ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ Η ΣΕΡΒΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 17.000 ΘΕΑΤΕΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ Η ΣΕΡΒΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 17.000 ΘΕΑΤΕΣ



Την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και πρώτο της σαν ανεξάρτητη χώρα θα έχει η Σερβία. Οι «Πλάβι» εξασφάλισαν την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επικρατώντας μπροστά σε 17.000 θεατές στο Μπεογκράνσκα Αρίνα της Σουηδίας με 24-21. Έτσι έφτασαν τους 7 βαθμούς στην κορυφή του 1ου γκρουπ και αποσπάστηκαν τρεις από την 3η Δανία, που κυνηγάει πλέον μόνο την 2η θέση την οποία κατέχει η Γερμανία. Οι «Σκανδιναβοί» αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην τετράδα μετά την νίκη τους επί των «Πάντσερ» με 28-26, αλλά οι Γερμανοί εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού χρειάζονται στο αυριανό ματς με τους Πολωνούς ένα βαθμό. Βέβαια δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού οι Πολωνοί με νίκη δική τους και ήττα ή ισοπαλία της Δανίας κόντρα στην Σουηδία θα πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Στο παιχνίδι της πρόκρισης όμως είναι και η εκπληκτική ΠΓΔΜ, η οποία με 9 γκολ του μεγάλου Κίριλ Λαζάροφ νίκησε 27-25 την Πολωνία και κόντρα στην αδιάφορη Σερβία την τελευταία αγωνιστική παίζει τα ρέστα της για την πρόκριση. Περίπου 3.000 Σκοπιανοί στήριξαν την ομάδα τους, μαζί με τον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζ Ιβάνοφ που μαζί με τον γιο του Ιβάν φορούσαν μπλούζες και κασκόλ της Εθνικής τους ομάδας.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΑΛΛΙΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ

Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση γίνεται και στο 2ο γκρουπ, όπου τα πράγματα μπερδεύτηκαν πολύ μετά την νίκη της Ισπανίας με 24-22 επί της Κροατίας. Ήταν ίσως το μοναδικό αποτέλεσμα που άφηνε ελπίδες στους Γάλλους να σώσουν την παρτίδα και να πάνε στα ημιτελικά, βάζοντας παράλληλα σε περιπέτειες τους Κροάτες που μέχρι πρότινος φάνταζαν το πρώτο φαβορί για το χρυσό. Οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης «Τρικολόρ» λοιπόν θα έχουν την δική τους τελευταία ευκαιρία στο σημερινό ματς, αφού αν επικρατήσουν της Κροατίας και αύριο της Ισλανδία θα περάσουν στην τετράδα, εκτός αν οι Ούγγροι που έχουν ένα βαθμό παραπάνω καταφέρουν και πάρουν άλλους τρεις βαθμούς στα ματς με Σλοβενία και Κροατία, πράγμα σχετικά δύσκολο. Οι «Φούριας Ρόχας» από την άλλη με νίκη κόντρα στην Ισλανδία σφραγίζουν και μαθηματικά το εισιτήριο για την τετράδα, αλλά σε περίπτωση ήττας θα μπουν και αυτοί σε περιπέτειες.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 99Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ Ο ΖΟΛΤΑΝ ΧΕΙΣΤΕΡ
Παρελθόν από την Εθνική Σλοβακίας αποτελεί ο τεχνικός Ζόλταν Χέιστερ. Ο έμπειρος τεχνικός παραιτήθηκε μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από την κυρίως φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Όπως δήλωσε ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση του, την οποία είχε ανακοινώσει στον πρόεδρο της ομοσπονδίας μετά το βαρύ 41-24 από την Πολωνία, που σήμανε και το τέλος της ομάδας στην διοργάνωση, αλλά περίμενε να ολοκληρωθεί ο όμιλος με τον αγώνα κόντρα στην Σερβία. Οι Σλοβάκοι πήραν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας (21-21) κόντρα στους διοργανωτές, αλλά ο Χέιστερ δεν κατάφερε να πιάσει 100στάρι στον πάγκο της ομάδας, σταματώντας στα 99 ματς.
Η ΚΥΡΙΩΣ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
1ο
1. Σερβία 7
2.Γερμανία 5
3. Δανία 4
4. ΠΓΔΜ 3
5. Πολωνία 3
6. Σουηδία 2
Τα αποτελέσματα: Πολωνία- Σουηδία 29-29, Δανία- ΠΓΔΜ 33-32, Σερβία- Γερμανία 21-21, Πολωνία- ΠΓΔΜ 25-27, Δανία- Γερμανία 28-26, Σερβία- Σουηδία 24-21, 25/1: Πολωνία- Γερμανία, Δανία- Σουηδία, Σερβία- ΠΓΔΜ.
2ο
1. Ισπανία 5
2.Κροατία 4
3. Ουγγαρία 3
4. Ισλανδία 2
5. Σλοβενία 2
6. Γαλλία 2
Τα αποτελέσματα: Ουγγαρία- Ισλανδία 21-27, Γαλλία- Σλοβενία 28-26, Ισπανία- Κροατία 24-22, 24/1: Ισπανία- Ισλανδία, Γαλλία- Κροατία, Ουγγαρία- Σλοβενία, 25/1: Γαλλία- Ισλανδία, Ισπανία- Σλοβενία, Ουγγαρία- Κροατία.

No comments