Γιώργος Ζαραβίνας: ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γιώργος Ζαραβίνας: ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ



Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο www.handball.org.gr ο Γιώργος Ζαραβίνας ανακοίνωσε πως σταματάει από την Εθνική το ερχόμενο καλοκαίρι!
Λίγες ημέρες πριν τους αγώνες της Εθνικής ανδρών με Κύπρο και Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013 ένα ιστορικό στέλεχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΟΧΕ (www.handball.org.gr) την απόφαση του να ολοκληρώσει την καριέρα του με την «Γαλανόλευκη» μετά από 13 χρόνια! Ο λόγος για τον αρχηγό του Διομήδη Αργους Γιώργο Ζαραβίνα, ο οποίος μαζί με την ομάδα του προπορεύεται με 9 νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Μεταξύ άλλων ο 35χρονος αριστερός εξτρέμ αναφέρθηκε και στην πορεία των «Λύκων», λέγοντας πως παίκτες και προπονητής μιλάνε την ίδια γλώσσα, ενώ σημαντικό ρόλο έχει παίξει το γεγονός πως δεν υπάρχει το άγχος για την κατάκτηση των τίτλων. Αναλυτικά η συνέντευξη του 35χρονου αριστερού εξτρέμ

Είναι έκπληξη η φετινή παρουσία του Διομήδη στο πρωτάθλημα;
 «Το τι αποτελέσματα θα φέρει μια ομάδα είναι παρανομαστής πολλών πραγμάτων. Ξέραμε όμως ότι θα ήμασταν ανταγωνιστικοί, ότι είχαμε δουλέψει πολύ στην προετοιμασία και απλά περιμέναμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας».
Ήρθε η ώρα του Διομήδη να φτάσει σε έναν τίτλο φέτος;
«Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τίποτα. Ο Φεβρουάριος θα καθορίσει πολλά όσον αφορά τους τίτλους. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, τα δυνατά μας σημεία και τις αδυναμίες μας. Οι ομάδες που έχουμε να συναγωνιστούμε για τους τίτλους είναι πολύ δυνατές. Η ΑΕΚ είναι πλήρης, ενώ ΠΑΟΚ, Δούκα δεν είναι δυνατό να τους υποτιμήσει κανείς. Οσον αφορά το κύπελλο, επίσης θα παίξουμε στα ημιτελικά με ΑΕΚ ή Δούκα εκτός έδρας. Είναι παιχνίδια -πρόκληση όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλο το Ελληνικό χάντμπολ».
Τι έχει αλλάξει στην ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και παρουσιάζει αυτό το πρόσωπο;
«Για τα προηγούμενα χρόνια δεν ξέρω, αλλά σε σχέση με πέρσι η ομάδα είναι πιο απελευθερωμένη. Δεν υπάρχει αυτή η εμμονή της διοίκησης για τίτλο. Πρώτα απ όλα διασκεδάζουμε τα ματς και τα αποτελέσματα έρχονται από μόνα τους».
Η παρουσία του Δημητρούλια έπαιξε ρόλο στην «ανοχή» της διοίκησης και πως είναι να είναι προπονητής σου ένας δύο χρόνια μικρότερος σου;
«Δεν θεωρώ πως η επιλογή της διοίκησης είχε σχέση με το η ομάδα να μην έχει άγχος και να πέσει ο πήχης. Ξέρουν πως ο Δημητρούλιας είναι ένας απαιτητικός άνθρωπος. Ηταν μια επιλογή, ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Ολοι μας στην ομάδα έχουν το ίδιο ειδικό βάρος, ίδιες ευθύνες και την ίδια υποχρέωση απέναντι στην ομάδα. Συμβαδίζουμε όλοι σε έναν κοινό στόχο περισσότερο σαν συνεργάτες, αλλά κοινός παρανομαστής είναι το συμφέρον της ομάδας. Βέβαια ότι χαντμπολίκα μιλάμε με τον προπονητή την ίδια γλώσσα έχει παίξει σημαντικό ρόλο».
Εχεις οριοθετήσει το τέλος της καριέρας σου;
«Το έχω οριοθετήσει όσον αφορά την Εθνική. Έχω αποφασίσει πως θα αγωνιστώ μέχρι τον επόμενο Ιούνιο, εφόσον προκριθούμε στα μπαράζ και φυσικά αν είμαι στις επιλογές του προπονητή. Ακόμα και αν η ομάδα καταφέρει να προκριθεί στο Παγκόσμιο του 2013, εγώ δεν θα ακολουθήσω. Θα χαρώ πολύ αν περάσουμε και θα πάω να δω τα παιδιά από την κερκίδα. Ο δικός μου ο κύκλος στην Εθνική έκλεισε. Δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω άλλο ψυχολογικά και σωματικά. Όποιος παίζει στην Εθνική πρέπει να είναι 100% έτοιμος. Όλα αυτά τα χρόνια έδωσε πραγματικά ότι μπορούσα».
Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου στην Εθνική;
«Η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς αμφιβολία, διότι ήταν μεγαλύτερη επιτυχία και από τους Ολυμπιακούς. Η χειρότερη ήταν ο αποκλεισμός από την Πορτογαλία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008, διότι εκεί καταλάβαμε πως ξεκίνησε η κατρακύλα. Το κλίμα ήταν πολύ άσχημο εντός και εκτός αποδυτηρίων».
Για την προσπάθεια της Εθνικής στα Προκριματικά του Παγκοσμίου ποια είναι η γνώμη σου;
«Είναι καθαρά θέμα ημέρας. Η προετοιμασία είναι μικρή. Η κούραση δεδομένη. Η ομάδα έχει μια δυναμική ένα καλό κλίμα και παλμό και εύχομαι να συνεχιστεί και τον Ιανουάριο. Πιστεύω πως όποιοι αγωνιστούν θα είναι 100% συνειδητοποιημένοι, διότι δεν υπάρχουν περιθώρια και για κάποιους ούτε χρονικά».

6 comments

Anonymous said...

Γιώργο, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου στο άθλημα σαν παίκτης. Ελπίζω να συνεχίσεις από κάποιο άλλο πόστο. Πιστεύω ότι έχεις πολλά να δώσεις.

Σκούφας Δημήτρης

Anonymous said...

Δημήτρη σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου στο άθλημα. Ελπίζω να συνεχίσεις σε κάποιο άλλο άθλημα που σε χρειάζεται το ίδιο πολύ με το δικό μας. Πιστεύω ότι έχεις πολλά να δώσεις.

Anonymous said...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ,ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ,ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛΙΣΤΑ(-ΣΤΡΙΑ).ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ Ο ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ???ΑΝ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΘΑ ΤΟΝ ΦΩΑΝΑΖΑΜΕ "ΓΕΡΟ" ΚΙ ΟΤΙ "ΤΡΩΕΙ" ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ..
ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
ΜΙΑ ΦΙΛΗ.

dangerous said...

@ 3:21
εισαι πολυ αδαης για να εχεις αποψη,βουλωστο καλυτερα
ειμαι σιγουρος οτι μπροστα στον Τακη "κλανεις μεντες"

Anonymous said...

3.21 GAMO TO STOMA SOU.

Anonymous said...

ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ,ΑΝΙΟΔΙΟΤΕΛΗ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ,ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ,ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ,ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ(ΧΑΝΤΜΠΟΛ).ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΚΑΘΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΝΑΤΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ