Ρεπορτάζ ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ρεπορτάζ ΑΕΚ

Από www.aek-live.gr της Γιολάντας Ζύκα
Ο Τσακνής πρώτη μεταγραφή στο Χάντμπολ - Ανανέωσε ο Οικονόμου - Αναχώρησε ο Μαξίμοβιτς


Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό της για τη νέα αγωνιστική περίοδο, προχωρώντας μάλιστα και στην πρώτη της μεταγραφική κίνηση. Η «Ένωση» ενέταξε στο δυναμικό της τον Τάσο Τσακνή ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Ο νεαρός παίκτης, φορούσε τα προηγούμενα δυο χρόνια την φανέλα του Δούκα, με τον οποίον είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, κάνοντας και τους ανθρώπους της «Ένωσης» να τον προσέξουν. Ο Τσακνής πέρασε την Δευτέρα το απόγευμα από τα γραφεία της Ερασιτεχνικής και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την φανέλα του «Δικεφάλου». Ο νεαρός πορτιέρο, στις πρώτες του δηλώσεις στο aek-live.gr και στην «Ώρα των Σπορ» αναφέρθηκε στο μεγάλο αυτό βήμα στην καριέρα του, στον συναγωνισμό με τον Δημήτρη Καφφάτο αλλά και το αν έχει άγχος για τη νέα σελίδα που ανοίγει.
Αρχικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στην απόφαση του να αφήσει τον Δούκα και να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ: «Είμαι ευτυχισμένος που ανήκω πλέον σε αυτή την
ομάδα και σε αυτή την μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ. Ξέρω ότι κάνω ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου και θεωρώ ότι είμαι έτοιμος για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και αυτό θα με βοηθήσει να βελτιωθώ και να εξελιχθώ σαν αθλητής».
Όσο για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Καφφάτο επισήμανε: «Μόνο θετικά έχω να πάρω από έναν αθλητή σαν τον Δημήτρη Καφφάτο. Μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο η παρουσία του στην ΑΕΚ. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά ευγενής συναγωνισμός και μέσα από αυτό θα γίνομαι καλύτερος. Με αγχώνει το γεγονός ότι έρχομαι για να καλύψω το κενό ενός πολύ καλού τερματοφύλακα, του Ευγένιου Κουλούρη αλλά δεν μπαίνω στην διαδικασία σύγκρισης. Με δουλειά στις προπονήσεις θέλω να καταφέρω να σταθώ επάξια στην ΑΕΚ». Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Τάσος Τσακνής επισήμανε: «Είναι μεγάλη τιμή που με επέλεξε ο κ. Αρβανίτης και θέλω να τον δικαιώσω. Περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσω προπονήσεις με την ΑΕΚ αλλά και να ζήσω από κοντά την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος στο γήπεδο».

Η επίσημη ανακοίνωση
Ο παίκτης υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ με την Ερασιτεχνική να ανακοινώνει και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Δικεφάλου» για την απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, αναφέρει: «Η ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή, Αναστάσιου Τσακνή. Ο νεαρός παίκτης αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, φορούσε την φανέλα του Δούκα. Ο παίκτης είναι γεννημένος στις 20-12-1988 και έχει ύψος 1.88μ. Ο Τσακνής αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας χάντμπολ, καθώς υπέγραψε ήδη το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ο 24χρονος τερματοφύλακας αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή, Γιάννη Αρβανίτη με την «Ένωση» να ξεκινάει την μεταγραφική της ενίσχυση κάτω από τα δοκάρια».

Ανανέωσε ο Οικονόμου
Για ένα ακόμη χρόνο θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ ο Μάρκος Οικονόμου. Ο 22χρονος πίβοτ συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ένωση και τη νέα σεζόν. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε μετά την εισήγηση του ίδιου του Γιάννη Αρβανίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Α.Ε.Κ. ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας με τον αθλητή, Μάρκο Οικονόμου. Ο νεαρός χαντμπολίστας, συμφώνησε με την διοίκηση της Ερασιτεχνικής και θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα του «Δικεφάλου» και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο «κιτρινόμαυρος» άσος είναι γεννημένος στις 09-07-1990 και αγωνίζεται στη θέση του πίβοτ. Η παραμονή του στην ομάδα αποτελεί εισήγηση του προπονητή, Γιάννη Αρβανίτη, ο οποίος πιστεύει στα νέα παιδιά που διαθέτει η ΑΕΚ στο ρόστερ της.

Αναχώρησε ο Μαξίμοβιτς
Μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, οι «κιτρινόμαυροι» αποχαιρέτησαν τους παίκτες της ΑΕΚ που αποχωρούν από την ομάδα. Χθες ήταν η σειρά να αποχαιρετήσουν και τον Μίλος Μαξίμοβιτς, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του. Ο παίκτης δεν γνωρίζει ακόμα τι θα γίνει τη νέα αγωνιστική περίοδο και αν θα βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας, ωστόσο αναχώρησε για την Σερβία και περιμένει να μιλήσει με τον μάνατζερ του για να δει αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στην ΑΕΚ ή θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Μαξίμοβιτς πάντως στα τελευταία παιχνίδια έδειξε μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. Έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες και έφτανε πιο εύκολα στο γκολ. Πάντως η παραμονή του ακόμα βρίσκεται στον …αέρα καθώς τον πρώτο λόγο έχει ο προπονητής, Γιάννης Αρβανίτης. Να τονίσουμε πάντως πως ο προπονητής της «Ένωσης» έχει δώσει ήδη την λίστα με τις εισηγήσεις του στην διοίκηση της Ερασιτεχνικής. Ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Τόγελος αλλά και ο έφορος, Νίκος Πλούμπης έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές προκειμένου να μπει σε εφαρμογή ο σχεδιασμός και να καλυφθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα κενά στο ρόστερ του «Δικεφάλου». Πάντως υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά τι θα γίνει με τον Βακάλη, ο οποίος προσπαθεί να βρει λύση με την σχολή του στη Θεσσαλονίκη και να μην αναγκαστεί να φύγει από την ΑΕΚ. Η περίπτωση του είναι δύσκολη καθώς δεν εξαρτάται από τον ίδιον και σίγουρα δεν θα ήθελε να χάσει την σχολή του, από την στιγμή που δεν υπάρξει άλλη λύση. Παράλληλα ανεξάρτητα από την παραμονή του Καφφάτου, η «Ένωση» θα κινηθεί σίγουρα για την απόκτηση ενός ακόμα τερματοφύλακα μετά την αποχώρηση του Ευγένιου Κουλούρη. Στο μεταξύ οι προπονήσεις θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο με τον κ. Αρβανίτη να δίνει ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, που παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας.

10 comments

Anonymous said...

Τσακνή ευτυχισμένος είσαι; Γιατί πιο πολύ γαύρος και από τον Τσουκαλά είσαι. Αρε κωλοτούμπες όλοι.

gma said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

esu re komplexike pou eides tis opadikes dhlwseis...mia xara ta eipe to paidi...afhste ton na dei3ei auto pou mporei...

Anonymous said...

ΠΟΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ??? ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ???

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΕΠΑΞΙΑ

Anonymous said...

prote anwnime (9.17) pou den se prolavame trava na deis mpalitsa kai ase to paidi na kanei thn doulitsa tou.
Einai polu kalos "a8litis" kai pistevw 8a paei kala.
Esu den gnwrizeis ton oro a8lhths para mono opados kafros kai kompleksikos.
kane mas thn xarh loipon asxete.

Anonymous said...

12:47 μονο τον συγγαρη θα μπορεσει να αντικαταστησει επαξια!!!

Anonymous said...

ε ας παρει και τον Μαχαιριτσα τωρα ή ακομα και τον Mαλαμα που ειναι τισ μοδας.

Anonymous said...

Oriste ti kanei o kosmos otan den exei me ti allo na asxoli8ei!!!!euge!!!!

Anonymous said...

9.17 ton pairneis re karagkiozi... Tasouli alepou proxwra paixtara kai ase tous kompleksikous pisw!

Anonymous said...

ΘΑ ΘΥΜΗΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΟΤΑΝ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑ.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΑΣΟ;
ΚΟΙΤΑ ΕΜΠΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΠΛΑ'Ι', ΟΥΤΕ ΠΙΣΩ .
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. COACH G.DR.