ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΑΠΟ 3.000 ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΑΠΟ 3.000 ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ!


Το σκηνικό είχε στηθεί από νωρίς στην κεντρική πλατεία του Άργους. Αν και οι άνθρωποι του Δήμου είχαν στην διάθεση τους μόλις λίγες ώρες, ήταν όλα στην εντέλεια, εξάλλου οι εντολές του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου από την Ελβετία ήταν ξεκάθαρες: «Η πόλη θα υποδεχθεί τους αθλητές σαν ήρωες».
Το κόκκινο χαλί που οδηγούσε στο δημαρχείο είχε στρωθεί, τα στεφάνια από κλαδιά ελιάς είχαν ήδη φτιαχτεί, τα ροδοπέταλα βρισκόντουσαν στα καλάθια, η μεγάλη εξέδρα για να ανεβούν οι θριαμβευτές ήταν στη θέση της, ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Άργος Green Wolves» είχε κρεμαστεί στην πρόσοψη κεντρικού κτιρίου, πιανίστας με χορωδία για να τραγουδήσει τον ύμνο του Άργους και φυσικά οι 3.000 και πλέον Αργίτες ήταν έτοιμοι να υποδεχθούν τους Κυπελλούχους Ευρώπης. Λίγο μετά τις 20:00 το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του Διομήδη μπήκε στην
πόλη. Κορναρίσματα ακουγόντουσαν σε ακτίνα χιλιομέτρων, οι κάτοικοι είχαν βγει στα μπαλκόνια του σπιτιού τους, οι μαγαζάτορες από τα καταστήματά τους και οι περαστικοί είχαν σταματήσει το περπάτημα τους και όλο μαζί χειροκροτούσαν τους παίκτες που τους έκαναν υπερήφανους.
Αφού έκανε το γύρο της κεντρικής πλατείας το λεωφορείο σταμάτησε μπροστά από το Δημαρχείο και όλοι οι συντελεστές της επιτυχίας γνώρισαν πραγματική αποθέωση. Τον λόγο πήρε πρώτος ο Δήμαρχος, ο οποίος ασπαζόταν και φορούσε κλαδί ελιάς σε έναν έναν που ανέβαινε στην εξέδρα, όπως στην αρχαία Ελλάδα, εξάλλου το Άργος είναι η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Προσευχήθηκα στον Άγιο Πέτρο»
Παίκτες, προπονητές, διοίκηση όλοι μαζί γνώρισαν την αποθέωση από Αργίτες όλων των ηλικιών και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο. Εκεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ετοιμαστεί μία μικρή δεξίωση. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος είπε: «Τα τελευταία δευτερόλεπτα την ώρα που η αντίπαλοι είχαν την μπάλα, γύρισα τα μάτια της ψυχής μου στον Άγιο Πέτρο (πολιούχος της πόλης) και τον παρακάλεσα να μας βοηθήσει.
Για την πόλη μας αυτοί οι παίκτες έχουν ονοματεπώνυμο και είναι οι ήρωες μας».

«Diomidis Arena το 2013»!
Ακόμα ο Δήμαρχος Άργους αναφέρθηκε στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης: «Η μελέτη είναι έτοιμη. Ευελπιστούμε του χρόνου τέτοιον καιρό να έχουμε το γήπεδο που τόσο θέλουμε. Το Diomidis Arena θα έχει 1.600 θεατές και 3.000 όταν θα μετατρέπεται για συναυλίες και εκδηλώσεις».

«Η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου»
Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας ήταν πολύ συγκινημένος με το ζόρι συγκρατούσε τα δάκρυα στα μάτια του. Ο νεαρός τεχνικός που στην πρώτη του προπονητική χρονιά πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ευρώπης δήλωσε: «Δεν κατάρρευσα όλη τη σεζόν από τις επιτυχίες και όλα όσα περάσαμε, αλλά πάνω στην εξέδρα παραλίγο να καταρρεύσω από χαρά. Ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου».
Από την πλευρά του ο αρχηγός Γιώργος Ζαραβίνας σχολίασε: «Έχουμε γίνει ένα κομμάτι της πόλης. Οι στιγμές που ζήσαμε σήμερα ήταν ανεπανάληπτες. Σας ευχαριστούμε. Εκ μέρους όλων των παικτών υποσχόμαστε να δίνουμε και την ψυχή μας για τον Διομήδη».

Γλέντι στο «Εν λευκώ»
Τελευταίος σταθμός της αποστολής ήταν το καφέ-μπαρ «Εν λευκώ» που είναι εκ των βασικών χορηγών της ομάδας. Εκεί παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση, αφού δείπνησαν τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με φίλους και συγγενείς. Ήπιαν από την κούπα και μοίρασαν δεκάδες αυτόγραφα στους μικρούς φίλους που ήδη τους έχουν ινδάλματα

No comments