Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΠΕΝ - ΣΤΟ ΑΣΤΡΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΠΕΝ - ΣΤΟ ΑΣΤΡΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΧΕ


Ολοκληρώθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Βόλου η συνέντευξη Τύπου για την τελική φάση του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος ΟΠΕΝ Παμπαίδων και μίνι Αγοριών- Κοριτσιών, που θα διεξαχθεί το διάστημα 17-27 Ιουνίου στον Βόλο.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ, συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου, ενώ χορηγοί- υποστηρικτές είναι η ΕΨΑ, το Επιμελητήριο Θεσσαλίας, η Πηγή Ολύμπου και η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.
Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, o Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Την ΟΧΕ εκπροσώπησαν ο Α' αντιπρόεδρος Παντελής Χατζηιωάννου, ο τεχνικός
σύμβουλος και διευθυντής Εθνικών ομάδων Γιάννης Βαρελτζής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων Παναγιώτης Ιατρούδης, ο ΠΟΠ Κώστας Κότσιρας, ενώ το συντονισμό είχε εκ μέρους του γραφείου Τύπου ο Δημοσιογράφος Κων/νος Χατζηδημητρίου.
Μετά το τέλος αυτής ο αντιπρόεδρος της ΟΧΕ, χάρισε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Δήμαρχο Βόλου από μία φανέλα της Εθνικής Ομάδας, οι οποίες είχαν τον αριθμό 14. «Τρομερή σύμπτωση και οι δύο εκλεχθήκαμε στις 14 Νοεμβρίου», είπε γελώντας ο Κώστας Αγοραστός, ενώ ο Παντελής Χατζηιωάννου συμπλήρωσε: «Σας εύχομαι να εκλεγείτε άλλες 14 φορές»! Από την πλευρά της η Επιτροπή Ανάπτυξης και συγκεκριμένα οι Παναγιώτης Ιατρούδης και Κώστας Κότσιρας, δώρισαν σηματάκια της ΟΧΕ στους πολυάριθμους εκπροσώπους των ΜΜΕ που έδωσαν το παρών.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

«Για 10 ημέρες στο επίκεντρο ο Βόλος»
Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Για 10 ημέρες η πόλη του Βόλου θα είναι στο επίκεντρο, φιλοξενώντας μία σημαντική διοργάνωση, που αφορά τα παιδιά. Περίπου 700 αθλητές και αθλήτριες θα είναι στην περιοχή μας. Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στη Θεσσαλία για το άθλημα του χάντμπολ που έχει πολλές διακρίσεις. Μαζί με τον Δήμαρχο και την Ομοσπονδία χάντμπολ θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι στις δύσκολες εποχές, με συνεργασία, σχέδιο και με πολύ δουλειά πετυχαίνουμε ιδιαίτερες διοργανώσεις που δίνουν αθλητικά μηνύματα, ενώ θα βοηθήσει και οικονομικά την πόλη του Βόλου. Ελπίζουμε να είναι μία αρχή και για περεταίρω συνεργασίες με το άθλημα του χάντμπολ».

«Θα δώσει ζωντάνια στην πόλη»
Πάνος Σκοτινιώτης (Δήμαρχος Βόλου): «Όπως διαπιστώνετε, η μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, διαδέχεται την άλλη. Έχουμε καταφέρει Δήμος και Περιφέρεια να ενισχύουμε καθημερινά τη θέση του Βόλου στον αθλητικό χάρτη, αξιοποιώντας τις υποδομές της πόλης μας. Έχουμε αποκτήσει μία τεχνογνωσία και μας επιτρέπει να αναλαμβάνουμε μεγάλες και δύσκολες διοργανώσεις και να τις φέρνουμε εις πέρας. Έχουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, βοηθώντας σημαντικά και την οικονομία της πόλης. Θα δώσει ζωντάνια στην πόλη. Είμαστε βέβαιη για την επιτυχία της διοργάνωσης. Θέλω να ευχαριστήσω και την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος που μας εμπιστεύτηκε και να καλωσορίσω τους αθλητές με τους γονείς τους».

«Να φτάσουμε ως το... Πήλιο»
Παντελής Χατζηιωάννου (α' αντιπρόεδρος ΟΧΕ): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια και τον Δήμο. Η ΟΧΕ αποφάσισε φέτος να κάνει ένα μεγάλο βήμα, διότι αρχίζουμε πλέον να αναπτύσσουμε δυνατά το χάντμπολ στην Θεσσαλία, όπου η παρουσία μας σαν άθλημα ήταν υποτονική. Είναι μια στοχευόμενη προσπάθεια με τα μικρά παιδιά και έτσι θα ανέβουμε πολλές σκάλες μέχρι το... Πήλιο. Πιστεύουμε στην επιτυχία της διοργάνωσης και αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας είναι η Θεσσαλία κάθε χρόνο να αναλαμβάνει μία μεγάλη διοργάνωση στο χάντμπολ. Πριν από λίγο συζητήσαμε το ενδεχόμενο μέσα στην χρονιά να διοργανώσει η Περιφέρεια και ο Δήμος, το πρώτο διεθνές παιχνίδι χάντμπολ στην περιοχή, με αφορμή τις υποχρεώσεις της Εθνικής Γυναικών στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο Βόλο, διότι από εδώ κατάγεται και η γυναίκα μου, η προπονήτρια του χάντμπολ, Σοφία Ναϊσίδου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ότι έχει κάνει τον πρόεδρο των ξενοδόχων Κώστα Λεβέντη, το επιμελητήριο Βόλου, την Πηγή Ολύμπου και την ΕΨΑ για αυτά που προσφέρουν στα παιδιά όπου θα συμμετέχουν. Σαν Ομοσπονδία έχουμε συζητήσει επίσης να φέρουμε μία έδρα των Εθνικών Ομάδων στον Βόλο η στη Λάρισα».

Μετά την συνέντευξη Τύπου ο Α' αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου έδωσε το παρόν στην ζωντανή εκπομπή της τηλεόρασης του ASTRA «Παράθυρο στη Θεσσαλία», που είχε ειδικό ρεπορτάζ για την διοργάνωση. «Ήταν μία πρωτοβουλία της ΟΧΕ να φέρουμε το χάντμπολ στο κέντρο της Ελλάδας. Σαράντα ομάδες και περισσότεροι από 600 αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες. Ελπίζουμε η συνεργασία αυτή με την Θεσσαλία να συνεχίσει για πολλά χρόνια. Επιβάλλεται ο κόσμος να έρθει να δει τις προσπάθειες των παιδιών. Ευχαριστώ την Περιφέρεια και τον Δήμο που αγκάλιασαν αμέσως την διοργάνωση. Στοχεύουμε σε μία παράλληλη εκδήλωση στην παραλιακή και ένα τουρνουά street handball σε κεντρικό σημείο της πόλης. Θέλουμε να προβάλουμε το άθλημα της πόλης και οι Θεσσαλοί να μάθουν του χάντμπολ, που είναι ένα σπορ που ταιριάζει στο σωματότυπο του Έλληνα και όποτε δουλέψαμε σε σοβαρές βάσεις, πάντα πετύχαμε μεγάλες διακρίσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ΟΧΕ.

4 comments

Anonymous said...

KALES OI SUNENTEYKSEIS ALLA STA OUSIODI DEN MPIKATE.... EINAI DUNATON NA PLIRONOUN OI PROPONITES SYNDROMI GIA NA FEROUN TIS OMADES. EINAI DUNATON PAIDIA POU EKANAN 5 PAIXNIDIA OLH THN XRONIA NA KANOUN EKEI SE 5 MERES 6!!! EINAI DUNATON TA PAIDIA NA MENOUN SE DIAFORETIKA KSENODOXIA KAI NA PIGENOUN STO GIPEDO MONO GIA TOUS AGONES. TI EKSIPIRETEI TELIKA AUTO TO PROTATHLIMATAKI KURIOI??? MHPOS TIS DIKES SAS DIMOSIES SXESEIS???

Anonymous said...

τελικά η πεντέλη δεν συγκρινεται με τίποτα,

Anonymous said...

ελέος με την Πεντέλη, ξεκολάτε επιτέλους, ειμαστε το 2012
οι πιτσιρικάδες δεν είναι οπως τότε στην Πεντέλη
αλλαξαν οι εποχες

Anonymous said...

12,51 επί της ουσίας έχεις να πεις κάτι;
ποιές εποχές άλλαξαν;
πριν κατηγορήσεις την πεντέλη,σκέψου τα υπέρ και τα κατά
όπως και να το δεις,το 2012 που λες υπολείπεται ασύγκριτα