χάντμπολ. Ο Γιώργος Μπεμπέτσος συγκέντρωσε στην 1η ψηφοφορία 19 ψήφους και στην 2η 24, κερδίζοντας για έναν ψήφο τον Πολωνό αντίπαλό του. Για λόγους τακτικής, ώστε να ισχυροποιηθούν οι υποψηφιότητες των ήδη εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού χάντμπολ, ο α' αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου απέσυρε λίγο πριν την ψηφοφορία την υποψηφιότητα του για μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της EHF. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Πιλαφάς.

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στο 11ο κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ στο
Μόντε Κάρλο για τη θέση του Προέδρου. Ο μοναδικός υποψήφιος, που ήταν ο Γάλλος Ζαν Μπριό εξελέγη με ποσοστό 97,96%, παίρνοντας τους 48 από τους 49 ψήφους!
Ο 65χρονος πρώην αντιπρόεδρος της ΕHF, αντικαθιστά στην προεδρεία τον Νορβηγό Τορ Λίαν, ο οποίος τον στήριξε ανοιχτά στην όλη διαδικασία. «Ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξη. Ελπίζω να την αξίζω», είπε ο νέος πρόεδρος.
Ο 3ος πρόεδρος στην ιστορία της EHF είναι πρώην παίκτης του Ράγκμπι και του χάντμπολ, διετέλεσε σε υψηλό επίπεδο για 15 χρόνια διεθνής διαιτητής. Κατάγεται από την Ρεν και ανέλαβε διεθνής παρατηρητής το 1993. Το 2000 εκλέχθηκε στο συμβούλιο και το 2004 έγινε αντιπρόεδρος.

Νέος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Αρνε Έλοφσον που πήρε 41 ψήφους (82%), ενώ ο αντίπαλος του Γερμανός Ράινερ Βίτε συγκέντρωσε μόλις 9. Ο Δανός Περ Μπέρτελσεν και ο Ελβετός Ούλριχ Ρούμπελι απέσυραν τις υποψηφιότητες τους.

Ο Ράλφ Ντεγιάκο επανεκλέχθηκε στη θέση του ταμία με 49 ψήφους (98%), όντας ο μοναδικός υποψήφιος.

No comments