ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ


Πραγματοποιώντας την κορυφαία της εμφάνιση τα τελευταία χρόνια, η Εθνική Γυναικών ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική κόντρα στην Σερβία, παρά την ήττα της με 26-21. Μπροστά σε 1.500 φιλάθλους που δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα στο κλειστό του Αμυνταίου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε απίστευτη βελτίωση στον 5ο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική μιας και ήταν η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε ξανά στην γενέτειρα του ελληνικού χάντμπολ και σίγουρα οι συνειρμοί ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί, αφού
την Δευτέρα ήρθε στην 35χρονη ιστορία του αθλήματος η πρώτη ευρωπαϊκού κούπα. Η Εθνική μας ξεκίνησε άσχημα το ματς (2-7, 4-9), αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι αλλαγές των Παπαδοπούλου και Βαφειάδου βοήθησαν σημαντικά, ενώ όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε και η απόδοση της τερματοφύλακας Ασπασία Λέκκα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μείωσε σε 6-9 και λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε στο -2 (10-12, 11-13) με τις εξαιρετικές επιθετικές ενέργειες της Λαμπρίνας Τσακάλου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σέρβες συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα, αλλά χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ, ενώ η ελληνική ομάδα παίζοντας με ψυχή κατόρθωσε να μείνει στην διεκδίκηση του ματς μέχρι και το 57' με την Βασιλειάδου να πετυχαίνει κρίσιμα γκολ.

Η συνέντευξη Τύπου
Βακάλης: «Περήφανος για αυτό που παρουσιάσαμε»

Σάσα Μπόσκοβιτς (προπονητής Σερβίας): «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Ελλάδα και Σερβία είναι αδερφικές χώρες. Ευχαριστηθήκαμε πολύ την παρουσία του κόσμου. Η Ελλάδα βελτιώθηκε πάρα πολύ και έκανε ένα πολύ καλό ματς».

Αντρέα Λέκιτς (αρχηγός Σερβίας): «Αυτή η περιοχή έδειξε πόσο αγαπάει το χάντμπολ. Παίξαμε ένα καθαρό παιχνίδι και πολύ δυνατό. Η Ελλάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική».

Μαρία Παπαδοπούλου (πλέι μέικερ Ελλάδας): «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξη. Δεν μπορούμε να γίνουμε Σερβία ή Ρουμανία, αλλά μπορούμε να ανεβούμε ένα επίπεδο και να είμαστε αξιοπρεπείς».

Σωκράτης Βακάλης (προπονητής Ελλάδας): «Εμείς στην Ελλάδα μάθαμε χάντμπολ από την Γιουγκοσλαβία. Είμαι υπερήφανος για αυτό που παρουσιάσαμε σήμερα. Δείξαμε ωραίο θέαμα και αποδείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε ωραίο χάντμπολ Τιμήσαμε τον κόσμο που μας στήριξε και τον αντίπαλο μας».

ΕΛΛΑΔΑ- ΣΕΡΒΙΑ 21-26
Τα δεκάλεπτα: 4-8, 7-11, 11-13 (ημχ.), 14-17, 18-22, 21-26
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Χατζηπαρασίδου 3, Τσιρνάρη, Προκοπίδου, Παπαδοπούλου 3, Νούλα, Μαυρογιώργη 1, Μάστακα, Βασιλειάδου 3, Αναγνωστοπούλου, Βαφειάδου 1, Στρατάκη 1, Τσακάλου 7, Μασμανίδου, Στασινού, Καζάκη 2, Λέκκα.
ΣΕΡΒΙΑ (Σάσα Μπόσκοβιτς): Κρπέζ 3, Πόποβιτς 2, Λέκιτς 6, Ντιμίτροβιτς 2, Μάτιτς, Νταμιάνοβιτς 3, Έριτς, Ράγιοβιτς, Ογκνιένοβιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Τομάσεβιτς, Μιλόσεβιτς, Λίσκεβιτς, Λόγπουρ 6, Μπάρτοσιτς, Γκεοργκίεφ.
Διαιτητές: Αλίγεφ- Αγκακίγεφ (Αζερμπαϊτζάν), Παρατηρητής: Γιορντάνοφ (Βουλγαρία), δίλεπτα: 1-3, πέναλτι: 2/2-1/1.


Απονομές
Η ΟΧΕ τίμησε για την υποστήριξη τους στην διοργάνωση της αναμέτρησης τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και τον αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη
με την απονομή να κάνει το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Σταυρακάκης.
Επίσης η Ομοσπονδία τίμησε τον Δήμαρχο Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδη για την συμβολή του με την απονομή να πραγματοποιεί ο διευθυντής της ΟΧΕ και μέλος της δικαστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρανάσος.
Επίσης η ΕΣΧΔΥΜ και ο πρόεδρος της Παναγιώτης Βλαχόπουλος τίμησε για την προσφορά του στο άθλημα τον πρώην πρόεδρο της ΟΧΕ και πρώτο πρόεδρο της Ένωσης Σίμο Λαζαρίδη.

No comments