Η ΑΕΚ, ο Διομήδης και η παράδοση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ, ο Διομήδης και η παράδοση

Μια στροφή απέμεινε πλέον πριν το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ανδρών (17 ή 18 Μαρτίου). Τέσσερις από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού χάντμπολ διεκδικούν τα δύο εισιτήρια στους αυριανούς σπουδαίους ημιτελικούς της διοργάνωσης σε Βύρωνα και Βέροια. Στην Αθήνα η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, υποδέχεται τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ Διομήδη Άργους, που έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο στις εγχώριες διοργανώσεις με το εντυπωσιακό «12 στα 12»! Η «Ένωση» θα έχει μεγάλο της «όπλο» την παράδοση, η οποία την θέλει να κερδίζει πάντα τους «Λύκους» στην έδρα της. Συγκεκριμένα σε 8 αναμετρήσεις (7 για πρωτάθλημα, 1 για κύπελλο) η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη έχει ισάριθμες νίκες!


Μπακαούκας: «Έχουμε το πάνω χέρι» 

Ο αρχηγός της ΑΕΚ Χριστόφορος Μπακαούκας, σχολίασε: «Είναι ένας πρόωρος τελικός. Έχουμε το πάνω χέρι λόγο έδρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πιστεύω το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση. Ο Διομήδης είναι άξια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τον σεβόμαστε. Πρέπει να περιορίσουμε τα ατού του. Έχουμε μία σταθερότητα στην απόδοση μας που πρέπει να την δείξουμε. Οι άμυνες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Η ΑΕΚ έχει εμπειρία, αλλά και ο Διομήδης έχει τέσσερις διεθνείς αθλητές. Θα μετρήσει ποιος το θέλει πιο πολύ. Οσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε στον αγώνα με τον Δούκα, θέλω να πω ότι ποτέ δεν ασχολήθηκα στην καριέρα μου με τους διαιτητές και ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλο μου. Αν είχα κάνει κάτι το μεμπτό θα ζητούσα συγνώμη, ήταν άδικο αυτό που έγινε και είμαι σίγουρος πως θα λάμψει η αλήθεια».

Κοκολοδημητράκης: «Παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες της Α1»
Ο πίβοτ της «Ένωσης» Νίκος Κοκολοδημητράκης, τόνισε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Πιστεύω ότι όλοι στην ΑΕΚ έχουμε καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα. Παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το αβαντάζ της έδρας. Πρέπει να περιορίσουμε την σκληροτράχηλη άμυνα που έχει ο Διομήδης και τον καλό του τερματοφύλακα. Μια σοβαρή ΑΕΚ μπορεί να καταφέρει να ‘’ξεκλειδώσει’’ την άμυνα του αντιπάλου μας. Αν και ο Διομήδης έχει κάποιους έμπειρους παίκτες στη σύνθεση του, η ΑΕΚ θεωρώ πως έχει μεγαλύτερη εμπειρία και στα παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια».

Σαμαράς: «Μικρό προβάδισμα η ΑΕΚ, ευκαιρία για υπέρβαση»
Ο δεξιός εξτρέμ του Διομήδη Νίκος Σαμαράς τόνισε: «Είναι ένας θεσμός που είναι διαφορετικός. Παίζουμε σε μία καυτή έδρα. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η ΑΕΚ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, λόγω έδρας. Εμείς βέβαια είμαστε προετοιμασμένοι. Θα μετρήσει το ποια ομάδα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση της. Η αλήθεια τα πιο σημαντικά παιχνίδια τώρα αρχίζουν. Θα είναι ένα τεστ για εμάς, να δείξουμε και στα δύσκολα τι δυνατότητες έχουμε. Παίζουμε με την πρωταθλήτρια στην έδρα της και είναι καλή ευκαιρία να κάνουμε την υπέρβαση».

Ζαραβίνας: «Αγώνας- κριτήριο για τον Διομήδη»
Ο αριστερός εξτρέμ Γιώργος Ζαραβίνας, τόνισε: «Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, όπως άλλωστε έγινε και στο ματς πρωταθλήματος στο Άργος. Θα συμβάλλουν και οι δύο ομάδες σε αυτό και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Η ατμόσφαιρα στο ματς της Α1 ανδρών ήταν θαυμάσια με φιλάθλους και των δύο ομάδων και είμαι σίγουρος πως και αύριο θα συμβεί το ίδιο. Έχουμε σαν άθλημα άλλωστε από τέτοια παιχνίδια». Σε ερώτηση αν το ματς είναι μια ευκαιρία για τον Διομήδη να αποδείξει αν μπορεί να διεκδικήσει τίτλο απάντησε: «Η ομάδα έχει δείξει με την πορεία ότι μπορεί να διεκδικήσει τίτλο, όπως και ο Φίλιππος που πήρε ισοπαλία στην έδρα του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Μαθηματικά ακόμα και ο Δούκας μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. Σίγουρα ένα ματς στην έδρα του αντιπάλου αποτελεί ξεκάθαρο κριτήριο. Φαβορί λόγω έδρας είναι η ΑΕΚ».

4 comments

Anonymous said...

re megale pou exeis to site diorthose ligo kai tin vathmologia na xeroume ti mas ginete.

greekhandball.com said...

Συγνώμη έχεις δίκιο. Τώρα είναι εντάξει. Ευχαριστώ

Anonymous said...

δεν είναι ανέκδοτο:

Προς Κο Διευθυντή ΔΕΗ
Υποκατάστημα Αγρίων Αναργύρων

Κύριε Διευθυντά,
Ονομάζομαι Πέτρος Γονατιστός και σήμερα ενημερώθηκα για τις κατηγορίες οι οποίες μπορούν να εξαιρεθούν από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων το οποίο περικλείεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Κύριε Διευθυντά,

o Το Νοέμβριο του 2007 ήμουν ένας από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο του.......
κινήματος.

o Τον Οκτώβριο του 2009 προσήλθα στις κάλπες και ψήφισα ΠΑΣΟΚ.
o Σήμερα έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση που έχουμε είναι προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών και ότι θα βγάλει τη χώρα από τη στενωπό. Όπως καταλαβαίνετε μπορώ να υπαχθώ στην κατηγορία των (διανοητικά) αναπήρων άνω του 80% και ως εκ τούτου ζητώ την εξαίρεσή μου από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Άγριοι Ανάργυροι 22 Νοεμβρίου 2011

Anonymous said...

ΒΑΚΑΛΗΣ κ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ο Σωκράτης Βακάλης ανέλαβε την εθνική χάντμπολ γυναικών, έχοντας άμεσο συνεργάτη του στις «μικρές» ομάδες τον Γιώργο Αντωνίου.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Θα προσπαθήσω να αλλάξω το ρου της ιστορίας του ελληνικού γυναικείου χάντμπολ στις Εθνικές ομάδες. Είναι δύσκολη η συγκυρία. Δεν ξέρω αν θα είμαι ο πιο καλός προπονητής θα προσπαθήσω όμως να είμαι ο πιο πεισμωμένος. Έχω βαθιά γνώση του γυναικείου χάντμπολ. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ πάνω στις αδυναμίες μας.

Κάποια στιγμή θα θέσω ένα στόχο που δεν έχει τολμήσει κανείς και θα κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά και θα κριθώ. Το κλειδί στις επιλογές θα είναι το πόσο μπορούν οι αθλήτριες να δεσμευθούν πάνω στην σκληρή δουλειά και στις θυσίες που πρέπει να κάνουν. Περιμένω την συστράτευση όλων. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους που υπηρετούν το γυναικείο χάντμπολ και ζητώ την συμπαράσταση τους», δήλωσε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Γιώργος Αντωνίου από την πλευρά του σχολίασε: «Είναι μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα η πρόσκληση της Ομοσπονδίας. Γνωρίζω τον Σωκράτη Βακάλη πολλά χρόνια. Το κλειδί της δουλειά μας θα είναι η επιμονή και οι στόχοι. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων. Από αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανένας».

Το βιογραφικό του Σωκράτη Βακάλη

Γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1968. Το 1983 ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα στον Άρη Νίκαιας και δέκα χρόνια αργότερα ανέλαβε ως προπονητής το γυναικείο τμήμα του συλλόγου. Το 1994 ολοκλήρωσε τις σπουδαίες του στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Το 2002 βρίσκεται στην Εθνική Νεανίδων και στο πλευρό του Ρώσου Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Γυναικών Αμπιλόκοφ και έπειτα του Νορβηγού Όλσον ως συνεργάτης με παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Την τριετία 2005-2008 πηγαίνει στον Φιλώτα Φλώρινας, όπου κατακτά 3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων. Την περίοδο 2009-2011 οδηγεί τον Αρίωνα Πτολεμαϊδας στην Α1 Γυναικών και έπειτα στην έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα παίρνει με τις νεάνιδες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και δύο χάλκινα μετάλλια με τις νεάνιδες και τις κορασίδες του συλλόγου.

Το βιογραφικό του Γιώργου Αντωνίου

Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1963. Πρώτος σύλλογος ήταν ο Πολλικράτης. Το 1986 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο φυσικής αγωγής του Βουκουρεστίου. Έπειτα ακολούθησε ο Θρίαμβος Αθηνών το 1986, ενώ από το 1989 έως το 1993 ήταν προπονητής στην γυναικεία ομάδα του Θριάμβου. Το 1991 ολοκληρώνει την αθλητική του καριέρα.

Από το 1994 μέχρι το 2006 βρίσκεται στις ακαδημίες του Άρη Νίκαιας, κατακτώντας 3 Πανελλήνια χρυσά Νεανίδων και 3 Κορασίδων. Το 2006 ήταν συνεργάτης του Γιάννη Βαρελτζή στο ανδρικό τμήμα του Κορωπίου και παράλληλα στις ακαδημίες του συλλόγου. Τα τελευταίο δύο χρόνια προπονούσε το Καματερό στην Α2 Γυναικών.