«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»


Νίκος Σαμαράς, Γιώργος Ζαραβίνας και Ανδρέας Μούκιος μιλούν για την μεγάλη νίκη του Διομήδη επί της Μακάμπι- Επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο
Στις 13:30 αναχωρεί από το Τελ Αβίβ η αποστολή του Διομήδη Άργους με προορισμό τον αεροδρόμιο της Αθήνας, έχοντας στις αποσκευές της το πολύτιμο «διπλό» με 29-26 από τον 1ο ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ κόντρα στην Μακάμπι. Οι «Λύκοι» μετά από μία μεγαλειώδη εμφάνιση έγιναν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, την οποία θέλουν να σφραγίσουν στο Λουτράκι την επόμενη Κυριακή. Η αποστολή του Διομήδη Άργους θα τύχει ιδιαίτερης υποδοχής στο Άργος, όπου αναμένεται γύρω στις 18:00, με τον πρώτο πολίτη της περιοχής Δημήτρη Καμπόσο να την υποδέχεται στο Δημαρχείο μαζί με πολλούς φιλάθλους.

Επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο

Το Σάββατο το πρωί η αποστολή της ομάδας επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους στα Ιεροσόλυμα. Παίκτες, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση προσκύνησαν στον Πανάγιο Τάφο και πήραν την ευλογία από τους ηγούμενους του Ελληνικού Πατριαρχείου, η οποία όπως αποδείχθηκε συνέβαλε στην σημαντική αυτή επιτυχία.

Μούκιος: «Για την Ελλάδα, το Ελληνικό χάντμπολ και το Άργος»
Ο αρχηγός της αποστολής και μάνατζερ της ομάδας Ανδρέας Μούκιος σχολίασε: «Συνεχίζεται το ευρωπαϊκό όνειρο, έχουμε φτάσει 50% του στόχου, που είναι η πρόκριση στον τελικό. Κερδίσαμε εκτός έδρας, έχουμε ένα αβαντάζ, αλλά μέχρι εκεί. Να λέμε την αλήθεια στην αρχή της περιόδου θέλαμε να κάνουμε κάποια καλά ματς στην Ευρώπη και μας… άνοιξε η όρεξη μας. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξη, αλλά θα δώσουμε ότι μπορούμε για το καλύτερο και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να τιμήσουμε τα ελληνικά χρώματα, το ελληνικό χάντμπολ και την πόλη του Άργους, η οποία μας έχει αγκαλιάσει και χρειαζόμαστε την στήριξη της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και το πρωτάθλημα, που είναι ο Νο1 στόχος και αν τα καταφέρουμε θα είναι μια τεράστια επιτυχία.
Η επίσκεψη μας στα Ιεροσόλυμα ήταν κάτι το μοναδικό. Γεμίσαμε δέος και με δύναμη. Σίγουρα ήταν το μόνο που μπορεί να αντλήσεις κατά την επίσκεψη σου στους Αγίους Τόπους, πνευματική δύναμη και μας χρειάστηκε».

Ζαραβίνας: «Θέλει προσοχή η ρεβάνς»
Ο αρχηγός του Διομήδη Γιώργος Ζαραβίνας, επεσήμανε: «Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα, η οποία δεν είχε μεγάλη ποιότητα, αλλά είναι έμπειρη και δυσκολοκατάβλητη. Στα εκτός έδρας παιχνίδια εμείς πρέπει πάντα να μένεις πιστός στο σχέδιο σου και την τακτική και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Έχουμε άλλο ένα ματς. Η Μακάμπι σε όλα τα δεύτερα παιχνίδια της ήταν καλύτερη, όπως και με τον Δούκα και με την Μάριμπορ. Μοιάζει εύκολο, αλλά δεν είναι. Θέλουμε την βοήθεια του κόσμου».

Σαμαράς: «Ιστορική ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί»
Ο πρώτος σκόρερ του Διομήδη Άργους με 7 τέρματα Νίκος Σαμαράς, σχολίασε: «Έγινε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Ξέρουμε ότι αυτές είναι ιστορικές ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάνονται και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Ήταν ένα σκληρό ματς, κόντρα σε μία ομάδα απείθαρχη στο παιχνίδι της αλλά επικίνδυνη. Η ομάδα μου υπερτέρησε στην τακτική και την ψυχολογία. Παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, γυρίσαμε το παιχνίδι. Έχουμε αποκτήσει μια ταυτότητα και μία δυναμική, ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις. Εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν». Για την τελευταία φάση της αποβολής του: «Ήταν θέμα αντανακλαστικών, εκείνη την στιγμή λόγω της πίεσης αναγκάζεσαι να πάρεις αποφάσεις με ρίσκο. Ευτυχώς όπως μας ενημέρωσαν οι διαιτητές η κόκκινη δεν θα στοιχίσει την συμμετοχή μου στο επόμενο μας, εξάλλου ήταν απλά μια παρεμπόδιση σε εκτέλεση φάουλ και όχι κάποιο χτύπημα».

3 comments

Στέλλα Ρουμελιώτη-Κορακίδη said...

Μπράβο σας .Μας κάνετε όλους περήφανους.Καλή συνέχεια!!!!

Anonymous said...

μπραβο παλικαρια μας κανατε περηφανους ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ!ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΤΕ!ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ HANDBALL ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!