ΣΤΟΝ… ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΟΝ… ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ




Και τυπικά πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε ο Διομήδης Άργους, παρά την πρώτη ήττα του (27-21) στη σεζόν από την μαχητική ΑΕΚ
Ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ με τον Διομήδη Άργους να αναδεικνύεται και τυπικά πρωταθλητής Ελλάδος. Ωστόσο δεν κατόρθωσε να διατηρήσει το αήττητο σερί του, καθώς στον 23ο αγώνα του πρωταθλήματος και 3ος των πλέι- οφ, γνώρισε την ήττα με 27-21 από την μαχητική ΑΕΚ. Οι «Λύκοι» έτσι κράτησαν το αήττητο ρεκόρ μόνο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (19 νίκες- 1 ισοπαλία).
Η ομάδα του Άργους γνώρισε την αποθέωση από 500 και πλέον θεατές που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο του Άργους με τον αρχηγό Γιώργο Ζαραβίνα να παίρνει το τρόπαιο από τα χέρια του προέδρου της ΟΧΕ Χαράλαμπο Πιλαφά (στις απονομές ήταν και ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ και αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος) και να το σηκώνει ψηλά. Οι παίκτες του Διομήδη κέρδισαν και το ζεστό χειροκρότημα από τους συναδέλφους τους αθλητές της ΑΕΚ που έμειναν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια της απονομής.

Πιο πειθαρχημένη η ΑΕΚ

Στο αγωνιστικό μέρος η ΑΕΚ βρήκε μεγαλύτερα κίνητρα στο ματς και έλεγχε το ματς στην μεγαλύτερη διάρκεια του. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να προηγηθούν ούτε μία φορά! Η «Ένωση» ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε γρήγορα 3-7 στο 12:43, ωστόσο οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνα τους, κρατώντας την ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη χωρίς γκολ για 11 λεπτά, βρίσκοντας παράλληλα την ευκαιρία να ισοφαρίσουν 7-7 στο 20’. Το ημίχρονο βρήκε τον «δικέφαλο» με 8-9 μπροστά στο σκορ με τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων Κουλούρη (10/18) και Νούνγκοβιτς (10/19) να έχουν πάνω από 50% αποτελεσματικότητα! Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου το ματς πήγαινε γκολ- γκολ μέχρι το 42’. Κάπου εκεί με σερί 3-0 η ΑΕΚ ξέφυγε ξανά με 15-18 και λίγο αργότερα με 16-20 (47΄). Οι «Λύκοι» προσπάθησαν να μπουν ξανά στην διεκδίκηση της νίκης μειώνοντας 19-20 (49’), αλλά η «Ένωση» με ένα 4-0 σερί μέχρι το 54’ «καθάρισε» το ματς για να έρθει φυσιολογικά το τελικό 21-27.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ 21-27
Τα δεκάλεπτα: 3-6, 7-7, 8-9 (ημχ.), 14-15, 19-21, 21-27
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Μεγαλοοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος, Μάλλιος 6, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 5, Σαμαράς 2, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 2.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 3, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος 1, Βακάλης 3, Κουλούρης, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης 5, Οικονόμου 2, Τσαούσης 5, Ζαχάρης, Παπαδόπουλος 2, Μαξίμοβιτς 1. Διαιτητές: Βέργος- Τσάμος, δίλεπτα: 1-4, πέναλτι: 4/5-2/3.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ
1. Διομήδης 24
2. ΑΕΚ 22
3. ΠΑΟΚ 16
4. Δούκας 15

Δηλώσεις
Δ
Χαράλαμπος Πιλαφάς (Πρόεδρος ΟΧΕ): «Η περιφέρεια απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί να αναπτύξει το χάντμπολ. Δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα του Διομήδη, αλλά και η πορεία του στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια στον Διομήδη για τον τίτλο και στην ΑΕΚ για την προσπάθεια της, παρά το γηπεδικό της πρόβλημα που την ταλανίζει. Εύχομαι του χρόνου να ληθεί».

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Νομίζω ότι ζω ένα όνειρο. Είμαι 34 χρονών και ευτύχησα να σηκώσω κούπα στην πρώτη μου σεζόν ως προπονητής. Πλέον πρέπει να συνεχίσουμε την προετοιμασία για το ματς με την Βάκερ Τουν. Ας κερδίσουμε και με… μισό γκολ».

Ανδρέας Μούκιος (μάνατζερ Διομήδη): «Ζούμε απίστευτες στιγμές. Ο κόπος και οι θυσίες πολλών ετών δικαιώθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συντελεστές της ομάδας από τους προπονητές, τους προπονητές μέχρι τον μασέρ για την χημεία που είχαν όλη τη χρονιά. Όπως επίσης και τους διοικούντες που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Από τον Νώντα Σιρεγκέλα μέχρι τους νεότερους τους αδερφούς Ρέντα, τους αδερφούς Βλαχοσπύρους, τον Τάσο Χειβιδόπουλο και τον Αργύρη Γιαννούση».

Χριστόφορος Νούνγκοβιτς (τερματοφύλακας Διομήδη): «Ο στόχος μας έγινε πραγματικότητα. Δυστυχώς δεν κρατήσαμε το αήττητο αν και το θέλαμε πολύ. Το μυαλό ήταν ήδη στο ματς της Κυριακής».

Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου (πίβοτ Διομήδη): «Μάλλον με πάει… Πρωτάθλημα πέρσι με την ΑΕΚ, φέτος με τον Διομήδη. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Η χαρά μου είναι μεγάλη. Ευχαριστώ την ομάδα για όλα όσα μου έχει προσφέρει».

Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Κάναμε την δουλειά μας. Παίξαμε σαν ΑΕΚ. Πήραμε αυτό που θέλαμε. Ολοκληρώσαμε μία μέτρια χρονιά. Δεν διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε πολλά ματς στα οποία προηγηθήκαμε στο σκορ. Συγχαρητήρια στον Διομήδη για το πρωτάθλημα, ευχόμαστε και καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό».


No comments