ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ Ο ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΤΑΔΑ, ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ Ο ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΤΑΔΑ, ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ


ΜVP ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΟΠΑΠ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ
Ο 36χρονος αρχηγός του Διομήδη Άργους ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος- Η καλύτερη επτάδα της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ, όπως την επέλεξαν οι δημοσιογράφοι- Καλύτερος προπονητής ο Δημητρούλιας- Δηλώσεις για τον 1ο τελικό με την Βάκερ Τουν- Πρώτος σκόρερ για τρίτη σερί σεζόν ο Μπακαούκας-  Καλή επιτυχία από τον Νίκο Μάντζο.

Οι 11 προπονητές της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ ανέδειξαν τον Γιώργο Ζαραβίνα (μέσα από την καλύτερη 7αδα που ψήφισαν οι δημοσιογράφοι) ως τον κορυφαίο αθλητή του φετινού πρωταθλήματος. Ο 36χρονος αριστερός εξτρέμ και αρχηγός του Διομήδη Άργους συγκέντρωσε 4 ψήφους και άφησε πίσω του τους συμπαίκτες του Χριστόφορο Νούνγκοβιτς (2 ψήφοι) και Θόδωρο Μεγαλοοικονόμου (1 ψήφο), καθώς και τον Χριστόφορο Μπακαούκα (2 ψήφοι) της ΑΕΚ. Επίσης υπήρξαν και δύο λευκά.


Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΤΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Μετά από ψηφοφορία 20 εκπροσώπων των ΜΜΕ αναδείχθηκε η κορυφαία επτάδα και ο καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ. Τη «μερίδα του λέοντος» με 4 παίκτες και τον προπονητή είχε ο πρωταθλητής Διομήδης Άργους.

Αναλυτικά:

Τερματοφύλακας: Χριστόφος Νούνγκοβιτς (Διομήδης Άργους) -16 ψήφοι-
Δεξιός εξτρέμ: Χριστόφορος Μπακαούκας (ΑΕΚ) -17 ψήφοι-
Αριστερός εξτρέμ: Γιώργος Ζαραβίνας (Διομήδης Άργους) -10 ψήφοι-
Αριστερός ίντερ: Απόστολος Παλάσκας (ΠΑΟΚ) -10 ψήφοι-
Δεξιός ίντερ: Χρήστος Τσάτσος (Αερωπός Έδεσσας) -11 ψήφοι-
Πίβοτ: Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου (Διομήδης Άργους)- 16 ψήφοι-
Πλέι μέικερ: Χάρης Μάλλιος (Διομήδης Άργους) -14 ψήφοι-

Προπονητής: Δημήτρης Δημητρούλιας (Διομήδης Άργους) -19 ψήφοι-


Επίσης ψηφίστηκαν ανά θέση οι:
Τερματοφύλακας: Κουλούρης (ΑΕΚ) -2 ψήφοι-, Καφφάτος (ΑΕΚ) -1 ψήφο-, Γουργούμης (ΠΑΟΚ) -1 ψήφο-
Δεξιός εξτρέμ: Σαμαράς (Διομήδης Άργους) -3 ψήφοι-
Αριστερός εξτρέμ:  Γεωργιάδης (ΑΕΚ) -7 ψήφοι-, Τσακίρης (ΠΑΟΚ) -3 ψήφοι-
Αριστερός ίντερ: Τάσκοβιτς (Διομήδης Άργους) -6 ψήφοι-, Ευαγγελίδης (ΧΑΝΘ) -2 ψήφοι-, Τσαούσης (ΑΕΚ) -1 ψήφο-, Μαξίμοβιτς (ΑΕΚ) -1 ψήφο-
Δεξιός ίντερ: Σεβαστίδης (ΠΑΟΚ) -6 ψήφοι, Δεληγιάννης (Φίλιππος Βέροιας) -3-
Πίβοτ: Κοκκώνης (ΠΑΟΚ) -3 ψήφοι-, Κεσίδης (ΠΑΟΚ) -1 ψήφο-
Πλέι μέικερ: Μαστορογιάννης (Δούκας) -3 ψήφοι, Μπαντής (Φίλιππος Βέροιας) -2 ψήφοι-, Βακάλης (ΑΕΚ) -1 ψήφο-
Προπονητής: Αρβανίτης (ΑΕΚ) -1 ψήφο-

Οι 20 δημοσιογράφοι που πήραν μέρος στην ψηφοφορία είναι οι: Νίκος Σωτηρίου (γραφείο Τύπου ΟΧΕ), Κων/νος Χατζηδημητρίου (γραφείο Τύπου ΟΧΕ, NOVA ΣΠΟΡ-FM), Μανώλης Ανδρεαδάκης (Metrosport), Νίκος Μαχαίρας (Goal, Έθνος), Αλεξάνδρα Αξενίδου (SportDay), Νίκος Λιώλης (ΕΡΤ), Γιάννης Γαλανόπουλος (ΕΡΑ- ΣΠΟΡ), Δημήτρης Λουκάκης (Καθημερινή), Γιώργος Νιφλής (Sportshero.gr), Φραγκίσκος Ζαλώνης (Sentra fm), Γιώργος Μακρυδάκης (ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ), Ελένη Τσαλκατίδου (Σπορ του Βορρά), Ηλίας Τάταλας (paok24.gr), Αντώνης Χατζηκυριακίδης (pliroforiodotis.gr), Δημήτρης Σαμόλης (ΦΩΣ), Μιχάλης Ηλιού (sport-fm.gr), Γιώτα Κουνάλη (sport24.gr), Έφη Χρυσανθοπούλου (onsports.gr), Γιολάντα Ζύκα (Ώρα για Σπορ), Αργυρώ Φλουρή (aek365.gr).

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ
Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν ο Χριστόφορος Μπακαούκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ. Ο 34χρονος διεθνής δεξιός εξτρέμ της ΑΕΚ σημείωσε 167 γκολ σε 19 παιχνίδια με μέσο όρο 8,79! Δεύτερος ήταν ο Χρήστος Τσάτσος του Αερωπού Έδεσσας με 149 τέρματα σε 19 ματς και μ.ο. 7,84, ενώ την 3η θέση πήρε ο Δημήτρης Μπαντής του Φιλίππου Βέροιας με 145 γκολ σε 20 ματς (μ.ο. 7,25).

Οι 3 πρώτοι στις άλλες κατηγορίες ήταν οι:
Κίτρινες Κάρτες
1. Γιάννης Νιαρχάκος (Άρης Νίκαιας) 23 σε 19 ματς (μ.ο. 1,21)
2. Βαλάντης Γκιντίδης (ΓΑΣ Κιλκίς) 20 σε 19 ματς (μ.ο. 1,05)
3. Στέφανος Κοκολοδημητράκης (Κύδων Χανίων) 12 σε 17 ματς (μ.ο. 0,71)
Δίλεπτες αποβολές
1. Δημήτρης Τσακίρης (ΠΑΟΚ) 20 σε 20 ματς (μ.ο. 1)
2. Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου (Διομήδης Άργους) 19 σε 19 ματς (μ.ο. 1)
3. Χαράλαμπος Ανανιάδης (ΧΑΝΘ) 18 σε 19 ματς (μ.ο. 0,95)
Κόκκινες κάρτες
1. Δημήτρης Παπανίκος (Πανελλήνιος) 2 σε 18 ματς (μ.ο. 0,11)
2. Στέφανος Ξανθουδάκης (Κύδων Χανίων) 1 σε 9 ματς (μ.ο. 0,11)
3. Γιώργος Χελιώτης (Πανελλήνιος) 1 σε 13 ματς (μ.ο. 0,08)

ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ: «Η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ»
Άλλοι παίκτες σε αυτή την ηλικία σκέφτονται ίσως άλλα πράγματα (προπονητική, κάποια διοικητική θέση), αφού σπάνια συνεχίζουν να αγωνίζονται. Ο Γιώργος Ζαραβίνας όμως στα 36 του χρόνια έχει σαν στόχο το πώς θα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μέσα στο γήπεδο. Ο έμπειρος αριστερός εξτρέμ στην τελευταία του χρονιά ως διεθνής (αφού τον Ιανουάριο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα μετά από 13 χρόνια προσφοράς) αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης όλου του πρωταθλήματος.
«Ευχαριστώ όλους τους προπονητές και τους δημοσιογράφους. Δεν θα συνέβαινε αυτό αν δεν υπήρχε η συμμετοχή όλων των συμπαικτών μου. Έγινε πολύ καλή δουλειά, όλους αυτούς τους μήνες. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για την πορεία του Διομήδη. Είναι σίγουρα απόδειξη πως η ηλικία δεν παίζει ρόλο και δεν αποτελεί εμπόδιο. Εξαρτάται όμως από τον κάθε αθλητή τι έχει αποφασίσει να κάνει στην καριέρα του. Ξεκάθαρο για εμένα όσο είμαι στο χώρο είναι πως ότι κάνω θα το κάνω σε υψηλό επίπεδο. Οταν δεν θα μπορώ να το κάνω όπως θέλω, θα σταματήσω.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι για να φτάσει ένας αθλητής να πάρει μια τέτοια διάκριση παίζουν ρόλο η τύχη, ο προπονητής και όλη η ομάδα, ειδικότερα αν κάνει πρωταθλητισμό, όπως συνέβη φέτος με τον Διομήδη», τόνισε ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ.

Οι δηλώσεις των αθλητών που βρέθηκαν στην κορυφαία επτάδα
Χριστόφορος Νούνγκοβιτς (τερματοφύλακας Διομήδη): «Ήταν η καλύτερη χρονιά μου. Δεν περίμενα να φτάσω τόσο ψηλά. Η παρουσία μου οφείλεται και στην δουλειά που γίνεται στην άμυνα από όλη την ομάαδ. Το καλοκαίρι είχαμε μία πολύ προετοιμασία και γευτήκαμε τους… καρπούς στο τέλος της. Σε κάθε αγώνα παίζαμε σαν να ήταν ο τελευταίος».

Χάρης Μάλλιος (πλέι μέικερ Διομήδη): «Στην ομάδα υπάρχει χημεία και ομοιογένεια και η οποία πρέπει να συνεχιστεί. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την ατομική διάκριση».

Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου (πίβοτ Διομήδη): «Είναι τιμή η παρουσία μου στην καλύτερη 7αδα. Η πρόοδος που έχω κάνει οφείλεται στην πολύ και καλή προπόνηση».

Απόστολος Παλάσκας (αριστρός ίντερ ΠΑΟΚ): «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη. Πήραμε την 3η θέση στο πρωτάθλημα και κατακτήσαμε το Κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να έχουμε ακόμα καλύτερη παρουσία».

Χρήστος Τσάτσος (δεξιός ίντερ Αερωπού): «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή την διάκριση. Είχαμε κάποιες αποχωρήσεις στον Αερωπό, αλλά… σφίξαμε τα δόντια και αντέξαμε. Έχω πρώτο στόχο να καθιερωθώ στην Εθνική και έπειτα να αγωνιστώ στο εξωτερικό».

Χριστοφορος Μπακαούκας (δεξιός εξτρέμ ΑΕΚ): «Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου χάρις τους οποίους μπορώ να πετυχαίνω τόσα γκολ. Και του χρόνου θα είμαι σταθερά στην πρώτη γραμμή. Και όταν σταματήσω θα συνεχίσω ως παράγοντας στο άθλημα που αγαπάω και αναδείχθηκα».



ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ: «ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»
Για την ανάδειξη του ως κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, αλλά και για τον 1ο τελικό του Τσάλεντζ Καπ κόντρα στην Βάκερ Τουν την Κυριακή στις 18:00 στο κλειστό του Λουτρακίου, μίλησε ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας.
«Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους για την επιλογή τους. Για μένα είναι μεγάλη τιμή. Κάνω αυτό που μου αρέσει. Οι ευθύνες είναι τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Εγώ προσωπικά ψήφισα τον Γιώργο Ζαραβίνα για κορυφαίο της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ, καθότι βάσει ενός συστήματος αξιολόγησης που χρησιμοποιώ για όλους τους παίκτες και βάσει όλων των στοιχείων ενός αγώνα (χρόνος, αποτελεσματικότητα, άμυνα, ασίστ κ.α.) έχει την καλύτερη βαθμολογία. Άρα θεωρώ πως είναι μία δίκαιη διάκριση».
Αναφορικά με τα παιχνίδια με την Ελβετική Βάκερ Τουν είπε: «Είναι τα τελευταία και πιο δύσκολα ματς όλης της χρονιάς. Κρίνεται ένας τίτλος και μάλιστα ευρωπαϊκός, που καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν τα έχει καταφέρει. Μόνο ο μεγάλος Φίλιππος έφτασε μέχρι εδώ, αλλά σε άλλες εποχές με μεγαλύτερο μπάτζετ και ρόστερ. Έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι την κρισιμότητα των αγώνων, όπως επίσης και ότι εκπροσωπούμε όλο το ελληνικό χάντμπολ».

ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ»
Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας που οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ το 2003, Νίκος Μάντζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τις πιο θερμές μου ευχές για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου από το Διομήδη Αργους. Όλοι οι συντελεστές της ομάδας μας γέμισαν με χαρά και υπερηφάνεια με την μέχρι τώρα πορεία τους. Ελπίζω να απολαύσουν και τους δύο τελικούς και συγχρόνως να κατακτήσουν και το ευρωπαϊκό κύπελλο γεμίζοντας όλους μας με αισιοδοξία, ευθύνη και ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος και στέλνοντας μηνύματα προς τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τον αθλητισμό για την βιωσιμότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Την Κυριακή στο ΔΑΚ Συκεών και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί προπόνηση κλιμακίου παμπαίδων της Βόρειας περιφέρειας. Το συντονισμό θα έχει ο ΠΟΠ Γιάννης Λαζαρίδης, ενώ θα επιβλέπει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Παίδων Παναγιώτης Ιατρούδης.
*Οι βετεράνοι του Πανιωνίου έχουν συγκέντρωση την Κυριακή 20:00 στο κλειστό Βάσος Βουρίκας.

11 comments

Anonymous said...

milame gelane kai oi petres.poios zaravinas re paidia ftanei afti i koroidia.pws na paei mprosta tote to athlima.o anthrwpos apo to 1 deyterolepto diamartirete mexri to telous tou agwna.akomi kai sta apoditiria vrizei.eleos....

Anonymous said...

Καλα ρε παιδια ουτε το livestreaming δεν θα εχει αυριο τον ευρωπαικο τελικο; Ετσι λεει στο site του Διομηδη!

Anonymous said...

GIA OSOYS XSEROYN XANT-MPOLAKI...MVP......EINAI O SAMARAS.............SOBAROS PAIXTARAS KAI APISTGEYTA GRHGOROS.......DINEI ANASES EKEI POY KOLAEI H OMADA .......KONTOS....

Anonymous said...

συγχαρητηρια στα παιδια

οι σχεδον σαρανταρηδες διακρινονται

δειχνει ομως την επιπεδο του αθληματος...

Anonymous said...

poso asxetoi eiste apo to handball... o zaravinas einai o apolutos mvp!

Anonymous said...

o savaras exei na soutarei dinata apo to 2000 an einai grigoros na paei na kanei stivo.an itan mvp tha epaize kai exw anti na erxotan aron aron ellada.xipnate exei tosa talenta to athlima kai toses paixtoures.alla me tosa komplex pou exoun oi proponites pane to athlima xronia pisw.

Anonymous said...

οι δημοσιογράφοι δεν έχουν και καμιά ιδιαίτερη γνώση του αθλήματος.
όλες τους οι συμπεριφορές εξαρτώνται με βάση το πού φυσάει ο άνεμος
μάλλον είναι μια προσπάθεια να δραστηριοποιηθούν γύρω από το άθλημα,αλλά με τί αποτέλεσμα?
σαφώς και η ψήφος τους δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόδειξη στον ομοσπονδιακό
ο οποιοσδήποτε προπονητής θα εβαζε
στην περιφέρεια: Μαστορογιάννη,Μπαντή,Δεληγιάννη
αυτοί που ψηφίστηκαν είναι για να τους παρακολουθούν και να μαθαίνουν πώς παίζεται το άθλημα

Για το εξτρέμ τί να πούμε?
το χάος
βάζουν γκολ μόνο από αντεπίθεση, ποσοστά για κλάματα από καλές γωνίες και ανύπαρκτοι από δύσκολες

για τον τελικό τώρα: είναι φανερό ότι το επίπεδο είναι της πλάκας
(αρκεί να δείτε την ομάδα του Ισραήλ που απέκλεισε ο Διομήδης)

και για όσους πανηγυρίζουν,να ξέρουν οτι τα εικοσάμπαλα (και βάλε) από τις σοβαρές δυνάμεις του χώρου,είναι δυστυχώς,μια διαρκής πραγματικότητα
κάτι από τίτλους καλλιστείων θυμίζει η όλη διαδικασία της ehf

Anonymous said...

ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ λαλακα 3,09 ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΧΟΛΗ,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ!!!!!!ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ λαλακα!!!!!ΡΕ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟ λαλακα Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ 5.52,ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕΣ!ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!ΤΡΑΓΙΚΕ

Anonymous said...

Agaphte 3.09 egw eida ektos apo tous israilinous tous oukranous tous elvetous kai tous polwnous. Eida kai thn vaker toun stone 1o teliko. Sou lew loipon oti. Kai oi 5 omades pou epaixe o diomidis tha htan aneta sthn 1n triada tou prwtathlnmatos. Mhn psaxnete na moiwsete tyne epityxia twn paidiwn toy argous fetos htan oi kalyteroi. Mpravo sas lykoi, ante kai thn megalh koupa...

ΣΡΚ said...

Πολύ ωραία τα είπε ο Ζαραβίνας στον Φερεντίνο ΑΝΤ1,διαφήμισε το άθλημα μας και τον ευχαριστούμε . Τους εύχομαστε καλή επιτυχία στο δεύτερο τελικό στην Ελβετία !!!!