ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΔΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΔΑ


«Δύο στα δύο» για την Εθνική Εφήβων στην Μεσογειάδα
Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων στο 9ο Μεσογειακό τουρνουά που διεξάγεται στην πόλη Λαγκόα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα σε Τυνησία και Ιταλία με εξαιρετικές εμφανίσεις και πλέον βρίσκεται μια… ανάσα από την πρόκριση της στην 6αδα της διοργάνωσης, έχοντας καλές προϋποθέσεις να πλασαριστεί στην πρώτη 4αδα. Η Εθνική στο ματς με τους Τυνήσιους επικράτησε 17-14 κόντρα σε μία ομάδα που έχει παράδοση στο χάντμπολ και πάντα δυνατές ομάδες σε αυτές τις ηλικίες. Κόντρα στην Ιταλία παρά το
κακό ξεκίνημα (5-1, 8-4) έδειξε χαρακτήρα και έκανε την ανατροπή κερδίζοντας με 16-15 χάρις σε γκολ του Γρηγόρη Ιωάννου 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
«Στην αρχή του ματς αιφνιδιαστήκαμε. Στην άμυνα τα πήγαμε καλά, αλλά δεν είχαμε καλή τελική προσπάθεια και κάναμε αρκετά τεχνικά λάθη. Δείξαμε όμως χαρακτήρα στο τέλος και γυρίσαμε το ματς και αυτό ήταν θετικό. Έχουμε στο μυαλό μας την Ισπανία, όχι την τετράδα. Με το Κατάρ θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Από αγώνα σε αγώνα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Σεϊρεκίδης.

ΙΤΑΛΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 15-16 (7-3, 2-4, 6-9)
ΙΤΑΛΙΑ (Φράνκο Τσιόντσιο): Πιλέτι, Μαράνο, Μπαρμπούτι, Ρετσιούτι 3, Νταπιράν, Κολέλα, Παρισίνι, Πινιατέλι, Μονκιαρντίνι, Σταμπελίνι 9, Λο Τσιτσέρο 1, Σπέρτι 2, Ντι Τζιαντομένικο, Αντεντομάσο, Στρίκερ, Κολασουόνο.
ΕΛΛΑΔΑ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Χατζηλάκος, Δομπρής 4, Ντόβας 1, Ιωάννου 1, Σπέντζος 1, Κουμαραδέλης, Τοκατζόγλου, Βλαχοθανάσης, Πασσιάς, Χατζηβακαλέλης 2, Μπουκοβίνας, Αραπακόπουλος, Σεϊρεκίδης 4, Κεδέρης 3, Κρεμαστιώτης, Ιλερής. Διαιτητές: Γιλντιρίμ- Εμρέ Καρά (Τουρκία), δίλεπτα: 1-2, πέναλτι: 5/5-1/1.

ΕΛΛΑΔΑ- ΤΥΝΗΣΙΑ 17-14 (6-4, 6-2, 5-8)
ΕΛΛΑΔΑ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Ζλατάνος, Χατζηλάκος, Δομπρής 2, Ντόβας 2, Ιωάννου 1, Σπέντζος 2, Κουμαραδέλης, Τοκατζόγλου 1, Πασσιάς, Χατζηβακαλέλης, Μπουκοβίνας, Αραπακόπουλος, Σεϊρεκίδης 6, Κεδέρης 1, Κρεμαστιώτης 2, Ιλερής.
ΤΥΝΗΣΙΑ (Μπεν Αζίζα): Αζάμπι, Μπεν Χάνσεν 4, Ντουίρι, Γκαργκούρι, Καμπλούτι 3, Σάσσι, Σαγιάντι, Φεγιάρι, Αμπντέλι, Σλιμ, Χάπσα, Ζαατίρ 4, Μπέρι 1, Χελαουί 1, Ζοργκάτι, Αγιάντι 1. Διαιτητές: Σιμόνε- Μοντιτίλο (Ιταλία), παρατηρητής: Κόστα (Πορτογαλία), δίλεπτα: 2-6, πέναλτι: 4/4-0/4.

Το σύστημα
Ο κάθε αγώνας χωρίζεται σε τρείς περιόδους των 15 λεπτών. Η νίκη σε κάθε περίοδο δίνει 1 πόντο και η νίκη στον αγώνα δύο πόντους. Η κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει 5 βαθμούς το μέγιστο σε κάθε παιχνίδι. Οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση, μεταφέροντας την βαθμολογία τους. Στο νέο όμιλο που δημιουργείται αγωνίζονται μεταξύ τους οι ομάδες που βρισκόντουσαν σε διαφορετικούς ομίλους. Μετά και από αυτούς τους τρεις αγώνες, οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα παίξουν στον τελικό, οι ομάδες 3-4 για το χάλκινο μετάλλιο και οι ομάδες 5-6 για τις αντίστοιχες θέσεις.

Οι βαθμολογίες
Α’ όμιλος
1. Πορτογαλία 9 (2 ματς)
2. Αίγυπτος 5 (1 ματς)
3. Τουρκία 1 (2 ματς)
4. Λιβύη 0 (1 ματς)
Τα αποτελέσματα: Τουρκία- Αίγυπτος 11-25 (4-10, 3-9, 4-6), Πορτογαλία- Λιβύη 32-17 (10-2, 8-7, 14-8), Πορτογαλία- Τουρκία 24-18 (8-4, 11-5, 5-9)

Β΄ όμιλος (σε 2 ματς)
1. Ισπανία 10
2. Ελλάδα 8
3. Τυνησία 5
4. Κατάρ 4
5. Ιταλία 3 (3 ματς)
Τα αποτελέσματα: Τυνησία- Κατάρ 21-17 (8-3, 8-7, 5-7), Ιταλία- Ισπανία 17-35 (6-7, 4-17, 7-11), Κατάρ- Ιταλία 16-16 (7-4, 2-6, 7-6), Ισπανία- Κατάρ 29-18 (8-5, 12-6, 9-7).

Το αυριανό πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας
Τετάρτη 22/2, 11:00 Ελλάδα- Ισπανία
Τετάρτη 22/2, 19:00 Κατάρ- Ελλάδα

9 comments

Anonymous said...

Πολλά μπράβο στα παλικαράκια μας για τις 2 νίκες.

Ανοίξτε την ψυχή σας και απολαύστε τη χαρά της επιτυχίας. Ακόμα και στην ήττα, υπάρχει γνώση που πρέπει να ανακαλύψετε.

Είναι σπουδαίο να παίζεις σε Εθνική ομάδα. Γι' αυτό να νοιώθετε περήφανοι, όχι επειδή είστε, αλλά επειδή πρέπει να γίνετε καλύτεροι.

Αυτά σας τα γράφω σαν γονιός έφηβου αθλητή που δεν επιλέχθηκε για την εθνική, μα είμαι σίγουρος πως σύντομα θα αποδείξει ότι το αξίζει.

Εμπρός λοιπόν για τα σπουδαία, τις νίκες, τις ήττες, με υγεία και μυαλό.

Anonymous said...

ENA MPRABO SE AYTON POY TO EGRAPHE.

Anonymous said...

μπραβο παιδια
μπορειτε και πιο ψηλα!

Anonymous said...

εθνικη ομαδα εφηβων λευτερη σειρεκιδη και των κολητων του.Στελιο μια απο τα ιδια κι εσυ.καλη επιτυχια στα παιδια γιατι σιγουρα δεν φταινε αυτα.Σου χαλασαν τα σχεδια πριν ακομη ξεκινησεις για πορτογαλια.Αυτα ομως θα τα πουμε αφου γυρισεις.Και παλι καλη επιτυχια στα παιδια.

Anonymous said...

1:06 ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΕΙΡΕΚΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΕΙ?Η ΟΧΕ?ΕΛΗΓΕ ΤΟ 15ΛΕΠΤΟ ΧΑΝΑΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ.ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ?ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΠΛΑ ΕΥΤΥΧΗΣΕ Η ΑΤΥΧΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

Anonymous said...

mpravo ston paok pou ehi ta dyo kalitera playmayker stin ethnikl efivon.mpravo seirekidi.

Anonymous said...

prwta ap' ola na dwsw ta sugxaritiria mou sta paidia tis e8nikis gia tin prospa8eia pou kanoun kai elpizw pws 8a kataferoun na petuxoun tous stoxous tous. twra oson afora esas pou sxoliazete ton seirekidi gia tis epiloges tou 8a i8ela na '3era an eperne tous gious sas stin e8niki 8a eixate tin idia apopsi pou exete kai twra ? egw lew na kratisete ta sxolia sas gia to telos afou doume ta apotelesmata tis douleias tou !!

Anonymous said...

φιλε 9:54 επειδη γνωριζομαστε σχεδον ολοι εδω στην θεσσαλονικη θα ελεγα να μην εκτιθεσαι.Μακαρι να πανε καλα τα παιδια γιατι το χρειαζεται το αθλημα μας.Αλλα με αυτα που γραφεις σημαινει οτι εσενα εχει παρει τον γιο σου στην εθνικη.Μηπως εισαι ο οικογενειακος φιλος οπως γραφουν παραπανω?Πιστευω οπως ο κυριος Σειρεκιδης κρινει τα παιδια ετσι πρεπει να δεχεται και την κριτικη.Αν θελεις πες μας τι απο τα παραπανω που εχουν γραφτει ειναι ψεματα.Ευτυχως για ολους βλεπουμε τους αγωνες live. Μπραβο παιδια για την επιτυχια σας και παμε δυνατα για το καλυτερο.

Anonymous said...

Επιτελους πρεπει οι γονεις να καταλαβουν οτι δεν μπορει να ειναι προπονητες η παραγοντες σε ομαδες η που παιζουν τα παιδια τους γιατι κανουν κακο στα ιδια τους τα παιδια .
Κακως η ομοσπονδια του ορισε προπονητη σε αυτη την ομαδα θα μπορουσε να τον βαλει σε καποια αλλη εθνικη.
Στη περιπτωση μας οσο ΄΄ερχονται΄΄ καλα αποτελεσματα ολα θα ειναι μια χαρα ,αλλα οταν ερθουν τα δυσκολα, θα αρχισει να ΄΄βραζει ΄΄τι καζανι και στην ομαδα θα επικρατησει χαος και ο ιδιος ο προπονητης δεν θα μπορει να τα ΄΄μαζεψει ΄΄με τιποτα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι σε αλλα αθληματα που ειναι εκατο χρονια μπροστα τετοιες καταστασεις τις αποφευγουν.

Προσφατο παραδειγμα ο ιβκοβιτς που σαν κυριος εστειλε το παιδι του να παιξει στον πανιωνιο και οχι στα τμηματα του ολυμπιακου .