ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ!


Η κληρωτίδα χαμογέλασε στον Διομήδη Άργους στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, όχι όμως και στην Εθνική Ανδρών που έχει δύσκολο έργο στα προ-προκριματικά του EURO 2014- Δηλώσεις Κρανάκη, Δημητρούλια, Μαστορόγιαννη- Συγχαρητήρια από Μπιτσαξή σε Διομήδη - Κροάσια Ζάγρεμπ- Κίελο το μεγάλο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η δυσκολότερη κλήρωση που θα μπορούσε να υπάρξει βάσει των γκρουπ δυναμικότητας στα προ-προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2014, έτυχε στην Εθνική Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί κόντρα σε Ελβετία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία στον 2ο όμιλο με την Ιταλία να έχει το δικαίωμα να διοργανώσει τον όμιλο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 8-10 Ιουνίου με σύστημα ένας προς όλους και οι πρώτες ομάδες των τεσσάρων ομίλων, καθώς και οι δύο καλύτερες δεύτερες όλων θα προκριθούν στην 2η φάση, δηλαδή στα προκριματικά. Οι 28 ομάδες (22 που έχουν ήδη περάσει μαζί με τις 6) θα χωριστούν σε 7 γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο και η 3η καλύτερη όλων (15 ομάδες και η διοργανώτρια Δανία 16) θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Σκανδιναβική χώρα.

Οι όμιλοι

1ος όμιλος
Ουκρανία
Κύπρος
Φινλανδία (διοργανώτρια)
Λουξεμβούργο

2ος όμιλος
Ελλάδα
Ελβετία
Ιταλία (διοργανώτρια)
Μεγάλη Βρετανία

3ος όμιλος
Ρουμανία
Ισραήλ
Βέλγιο (διοργανώτρια)
Ιρλανδία

4ος όμιλος
Εσθονία
Λετονία
Τουρκία (διοργανώτρια)
Μάλτα

Κρανάκης: «Δύσκολη κλήρωση, πρέπει να τα βγάλουμε εις πέρας»
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης σχολίασε: «Είναι μία δύσκολη κλήρωση. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Η Ελβετία αποκλείστηκε από τα μπαράζ του Παγκοσμίου σε νεκρό χρόνο, η Ιταλία είναι μια ανερχόμενη δύναμη με συνεχή βήματα προόδου και η Μεγάλη Βρετανία είναι η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων και προετοιμάζεται χρόνια για αυτό το τουρνουά. Το έργο μας είναι δύσκολο παρόλα αυτά πρέπει να τα βγάλουμε εις πέρας και να πάρουμε την πρόκριση».

ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Αντίθετα ο Διομήδης Άργους είχε όλη την τύχη με το μέρος του, καθώς θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ την πλέον επιθυμητή αντίπαλο, την Μακάμπι Τελ Αβίβ και μάλιστα έχοντας το δεύτερο ματς στο γήπεδο του! Έτσι οι «Λύκοι» έχουν πολλές πιθανότητες να προκριθούν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν 21 ή 22 Απριλίου στο Ισραήλ και 28 ή 29 Απριλίου στην Ελλάδα. Η Μακάμπι έχει στην σύνθεση της τους Σέρβους Μίλος Μίτροβιτς που πέρσι αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, Σερτζάν Τζόρτζεβιτς και τον Νόβακ Μπόσκοβιτς. Ειδικά ο τελευταίος θεωρείται το βαρύ «πυροβολικό» της ομάδας με 39 γκολ σε 5 ματς στο Τσάλεντζ Καπ. Κόντρα στην Σλοβένικη Μάριμπορ μάλιστα πέτυχε 13 τέρματα και οδήγησε την Μακάμπι στην νίκη- πρόκριση με 31-29. Η ομάδα από το Ισραήλ απέκλεισε στην φάση των «16» τον Δούκα με δύο νίκες στο… νήμα, 27-26 εντός έδρας και 21-20 στο Δαϊς. Έδειξε ωστόσο πολλές αδυναμίες, τις οποίες ο Διομήδης μπορεί να εκμεταλλευτεί. Στους «8» απέκλεισε την Μάριμπορ με μεγάλη δόση τύχης, παρότι έπαιξε και τα δύο ματς στο Ισραήλ. Το πρώτο το έχασε 29-28 και το δεύτερο 31-29.

Δημητρούλιας: «Έχουμε σημαντικό πλεονέκτημα»
«Αποφύγαμε τα ‘’θηρία’’, αυτό όμως δεν μας χρίζει φαβορί. Είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα που το δεύτερο ματς θα είναι στην Ελλάδα. Περιμένουμε την στήριξη του κόσμου, όπως και στον προημιτελικό. Θέλουμε στο πρώτο ματς ένα σκορ κοντά στην ισοπαλία. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα που έχει θέληση για την νίκη και δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε μέχρι εδώ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% για να φτάσουμε στην πρόκριση», ήταν το σχόλιο του προπονητή του Διομήδη Άργους Δημήτρη Δημητρούλια.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Με επιστολή του προς το σωματείο Διομήδης Άργους ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε η ομάδα σας επικρατώντας με 25-21 της ελβετικής Κριένς στον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης στο Λουτράκι. Η πρόκριση του Διομήδη Άργους στα ημιτελικά του Challenge Cup είναι μια εξαιρετική επιτυχία και μας κάνει όλους υπερήφανους. Καλή επιτυχία στην συνέχεια».

Μαστορογιάννης: «Μπράβο στον Διομήδη, υποχρέωση μας να περάσει η Ελλάδα»
Ο πλέι μέικερ του Δούκα και της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Μαστορογιάννης σχολιάζει την κλήρωση του Διομήδη Άργους, αλλά και της Εθνικής Ανδρών: «Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες Διομήδη, τον προπονητή και την διοίκηση για την πρόκριση. Ίσως αυτή την επιτυχία να μην την περίμεναν, αλλά τώρα έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Την Μακάμπι την αντιμετωπίσαμε και εμείς. Η ομάδα αυτή είναι στα μέτρα τους. Έχουν καλύτερη εικόνα για την αντίπαλο τους, απ’ ότι εμείς. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία, να πάρουν το ‘’αγκαζέ’’ το ελληνικό χάντμπολ και να το πάνε ψηλά». Όσον αφορά την κλήρωση της Εθνικής Ανδρών στα προ-προκριματικά, είπε: «Οι ομάδες είναι στα μέτρα μας. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, διότι έχουμε υποχρέωση να περάσουμε στην προκριματική φάση».

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε επίσης η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μεγάλο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στην Κροάσια Ζάγκρεμπ και το Κίελο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 18-22 Απριλίου και 25-29 Απριλίου και τα «4» εισιτήρια που θα προκύψουν οδηγούν στο φάιναλ- φορ της Κολωνίας 26-27 Μαϊου στο Λάνξες Αρένα.
Τα ζευγάρια:
Κοπεγχάγη (Δανία)- Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Αντεμάρ Λεόν (Ισπανία)- Φούχσε Βερολίνου (Γερμανία)
Κροάσια Ζάγκρεμπ (Κροατία)- Κίελο (Γερμανία)
Σίμος Κόπερ (Σλοβενία)- Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

3 comments

Anonymous said...

sygnwmh alla to megalo zevgari einai to kielo-zegreb kai oxi to kopenhagi-barca???tha mas trellanhs?apo pote exeis na parakolouthiseis??

Anonymous said...

SOS! Η ΓΓΑ ΑΝΑΚΟΙΝ. ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤ. ΟΜΟΣΠ. ΓΙΑ ΤΟ 2012! ΜΟΝΟ ΤΟ ΗΑNDBALL ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΒΕΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ 2011! http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/03/2012_435141

Anonymous said...

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ; ΑΦΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ;Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ,ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ;ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ;Η ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ;