ΠΕΡΚΟΒΑΤΣ: «ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΕΡΚΟΒΑΤΣ: «ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»!


Ο πρώην ομοσπονδιακός της Εθνικής Ανδρών και νυν της Ελβετίας μιλάει για την κλήρωση των προ-προκριματικών του EURO 2014- Δηλώσεις Σπύρου Μπαλωμένου, Γιώργου Γεωργιάδη- Αναχωρεί για Τσεχία η Εθνική Εφήβων, ώστε να πάρει μέρος στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012.
Έναν παλιό της γνώριμο, τον Γκόραν Πέρκοβατς θα συναντήσει η Εθνική Ανδρών στα προ-προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2014. Ο Κροάτης πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος την διετία 2005-2007 είναι πλέον εκλέκτορας της Εθνικής Ελβετίας και η «μάχη» των δύο ομάδων αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα. Ο πάλαι ποτέ σπουδαίος αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, μίλησε στο handball.org.gr για την κλήρωση που θέτει αντιμέτωπες Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία. «Θα είναι ευχάριστο που θα συναντήσω γνώριμα πρόσωπα. Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος, ο δυσκολότερος απ’ όλους τους άλλους. Θεωρώ πως για αυτόν ακριβώς το λόγο και επειδή στους άλλους ομίλους υπάρχουν αρκετά πιο
αδύνατες ομάδες από τον δικό μας θα περάσει μόνο ένας (προκρίνονται και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι όλων), λόγω μικρότερης διαφοράς τερμάτων. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι τόσο δυνατή ομάδα όσο παλιά, είναι πάντα ωστόσο υπολογίσιμη. Κάνει και αυτή ανανέωση, όπως και εμείς. Έχουμε μία νέα γενιά αθλητών. Για τις άλλες ομάδες (Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία) πιστεύω ότι δεν έχουν πιθανότητες να περάσουν». Παρόλα αυτά η Ιταλία είχε δυσκολέψει πάρα πολύ την Ελβετία στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013, αφού είχε κερδίσει μόλις 27-25, ενώ στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει 17-14. «Πράγματι σε εκείνο το ματς παίξαμε πάρα πολύ άσχημα και ήμασταν τυχεροί που στο τέλος πήραμε τη νίκη. Οι Ιταλοί είχαν παίξει καλύτερα τότε, αλλά τώρα είναι ένας άλλος όμιλος». Ο Κροάτης ήταν φάνηκε ενημερωμένος και για την πορεία του Διομήδη Άργους. «Είναι στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, όπως και η ελβετική Βάκερ Τουν, έχουν τους Ζαραβίνα και Σαμαρά στη σύνθεση τους, μεγάλοι σε ηλικία, αλλά σίγουρα πολύ έμπειροι αθλητές». Τέλος ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελβετίας αναφέρθηκε και στα πολύ δυνατά φιλικά που θα δώσει η ομάδα του κόντρα στη Γαλλία στις πόλεις Σαμπερί και Μονπελιέ στις 5 και 7 Απριλίου: «Θα είναι δύο πολύ δυνατά παιχνίδια και θα έχω την ευκαιρία να τεστάρω τους παίκτες απέναντι σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου», κατέληξε.
Αναφορικά πάντως με το δικαίωμα της διοργάνωσης του 2ου ομίλου το διάστημα 8-10 Ιουνίου, όπως έγινε γνωστό δικαίωμα να αναλάβουν τον όμιλο αν αρνηθεί η Ιταλία, έχουν κατά σειρά Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία και τελευταία η Ελλάδα, κατόπιν κλήρωσης.

ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ: «ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»
Ο διεθνής περιφερειακός της Ίστρ Σπύρος Μπαλωμένος από την Γαλλία όπου βρίσκεται σχολίασε για την κλήρωση της Εθνικής μας ομάδας: «Αναμφισβήτητα είναι ένας δύσκολος όμιλος. Η Μεγάλη Βρετανία είναι υπολογίσιμη ομάδα, λόγω Ολυμπιακών και σίγουρα θέλει να δείξει καλό πρόσωπο. Η Ιταλία πάντα παλεύει στην έδρα της, ενώ η Ελβετία έχει ένα ισχυρό πρωτάθλημα και διαθέτει έμπειρους παίκτες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση. Θεωρώ πως η κλήρωση είναι στο ίδιο επίπεδο με Μαυροβούνιο, Ιταλία που αντιμετωπίσαμε πριν κάποια χρόνια, αλλά αυτή τη φορά παίζουμε για να πάμε στα προκριματικά και όχι για να αγωνιστούμε στα πλέι- οφ. Πιστεύω όμως στην ομάδα και σίγουρα θα εξαρτηθεί και σε τι κατάσταση θα είναι οι αθλητές μας εκείνη την περίοδο, αφού μόλις θα έχει ολοκληρωθεί η σεζόν, άρα θα υπάρχει κούραση».

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Η ΜΑΚΑΜΠΙ»
Ο τερματοφύλακας του Δούκα Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος αντιμετώπισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τους «16» του θεσμού, σχολίασε για την κλήρωση που θα φέρει αντιμέτωπο τον Διομήδη Άργους με τους Ισραηλινούς: «Η Μακάμπι έχει επενδύσει πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, παρά στο πρωτάθλημα της. Δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να φοβηθεί κάποιος. Έχει πολλούς ξένους παίκτες. Ο Διομήδης πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του στην άμυνα, ιδιαίτερα στο παιχνίδι που θα γίνει στην Ελλάδα, διότι η Ισραηλίτικη ομάδα είναι πιο επικίνδυνη εκτός έδρας. Ο Διομήδης αν εκμεταλλευτεί την έδρα του μπορεί να περάσει στον τελικό. Η μέχρι τώρα πορεία του είναι μια ευχάριστη νότα στο ελληνικό χάντμπολ και μας έχει χαροποιήσει όλους». Όσον αφορά την κλήρωση της Εθνικής Ανδρών είπε: «Ελβετία και Ιταλία είναι καλές ομάδες δεν αποτελούν όμως φόβητρο για την Ελλάδα»

ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΣΕΧΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ
Σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν το διάστημα 30/3-1/4 στο Νόβε Βέσελι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχωρεί σήμερα το βράδυ για την Τσεχία. Οι παίκτες που βρίσκονται στην διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού Στέλιου Σεϊρεκίδη είναι οι: Ζλατάνος, Ντόβας, Δομπρής (Φίλιππος Βέροιας), Χατζηβακαλέλης, Βλαχοθανάσης (Φοίβος Συκεών), Σεϊρεκίδης (ΠΑΟΚ), Καφαντάρης, Μπουκοβίνας (Άρης Θεσσαλονίκης), Κυριακού (Αερωπός Έδεσσας), Κουρουτζίδης, Χατζηλάκος (Δράμα 86), Κρεμαστιώτης (Διομήδης Άργους), Κουμαραδέλης, Κεδέρης (Ιωνικός ΝΦ), Δέσπος (ΧΑΝΘ), Ιωάννου (Ποντόλ Κομπόλ- Γαλλία). Τη θέση του τραυματία Κράλλη πήρε ο Πασσιάς (Διομήδης Άργους). Στην αποστολή βρίσκονται επίσης ο συνεργάτης προπονητής Γιάννης Μπιζέτας, ο φυσιοθεραπευτής Παύλος Καλαβάζης, καθώς και ο Λευτέρης Σαρηγιαννίδης ως αρχηγός αυτής.

Το πρόγραμμα
Παρασκευή 30 Μαρτίου
18:00 Δανία- Σλοβακία
20:00 Τσεχία- Ελλάδα

Σάββατο 31 Μαρτίου
16:00 Ελλάδα- Δανία
18:00 Σλοβακία- Τσεχία

Κυριακή 1 Απριλίου
11:30 Σλοβακία- Ελλάδα
13:30 Δανία- Τσεχία

2 comments

Anonymous said...

Έυχομαι ότι καλύτερο στον Διομήδη αλλά και στην Εθνική Ανδρών και ιδίως καλή επιτυχία στους έφηβους!Όσον αφορά την Σλοβακία και την Τσεχία πραγματικά
δεν εχουν να φοβηθούν τίποτα και πιστέυω πως θα τα καταφέρουν..

Anonymous said...

εθνικη εφηβων ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ μην φοβαστε τιποτα