Δελτίο τύπου 26/12 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δελτίο τύπου 26/12

Ξεκινάει αύριο το καμπ της Ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος- Προπονήσεις Εθνικών ομάδων Παίδων και Εφήβων- «Καθάρισε» το πρωτάθλημα στη Γαλλία η Μονπελιέ- Χάνει το EURO o Σμολ!



Αύριο στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση της Εθνικής ανδρών ενόψει της προετοιμασίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προπονηθεί στο ΔΑΚ Συκεών μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου (09:30-11:30 τελευταία προπόνηση). Από το απόγευμα της Παρασκευής οι παίκτες θα έχουν ρεπό και επιστρέφουν ξανά στις 1/1/2012  το μεσημέρι (14:00) στο γεύμα, ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί προπόνηση 18:30-20:30 στο κλειστό της Μίκρας -3-. Ακολούθως η ομάδα θα δώσει τέσσερα παιχνίδια στον 6ο προκριματικό όμιλο με Κύπρο (4 Ιανουαρίου- Μίκρα 3, 8 Ιανουαρίου Λευκωσία) και Βοσνία (11 Ιανουαρίου- Γκόραζντε, 15 Ιανουαρίου- Μίκρα 3) και η πρώτη ομάδα του ομίλου θα προκριθεί στα μπαράζ του Ιουνίου.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κρανάκης κάλεσε 22 αθλητές για το καμπ και τους
επίσημους αγώνες, εκ των οποίων θα επιλεγούν οι 19 για τα ματς με Κύπρο και Βοσνία. Οι αθλητές που κλήθηκαν είναι οι: Ευγένιος Κουλούρης, Διονύσης Γεωργιάδης, Χριστόφορος Μπακαούκας, Νίκος Κοκολοδημητράκης (ΑΕΚ), Γιώργος Ζαραβίνας, Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου, Χαράλαμπος Μάλλιος, Νίκος Σαμαράς (Διομήδης Αργους), Απόστολος Παλάσκας, Θεόδωρος Πετρίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Γεωργιάδης, Γιώργος Μαστορογιάννης (ΑΣΕ Δούκα), Στέλιος Δημάκης (ΓΑΣ Κιλκίς), Χρήστος Τσάτσος (Αερωπός Εδεσσας), Θεόδωρος Ευαγγελίδης (ΧΑΝΘ), Κώστας Τσιλιμπάρης (Κονβερσάνο/Ιταλία), Βύρωνας Παπαδόπουλος (Εμπορ Ροστόκ/Γερμανία), Δημήτρης Τζιμούρτος (Αιντραχτ Χιλντεσχάιμ/ Γερμανία), Γιώργος Χαλκίδης (Βέτσλαρ/ Γερμανία), Αλέξης Αλβανός (Μπάλινγκεν/Γερμανία), Νίκος Ριγανάς (Κονστάντζα/Ρουμανία), Σπύρος Μπαλωμένος (Λέομπεν/Αυστρία).

*H OΧΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει τη διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού (ΚΕΑΣ) Συκεών για τις διευκολύνσεις που παρείχε για την πραγματοποίηση  του camp της Εθνικής Ανδρών.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ
Σήμερα στο ΔΑΚ Συκεών το διάστημα 18:30-20:30 θα πραγματοποιηθεί προπόνηση Βορείου κλιμακίου της Εθνικής Παίδων. Οι αθλητές που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Ιατρούδης είναι οι: Αποστολίδης, Γκαράς, Τσαμήτρος, Τριανταφυλλίδης, Ψωμιάδης (Φίλιππος Βέροιας), Τσαμσίδης, Ντουλματζής, Βαγγελτζίκης (Φοίβος Συκεών), Καραγιοζόπουλος, Γιαννακίδης, Στρίκος, Καραβασίλης, Τσεμεσίδης (ΠΑΟΚ), Πατσιάς, Τσόγιας, Μελετάκος (ΧΑΝΘ), Τσάτσας, Πότζιος, Λιούμης (Ζαφειράκης Νάουσας), Τσαγκαράκης (Αρης Θ.), Σάββας (Δράμα 86), Ζωσιμίδης (Καλαμαρί), Πλατής (Μίλων Γιαννιτσών).
Αύριο και την Τετάρτη 28/12/2011στο κλειστό του Ιωνικού το διάστημα 14:00-16:30 το Σάββατο 7/1/2011 και την Κυριακή 8/1/2011 θα διεξαχθούν προπονήσεις του Νοτίου κλιμακίου της Εθνικής Εφήβων. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Σεϊρεκίδης κάλεσε τους παρακάτω αθλητές: Κεδέρης, Νικολόπουλος, Μπάγιος, Κουμαραδέλης, Αντωνιάδης (Ιωνικός ΝΦ), Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Σπέντζος, Κουντρουμπής, Χειβιδόπουλος (Διομήδης Αργους), Αραπακόπουλος, Μυλωνάς, Πιλιτσής, Αιβαλιώτης, (ΑΣΕ Δούκα), Γκότσης (Πανιώνιος), Χατζηκωνσταντίνου (Ποσειδώνας Λουτρακίου), Δημητρόπουλος (Πανελλήνιος), Ανδρέου (Αγριά Βόλου), Καμπουράκης (Καματερό).
Επίσης για το Βόρειο κλιμάκιο θα διεξαχθούν προπονήσεις στις 29/12/2011, 30/12/2011, καθώς και στις 4/1/2012, 5/1/2012 τις ώρες 13:00-16:00 στο κλειστό των Συκεών. Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι: Ντόβας, Δομπρής, Ζλατάνος, Σιρασίδης (Φίλιππος Βέροιας), Καπετάνου, Παπαδόπουλους Θ., Δέσπος, Βιτάνογλου (ΧΑΝΘ), Σεϊρεκίδης, Ιλερής, Ραζακιάς, Αποστόλου (ΠΑΟΚ), Μπουκοβίνας, Ιωάννου, Καφαντάρης, Παπαδόπουλος Χ. (Αρης), Κυριακού, Κράλης (Αερωπός Εδεσσας), Μπουμπουλένδρας (Ζαφειράκης Νάουσας), Χατζηβακαλέλης, Βλαχοθανάσης, Τσιντίδης (Φοίβος Συκεών), Τοκατζόγλου (ΓΑΣ Κιλκίς), Χατζηλάκος, Ιακωβίδης, Κουρουτζίδης (Δράμα 86).
Την Παρασκευή 23/12/2011 διεξήχθη προπόνηση παγκορασίδων στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, ενώ από αύριο μέχρι και τις 30/12/2011, καθώς και την Δευτέρα 2/1/2012 (09:00-11:00) στο κλειστό του Καματερού θα πραγματοποιηθούν προπονήσεις Νοτίου Κλιμακίου Παμπαίδων. Τον συντονισμό και για τα δύο καμπ θα έχει ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Κώστας Κότσιρας.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΕURO 2012 O ΣΜΟΛ!
Μεγάλο πλήγμα για την Πολωνία αποτελεί η απουσία του Στάβομιρ Σμολ από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2012 της Σερβίας (15-29 Ιανουαρίου). Ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας και πρωταγωνιστής στα δύο μετάλλια  (ασημένιο το 2007 και χάλκινο το 2009) που κατακτήθηκαν στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, χτύπησε στο γόνατο και θα απουσιάσει τις επόμενες 4-6 εβδομάδες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μπογκντάν Βέντα ανακοίνωσε σήμερα τους 19 αθλητές που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία -η οποία αρχίζει 2 Ιανουαρίου- και ο 33χρονος πορτιέρο δεν είναι ανάμεσα τους, καθώς δεν έχει καταφέρει να επανέλθει ακόμα έπειτα την εγχείρηση που έκανε στις 4 Δεκεμβρίου.

ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ο ΡΑΟΥΛ ΕΝΤΡΕΡΙΟΣ
Ένας από τους κορυφαίους Ισπανούς αθλητές ο Ραούλ Εντρερίος επέκτεινε την συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα. Ο 30χρονος περιφερειακός που ήρθε από την Βαγιαδολίδ το 2010 με διετές συμβόλαιο, υπέγραψε για άλλα τρία χρόνια στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα είναι κάτοικος της Καταλονίας μέχρι το 2015.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011 Η ΜΟΝΠΕΛΙΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!
Μια… ανάσα από το 5ο συνεχόμενο και 13ο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορίας της βρίσκεται η Μονπελιέ. Η ομάδα του κορυφαίου παίκτη στον πλανήτη Νίκολα Καράμπατιτς επικράτησε στο σούπερ ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Γαλλικής λίγκας με 34-31 στην έδρα της Σαμπερί. Έτσι η Μονπελιέ στην αυλαία του 1ου γύρου έκανε το «13 στα 13» και αποσπάστηκε 4 βαθμούς (26 έναντι 22) της αντιπάλου της στη βαθμολογία και έχοντας το ματς του δεύτερου γύρου στην έδρα της «καθάρισε» τον τίτλο πριν κλείσει το 2011. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Μονπελιέ ήταν ο Σέρβος δεξιός ίντερ Μπογίνοβιτς που σημείωσε 13 γκολ σε 15 προσπάθειες!

2 comments

Anonymous said...

Pou ta vriskis re Kosta auta ta nea))).. tou perasmeno mina... Ektos apo ton Raul ananeose ke o Saric.. ke i duo me miosi 25 %)))

Anonymous said...

POIOUS PHRE TELIKA STHN ETHNIKI;